Sportlovsaktivitet

På onsdagen under sportlovet då skolbarnen hade ledigt från skolan passade jag, Anna och sara från Östhammarshundungdom på att ha en liten aktivitets dag för ungdommar mellan 7-15år. 11st anmälningar kom in och 9st hundar m barn dök upp på onsdagen. Stora och små av alla dess raser. Vi började med en lätt presentation av oss själva och barnen fick presentera sig själv och deras hundar. Vi promenerade iväg till mullekojan strax intill motionsspåret i Östhammar där vi ställt upp en del agility hinder och rallyskyltar. Vi började med några enkla allmänlydnads moment. Där barnen fick stå i ring och gå sick sack mellan varandra och helatiden locka hunden till att gå med dom. Kontakts öviningar, sitt, ligg, stanna kvar och inkallningar gjordes också. Sedan delades barnen upp i två grupper där den ena gruppen följde med mig och blev introducerade i rallylydnaden och den andra gruppen följde med Sara och Anna för att lockas av agilityns alla utmaningar.

Det var ett härligt gäng med ungdommar och det kändes som att alla hade lika roligt som oss ledare. Korvgrillning blev det till lunch och sedan böt grupperna plats. Till avslutning hade vi lite nosarbetes övningar i form av godis rutan och sedan promenerade vi tillbaka till mötes platsen där föräldrarna hämtade upp trötta hundar och ungdommar.

En jätte rolig dag, och det kändes som att våra deltagarefick lite meda sug på hundlivet än vad de hade innan. Att plocka upp bajs efter hundarna var dock inte så uppskattat från deras sida ;) hihi

Det var våran sportlovsaktivitet det :)


Kommentarer
✫Familjen Bus✫ säger:

Hej!



Gör gärna din nya design :) Maila mig bilder, önskemål och lite sånt så ska vi se när tid införskaffas :)



Aaaa, tror de är vanligt hos papporna. Att de inte kan ta o lugna ner sig lite :( Suck!



Puss o kram

2012-03-05 | 15:53:19
Bloggadress: http://familjen-bus.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback