En Jul utan godis är ingen God Jul

fick upp en del julpynt i fredags, dock så såg jag att jag inte hade så mycket julpynt som jag först trodde. Men det lilla jag hade fick åka upp. Har jobbat hela helgen, haft fullt upp, vart kalas på mcdonalds, så en massa ungar, happy meal, och jaa allmännt kaos, som tur var så fick jag stå i driven så jag märkte inte av stressen lika hårt som de i Kassan och köket. Men jävlar vad vi Rockade.. tycker att det gled på ganska bra under mitt pass, trotts att det var tok mycket folk. Men vi klarade det fint :) Jobbade en liten kortis idag också, 3 timmar, helt värdelöst att åka dit för att bara jobba i tre timmar :S
Var över till Björn i helgen som hade lite kalas hos sig, blev några glas vin och sen tidig hemgång så man kom upp till jobbet på söndagen, Trevligt att träffa lite folk, och gott fika, Första pepparkakan för denna julen fick jag i mig, och jäklar vad dom är goda. så jaa, det får väl bli lite pepparkakor bakade nu någon dag. Jag är Ledig hela veckan, från jobb iaf. Fullt shema ändå, körskolan, träffa Elin, vara hundvakt åt Bärta, åka med Linda till Kista.. sen ska jag försöka ta mig till vårdcentralen någon dag, har verkligen as ont i käken, haft det ganksa länge nu och det blir bara värre och värre, kunde inte ens käka en banan i morses, och borsta tänderna är inte det lättaste heller.. jaja får väl se hur de blir.

ska leta upp lite goda julgodis recept på tasteline.se nu. en jul utan godis är ingen god jul.

underbara dag :)

har haft en helt underbar dag, och det känns som att den kommer vara underbar hela dagen lång, ända till sängdags. Åkte till Körskolan i morses, sen blev det lunch med Martin, en sväng i Uppsalas Butiker som bara lyser av jul, så ja jag begav mig hem och eftersom detta är enda lediga dagen innan 1 advent så har jag nu satt igång med Julpyntningen, köket är klart, och nu är det vardagsrummets tur att bli julfint. Så himla mysigt med en massa ljus och varma färger i hela huset. Ååhh jag älskar verkligen julen, just nu så dunkar jullåtar på hög volym genom högtalarna och jag ska nu återgå till mitt julpyntande. Leona ligger ute i trädgården, hon förstår inte riktigt varför det ska vara sånt ståhej över julen, räcker med skinka och snö för hennes del. Men storstädning pågår här så då får hon inte vara med :P

Leona förra vintern:



motivation.

förstår inte hur det alltid blir så här. Jobbar kväll idag, och innan det blir det körskolan. Men tiden innan man ska iväg rinner bara bort, känns som om någon drar fram klockan och sen poff så har jag jätte brottom och måste stressa iväg. Det värsta med dessa dagar är att jag inte får något gjort, timmarna är bara tomma. Och det finns massor att göra så igentligen skulle jag kunna använda tiden väl, men så blir det ju inte för jag är seg, och blir änu segare av att sitta här och inte göra något vettigt. en ond cirkel på något vis. men men. det finns ingen annan än jag som kan göra något åt det så får ta och göra det nu, borde verkligen göra det nu, min buss går om 2.5 timme, så lite hinner man ju med :) så jaja nu stänger jag av dumburken och ser till att det blir en dag idag också.. ha de nice.

Man sover bort en tredjedel av sitt liv, hur deprimerande är inte det,
och sen sitter man vid datorn X antal timmar i veckan och inte gör ett dugg vettigt.

jul.

alla bloggar verkligen om julen just nu, man kan läsa om det överallt, och jaa julen är verkligen här snart. Härligt tycker jag :) skulle dock önska mig ett antal minusgrader och flera decimeter snö.. så ska en jul vara, en vinter. Just nu känns det inte som om julafton är här om en månad, verkligen inte. Det är inte ens kallt ute. Men hemma sitter man och planerar för julklappar, pynt, vart man ska fira, vad man ska göra, julmat, julgodis..  ååh härligt härligt. Jag älskar julen.

Mycket händer just nu, jobbat en hel del de senaste och i natt sov jag över hos Sandra, hade jätte trevligt och mysigt. En massa tjejsnack och despret houswifes på tv, kan det bli bättre? Nu är jag hemma och fick veta att martin lyckats fånga ytterligare en mus under tiden jag vart borta.. såå ja två möss mindre. I helgen är det jobb som gäller men jag ska försöka baka lite julkakor och godis till första advent, mycket ska fixas.. myys.

nää nu ska jag käka chokladbollar med Martin sen blir de sovtajm :D

wakiewakie

schemat innehöll fler timmar, än vad jag trodde, dock inte lika många som jag behöver. Men timmarna ligger så dumt, är så trött på dessa kassa scheman. Är det något jag saknar med mitt gamla jobb så är det de regelbundna schemat som såg lika ut varje månad. Men så ser inte livet ut längre, man kan inte planera något i förväg för risken finns att man måste ändra sina planer. åh så trött blir jag. Får försöka hitta något annat, men det är så svårt att ta sig ur något som man sitter fast i, gillar mina arbetskamrater, men måste tänka på att ha råd att leva också. urs.

dagen är seg, väntar på ett samtal som kanske kommer ändra min dag, hoppas det inte blir något jobbigt samtal, orkar inte med sånt nu. Missade nämligen ett samtal igår medans jag jobbade, brydde mig inte om att ringa tillbaka för denna männsika brukar aldrig ringa mig så tänkte om de är något viktigt så ringer den igen. I Morses när jag vaknade hade jag fått 2 medelande "e du vaken?" stog de på båda två. De var från en annan person i samma hem, så hoppas de är lungt. kan ju vara så att de bara är fulla. va ju lilllörda igår :)

åh känns som om jag precis har vaknat men har vart vaken i 2 timmar nu. Ska väl ta och städa lite, svärföräldrarna kommer över ikväll på lite fika. Så då ska de se fint ut. Funderar på att gå till Bälinge och handla, på så vis får Leona en trevlig promenad och jag får något gott i magen :)

jaja see U

fullspäckat

Alla dagar denna veckan så har jag något inplanerat, likaså veckan efter det, det är först vecka 49 som man börjar få några luckor i kalendern. Men dom hoppas jag också kommer att fyllas upp snart. Det känns bra, väldigt bra att ha någonting varje dag att se framemot. Jag och Martin har även tänkt lägga in två dagar i veckan som vi ska powerwalka lite i spåret. Känns bra, längesedan jag gav mig ut på en promenad för att bli lite svettig. Hoppas bara vi kommer att hålla detta nu, sagt det så många gånger och lyckas alltid hitta någonting som gör att vi inte "hinner" ta en promenad ihop. Men bättring på det nu. Dagarna vi har spikat är tisdagar och torsdagar, så första blir alltså idag.. Men det får nog bara bli en promenad eftersom vi är lite förkylda. jaja. får väl se hur de blir.

Blir lite orolig över jobbet nu igen, hört att det är många som fått lite dåligt med tider under dec och jan. Inte kul, pallar inte att ha pengar så att jag precis klarar mig, vill handla julklappar, kläder, fika, äta lunch. Nä om de blir dåligt med tider nu igen så kanske jag måste börja tänka om. Hitta ett jobb där jag kan jobba heltid, och få en bra lön. Det löser sig nog, inga tårar förens man sett schemat.

Idag ska jag träffa Elin, sen blir det övningskörning med svärmor. Jobbigt att bussarna går så dåligt. Får åka åt fel håll för att byta buss som går in till stan. det tar 30minuter extra, inte kul. Och då är jag inne i god tid. En timme innan jag ska möta elin, undrar vad man ska hitta på då...

Vi diskuterade om att skaffa katt igår igen, ska fråga min syster om jag kan få låna en av deras över vintern, eller om vi får låna någon av Martins föräldrar, men de tror jag inte, dom är så rädda att Leona ska äta upp deras katter, fastän hon är räddare för dom än vad dom är för henne. haha.. kul de där. Igår begravdes lille sickan, martin slängde ut honom på åkern. För er som trodde att det skulle bli sermoni och bjudas på kaffe, så hoppar vi över det, blir så himla många som måste komma då, Sickans släkt är ganska stor gissar vi på. Och han hade säkerligen en och annan kompis också. Hittade nämligen en liten mus gömma igår, I förådet. Dom har knagt på våra lökar och morötter, hittade ett ingångshål till under diskbänken och när man kollade underdiskbänken så jaa musbajs. massvis. Inte så frächt jag vet, men bor man i ett hus från 1700 talet så får man nog räkna med det. Om vi hade ägt huset så hade vi kanske engagerat oss mer vid att försöka få bort dom. Men om dom håller sig på sitt revir så ska vi inte förstöra för dem.

Det finns ju en tecknad film om möss ååh vad heter den? en dektertiv mus, och en elak råtta. Basilmus hette dektertiven. Den elake råttan håller en liten musflickas pappa fången och dektertiven ska hitta dom och rädda pappan.
- Kanske är de en liten musvärld under hela vårat hus, samtidigt som det är lite läskigt så är det lite gulligt. Små butiker och små skolor.. okej nu drar jag iväg men va fan hette filmen??

ett chock besked

för några veckor sedan så upptäkte jag att någon/något hade noppat sönder hela soppåsen och tog förgivet att det var en mus. Försökte tvinga martin till att vi skulle skaffa en katt, doften av katt brukar skrämma iväg de små mössen. Men eftersom martin vägrade ge med sig så blev det ingen katt, utan vi gillrade en liten råttfälla under diskbänken. ca tre gånger har vi gillrat den med bröd och den har slagit igen och brödbiten har varit borta.
Vi kom då på att bröd kanske inte var det bästa att sätta på råttfällan, så martin satte dit en morotsbit. Och jaa vad får jag nu se, världens sötaste minsta mus ligger under diskbänken på rygg och bara väntar på att få bli begraven.

Urs känner att jag har lite dåligt samvete, skulle vilja ta bort musen innan hans lilla musfamilj får se den så. Men vågar inte, så han får ligga så till klockan 17 i em då Martin kommer hem.

RIP Sickan!
(musens namn.)

veckodagar.

Det läskiga och jobbiga med att jobba helg är att man glömmer bort vilken dag det är, man får för sig att det är måndag när det är lördag. osv. Jobbigt att vara ledig på veckodagar när alla andra jobbar, Fast på sätt och vis är det skönt att jobba helg också, alltid full rulle på jobbet, mängder av gäster och man ska göra extra fint inför kommande vecka. Samtidigt som att det är jätte skönt att jobba mitt i veckan, ingen stress, utan man ska bara strosa runt och få pengar för de med :P

Idag är det iaf måndag. Igår fyllde jag både kyl, frys och skafferi med mängder av god mat, så ingen morgon utan frukost :) Idag ska jag ner en sväng på stan, fixa lite ärenden, och sen bara vara hemma. Små städa lite, och fixa till Leona lite, behövs borstas och klippa klor. ny vecka nya tag.





Hittade en bild på mig och Leona på hundsportsgymnasiets hemsida Leona ser inte så lycklig ut :P haha.  

Martin börjar bli sjuk, inte direkt ofta han blir sjuk men nu är han verkligen på väg in i en riktig förkylning. Stackarn åkte till jobbet idag ändå. Så jag kan ju vänta mig att jag också blir förkyld. Brukar bli smittad bara någon sjukling kollar på mig. Imunförsvaret är inte på topp :(  får hoppas han blir bättre till i helgen, då har vi bjudit hem pappa och hans tjej och min stora syster och hennes karl. Hoppas jag inte behöver ställa in de, skulle vara roligt att träffas allihopa!

Ha de så bra L

frukost

 

varför har inte Forkarby någon som helst kiosk/butik? de kan väl iaf ha ett litet fik. Ingen frukost hemma. Äter jag inte frukost så brukar inte mina dagar bli så bra. Älskar verkligen Mat! Människans bästa vän. Började med att äta stekt potatis, ägg och en kopp te. Låter gott va?! helt ok- men inte frukost. Den godaste måltiden på dagen. Så nu är jag hungrig igen. Undrar vad man ska stoppa i magen när varken kylen eller skafferiet innehåller så mycket. Har möjligheten att åka och handla men känns jobbigt med tanke på att jag ska åka till jobbet om 3 timmar. Får väl köpa något på pressbyrån då. Handla efter jobbet. Kylen ska vara full, det ska finnas alternativ.

Vad äter ni till frukost? vore kul med lite ideér. Om ni inte äter frukost varför inte och när äter ni då?

Komentera mera!

 

L

ZZzzZz

Äntligen kan jag somna direkt när jag lagt mig, Som ni vet (som följt min blogg) så har vi möblerat om. Så sovrummet är numera i det gamla vardagsrummet, och vardagsrummet är i det gamla Sovrummet. Jag har väldigt svårt för att sova när det sker förändringar. Speciellt när det är nya ljud man ska vänja sig vid under sovtimmarna. Och eftersom vi har en luftvärmepump i det nya sovrummet så har det varit lite svårt att slappna av, varje gång den stänger av, sätter på, och ändrar luft tryck så vaknar jag till. Men i natt somnade jag som en stock, kanske för att jag jobbat heldag på jobbet, men tror att det berodde på att jag vant mig vid ljudet här inne. Skönt. Utvilad och pigg vaknade jag klockan 8. Ställde mig och diskade, vinkade hejdå till Martin och hans pappa som skulle ut och fiska, och sen frukost. Mer har jag inte hunnit med. En sväng med Leona, och en stund framför datorn. kväll ska jag jobba, ska bli jätte skönt :)

Vi ska ha Julfest med jobbet och några andra resturanger den 7de December, ser fram emot det. ska bli så kul att hitta på något med jobbet igen. Och snälla Anna har sagt att jag får sova hos henne, så jag kan vara igång Hela kvällen :) najs.

Annars har det inte hänt så mkt. ska nog fortsätta fixa här hemma sen blir det att göra iordning sig för att dra till jobbet. ha de gött

vilse.

förlåt för mitt tidigare inlägg men måste erkänna att förmiddagen idag inte var en av mina bästa. Dagen började bra, fortsatte jätte dåligt. Det jag i efter hand är väldigt glad över är att jag klarar av att ta mig i kragen. När man ligger i sängen som en hög och verkligen inte hittar några possitiva tankar om livet, så finns det bara en som lyckas få mig på bättre humör. Hon satt och gnydde framför ytterdörren och då slog det mig att hon inte fått någon riktig rastnings runda. Tänkte ta en snabbis med henne, men väl ute så tänkte jag att vi kunde ta en promenad till Häst hagen. Det är så mysigt där dom går. Dom är så ro fyllda. Sen ser leona jätte kul ut när vi kommer till hästarna, inte hennes bästa vänner kanske. Väl framme så är hästhagen tom. Vart är hästarna när dom inte är i hagen? Dom kan väl inte vara inne på dagen..? jaja. På vägen till hästhagen insåg jag att det var väldigt skönt ute. Så promenaden fortsatte. Rakt ut i skogen. Upp på krossbanan. sen tog bara stigen slut. Mitt i skogen. Så jag går över ett gärde och inser att jag har gått på tok för långt, och åt aldeles fel håll.
Men nu är jag hemma. Leona är trött och jag är helt slut. Det enda som hjälper när man mår som en skit är en promenad med sin allra bästa vän. Det är så härligt, man hinner rensa ur alla sina tankar, hitta möjligheter och vägar ut ur problemen. Leona är mitt allt. Jag skulle inte klara mig utan henne. Hon gör mig alltid lycklig, hon tvingar mig upp på morgonen, ut. Ut och träffa folk, ut och röra på mig.  Du är mitt allt Leona.



bilder från dagens påhitt.

kvällen bjuder på mys. Orkar inte göra så mycket idag, så lär bli middag, och sen godis och en bra film. perfekt avslut på en fredag.

orkar inte.

varför är det så att när allting går så bra, när allt känns så bra så helt plötsligt händer något som gör att man inte orkar. Jag orkar inte längre kämpa, det känns som om det är helt meningslöst. Varför kan man inte få njuta mer av de lyckliga tiderna i sitt liv innan man får bakslag, och skäms över att man slappnat av och kännt att allt kommer att ordna sig.
Vem är jag?! jag känner inte igen mig själv längre, förut var jag en stark tjej som inte brydde sig om några motgångar, utan såg helatiden ett ljus i det mörka. Men nu så fort något litet händer så blir det bakslag och jag faller handlöst. Jag orkar inte längre jag skiter fan i allt. Men det kan man inte heller göra för då förlorar man allt. Hur jag än gör så är det bara fel. Jag försöker hitta en lösning men det går inte, jag försöker göra något av problemet men de tycks ingen märka. Jag skulle verkligen behöva en liten bit av den tjejen jag var förut, så jag orkade stå.

Ett enda bakslag sen faller jag handlöst, och det är nog inte ens värt att plocka upp mig, jag är så trasig ändå.

Men ibland så känns det verkligen inte som att jag gör något fel, jag försöker kämpa, jag ställer upp för allt och alla, försöker finnas här. Ja offrar både det ena och det andra men vem fan bryr sig, vem ser? ingen vet hur det känns, dom bara tycker man är dum i huvet, behöver hjälp och ja det kanske man behöver, hjälp att hitta tillbaka till sig själv. Inte känna sig bunden. Jag önskar jag kunde vara stark nog att gå min egen väg, göra som jag ville. Men mina drömmar är såå långt här ifrån, jag kan inte ens peta lite på dom, det känns som att jag glömt av dom helt.  Varför känns det alltid som att alla mår så bra, är lyckliga och har det dom önskar sig? Folk som flyter runt på sina räkmackor, jag hatar dom. Hatar verkligen. Eller bara avundas. Åh jag skulle så gärna vilja ha lite av eran kraft. Av eran självkänsla så jag har kraft att gå min egen väg.





Vad ska jag göra.

ohälsosamt.

fick ju höra av min frisör i måndags att det var väldigt ohälsosamt att jobba på mcdonalds. Och igår fick jag verkligen bekräftelse på att det är det. Smällde i min pommes, chicken Jr, esmeraldhjärtan, och 4 nuggets. Jävligt gott. det kan ingen säga något om, och när man inte jobbat på X antal dagar så får man allt lov att frossa lite extra. Igår var dock en väldigt bra dag, jag började jobba 8.30 vilket innebar att jag var tvungen att ta 06.45 bussen hemmifrån. Så gissa om jag var på gott humör när jag kliver upp klockan 06 på morgonen. Jag sa det till Martin att de var bäst för han om han var tyst och inte var i vägen. Jag har verkligen inget kul morgon humör. Verkligen inte. Lite synd. Men jag kom upp hann iväg till jobbet, körde min runda, sen blev det lite fika med alla möjliga i fikarummet *mys*. Väl hemma så handlade vi hem lite mat, tänkte äta veg. Och så fick det bli. En stor sallad, paprika halvor med Quornfärs i ugn.
Ibland undrar jag hur vegetarianer tänker, så fruktansvärt dyrt, och äkligt med quorn. Soya produkterna är helt OK men också dom fruktansvärt dyra. Vart jobbar ni om ni har råd att äta så dyr mat? 300g quornfärs kostade 32kr ^^ Fattar ni vad kilo priset för en sån går på?! helt sjukt. Önskar jag kände en vegetarian så man kunde få svar.

Nåväl. idag är jag Ledig igen :( känns segt att jobba en gång i veckan, men sen jobbar jag visserligen i helgen. Men inte hänga läpp för att man är hemma. Idag ska jag käka lunch med Linda :) blir en efterlängtad Sallad, pratat om de ganska länge nu men inte blivit av att vi käkat det. Men nu så!!

Vi har nu äntligen möblerat om här hemma, måste lägga ut bilder på de, får bli i morgon. verkligen mycket bättre än innan, huset känns mycket större, och mer vi. Det svåra nu är att försöka hålla det väl städat, det är varken jag eller Martin bra på. haha..



Hur svårt ska det vara att kolla in i kameran? bärta lyckas ju en gång. men vore kul med ett fint kort på dom.
Bärta (martins föräldrars hund) och leona

the power is back.

jaha. gårdagen var en bra dag. seg till en början men sen fick jag ett härligt telefon samtal som verkligen gjorde mig motiverad till att klara av mina mål.
Min kära vän Linda ringde om att hon klarat sitt Körkort! Härligt gumman!

Samtalet gjorde mig motivetad. När martin kom hem drog vi in till Björklinge, gick en promenad med Leona, tog en sväng och tände lite ljus på kyrkogården. Och en handling. Väl hemma går Martin och pillar med sitt och jag får för mig att baka :) så längesen jag gjorde det. Scones fick det bli. Gott gott. Tidigt i säng för en gång skull. Och idag när jag vaknade så var jag fit for fight. inget kan stoppa mig nu. så varning alla som står för min väg, idag kommer jag fixa min lååånga att-göra-lista. Och den ska bli tom, allt ska vara överstruket. så nu hinner jag inte sitta här och blogga.

Grattis Linda ännu en gång!

tjaoo

det brinner fint här.

vaknade på tok försent idag. som vanligt är snozze knappen på mobilen min bästa vän, tills jag kom åt "Alarm av" knappen. börjar bli trött på att jag inte har någon som hälst självdisiplin. urs. men de är bara att ta sig i kragen. Skärpa till sig.

Gårdagen var härlig. Förutom att jag hade värsta otursdagen, de började med att jag råkade slå ner en jätte fin prydnadsak som gick i spillror. Tiden springer iväg, snabb pinkrunda med hunden, ramlar ner för trappan och ställer mig på alla fyra. (borde sett jävligt skoj ut) missar bussen. Väl inne istan så kommer jag precis i tid till frisörtiden. Och min frisör var skit skum, hon tyckte jag skulle sluta jobba på donken för de är ohälsosamt (?) sen tyckte hon att jag skulle gå och ställa mig i kö, oavsett hur lång den är för att få vaccinsprutan. Försökte förklara att ja tar den sen när man inte behöver stå ute i åtskilliga timmar för att få en sprutjävel i sig. Men men skum brud, sen kallade hon mig lilla gumman hela tiden. Fruktansvärt störande med tanke på att jag fyllde 20. annars var dagen väldigt bra. Nöjd med håret, något kortare och snelugg. Känns bra. tog en sväng med hunden när jag kom hem och sen städade jag iordning, tände ljus, och så kom Martin hem. Fick en väldigt fin bukett rosor av honom. Sen en jätte snygg jacka. :) väldigt nöjd. Åkte och käkade på en resturang, plankstek med oxfilé. Sen hyrde vi "en shoppoholics bekännelser" (hur de nu stavas) kul film. Mindre kul var det när vi upptäckte att färgen i tv´n gått sönder, svart/vitt är inte alltid så kul. Så ny tv får de väl bli någon gång då.

Har äntligen fått eld på spisen nu, shit. Tog långtid, många svordommar, men de gick så nu brinner de som bara den. Har massa saker jag borde göra, orkar inte med så många av dem men ska nog skriva en "Att göra lista" då brukar jag få saker gjort. När Martin kommer hem så blir de ommöblering i vårat lilla hus. Och i morgon blir det upp väldigt tidigt, börjar jobba 8.30 :S fick även ett jätte roligt brev idag, Elräkningen kom, ser inte ut att bli så stor julskinka hos oss i år om jag inte får världens bästa december schema. men de kan man ju drömma om.  jaja ha de göttans.

min dag :)

idag är det min dag, min 20års dag. Jag har precis ätit frukost och ska ut en sväng med Leona nu. Sen blir det stan, för att klippa i ordning håret, så de ser mer ut som en frisyr än ett råttbo :P
Känns som att denna dagen blir väldigt bra. Det känns så, sen får vi se hur den blir. Inga direkta planer.

Fredagens kalas blev jätte bra, tyvärr så kunde jag inte behärska mig och drack på tog för mycket, minnesluckor och en rejäl bakfylla väntades lördag morgon. vaknade och tog en dusch klockan 15.10 sen drog vi hem till pappa. Käkade godis, drack cola och kollade tv. så himla skönt. Igår hälsade vi på isabelle och Kim, och fick pussa och krama lilla Saga. Så grymt söt unge :)

nää nu ska ja in till stan tjao.

planering.

detta inlägget borde ha rubriken "varning för överdrivet långt inlägg" men för en gång skull så har rubriken en mening. För detta inlägget handlar om planering. Planering inför framtiden. För några veckor sedan skrev jag ett inlägg där jag berättade att vi väntar tillökning ifamiljen, i vilken form berättade jag inte. Jag tänkte vänta tills det var helt klart. Men kan nog inte bärga mig, och tänkte att det kan vara lärorikt för både mig och andra om jag skriver om det.

Tillökningen är självklart en Hund. En liten Valp. Att skaffa en till hund har funnits i huvet på oss båda sedan vi flyttade från forshaga så snart två år har vi velat fram och tillbaka om detta beslut. Och vi har nu kommit till en perfekt del av vårat liv där vi skulle ha tid för en till. Frågor som alltid varit ett problem är vart vi ska lämna hundarna när vi ska åka bort, tex utomlands. Det är lätt att lämna bort en hund men två kan vara lite svårt. Men nu har vi iaf min familj som inte tackar nej. Vilket känns skönt. Lite långt att åka men det är det värt.
Valet av ras:
Rasvalet kommer nog lite otippat för vissa. Vi har kommit fram till att vi ska skaffa en Labrador. Åt det hållet var inte alls tankarna innan vilket mina nära och kära vet. Då jag alltid varit kär i schäfer- anledningen till att det inte blir en schäfer är att jag inte vill ha (ursäkta) en sönder avlad, stressad, hund som får åtskilliga fel under sitt liv. Det är den bild jag fått av schäfern efter som jag blivit uppfödd med dem. Att behöva ta bort hunden när den endast är 5år känns inte rätt. När de Lever med magproblem och fåt käka spec. foder och medecin hela livet. Det känns inte som ett värdigt liv. Och jag skule vilja ha en rak ryggad, skk reggad schäfer. Ja. som ni märker, det är väldigt svårt att hitta, och samtidigt hitta en bra och trevlig kennel. Kelpie- har även den varit en kärlek för mig, dels för att den är så lik schäfern både extriört och i mentaliteten. Mycket motor, vilja till att vara till lags, men just nu känns det inte som en ras för mig. Någon dag ska jag ha min kelpie men det känns inte rätt att ge sig in på den rasen när jag inte har så mycket erfarenhet.
Just nu känns det som att Labradoren är den ras som passar mig och mitt liv bäst. Lätt lärd, arbetsvillig, vill vara till lags. Ja listan kan göras lång. Labrador har även den varit en stor del i mitt liv då vi haft ett antal under min uppväxt, så jag vet mycket om rasen. Det känns som en bra första hund. För på sätt och vis så blir det min första ur en annan synvinkel så är det min tredje hund. Men med tanke på att jag aldrig haft en valp tidigare så känns det bra med en Labrador. Valet av kön känns självklart, En tik får det bli. Jag har mest erfarenhet av dem och men tanke på att jag redan har en tik så blir det lättast så när det vankas löp.
Valet av kennel har påbörjats men är inte helt klart. vi har kollat på kennel archeanrocks och just nu känns den rätt, men vi ska ta och träffa dem några gånger så får vi se i framtiden hur det blir. Har även två andra kennlar som vi kikat lite på men inte så mycket mer. Vi vill ha en kennel i Upplandsområdet. Så man kan träffas ett par gånger då och då och hålla kontakten.

Så långt har vi kommit i planeringen. Sakta men säkert har det gått. Och det känns bra. Jag ska försöka döpa alla inlägg där jag skriver om planeringen för valpköpet till "planering" så att dem som vill har lätt att följa upp. Har ni några komentarer eller något tips till mig som jag kan tänka på nu i dessa tider så vore det jätte kul och bra om ni komenterar. Meningen är att jag ska lära mig på detta och jag hoppas att andra också gör det. Så får vi hoppas att folk skippar att köpa hund på blocket, och börjar engagera sig åt serriöst hundköp. En hund är ju faktist ett liv, som man behöver planera inför, långt i förväg. Det är någon som kommer finnas vid ens sida ett antal år framöver. det borde man ha i bakhuvet när man köper hund.

Idag har vi hunnit med att gå i storskogen. Leona ligger just nu i sin säng och tar igen sig. Hon borde vara helt slut i kroppen så som hon flög omkring i skogen. Jag ska göra mig lite lunch, städa och se göra mig i ordning inför ikväll, då det blir lite kalas här hemma. Har bjudit över lite folk. Ska bli jätte trevligt. Har köpt en ny kjol och linne som ska invigas för kvällen :) ha de så nice!

tävling

Hanna pressar mig, tvingar mig kanske man ska säga. Eler har jag bara aväldigt lätt för att falla för grupptryck. IO vilket fall så vill Hanna att jag och Leona ska ställa upp i Lydnads tävling. Nu har jag ju någon att tävla med. Men närverna sviker så fruktansvärt. Fattar inte vad jag är rädd för. skämma ut mig. Men ändå så vill jag tävla, jätte gärna, och anledningarna förut till att jag inte anmällt mig har vart att jag inte vill tävla själv. Så ja slänger nog iväg en efteranmälan ändå.

sen å andra sidan vet ja inte om jag har råd. den här perioden av året så är de så mkt utgifter. körkort, möbler, simkort till Leona.julklappar. ja de blir en del. Och sen är de stora sthlm och där lär ja bränna iaf 1000kr. så ja vet inte ska tänka på saken. kanske vore bäst att köra på förfullt nästa år i stället. när man har råd och tid.

Idag Ledig. Mobilen har vart avstängd hela natten och har inte satt på den än. Orkar inte. Jag är Ledig! ska aldeles strax ta en sväng med Leona, och sen bussen in till stan för att träffa Emma. Ska ev handla lite också. Om man hittar något fint :) ha de