uppbunden hund.

Det som är väldigt intressant med hunderiet är att det finns många olika sidor på saker och ting. En sak kan vara riktigt bra att lära sin hund från ena sidan, medan det från den andra sidan är riktigt idiotiskt att lära hunden samma sak.

En sån sak är att lära hunden att vara bunden. Alltså att lära hunden att det är ok att vara bunden vid en stolpe i väntan på matte. Det har alltid varit en självklarhet för mig att hundar ska kunna en sån grej. Tills jag en gång fick ajabaja fingret, med motiveringen. Varför ska hunden vara bunden? Det framkallar bara en massa inre stress hos hunden. Fruktansvärt onödigt. Tänk om någon tar hunden.


Jag lyssnade fint och dum som jag var struntade jag helt i den träningen. Idag kom jag på att det återigen är en självklarhet i MITT liv att hunden ska kunna vara bunden utan att känna sig lämnad och osäker. För att jag tar med min hund överallt. Kan få för mig att binda hunden och lägga ett spår på promenaden. Binda upp hunden och gömma saker i skogen. Det finns många tillfällen det är riktigt bra att kunna binda upp hunden. Många kanske känner nu att det räcker att lära hunden plats så stannar den där tills vi kommer tillbaka, vist är det så men tänk på dom människorna som går förbi och kanske tycker att hunden är lite otäck!

Och nu i efterhand känner jag mig dum.. aja det är ju bara att träna in. Men att man är så fånig och lyssnar till allt vad människor säger. Dom som sa detta tex tar bilen precis överallt. Och då har dom hunden i bilen.

Men man måste passa sig för fula fiskar där ute och inte glömma bort att vi alla har hund för olika saker. Jag vill ha en hund som kan hänga med överallt och trivas med det. Samtidigt som hunden självklart ska kunna vara ensam.


Nu ska jag gå upp till skogen, lägga ett spår, gå hem sen ska jag ta cykeln dit, gå spåret och cykla hem!
Vad har ni träffat för fula fiskar där ute?!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback