Blandraser

Ibland dyker det upp ett "samtalsämne" där jag verkligen inte kan backa.. till exempel det här med blandras aveln. De som inte gillar blandraser låter i mina öron som en hög med rasister. Bort med dom, de är inge bra osv osv.. Men är det verkligen blandras aveln som gör att hundstallen är överfulla? Alla hundägare vet att det är ägarna som inte klarat av sin hund och därför placerat om den. Inte hundens fel, hade den kommit till en ägare som viste vad den gav sig in på så hade den levt ett långt och lyckligt liv.. oavsett ras. Sen kan man ju säga som så hade hunden inte fötts så hade den aldrig hamnat där, men hade hundstallen varit tomma då? Om inga blandraser fanns??
 
Jag är emot blandras aveln på de punkter där det gått för långt, när de parar vilka raser som helst med varandra som borde vara tekniskt omöjligt men på något konstigt vänster fungerar det ändå. Sen är jag emot all form av massavel.. det uppfödarna får kull efter kull, lägger ut på blocket och säljer hundvalparna till någon snuskig gubbe i småland som man inte ens vågar tänka på vad han gör med hundstackarn. Är det avelns fel? Nej.. återigen, ägaren. Det är inte fel på blandraser, de är precis som en vanlig renrasig hund, de kan vara friska hela livet, men de kan även vara sjuka från första stund. Människor som vill tjäna pengar på hundaveln borde utrotas, det är ungefär som att tjäna pengar på människohandel, lika avskyvärt. Vidrigt. 
 
Att folk avlar på hundar med kassa höfter, som inte kan valpa naturligt, som inte kan slicka sig mellan benen, som inte kan andas normalt osv osv.. de är det inte fel på. Det är fel på blandraserna!
 
Man borde sortera ut de uppfödarna som inte sköter sig, de som förstör våra hundar. De borde inte få göra som de gör.. men just där känns det som att ingen orkar ta tag i problemet. alla sitter bara och tittar på och man undrar ju Om Skk (eller vilka det är som har hand om uppfödarna) är stolta över sig själva när det återigen produseras en bulldogg stackare som måste ha hjälp med att tvätta sig i baken.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback