2009 lider mot sitt slut

ja i morgon är det nyårsafton. Känns konstigt men ändå skönt att detta året är över så man kan börja på nytt nästa år. 2009 har för mig varit ett väldigt varierande år, upp och ner har det gott och i en väldans massa svängar. Därför är jag riktigt laddad inför 2010, jag känner på mig att det kommer bli ett suveränt år! Har städat huset nu, i em åker vi ner till skövde, för att tillbringa nyår där. Ska bli skönt att komma hem nästa år till ett rent fint litet hus :) En liten sumering av 2009:

Januari - Sökandet av hus påbörjades, slutade jobba i stockholm.

Februari - Sökte mest jobb och satt hundvakt.

Mars - började jobba på dinK telefonförsäljare.

April - Jobbade tok mycket, fick jobb på mcdonalds.

Maj - studentfesten i Karlstad :D Träffade alla gamla klasskompisar och tok folk från forshaga.

Juni - donken personalfest. slutade på DinK, Flyttade in i huset.

Juli - Började på körskolan, Inflyttningsfest!

Augusti -Tråk månad, mest en massa jobb.

September -Semester i Grekland!

Oktober - Martin 20år!

November - Jag fyllde 20år!

December - Pesonalfest på donken. Härlig julafton.

så inlevelserikt har mitt liv varit detta året inte så mycket speciellt som hänt mer än att vi blivit ett år äldre flyttat till hus och vart i grekland.  Har redan börjat slipa på mina nyårs löften. Skrivit extra många iår eftersom jag vet att alla inte kommer att hållas. Det är väl charmen i det hela också. Tack och lov så har leona hållt sig frisk hela året, inga jobbiga vetrinär besök, tack och lov.  Jag har lärt mig en himla massa detta år som jag tror är viktigt att bära med sig i livet. Detta året avslutas med lite feber och en redig förkylning men nästa år kommer jag tillbaka fit for fight! By the way, tror verkligen nyårs afton kommer bli great, vi ska fira med syster och lite vänner i falköping. Party!

Ha en underbar nyårsafton gott folk! ♥

en tanke slog mig.

febern är borta, tror jag, känns inte som om jag har feber längre iaf. Orkar med lite mer idag än vad jag gjort de senaste dagarna. Men däremot så håller min näsa att ta dö på mig, nyser och snorar i ett, väldigt äckligt. Speciellt när man jobbar, när man står med en gäst i kassan och har världens dunder nys på gång och grimaserar för att hålla den borta, vilket stör gästena något. jaja så får det vara.. verkar inte vilja gå över i första taget.

På väg till jobbet idag så fastnade vi i en bilkö, ca 30-40minuter stog bussen där, det hade skett en bilolycka som blockerade hela vägen. Bussen hade ingen möjlighet att vända så där stog vi. När de äntligen hade fixat en lucka i trafiken så kunde vi ta oss ut, och körde då förbi lastbilen som hade krockat, helt trasig var den, hela framdelen, såg verkligen inte kul ut. Det värsta är att under dagen fick jag höra att det var en personbil och denna lastbilen som frontalkrockat, och mannen i personbilen dog.
- urs säger jag bara, kan inte ens fantisera om hur personbilen såg ut när lastbilen var så illa tilltuggad. Hemskt att sådant händer, läskigt.

En tanke slog mig då plötsligt när man fick höra om det på nyheterna, tänk att det faktist är så, när man minst anar det så kan livet vara slut, idag, imorgon, på lördag. Och det gör att jag får panik, tänk så mycket jag vill hinna göra innan jag lämnar jordens fasta mark. Jag tänker ibland att jag inte ska slösa bort så mycket tid, men det gör man ändå utan att man tänker på det. kollar på tv flera timmar, sitter vid datorn, väntar på bussen. ojoj vad man skulle kunnat ha kul, och jag menar inte att man inte ska får ta det lungt och slappa för det måste man också göra, men man behöver inte göra det så ofta och kanske inte själv.
jaja.. ta vara på tiden ni har, för tillsist har man tyvärr ingen tid kvar. ♥

...

förkylningen övergick till sjuk, riktigt sjuk. feber, snorig och hosta. var hemma från jobbet igår men fasen man har inte tid/råd att vara hemma längre så drog iväg till jobbet idag ändå, gick bra, rullade på fint.

Proppar i mig en massa vitamier, borde skynda på tillfriskningen, frukt, grönsaker och alvedon i mängder. Annars händer inte så mycket, försöker planera lite roliga aktiviteter som skall utföras i sommar, eller jaa efter jul nu iaf. Känns som att 2010 kommer bli fruktansvärt bra. får hoppas det blir bättre än 2009. Mer om det kommer närmare nyår, nu ska jag kurera mig.

nu var det slut.

känns som att julen var fruktansvärt kort i år, fastän den inte är slut än så känns det som det. Kanske beror det på att jag jobbat dagarna både före och nu efter jul. Men så är det ju att vara vuxen, vill man bli rik och ha kul så får man jobba arslet av sig.

Första julen någonsin som jag inte firar med min familj, julhelgen har tillbringats hos Martins föräldrar, riktigt mysigt har det varit, fått uppleva en äkta julstress, vilket inte är vanligt i min familj eftersom vi fixar allt typ en månad före julafton, kanske lite överdrivet men jaja tidigt iaf.
Har varit jätte skönt och jag tror att vi alla tyckte det var super mysigt, blev jätte nöjd med mina fina julklappar också, trodde aldrig jag skulle få så många men den där familjen skämmer verkligen bort en. God julmat och gott sällskap.
Men En jul med mamma är ändå en jul med mamma, saknar min familj så oerhört mycket, speciellt vid sånna här tillfällen som man brukar tillbringa med dem. Men på onsdag/torsdag så blir det en rutt ner till skövde för nyårs firande, önskar jag hade kunnat stanna några dagar men jobbet kallar så får bli en kort visit.

Jag har även lyckats dra på mig en förskylning, en rejäl en. Hata. hoppas några alvedon hjälper för att vara sjuk är inte kul, inte heller att jobba när man är sjuk.

bilder från julhelgen läggs upp inom kort, nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på arga snickar´n :) ha de nice

lilla huset på prärien

kändes väldigt fel när man skrev "prärien" stavas det så? ser så fult ut. hmm jaja så får det va.
Dagarna springer på, fjärde advent idag, och vi har verkligen fullt upp. Åt julbord i fredags med Martins familj, på lördagen drog vi iväg till pappa för att mysa lite med dom, tog några öl och käka pizza. Träffade även lilla Saga :) Blir lite trångt i pappas lägenhet när hans tjej vär där också, hon hade även med sig sin hund och katt så det kändes som om mna var i en djuraffär. Men jätte härligt att få träffa dom igen. Idag blev det en långpromenad i snön med hundarna, som var helt slut när vi kom hem :D åt lite middag och sen åkte vi hem.

Jag och Martin hade bestämt oss för att inte köpa några julklappar till varandra i år, vi båda fyllde nyligen år,och vi tänkte satsa på en ny soffa efter nyår, men under helgen nu så sa vi att det skulle bli lite tråkigt om vi inte gav varandra något, så bestämde oss för att något litet kan vi ju ge. Det konstiga nu är att jag kommit på massor som man kan ge honom (jag som annars har svårt för det) så i morgon blir det att shoppa julklappar till honom. jobb står på schemat hela veckan utom julafton så fullrulle och tajt schema, sammtidigt som man måste fixa i vårat lilla hus. Skotta, elda, städa...


men sluta ring då.

hatar att vakna utav att mobilen ringen 7.30 när man är ledig, trycker av, det ringer igen, trycker av. efter en timme ringer det igen, låter det ringa, ringer igen, låter det ringa. Men alltså helt serriöst. Jag svarar alltid i telefonen om jag inte är upptagen och när jag ser att någon ringt, ja då ringer jag upp. Men vad fasen är det för fel på människor som ringer igen och igen, de vet ju att jag sover, eller att jag inte kan prata med dom just då. Så i min frustration så sket jag i att ringa tillbaka, fan folk kan väl ringa på normal telefontid.

Idag är det kallt ute, 13 minus grader. känns inte så kallt eftersom att det är vind stilla, i går var det 7minus och jag trodde jag skulle frysa ihjäl. härligt med vinter och snö tycker jag :) tog en härlig promenad med Leona igår, mycket bus i snön var det, och inte blev hon trött inte, det var bara jag som var genoim frusen och trött i benen av allt  plumsande.

Har vart och övningskört lite idag, om en timme kommer martin hem, då ska vi ut på jakt efter julklappar. ser inte fram emot att trängas med en massa folk men det är skönt att få det gjort. Ikväll blir det Julbord med Martin föräldrar och hans syster. ska bli jätte mysigt, och gott!!

snömannen

nu har lilla Leona kommit hem igen, efter två nätter bortlånad så var hon ganska lycklig över att få komma hem till vår kalla lilla stuga. Även om hon föredrar att vara ute och leka snömannen X antal timmar om dagen. Det som är så skönt med Leona är att hon inte ser något hinder med vädret är det för varmt på sommaren kan man bada, regnar det så kan man rulla i gytja, och är det vinter och snö.. ja då busar man runt som ett yr väder. Som sagt hon gillar alla väder bara man blir smutsig, blöt och trött så är hon glad, och det enda jag tycker är possitivt är när hon är trött.

Idag är jag Ledig, känns skönt, tror jag börjar bli förkyld så det är bra om jag tar igenom mig så jag orkar med att jobba under julhelgen och nyår. I morgon drar vi på Julbord med Martins familj, sen på lördag blir det julklapps handling och efter det åker vi hem till pappa för att mysa lite där. Och söndag blir en sego dag.

Idag ska jag försöka fixa en massa, tvätta, elda så det blir varmt i huset, fasen blir kallt väldigt fort nu och tar lång tid innan huset värmts upp, granen ska upp och jag ska pynta det sista, sen blir det städning, och bakning. Skä även försöka ta med mig Leona till svista för att hämta cykeln så vi får hem den. ja det var allt gott folk. Ha en bra dag. Tjaoo

Kärlek

de senaste dagarna i mitt liv har varit fullt med Kärlek. Helt underbart, i Torsdags kom min stora syster och hennes Sambo hem till oss, blev en kort träff eftersom de kom så sent så tog vi bara en fika och sen sovtajm. Fredagen bjöd på några jobbtimmar, sen kom Martin och hämtade mig och vi tog några glas vin på kvällen. Upp lite halvsent på Lördagen för att snabba iväg till Stockholm där det var Hundmässa, helt underbart att träffa lite bekanta, och mysa med alla söta voffsisar. Köpte en aktiveringsboll, godis och en almenacka under besöket. Sen begav vi oss hem, kolla film och käka pizza. Söndagen fick börja med sov morgon, sen åkte syrran och hennes karl hem, och jag och Martin åkte hem till hans syster för adventsfika. Senare på kvällen drog vi in till stan och åt på en thairesturang. Jätte gott :D

Om inte detta vore nog så firade jag och Martin våran 4års dag i Lördags ♥ Kan inte förstå att tiden går så himla fort, men på något vis så tycker jag bara om honom mer och mer för varje dag som går. Älskar dig!

I veckan är det fullspäckat. Jobbar för det mesta och ska även klämma in lite körning. Så fullt upp som sagt och när jag vaknade i morses så låg en decimeter snö över hela forkarby :D weeeii och det väller fortfarande ner en massa! Härliga tider. Leona har vi lånat ut till svärmor som skulle sova själv i några nätter, hon tyckte det kändes tryggt att ha Leona där, så nu känns det jätte tomt här. Har skottat i morses, var som ett helt träningspass det så blir ingen powerwalk idag inte, genom svettig blev jag , det värsta är att ingen har plogat på vägen, fattar inte vad folk håller på med, bilarna kommer ju knappt fram. jaja hoppas det går bra att köra ändå, för snart kommer svärmor :9 ha en härlig dag!

inredning

känns som att jag bor på platsbanken just nu, väldigt spännande, eller inte. Gör allt för att hitta ett extra/ heltids jobb men verkar vara helt hopplöst faktist, iaf för stunden. Orden "det ordnar sig" - vad menar folk när de säger så eller ord som "Det löser sig" - Helt meningslösa ord, alla vet vi att det löser sig tids nog, antingen kort eller långvarigt antingen bra eller dåligt, men på något vis så löser det sig. Jag börjar dock bli fruktansvärt trött på dessa ord. Jag tar dom inte till mig längre, jag har sökt jobb så jävla länge nu jag kan rabbla mitt cv och personliga brev utantill.. urs säger jag.

Jobbet ringde nyss och ville att jag skulle jobba.. Varför just idag, har massor inplanerat och jag har suttit hemma och tråkat i två dagar nu, i väntan på att något kul ska hända men just idag ringer dom, och blir sura för att man inte kan jobba. Ååhh urs säger jag bara.

Igår var jag iväg en sväng till körskolan, mötte svärmor och gav henne nyckeln hem till oss så att lilla Bärta fick åka hem, luncha med Martin och sen några timmar på Ikea, konstigt men tiden rinner bara iväg när man är där, man går och drömmer. Leker med tanken tänk om jag bodde här, en sån vill jag ha. myys. Handlade lite smått och gott och sen begav jag mig hemmåt. Det är min dag det. Och idag ska jag fixa här hemma så det ser någorlunda ut, ringa vårdcentralen eftersom min kost bestått mer av alvedon än av mat, har haft så fruktansvärt ont nu i två dagar så fasen om dom inte gör något åt det nu... då blir jag arg. Sen motionera Leona, stor handla, och laga mat :)

som sagt börjar tröttna på dessa tomma dagar, idag kommer min syster och hennes lilla familj hit, det ska bli kul. Sen i helgen är det stora stockholm som gäller :D nice, lite lycka i tillvaron!
Ha de!

personalfest avklarad

Gick på min första riktiga personal fest igår, har vart på några små patyn tidigare men inte med hela jobbet, och igår var även strängnäs donken och eskilstuna donken med. Mycket trevligt, fick gå tidigare från jobbet så jag kom i tid till festen, väldigt många hade varit på förfest innan så det var en del fylla kan ja säga. Även jag blev lite dragen, men som tur är så mår jag bra idag ändå :) Hade lite priser och diplom att dela ut, tycker att rätt personer "vann". Konstigt nog så var vi den grupp som var mest utklädda, vi hade en julgran, tomte, paket, stjärngosse/vätt, en ren, Ängel, jaa det var nog alla, sen hade de andra vilket inkluderar mig, något rött på sig och tomteluva. Bra drag.
Ett stort minus går däremot till maten.. fasen urs säger jag, skolmatsvarning, man fick ställa sig i kö, och där framme så lassade tanter upp maten på tallrikarna, potatisgratäng, med något kött och brunsås. maten smakade bra, men tycker de borde gjort det med stil i stället, sallad fanns det också, helt ok.

idag händer inte så mycket, började med att göra pannkakor som jag nu har mumsat i mig :D tagit en kortis med hundarna, så nu ks ajag försöka städa i ordning lite och sen blir det en sväng i skogen, det behöver vi nog alla tre :)

ha de så bra!

personalfest.

idag var det dags att vakna tidigt igen, Martin förstörde min "vakna tidigt vana" i helgen, men att vi skulle ligga och dra oss på mornarna, "viktigt att sova ut ordentligt på helgen så man är pigg på veckorna" jo men ja tack, de gick ju bra. Vaknade seg som en gris 6.30 snoozade till 7.10, fort upp och stresa iväg till körskolan, lättiriterad på morgonen vilket körskoleläraren fick känna på :S jaja så kan de gå, inga körlektioner innan 10 för min del :P och nu är jag hemma igen, käkat lite mackor och ska gå och lägga mig, sova några timmar för att sen dra iväg och jobba, och efter det bär det av till personalfesten. Har ingen utklädnad, men det får funka ändå, huvudsaken är att man kommer dit väl?! sätter på mig en tomteluva och ser glad ut, hur ska man hinna klä ut sig när man kommer raka vägen från jobbet, sen blir jag ändå någon timme försenad :S jaja de får bli som de blir, tror de komer bli skoj ändå, riktigt taggad iaf :D

ha de nice!

bilder från helgen.

helgen har varit helt underbar, det har kännt som om vi haft semester, och vi har verkligen haft tid till att umgås och bara vara, inga måsten, bara njuta av att vara ledig.
Vi har hunnit med att baka kola och minttryffel, blev faktist väldigt gott :9 Vi har kollat klart de sista filmerna av Johan Falk, helt ok, jäkligt bra för att vara svenska filmer, så en hel del godis har slunkit ner i magen. Lite bilder från helgen.


Smälta choklad                              Choklad praliner                           Klara :)

Köpt julskum



Hittade även en bild i mobilen på musen sickan, om ni kommer ihåg den?


Lite kul att han hade moroten i munnen :D

jobb

blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. Tog en sväng till jobbet och körde på i fyra timmar, kändes helt ok, skulle ju inte gjort så mycket vettigt idag ändå, inget som inte kunde vänta till i morgon, så varför inte hjälpa dom stackarna där borta, tycker dock att dom ska sköta vårat schema något bättre så inte tider bara ploppar upp mitt i schemat. jaja skit samma, jag behöver pengar och dom hjälp. I morgon blir det en heldag med Martin och dogsen. En sväng i spåret får det bli och sen lite julbak :)

Martin mötte mig vid bussen nu påväg hem, han skulle också hem, hade fått nog av personalfesten, säger bara tack och lov att han åkte hem med mig nu, hur hade det annars gått? han gapade, tjoade och sjöng på bussen, väldigt pinigt eftersom det bara var vuxna som åkte med idag, skämdes lite måttligt :P sen hängde han på mig från bussen och hem.. phuu konstigt att man tycker att han är rolig när man själv är full. Nu är han fylle hungrig, dragit i sig 2 påsar nudlar och är inne på 4 kneckemackan, hur ska det här gå?! jaja jag mår iaf bra i morgon :)

tjosan.

Julkul med dogsen.

Denna dagen känns bra mycket bättre än gårdagen, Allt klöste sig tillslut, tack och lov! Så nu flyter allt på igen. Idag har jag inget inplanerat, så denna dagen kan bara jag styra, och idag ska bli en bra dag har jag bestämt. Som länge idag, 8.30 ganska länge för mig nu för tiden, vet att det låter skumt men nu har jag vaknat mellan 7 oh 8 alla dagar, vilket är helskönt. Martin är iväg på företagsfest, börjar klockan 13 och slutar när man inte pallar mer stog de i välkomstbrevet, undrar vad dom ska hitta på :S Han har iaf förvarnat mig med att jag ska få möta honom vid bussen någongång. Så jaa det är det enda inplanerade.
Jag ska ta en långis med dogsen idag, jag bara önskar att det vore snö ute, så mycket mysigare då. Nu är det nästan 1 plusgrad vilket det inte varit på ett par dagar, så idag var det nästan ingen frost heller :( tråkigt. Jag ska baka lite julgodis och kakor och grejer idag har jag tänkt, sååå godis sugen så varför inte? Tänkte testa på lite nya recept som jag hittat på tasteline.se om ni har idé torka på vad ni ska äta/baka så är det den perfekta sidan, allt finns där. känns så iaf. Nå väl, idag är det redan fredag. Läskigt värre, tiden bara rinner iväg. nää nu ska jag försöka fylla min dag med något skojsigt :) tjaoo

slå tillbaka.

Är det något jag verkligen fått lära mig av mina föräldrar så är det, om någon bråkar med en så ska man bråka tillbaka, man ska inte bara sitta och ta emot en massa skit som man vet att man inte förtjänar. Så nu har jag spottat på dom som spottade på mig, får verkligen hoppas att det gick vägen. Resultatet får jag när jag kommer till körskolan, funkade det inte så kommer jag skämas som en hund. Men det är bara att hoppas och kämpa på.

Det konstiga är att när jag absolut inte orkar mer, när man bara vill ge upp, när man är beredd på att visa vit flagg, då får jag för mig att jag ska klara det. Jag får kraft att slå tillbaka, men varför måste det gå så långt, varför ska man gräva ner sig så långt och må så fruktansvärt dåligt innan man får den tanken att man klarar allt? jag är nog faktist den konstigaste människan på hela jorden, och på något konstigt sätt så gillar jag det. det är jag. Jag är fortfarande jag.

Skrev i ett inlägg för längesen att jag hade tappat den jag var förr, den som inte tog skit från någon, men fan den delen av mig finns kvar, jag har bara gömt henne lite, men nu kom hon fram den lilla ragatan. Gapa och skrek och fick som hon ville. Håll tummarna nu gott folk, att det här går vägen.





Vad skulle jag vara utan min lilla familj och mina föräldrar?
ni stöttar och finns alltid här för mig.
Hur ska jag någonsin visa er hur mycket ni betyder för mig?

varningstriangel.

gårdagen var jätte bra, vi var som små barn i en leksaks affär, skrattade, tjoade, tjattrade. precis som det ska vara. Blev av med en del pengar också, vilket känns skönt eftersom jag köpte sådant jag behövde. å andra sidan känns det inte alls bra eftersom jag inte har ett öre kvar på mitt konto.
22dagar kvar till löning, hur fan ska man klara sig?! urs, jag hatar allt idag, jag är verkligen ingen rolig person att varken ringa, träffa på stan eller komma hem till, inte idag. Kanske i morgon. Men just nu känns allt skit, jag vet att allt löser sig, tids nog, men hur mycket ska man klara av? Hur mycket ska en enda individ klara av att bära? Jag hatar verkligen att vara vuxen, myndig, allt hade vart så mycket lättare just nu om man varit minderårig och föräldrarna kunde hjälpa en, men just nu går inte det. Inte alls.
Vad är det för dumheter att man ska bli vuxen och klara sig själv när man är 18år, vem har kommit på det? Jag känner mig mindre än någonsin. som ett litet barn.
får väl se om det blir något vettigt av denna dagen, ska till körskolan senare, det fasar jag för allra mest, idag kommer körningen gå åt fanders.

Snälla jävla samhälle, hjälp mig nu!


Kista.

Idag bär det av till Kista för en massa shopping med underbara Linda :) Ska bli så härligt att ha en tjejdag. Längesen vi umgicks nu så det är absolut på tiden. Som vanligt kommer vi nog inte hinna shoppa så mycket, brukar mest bara bli en massa tjejsnack på närmaste fik i så många timmar som möjligt. Men vad gör väl det, en dag med Linda kan inte bli annat än underbar!

Annars händer inte så mycket i min vardag för tillfället, är Ledig hela veckan som sagt, ganska skönt :) Vi är hundvakt åt Bärta tills på Tisdag, så det blir en hel del promenering med dogsen. Igår hann jag med att rensa ur min garderob, hur ofta gör man det liksom? skönt nu iaf, försökte fixa plats till dagens shopping men ser trångt ut. Får väl helt enkelt köpa en till garderob :D Eller börja bygga ett klädberg :) det funkar ju det med. Fick en massa kläder av Martins syrra i måndags också, såå nu har jag en massa kläder, me like. Nää nu måste jag snabba på Linda kommer om två timmar, då ska jag vara redo.

Bärta och Leona i våras.