högt ur mina högtalare

Ja jag har blivit förälskad i självaste Melissa Horn, alla låtar är bra, iaf på sitt sätt. Så skönt att gå runt i lägenheten och nynna med ;) Man blir lugn, ledsen, glad, ja allt så samma gång!

Igår blev det en rikgit soffhängar kväll. Efter lite fiske på eftermiddagen så gjorde vi egen hemma gjord pizza på kvällen och la oss i soffan och där låg vi hela kvällen långt in på små timmarna. Så himla mysigt, var så längesen vi gjorde det! Låg och pratade om filmerna vi såg, skrattade, mös under en filt och åt onyttigheter ;)
Konstigt nog så hann jag med allt jag skulle göra igår, sån himla lust jag hade att göra en massa. Sån energi, längesen den var och hälsade på nu! Blev träning med Leona vid Herrgården, och det gick jätte bra, nu har jag kommit ett steg längre i "stå" träningen. Nu kopmmer vi endast köra på handtecken, inget ord, vilket kommer bli jobbigast för mig eftersom jag är van vid att säga kommandot, men det ska nog gå bra ändå!! Hon verkar förstå handtecknet mycket bättre är ordet "stå" Efter det blev det en lång promenad med Hanna, Wille och deras hundar. Leona var helt slut efteråt, så ögnonen gick nästan i kors, stackarn :P hahah.. nöjd hund nöjd ägare.

I morse drog Martin iväg med en kompis och fiskade, så nu är jag själv igen. Inte mig emot igentligen. Har vart ute och gått spåret på morgonen med hundarna. Helt underbart spår har vi, från 1,8km till 10km. Så man kan välja helt själv hur långt man vill gå! Och det var så fint däromkring där man gick, skog, äng, upp och ner. Perfekt för hundarna att göra av med lite energi. Och jaa nu ligger som här  helt utslagna, då känner man sig som en lyckad hundägare, när dom sover av trötthet och inte uttråkning ;)
Nu sitter jag och funderar på om jag ska dra in till Gränby och handla lite fint till lägneheten eller om jag bara ska ner till blomster affären och köpa en kruka. Vi skulle dock behöva en del på väggarna och så.. Sen är det roligare att åka iväg och kika lite i affärerna. Jag har ju bil, men nästan full tank. Och i morgon lämnar jag tyvärr tillbaka både bilen och Bärta då svärföräldrarna kommer hem igen :( Så jag kanske borde passa på att åka iväg.. Men vi får se.

Kärlek ♥

för mycket att göra en sån här fin dag.

Ja idag har jag tok mycket att göra. Plantera om blommorna, boka tvätt tid, och hälst tvätta också, städa, laga mat, träna med Jenni, fiska med Martin gå spåret, gå till bibblan.. ja listan kan göras lång. Men det är på sätt och vis skönt att ha en del att göra och jag ska verkligen försöka hinna med allt idag. Jobba jobba joobba! Så ni undrar säkert varför jag sitter här vid datorn om jag har så hemskt mycket att göra. Jo det beror på att det har blivit en rutin, efter morgon promenaden med hundarna och frukost så sätter jag mig här en stund, bloggar kollar mail osv. Men idag ska det inte bli lika länge som alla andra dagar :P Har nämligen sagt 20minuter och sen får jag vara klar. lite tidspress ska det va!

Igår blev det en runda i spåret i Skyttorp, mysig runda det där, men jag blir så jäkla rädd när jag hör något i skogen! Som igår.. då var det två pinnar som bröts tätt efter varandra och vad är inte troligare än att det är en älgkalv på vift, finns en hel del sånna där kan jag lova och de som känner mig vet att jag är väldigt rädd för älgar.. så jag är väldigt glad att jag inte såg någon, och att jag hade med mig hundarna! Sen hade jag fixat lite mat som jag tog med mig till garaget och överaskade Martin med, och han blev jätte glad :D Vill man träffa honom så måste man gå till Garaget, han är som fast limmad där :P men idag har han lovat att ha en myskväll här hemma med mig :) sweet!

nä som sagt inte fastna på data stolen idag, så nu ska jag börja städa innan med blir träning emd Jenni och hundarna vid Herrgården :)
♥ 

Mjukvara.se

Även mjukvara.se har tagit plats i fältet med olika länkar. Mjukvara.se vill få nätet säkrare och enklare att använda, om du är intresserad så gå in och kolla, det finns en del tips om antivirusprogram och brandväggar.. Klicka bara på länken till höger så kommer du till deras sida!!

nya länkar.

Kollade igenom mina länkar lite, tog bort och ändrade om lite ;) Så nu är det bara bloggar jag kollar igenom med jämna mellanrum, de flesta dagligen.

Här kommer de nya:
Johanna, Kusin Matilda, Matilda och Denice

lite nya bloggar som sagt ;)

välbehövlig träff.

Igår var en bra dag, en sån där dag som vi alla behöver ibland. Jag tog bilen till Enköping för att hälsa på lite gamla jobbar kompisar, och gissa om det var uppskattat?! :D Fick nästan tårar i ögonen av alla fina komentarer om att de saknar mig osv. Många kramar och mycket snack!! Och för att toppa det besöket så fick det bli en efterlängtad
Mc chicken jr med extra tomat och ost :D smarrigt värre.. bara donken i Enköping som kan göra dem så braaaa!!! Det som var ännu ett plus med det mötet var att jag äntligen fick mina papper av min förra chef, som jag idag ska skicka in så jag så småning om någon gång.. får in lite pengar :D

Efter fika och mys till donken åkte jag hem till Sandra och fördrev tiden där med att kolla gamla såpor och annat skit tv visade.. Pratade en massa om jobb, utbildning och framtiden, eftersom vi båda är arbetslösa och siter i samma båt så är det skönt att kunna prata med en i samma sits och bolla lite ideér.. och vi kom fram till ett och annat som vi ska spinna vidare på. Det visade sig att vi har samma framtidsdröm och varför inte hoppa på tåget redan nu?!

Sen idag fick jag ännu en idé som gör mig aldeles sprallig, måste dock ta redan på lite mer innan jag säger vad det är men det är ju just nu jag har tiden för det, och lust, så det är bara att tuta och köra :D

Som ni märker så är detta en bra dag, en toppen dag faktist. Har vart ute en sävng med alla hundarna och ska snart ta mig lite lunch och efter det blir det spåret med Leona och Bärta, och senare idag ska jag åka till Gimo försöka få en tid hos barnmorskan någongång. svarar varken på telefon eller mail så att man får något preventivmedel snart... Mycket lättare när man var "ung" och kunde gå till ungdomsmotagningen. sen ska jag leta upp ett biblotek någonstans här omkring så man kan kopiera papprena jag fick igår.

Det är min dag det!!

Lilla Saga!!


Föresten så vill jag passa på att Gratta Love och Jasmine som fick en liten pojke i söndags natt. Och alltså ett Grattis till mig som har blivit Faster ♥ Lovely.. nu har jag ännu ett barn att skämma bort ;)

ny väg att gå.

Jag försöker att resa på mig från gårdagen, men det gör ont, det svide på något konstigt sätt i bröstet så just nu passar det kanon att träffa lite gamla kompisar och ta några glasvin med Sandra.. Så i Em blir det en "Sväng" till Enköping för att donkenmysa med gamla jobbarkompisar och sen troligen hem till Sandra, ska bara få klartäcken att jag kan komma dit ;)

Mötet å AF gick bra igår, nervös var jag. Urs gillar det inte alls. Men som sagt det gick bra och jag fick välja ut en coach som ska hjälpa mig i mitt jobb sökande och i slutet av november så kommer jag få erbjudande om olika utbildningar att gå som leder till jobb, det får de som varit "långtidsarbetslösa" (alltså 3månader). Så vi får väl se vart allt detta leder. Ska dock börja tjuvstarta med uppgiftrna så att det är klart tills vi ses igen. Nästa möte är om 14dagar..

Sen åkte jag till Bk och tränade lite. Leona hade lite mycket spring i benen så det blev bara ställande träning och lite linförighet. Sen tog jag även ut Bästa lite, och körde agillity. Skit kul var det, hon är duktig den lilla snärtan :) Skällde ingenting på de andra hundarna när jag tog ut henne ur bilen!! Leona däremot satte sig och bajsade på sin boll, hur ska man tolka det? Ja jag slängde det iaf, och så får jag väl köpa en ny åt henne.. det var väl det hon ville ha fram med den handlingen ;) Släppte hundarna i lekhagen innan vi åkte hem så de fick springa av sig lite. Ja men vips så började dom bråka då så jag fick ryta till riktgit ordentligt så de slutade, jäkla surpuppor. Nu kan jag med säkerhet säga att löpet är nära, annars hade Leona inte bråkat med Bärta.. det gick iaf bra, låter ju värre än vad det är :)
Påväg hem så mötte jag både en poliskontroll och några rådjur vid vägkanten, strax därefter möter jag en bil som gasar på lite extra på raksträckan så jag blinkar några gånger med ljuset för att varna honom att det dels är poliser runt hörnet och att det nyss var rådjur på vägen, så gör man tycker jag. Det har jag växt upp med iaf, nere i Skövde.. Men han blev sur.. blinkade till med ljuset och sen blängde han som en galning.. Ja han får väl skylla sig själv då om han inte kan tänka efter varför den mötande bilden blinkar lite.. Martin gav mig förslaget att sätta på varningsblinkersen nästa gång. Då varnar man ju för något iaf.. Så ja det får jag väl göra då.

Ja Bärta ska bo här hos oss nu fram till Söndag. Höll på att bli galen  natt då hon låg och slickade sig över allt hela tiden.. shit kunde inte sova så det slutade med att Martin stängde in henne i data rummet.. Fasen måste vara en tvångstanke hon har att tvätta hela kroppen innan sängdags.. Jag vill ha tyst och mörkt när jag ska sova!!!

Fjärta Bärta!

När självkänslan sviker.

jag vet inte vad jag ska göra längre. Har haft jätte svårt för att somna nu 4 nätter i rad. Tankarna bara springer iväg och landar på ganska obehagliga ställen. Sånt som man inte ska tänka, sånt som det inte finns någon anledning för att tänka där hamnar dom och långsamt tar dom sönder mig inne från och ut. Det gör ont, men någonstans mellan det onda och tills jag håller på att börja grina somnar jag, varje kväll, samma sak. Varför? varför kan de inte låta mig va? Jag har aldrig haft svårt för att sova, så när jag för en gångs skull har det så är det något som inte står rätt till.
Allt detta med jobb och vad jag vill bli gör mig galen, jag känner mig värdelös som inte har något jobb, inga pengar, inga planer. Och när jag känner mig värdelös, så börjar alla andra jobbiga tankar fram, och om jag tycker så om mig, vad tycker då alla andra om mig?! mina två hjärn-halvor sammarbetar inte något vidare bra. Den ena halvan säger att allt kommer att lösa sig medan den andra verkligen kämpar för att trycka ner mig. Det tar på krafterna, och varje dag känner jag att jag måste hinna med så himla mycket, inte sova för länge, se till att maten är klar tills martin kommer hem annars blir det ännu jobbigare.

Idag ska jag i varje fall ta mig till Arbetsförmedlingen för mitt första möte, det är kul, bra.. det som är mindre kul är att jag skulle ta med mig mitt arbetsgivarintyg och det har jag inte. För min förra chef får inte tummen ur att skicka det till mig, vilket kan leda till att jag inte får några pengar.. Tack, tack tack!   Har förklarat det för henne men det verkar inte som att det spelar någon roll. Blä.
Efter det ska jag till banken fixsa med lite papper och så. Sen blir det hem till svärföräldarna hämta bil och Bärta , hem laga mat, baka Dumlegrottor, och sen till brukshundklubben :) Mycket att göra och en bra avslutning på dagen!

Leonas svamp under tassarna börjar bli värre, kära nån, ibland ser det ut som hon äter upp hela tassen. Hon är på det hela tiden, slickar gnager. Jag säger till henne varje gång, men det verkar inte bli bättre ändå. Någon som har förslag på vad man kan göra för att få bort svampen? Jag har tagit vetemjöl på ett par gånger. Det suger/torkar upp fukten liksom..

NU ska jag fixa iordning mig för snart går bussen in till stan!

några störiga saker.

Några saker som jag stör mig på idag och har stört mig på länge nu är att det står 3st bilar på vår parkering här nere som är sönderslagna som ingen tar bort så alltså i morgon när jag får låna svärfars bil så blir det krångligt med att få en parkeringsplats. Det värsta är att bilarna har stått där ett tag och ingen gör något åt det. Finns det ingen platts till min bil i morgon då kommer jag att säga till vaktis så han får fixa det. Ser förjävligt ut. Nu låter jag som värsta klagotanten men tycker inte det ser så kul ut faktiskt.

En annan sak är att varför är tvätt tiderna så korta jämt? 5 timmar.. går hur snabbt som hälst, man måste passa tiden noga om man ska hinna tvätta fler än 2 maskiner. Plus att våra tvättmaskiner tar dåligt lång tid ca 1,30 det är galet långtid, de ska max få ta 1 timma tycker jag. Om det inte är något special program. Sen tycker jag att man ska ha separat tvättmaskin för hundfiltar/håriga filtar/ mattor. Inte kul med jätte håriga kläder när kläderna kommer direkt ur tvättmaskin.

Det är några kassa grejer med att bo i lägenhet. Nu ska jag lämna datorn för idag och börja med städning av boet.. så man få någon ordning. Det ska ju synas att jag gjort något idag :P  

Så göra vi när vi tvätta våra kläder, tvätta våra kläder, tvätta våra kläder, så göra.....

www.Gratisbio.se


Gå med i Gratis bio du också,
där har du möjlighet att samla ihop poäng som sedan kan växlas in mot
biobiljetter, present kort mm.
 
en ny vecka.

Ytterligare en ny vecka kommer rusande och jag börjar tro att jag tagit mig vatten över huvet. Har massor med planer denna veckan, och kanske lite för mycket, men det får gå ihop ändå. I dag är det en hemma dag, tvätta, och små städa, sätta upp tavlor, slänga ner kartonger till källaren. Japp en massa fix finns att göra. Har hunnit med att ta en riktig morgon promenad med Leona, väl behövlig, kröp lite i henne i går när vi skulle sova. Myror i brallan. Denna veckan kommer gå fort och det känns bra för nästa vecka kommer Nikita hit och senare den veckan så kommer Mamma, anledningen till att de åker olika dagar är för at Nikita vill ha egentid med mig, och testa att åka tåg själv. :p Lill skruttan. Har massa planer inför den veckan också så tyvärr kommer nog den också att gå fort :(

Igår blev en rikgit mys dag. Fixade mat när martin kom hem sen bosatte vi oss i soffan resten av kvällen. Passade på att prova den nya Tarragona chokladen med hackade cashewnötter. Så himla god!!! Lätt prisvärd och verkligen värd att prova!! Nu ska jag ner till tvättstugan och påbörja tvättdagen :PGårdagen.

Fick ju sovmorgon igår tack vare att samlingen inte började förens 12.00 ! Var där 40minuter tidigare och fixade iordning allt, taggade, anmälde och sen var det dags för tävlingen. Hade start 3 av 9 st.

Platsliggning: 10
Tandvisning: 6  - mycket strul
Linförighet: 6,5 - DK, sent och snett sättande, nosar. Bättre 2a halva.
Läggande: 0 - DK, Hand och röst innan läggande
Inkallande: 10 - Bra!
Ställande: 0 - Står inte.
Apportering: 8,5 - nosar före gripande
Hopp över hinder: 9 - Snett avslut
Helhet 7,5

Summa: 126poäng dvs. ett 3e pris!

Ä nöjd med tävlingen. Väldigt nöjd till och med. En liten sammanfattning från min sida.
Platsl: Helt underbart. Låg still hela tiden ner med nosen i backen 2ggr i ca 2 sekunder sen upp med huvet. Nu ska jag träna in att hon ska ha huvet i marken hela tiden så jag får en säker 10varje gång. Jag själv var skit nervös. Det jobbigaste momentet tycker jag eftersom vi 0at det ett par gånger nu eftersom hon ställt sig upp, nosat mm.
Tandv: inte så mycket att säga, hon hoppade på honom pussade både mig och honom i ansiktet. Flamsa runt rent allmänt. MÅste träna mer på att hon ska hålla sig lugn och sitta still men ändå tycka det är kul.
Linf: Var okoncentrerad. satte nosen i backen direkt. Sa komandot igen och hon gick som en klocka, kollade upp på mig helatiden och gick snygg fot. Var lite seg i sättandet vid halter och satt snett. Jag ska inte låta henne nosa alls på träning eller tävlings platser. Totalt förbjudet ska det vara.
Lägg: Hon la sig på  andra komandot när jag både hade röst och pekade i backen. Annars snyggt. Jag var otydlig i komandot, gjorde/sa inte så som jag brukar göra. Ska träna varannan gång ställande varannan gång läggande, så hon lär sig, vara mer tydlig på tävling. Nervös på detta momentet också. Hade tankarna på ställandet.
Inka: Klockrent. Bra tempo snygg ingång!!!
Stäl: hon stannade på både komandoord och handtecken. flyttade några steg när jag kom tillbaka. Träna mer mer mer. Likadant som på lägg. så glömde jag säga/göra så som jag brukar när hon ska stå. Nervös.
App: Skit bra, höll fint, men nosade på den innan. träna träna träna.
Hopp: snyggt hopp. men satte sig snett.

I sin helhet så ser det ut som att vi får träna på läggande, ställande och fotpossitionen. Då kommer det gå ganska bra sen. Så jäkla taggad inför att träna och snart tävla igen., Så synd bara att tävlings säsongen är slut nu. Får träna på och sätta ett 1apris i vår/sommar ist.
Jenni va med och tog massvis med bilder, ska fixa några av henne så ni får se på bild hur det såg ut också :)

En väldigt stolt matte är jag efter denna tävlingen. Ser fram emot nästa!!
Nu är det bara att sikta mot stjärnorna :P

innanför skalet finns en gråtande flicka.

i morgon blir det tävling!! Min duktiga lilla vovve, som egentligen inte är så liten, har inte börjat löpa, vilket innebär att det blir tävling i morgon!! känns bra, spännande, nervöst?! ja troligen. Men det ska vi koppla bort i morgon och om inte Jenni följer med så funderar Martin på om han kanske ska ta och följa med för en gångskull. Men jag vet inte om jag vill ha med honom. Inte denna gången. jag vill se hur hon går först, nu när jag legat i så med träningen. Tänk om hon blir distraherad av att han sitter med i "publiken" springer till honom.. Nä jag vet inte, å andra sidan vore det jätte kul och skönt att ha honom där.

Idag är jag ledig från Petra, från alla hundar. Och tänkte därför ta bussen ner till stan för att handla upp ännu mera pengar. Julklappar står nog på schemat. Är så sugen. Kan inte hålla mig. Och det bästa är att jag redan köpt några. hihi.. Älskar det!
Igår bestämde jag mig iaf för att fira jul hemma hos Mamma iår. Det känns bra, det är där man ska va. Med mamma och lilla syster och bara mysa sig igenom hela julen, små äta och jäsa på soffan. Längtar så tills jag kommer hem igen. Men först ska dom komma hem till mig och det tycker jag ska bli helmysigt!!

Nää så fixa iordning för myskväll här hemma, gå ut och träna lite smått med Leona och sen in till stan. det blir thaimat efter att Martin slutat jobbet och jag tänkte passa på att köpa med mig några vinflaskor hem ;)

Lite bilder från förra vintern och förra boendet.Så vackert men så kallt.

Bild1 infarten till vårat förra hus. - ganska jobbigt att skotta den uppfarten kan jag lova, med tanke på att den fortsatte en bit bakom huset och upp till garaget fram till grannens hus..
Bild2 Tomten. Helt underbart att se Leona Springa dä så att snön bara yrde. Väldigt stor som ni ser :)
Bild3 vårat hus. där vi bodde. så mysigt men så kallt.

Saknar det huset men ändå inte. Jag tror bara att jag saknar att bo i hus. Tomten, friheten, hunden kunde vara ute hur mycket hon ville. Fanns alltid något att göra. Men jag trivs väldigt bra här också. Till och med bättre än i det huset, värme, bra hyresvärd, Nära till bussen, affären. ja allt är bra här ;)


jul fint.

Ja nu ska Jenni försöka anmäla sig till Tierp på Lördag. Hoppas att hon får tag i dem och att hon får efteranmäla. Vora kul om hon var med. Och kanske filma mig samtidigt ;) Hon tävlar i 3e klass så jag känner ingen som helst konkurrens från henne. Dessutom blir jag lugn av hennes sällskap. Det känns bra.

Nu till rubriken.. Vart inne och kollat på lite bloggar, Tex Marias om jul och juldekoration. Det smittar verkligen av sig detta med julpynt. Jag längtar verkligen tills man tar upp kartongen från källaren med en massa julgrejer i och sprider ut det över hela lägenheten.
Maria visade upp fina saker som ikea har börjat med, jätte fint och gulligt pynt. Men tyvärr är det väldigt lite i Ikeas sortiment som tilltalar mig. Det är så uttjatat. Tyvärr. Alla har det och det är sällan det kommer in något nytt. Men självklart har dom några klipp lite då och då. Men det tråkigaste jag någonsin sett och fulaste är deras julgranspynt, om man kan kalla det så. Olika former på julkulorna och en massa olika krimskrams. Inget är verkligen fint.
Några förslag från Ikeas hemsida:Alltså, vad är det för något? Det är inte jul. förstår inte att folk vill klä sina granar och pynta sina hem med sånt här krimskrams som inte ens påminner något om julen.


Några fina julgrejer från Ikea. Självklart så får alla tycka olika, det tycker jag bara är bra. Vore ju inte alls kul om alla hem såg likadana ut i Jul. Pynta som ni vill men där har ni var jag hissar och dissar om julpynt.
Ett ställe som jag verkligen tycker har helt underbart fina juldekorationer är Ellos. Men om man inte vill handla på internet hur gör man då? För det verkar ju inte alls som om Åhlens och alla dom börjat med Julgrejerna än.

Vart handlar ni julpynt och sådant småkrafs?

"Canis familiaris & Homo Sapiens"

Jaa denna dagen har inte handlat om något mer än hund än så länge. Efter hämtningen av Petra så la jag mig återigen i den varma mjuka gosiga sängen och sov. Skönt. Vaknade strax innan 9. Ut med hundarna och sen drog jag och Leona upp till Herrgården och träffade Jenni och två till så tränade vi hund ett tag. Känns väldigt bra inför Lördag nu och jag har planerat hur jag ska värma upp innan tävlingen, Jag har planerat vad vi ska göra i morgon, om vi ska göra något och i så fall ska det bli på morgonen. Att man tränar lite ställande under gång och platsliggning för det är det jag är mest osäker på just nu. Och innan tävlingen ska vi nog köra några roliga Ställande under gång så jag får upp henne i tempo och att hon är på och vill jobba! Det tror jag kommer funka fint.

Konstigt nog så börjar jag känna att någon slags nervositet kommer krypande. Eller så är det bara för att jag är så nervös över att hon kanske börjar löpa. Men eftersom inte ens Xacko, jennis avelshane reagerar på henne så är det nog inte dags är kom vi fram till. "De är inte kört förens hon blöder" var Jennis kommentar till min oro, och ja visst är det så.

Igår åkte jag över till Hanna och Wille, tog en promenad med hundarna. Riktig höstpromenad, kyligt väder så man blev aldeles kall om kinderna. Mys♥ Sen följde jag med dem hem och kollade hur dom bodde. En jätte mysig liten 2a. Väldigt centralt men ändå så nära promenad stråken :) Jätte fint. Planerade att vi ska ses nästa vecka på en promenad hemma hos mig!

Nu ska jag springa till ica och handla lite god mat. Tänkte även köpa ett par "jacson wear" strumpor till som jag skrivit om tidigare och om det är någon som har förslag på varma men smidiga vantar/handskar så lämna en kommentar. För jag tappar snart mina fingrar!!!!


Jennis Boxrar - Jassa och Xacko.Ligger och vilar inne i gästrummet medans jag sitter vid datorn :)

Tävling

Just nu har Millah en tävling på sin blogg där man har chansen att vinna ett valfritt namn smycke.
Någon av de här två skulle jag vilja vinna och därför är jag med och tävlar! :)

Body Lotion och en Face Moisturizer

Just nu tävlar jag om en Body Lotion och en Face Moisturizer från Caroline Winberg, Stockholmsgruppen Cosmetics.comLinn Lagerskogs blogg.


Tävlingen avslutas den 4e november sågå med och tävla nu :)

tjooohooo!!!

Nu funkar bloggen och jag andas igen. Nu flyter det på. Verktygsfältet är på sin plats och texten är tillbaka i sin normala storlek och utseende igen. Jag ska maila Anna snart och medela vad jag har för planer på min blogg design, jag lämnar över det till henne som är lite (läs mycket) kunnigare än mig på detta om bloggdesigners. Jag orkar lixom inte bråka längre.

Upp klockan 5 i morse för att åka och hämta Petra. Termometern visar på 6 grader, vilket är helt ok. På med lagom med kläder och iväg. Kommer hem börjar städa runt lite för att hålla mig vaken. Sätter mig (dum som jag är) och läser, blir trött lägger mig av någon dum anledning på sängen. Somnar. Vaknar, ut med hundarna på en inte alltför rolig promenix. En timme stod jag ut med hundarna iaf. Leona var duktig men hon hamnade lixom i kläm när jag och Petra bara arbetade emot varandra.- Petra hade ingen som hellst lust att lyssna idag och jag hade för kort stubin för en långpromenad med henne. Leona hamnade som sagt i klämm och utsattes för en och annan svordom hon också. Stackarn. Och jag som lovat att jag inte ska bli sur på henne någonting nu innan tävlingen på lördag. jaja jag får gott göra det på träningen sen i em.

så här ser planeringen ut fram till tävlingen på lördag.
ons: träna på momenten, promenera med hanna, wille och deras dogs.
tors: träna på otbk.
fre: vilodag
lör: tävling!!!


tänkte lägga en vilo dag precis innan tävlingsdagen så att hon är pigg och arbetsvillig. hoppas, hoppas, hoppas. börjar bli lite sprallig. Vill så gärna ut på planen nu. Närvös för att hon ska börja löpa innan. Men inte för att tävla, inte än..

Petra la nyss en spya på golvet, så nu får dom inte vara i samma rum. Det såg det ut som att det bara var galla men får se om det kommer en hög till senare i så fall är det inte hungerspy utan magsjuka och det har jag och Leona inte tid för. Inte riskera några sånna dummheter. Petra fick sig iaf en bit mat. så vi får se hur det blir.

ska hoppa in i duschen, städa undan lite till. Ut med hundarna igen. Och sen försöka komma på nåon mat man kan laga i ordning. Igår bakade jag i ordning choklad muffins med krossad vit choklad i.. jätte gooda. och lär ta slut när som helst ;) Tänkte fylla på bull och kak förådet men upptäckte att våran frys är fylknökad, ändå känner man att man inte har någon mat hemma, ingen idé alls om vad man ska laga för mat.jaja.. det brukar ju bli bra i slutändan. Som sagt, idag blir det en sväng till Hanna och Wille för att promenera hundarna efter att Petra har åkt hem, efter mat och när man kört Martin till Garaget. Det lär alltså bli runt 18-19 någon gång.

Leona och Jenni, nöter lite apportering. Leona kan numera klass 1 och 2ans apportering. Och klass 3 hopp, apport hopp. bra fart, snyggt in fot och nästan inget tugg och hon släpper inte förens jag tar den!!

Mammas lilla gris♥

Grattis på 10års dagen!

Idag fyller min underbara älskade lillasyster år. 10år. Tiden går så himla fort. hade velat göra ett jätte fint inlägg till dig gumman, men det får jag göra när bloggen vill fungera igen. Det bästa är att min bästa lillasyster kommer till mig på höst lovet som bara är 1,5 vecka bort. Längtar så jag tror jag döööör!! Ska bli så kul, ska verkligen skämma bort den lilla kråkan då! puss på dig!

börjar bli lite smått frustrerad.

Alltså, Varför?? varför funkar inte bloggen för? Jag har mailat de på kundservice så jag hoppas verkligen att det ordnas snart. Blir så jäkla besviken när jag loggar in här och ser att jag inte kan skriva normalt. S.K.I.T jaja vi får väl se om det händer något underdagen. Jag har bara sååå mycket att skriva. För en gångskull någon ganska vettigt och bra men jag får verkligen ingen lust när jag ser min tråk blogg. URS. Här kommer dagens bild iaf. Inte alls tagen idag men den får kallas så nu när jag bara kan lägga upp 1/inlägg. Det är en bild som togs av mig (tyvärr mobil bild) på julmarknaden här i österby. Det är hästar som plöjer åkern. Skit coolt. Har aldrig sett det på riktigt förr. Men bildbevis på att österby är en bruksort kommer här :

aa men...

Nähä..det ser fortfarande ut som det gjorde igår på denna sidan. Någon annan som har problem eller bara jag? Jag får väl ta och ringa och klaga, om det går att göra någonstans. Idag vart det en långpromenad direkt på morgonen, det regnar här så tänkte få den promenaden överstökad. Börjar gå bättre att gå med både Leona och Petra på en promenad, nu bryr de sig inte om varandra lika mycket. Jenni Var sjuk idag så jag behöver inte ta hand om boxrarna idag.. Nu ska jag lägga in plåten med blodpudding i ugnen ;) Leonas förra blodpudding omgång började ta slut så passade på att göra en plåt till!

ang test..

Verkar vara något lurt idag med bloggen.. får väl se om det ordnat sig tills i morgon, annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Några förslag? Verktygsfältet är liksom borta när man ska skriva inläggen och man kan inte lägga upp fler än 1bild /inlägg.. Jätte skumt. Och sen är det annat typsnitt på texten nu när jag skriver inlägget men när det publiceras är det samma som innan.. som sagt. Konstigt. Förra bilden var iaf en test bild, på Leona och Jenni när de nöter lite apportering. Och ang det förr förra inlägget som handlade om vad jag lagt ut på blocket såg jag att jag råkat skriva "diskanläggning" -självklart var det inte det jag menade, för om jag hade haft en med ljud, ljus och rök grejer till så hade jag nog sparat den :P Det rätta ska vara DISKOANLÄGGNING! haha.. lustigt det kan bli ;) Nu ska jag bänka mig vid tvn.

Test

test test...

konstigt.

Nu tror jag det är något konstigt med bloggen, fel textsnitt eller vad det heter. Ser inte ut som vanligt iaf. och när jag för en gångs skull tänkte lägga över lite nya bilder så ser det inte direkt ut som att de går.. jaja vi får se om det blir några bilder eller inte. Blev väckt av Martin i morse som ringde och sa till mig att jag nog borde gå upp nu. Tack Älskling! Brukar bli så korta dagar om jag får välja själv hur länge jag ska sova om veckodagarna. Så jag började morgonen med att promenera hundarna, och sen blev det frukost vid köks bordet med en massa papper från arbetsförmedlingen liggande utspritt över hela bordet som jag suttit och fyllt i halva morgonen. Nu har jag flyttat över mig till datorn för att kolla igenom mitt cv och finslipa lite på det och kolla igenom lite hemsidor. Annars händer inte mycket idag, förkylningen vägrar släppa. Martin kommer tillbringa dagen efter jobbet hemma idag så vi ska försöka fylla i lite försäkringspapper och lägga ut akvariet m tillbehör och en "diskanläggning" med ljud, ljus och rökelseapparat på blocket. Är ni intresserade av att veta mer om det så hör av er :) nähä verkar inte om att det blir några nya bilder i detta inlägget. Får försöka om ett tag igen!

?

Varför vill man vara någon annan? Någon som man inte är? Man vill alltid ha något man inte har, Leva ett liv man inte lever. Blir man någonsin nöjd?
Varför uppskattar man inte det man har nu?
Det som sker nu?
Varför är man inte nöjd med sig själv, När blir man nöjd?
Man vill att förändring ska ske snabbt, man orkar inte jobba för det. Man vill att det kommer till en, serverat, som på ett silverfat. En dag. Nu.

Men varför vill man det? Blir man lycklig då? Eller blir man någonsin lycklig? Hur ska man kunna känna lycka om man aldrig får känna motgång? Varför inte låta livet ha sin gång? Varför inte låta det bli som det blir?

Man får ingen lycka utan sorg, man får ingen framgång utan motgång.

Varför vill man vara någon annan när man kan vara sig själv?dommarsekriterare.

Helgen har vart bra, i Fredags blev det någa glas vin och en massa mys i soffan. Martin var så trött stackarn så när filmen han verkligen ville se började.. då somnade han efterbara första pausen. Haha.. så jag fick sitta och kolla på den själv och lite små läskig var den.. huuuh. På Lördagen vaknade jag exakt efter 8 timmars sömn, så konstigt att jag är mer trött på veckodagarna och kan sova 9-10 timmar utan problem. Men på helgen är det 8 timmar och sen är jag pigg. Smög upp ur sängen, plockade iordning lite från från gårdagen, och började rensa i våra apperspärmar, där vi lägger alla papper vi inte orkar med för stunden. Sen började jag med frukost och när den var klar så gick jag in och väckte karln, hur länge som hälst får han inte sova :P For iväg till svärföräldrarna och fixade med bilen.. börjar hända lite grejer där nu :) Tog en massa bilder men glömde kvar kameran där så får lägga upp dom senare så ni får se den :)

Idag var det uppstigning tidigt. Halt på vägarna och kaaallt. Hade på mig hur mycket kläder som helst så jag har ingen aning om hur jag ska hålla mig varm i vinter. haha! Släppte av Martin vid båten och så tog jag med mig Leona till Bk där det var lydnads tävling. Så himla kul var det att vara dommarsekriterare!! så lärorikt och spännande. Jag gjorde ju inte mycket mer än att skriva på ett papper vad dommaren sa till mig, men att se ekipagen tävla från en annan synvinken (dommarens) var verkligen lärorikt! Så det lär jag vara igen. De frågade om jag ville vara på annandag jul då de har tävling men det beror ju väldigt mycket på när Leona löper och var vi firar jul. För kanske, kanske vill jag vara med då :D

Leona brukar börja löpa i början av november, så jag är väldigt nervös för att hon ska börja redan nu innan tävlingen.. hoppas verkligen inte det  för just nu går träningen så jäkla bra och jag tror vi har chans till bra poäng nästa tävling.

Nyss kom Petra hit, hon ska bo här tills på Tisdag. Får se hur det går. Fröken piplarsson är van att få gå hem klockan 20 på kvällen och börjar oftast pipa runt 19 tiden fram tills hämtning. Så får se om det blir någon sömn i natt. haha.

ikväll hände rinte mycket. Tv tittande och segande. I morgon är det en nyvecka igen och nya tag :) ♥

prosit..

kära nån. Nu börjar jag bli sjuk på riktigt. Snorig, nysig, och frusen. Borde börja kurera mig, mentyvärr så har jag inte tid för sådant förens efter tävlingen nästa helg. blää. Måste träna tränaträna, och eftersom det inte blev någon träning igår så får det bli idag i stället. burr. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig på Söndag när jag är dommarskribent, tack och lov så är det bara för klass 1-2, 8 hundar totalt om det inte kommit in någon nu efter. Så de borde gå någorlunda fort. Efter skrivningen kan man ju gå runt och röra på sig lite. det får nog bli en himla massa underställ och vinterjacka på, mössa och vantar, och självklart mina ridstrumpor :) troligen blir det dom kläderna ikväll också. För nu är det kallt. i morde var det 1 minus grad och nu börjar det närma sig 1 plus. Frost på backen och i går såg man dom första flingorna åka ner från himlen. Har bestämmt mig för att inte kalla det snö eftersom det mer troligtvis var underkylt regn. Och det pågick i max 1minut.

Nu har jag skrivit in mig på Arbetsförmedlingen. Får hoppas att dom kan hjälpa mig med jobb och tills jag får ett jobb hoppas jag att de kan hjälpa mig ekonomiskt. Jobbigt att inte få e krona när man har grejer som ska betalas in hela tiden.. tack och lov så har jag min  älskade sambo som stöttar mig nu ♥ Och min busiga vovve som håller mig syselsatt.. ♥

Idag blir det som sagt träning, och troligen på Brukshundklubben runt 14 tiden. Innan det ska jag hinna med att göra mys pys här hemma för när jag kommer hem från bk så ska jag inte lyfta ett finger för lägenheten, korka upp vin flaskan. och lägga mig i soffan med min kära, heeela kvällen!

Nu är det Helg ♥

Trasig..

Fyllde kyl, frys och skafferi igår så nu behövs det inte handlas på flera dagar. Idag är jag hundvakt åt lilla Bärta. Och snart ska jag dra iväg till Arbetsförmedlingen igen. Igår fick jag inte så mycket gjort där eftersom Leona låg utanför och väntade och jag bara hetsade runt. Så idag ska en massa papper med dit så får vi se vad som händer.
Ikväll blir det ytterligare en ensam kväll eftersom Martin ska vara i garaget och måla underredet på bilen. Jag ska fortsätta med att torka blodbudding till Leona, började igår och de som blev klara då blev kanon bra! Får hoppas att dessa blir lika bra :)
Blåser som sjutton idag men kom ändå iväg på en långpromenad i morse, tog med mig en massa bröd som skulle slängas och matade ankorna på vägen. Det tyckte hundarna var himla spännande :Pjagvilljagvilljagvill.. men orken är slut


Är så trött på detta

Dommarskribent.

Gårdagens träning på Bk gick bra, det var jätte kallt men det var bara att röra på sig ännu mer och då fick man upp värmen, tror dock att jag måste köpa nya vantar som är lite varmare. Kan tipsa om ett par jätte bra strumpor som jag använder som är höga i skaftet och jätte varma, det är ett par ridsturmpor av märket "Jacson" kostar ca49kr /par men det är så värt det. Dom är så varma och sköna! Jätte bra om man är ute en längre stund i kylan.

Som sagt träningen gick bra, tränade igenom det gamla vanliga och så fick jag tips av Jenni hur jag ska träna in ställande. Leona älskar att träna med Jenni för hon har  så himla gott godis, Det är typ Grishjärta och lever och sånt äckel. Men Leona blir helt extas, gör allt, vill allt. Och blir helt till sig när Jenni berömmer för Leona vet att det kommer Godgodis snart :P

Fick även förfrågan om jag kunde vara Dommarskribent på Söndag när det är tävling där. Och eftersom ja ändå tänkt åka dit så tackade jag ja. Fick en snabb genomgång av hur det skulle gå till och en påminnelse om att varma kläder kunde vara bra. sen skulle vi ses på Söndag morgon. Jag tycker det ska bli jätte skoj att få vara dommarskribent. Ett steg i rätt riktning.
Köpte med mig "Bestämmelser för Lydnadsklass 1-3" också. Är inte helt 100på alla regler och så som gäller så ska läsa igenom det så att jag inte gör några fel som jag inte vet om och förlorar poäng för det.

Idag blir det en tripp till Uppsala, ska skriva in mig på Arbetsförmedlingen och se om dom kan hjälpa mig med jobb. Är dock väldigt skepptisk till det då jag hört flera stycken som gått där utan att få någon hjälp. Så bara att hålla tummarna så får vi se :)

upp och ner.

Förkylningen går verkligen upp och ner. Vissa dagar fryser jag och nyser hela tiden, som idag. Och andra dagar varken mår jag jätte bra och nyser inte en enda gång. verkligen konstigt. I kväll är det brukshundklubben som gäller och jag funderar på hur och vad jag ska klä på mig för att inte frysa/svettas om vart annat. men det löser sig väl :) Träningen med Leona går frammåt. Hon börjar förstå att när hon har huvet på marken så får hon en godis, vilket senare kommer att utvecklas till platsliggningen. Men inte än. Och likadant börjar hon förstå att hon har en rumpa, som jenni säger. Leona måste lära sig att använda rumpan först då kommer hennes fot bli klockrent. Så vi har nött på och nu börjar hon förstå vinken. Att gå i skogen och så är ett jätte bra tips, över och på stockar. Men att lära henne att korsa bak benen och svänga på rumpan är ännu bättre. Så det har vi kört på. Sen apporteringen säger jag bara.. jaa :) min stjärna. Trodde aldrig hon skulle sätta den men nu börjar det gå rikitgt bra. Vi utökar störningen hela tiden och det fungerar jätte bra! Så inte hindras vi av en förkylning och lite kyla inte. Nu har vi ju kommit igång.

Har boxrarna här idag också. rasta dom, tvätta, laga mat, baka dammsuga, duscha.. ja tänk om dagarna kunde innehålla några fler timmar per dygn. Vad bra det hade varit :)

ingen tid över.

Just nu känns det inte som att jag skulle ha tid för ett jobb. Tiden springer verkligen iväg och för att få ihop det så skulle jag behöva ett jobb här i närheten så det inte blir en massa restid mm. Idag vaknade jag sent, hade väldigt svårt att sova och när jag somnade så sov jag inte så jätte bra.  Men men.. upp och iväg till Herrgårn träffa Jenni och en annan tjej så tränade vi hundarna och snacka en massa, kom hem 2 timmar senare och nu ska jag städa i ordning lite, laga mat, söka jobb och sen iväg till bilen och fixa med den :) phuu. När ska jag hinna jobba?! Kanske borde korta mina sovtimmar lite och förlänga mina dagar, då skulle jag hinna.

Allt det där snacket om jobb.. jag blir galen. Den fråga jag hatar mest tror jag är när folk frågar "hur går det på jobb fronten?" Människor som liksom står mig ganska nära och vet att jag inte hittat något jobb, ja vad ska jag säga?! "Inget bra eftersom jag inte fått något jobb, bra eftersom jag fortfarande letar och hittar jobb jag kan tänka mig jobba som men som sagt dåligt eftersom jag inte får dom" hrmf.. Blir så trött på att jag inte får något jobb. Jag vill ju jobba för sjutton. Jag skickar in cv via mail, brev om de vill ha det, jag går och lämnar cv till butiker, jag ringer. Vad mer ska jag göra? Jag har tillochmed satt upp lapp på ica och det har jag ju fått svar på, det är ju hundvakteriet. Men det ändra då!? hur ska man gå till väga för att få ett jobb? Nu börjar folk säga till mig att jag borde söka något bidrag, eftersom jag inte får in pengar någonstans ifrån. Men jag vet inte, jag tycker att man ska jobba ihop sina pengar inte springa och få pengar när man inte gör ett skit, det är fel. Och jag vill ju jobba. Ha något att göra något som är kul. åååh störande saker det där. Vet inte hur jag ska gå till väga nu. Ibland orkar jag inte mer bara, tänker att det inte spelar någon roll om jag söker jobb för jag kommer ändå inte få dem. Men sen tänker jag att kanske.. kanske får jag det, och om jag söker så har jag iaf gjort ett försök.

Nää nu får de va slut på tråkpratet.

Helg bus.

Känns som att helgen har varit så himla lång, och det känns skönt. I Fredags var det dags att fira av Martin lite. Bjöd över en del kompisar, och kvällen bjöd på 5kamp som innehöll en massa lekar tex, charader, tampongleken, kolasnöret och svep. Verkade som att alla hade trevligt även de som valde en "vitkväll". Igår drog vi iväg till Pappa för att hälsa på alla där, då var även min stora syster och hälsade på så det blev värsta familje träffen :P så trevligt så, åkte hem väldigt sent på kvällen och mitt på vägen såg jag en Mink.. jag är nästan helt säker på att det var en Mink.Hade bara på halvljus eftersom jag fick möte så det var väldigt svårt att se.. urs. Och idag har jag och Leona tagit en sväng på Julmarknaden här i österbybruk, kollade när hästarna brukade åkern så himla häftigt att se en åker plöjas på gammalt vis :) Köpte med mig en lingonglögg och en "rolands jävel" vilket är en sjukt stark korv.. till Martin då da.. jag tycker inte direkt om dom! Nu ska vi aldeles strax ta bussen över till Martins föräldrar för att fika upp tårtan som blev över sen fredagskalaset och måla lite underrede på bilen :) Martin åkte dit redan i morse.. han kunde väl inte hålla sig!!

Ha en mysig Söndag :)

så sjukt stolt!!

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men något har hänt med min underbara hund. När Hanna och wille var här med sina hundar blev jag lite chockad över hur lugn Leona var hela promenaden, hon gick nästan hela tiden vid min sida och det är värligen inte alls ofta det går att gå med henne när några andra hundar är med, speciellt inte när dom skäller och är stressade. Men jodå.. det gick fint. Så igår när det regnade så jäkla mycket så tänkte jag att jag tar Leona och boxrarna tillsammans på en promenad och det gick super bra det med, hon lunkade med i samma takt, och så släppte jag henne lös för att testa hur det gick och joo det gick lika bra det.. så det blev en långpromenad för att jag var så chockad, mitt i regnet. När vi kom hem var hundarna genom blöta och jag med..

Och sen idag.. nyss. Var jag ute och tränade med Jenni och hundarna. Och Leona är suverän. Helt otrolig. Super duktig, ja vet inte vad jag ska säga, vad hon var men shit var hon var duktig. Och rolig att jobba med. Och tack snälla Jenni för all hjälp, alla tips och trix du lärde oss idag. Detta träningspasset som höll på 1,5 timme, lärde jag mig lika mycket som jag gjort på ca 1 månad. Helt sjukt. Så kul att få träna inför en riktig instruktör, som kan alla typer av hund och har en massa tips och trix för sig. Åååh Jag vet att jag tjatar men jag är så himal glad, så glad över att Hanna tjatat igång mig till Lydnaden igen och så glad att jag träffat Jenni och att hon gärna hjälper oss :D
Vill träna hela dagen men Leona var verkligen helt slut nu när vi gick hem och nu ligger hon och sover som en stock.. Men när hon vaknar.. hahahhha hon kommer inte få en lugn stund nu när hon visat mig vad hon går för. Helt underbar!!!


Annars idag är det fullt upp, det luktar avlopp på toaletten så sa testa att rensa avloppet där idag och om det inte försvinner så får jag ringa vaktmästaren så får han fixa.. Ikväll blir det kalas här också, så jag ska fixa tårtan är tanken och sen ska jag städa iordning. Fixa inför party lekarna och när Martin kommer hem så ska vi bygga ihop vårat köksbord som har kommit idag :D :D :D

Allt är bara sååååå BÄST idag, Bästaste bästaste dagen på väldigt lääänge.. !!!
Happy ♥
Du är bara så bäst, jag är så glad att du finns i mitt liv och gör mig så lycklig. ♥

Lynn

Leona

32dagar kvar.

Idag är det 32 dagar tills jag blir 21år. Kära nån vad mitt 20de år har gått fort. min ångest för att fylla 21 pendlar väldigt, ibland känner jag att det absolut inte är någon ålder men när man sedan kollar på mina vänner, så har de flesta börjat förbereda sig rejält för vuxenlivet och endel är redan där. är gravida, redan skaffat barn, studerar till det de vill bli, arbetar på ett jobb de skulle kunna tänka sig joba på hela livet, hus, hund, bil.. ja ni förstår. Jag har iaf kommit så långt att jag har en hund, och en kille som jag vill dela mitt liv med. Och sen är det ju ett plus att jag vet vad ja vill jobba med/inom när jag blir stor.. alltså runt 25-30 någongång. Nu.. vet jag inte vad jag vill, jag vill jobba känna mig fri innan jag sätter mig in i att leva ett svensson liv. Inte för att livet tar slut när man får barn tvärtom, det finns massor av skoj man kan göra då, mycket som man inte kan med att göra idag :P Men jag har min bild i hur jag vill bo och leva när jag får barn och familj och så ska det bli.

Igår fick boxrarna gå hem tdigare eftersom deras ägare jobbade kortdag.. Så på em kom Hanna &Wille hit med sina hundar så då började vi med att gå en promenad och sen följde dom med oss hem och så satt vi och snackade en massa medans hundarna sprang runt och busade. Leona har inte busat så mycket med en hund på jätte länge, så det var roligt! Vi har iaf bestämmt att vi ska ta och ses igen nästa vecka så får dom leka igen då :)
Senare på kvällen blev det tv tittande för mig, jätte bra hela kvällen igår så med chips och godis kollade ja på vänner, wifeswap, argasnickarn, och sen greysanatomi!! vilken kanon kväll :D

Idag var det dags för mig att gå upp klockan 5, sov jätte konstigt hela natten och vaknade flera gånger och vågade knappt somna om ifall jag skulle försova mig. Men det gick bra att gå upp och så iväg för att hämta Petra, Kom hem och la mig i soffan och käkade frukost, perfekt start på morgonen! Har vart ut och gått med alla vovvarna och ser inte fram emot nästa promenad som är om ca 2 timmar, det regnar ute och jag som redan är frusen och snorig, känner inte för att bli blöt också! :/ jaja.. men så får det bli!Utmanad.

Sarina har utmanat mig att skriva:

4 TV program -
Arga snickarn, Despret housewifes, Scrubs, family guy

4 saker jag gjort idag - Hälsat på Jenni, rastat hundarna, fått besök av Hanna och Wille, handlat.

4 saker som jag längtar efter - ett jobb, godis, julafton, min födelsedag :)

4 saker på önskelistan - En bil, en valp, en canon ixus 100, Pengar

4 saker som jag avskyr - Skitsnack, krig, otrohet, silverfiskar!

4 saker jag tycker om att göra -
träna hund, träffa familjen, mysa i soffan med godis och bra tv, schoppa

4 saker jag ätit idag - avokado, skink macka, yoghurt, pasta och baconsås.

Så nu har jag gjort det :)

frusen..

nu har jag gått och blivit förkyld, så himla tråkigt. fryser och svettas om vart annat, så ikväll blir dett att kurera sig i soffan med lite gottans och bara ta det lungt hela dagen. Dock så måste jag ut i det väldigt blåsiga vädret med hundarna ibland. Men det är inte så farligt kallt ändå, 10 grader ute, och inte så jätte kalla vindar utan helt ok, men ibland så blåser det på bra.
Jag är själv hela dagen idag, ända till läggdags, då kommer Martin hem. efter jobbet ska han iväg och fixa med mustangen, och jag var inte så sugen på att stå ute hela dagen så jag blir hemma. I kväll blir det dessutom tidigt i säng för min del, ska upp klockan 5 i morgon och hämta Petra.. Får väl se hur det gå nu när jag gått upp närmare 9 på morgonen de senaste dagarna..

Igår vart vi till Brukshundklubben, Leona och jag var väl inte helt sams, har tjurat på varandra hela dagen igår, hon ville inte alls lyssna på mig och jag blir sur. Så hade inte så höga förväntningar på träningstävlingen. Och det var nog tur det för annars hade jag blivit ledsen, gick inte sådär super bra, Hon var stissig, stressad och överglad därför 2poäng mindre än vanligt på tandvisningen. Lade sig inte på läggande undergång, samma med ställande, satte  sig lite snett på inkallningen därför 2poäng mindre där med. Slog i benet när hon gjorde hopp över hinder 2poäng mindre där med, Men Linförigheten var hur fin som hellst.. helt underbar hon gick vid min sida helatiden, blev lite seg ibland men då ökade jag försiktigt farten och hon va på det igen. Kollade på mig nästan hela tiden. Jätte fint tjejen!! 8poäng fick vi där och det är jag super nöjd med :D stolt matte som ser lite hopp på tävlingen i Tierp :P Jag ska bara komma ihåg att säga rätt komando ord då också bara. Igår sa jag Hit- istället för hoppa på hopp över hinder.  Likaså Stanna - när jag skulle säga stå på ställande under gång. piss! men men.. träna träna!

Känns så skönt att jag har börjat komma igång med hunderiet nu igen, vet att jag ofta tjatar om det men jag är så glad! Så stolt över min lilla vovve, och så kul att jag lärt känna Jenni som ska hjälpa mig med lydnaden på de håll där vi kört fasst! Vi ska även försöka ge oss ut och köra lite vilt spår snart innan snön kommer, kul!

Nu ska jag leta lite jobb och sen laga lunch!

Gratis är gott!

Nu börjar det gå riktigt bra för mig på Gratis bio som jag skrivit om tidigare, snart har jag fått ihop till bio biljetter! Så kom igen, bli medlemmar nu, det är helt gratis och jätte lätt att få ihop poäng!

www.GratisBio.se

 

 

strömavbrott

Var en otroligt härlig dag igår, solen var framme och ibland kom några isande vindar men annars kunde man nästan tro att det var vår :P Det går jätte bra att vara hundvakt åt Boxrarna, dom är så härliga, så lydiga och lugna, märker knappt av dom. så jag ska vi testa att ta med Leona när jag är ute med de andra så ska vi se om det fungrar eller om det blir för jobbigt.

Igår strax efter 16 tiden när jag håller på med maten så fick vi strömavbrott, och inte bara vi, utan hela byn och grann byn också.. så ja det var ju bara att ställa maten till sidan och hoppas på att elen kom tillbaka snart, och strax efter 21 så  fick vi tillbaka strömmen i ca 1 timme så hann lagom laga klart maten och när vi satt och åt så försvann elen igen. Fast som tur var bara för en kort stund ca 20minuter efter  kom elen tillbaka och kyl och frys fungerade som det ska. Det mesta av maten klarade sig som tur var men känner att smöret smakar inte som det borde, eller är jag bara kinkig :P ?

Idag händer en del. Jag ska ta ut vovvarna på en promenad, jag hittade en "ny" stig igår som jag tänkte gå på och sen blir det till att städa, och fixa lite här hemma,  ikväll blir det Träningstävling på BK ska bli kul och testa på nu innan tävlingen i Tierp :D

Påtal om tävling så vann jag fototävlingen som jag nämt i tidigare inägg :) Grattis till mig!


detta var bilden jag bidrog med och  temat var "Höst".
Just nu är temat på fototävlingen "Kärlek"


gammalt blir nytt.

Jag sitter kvar här vi datorn, hittar en massa kul att sysselsätta mig med trotts att både hundar och disk skule bli glada om jag ägande lite tid till dem. Så strax ska jag slytta mig härifrån, diska sen ta en sävng med hundana igen.
Var inne på min gammla blogg och kikade lite. www.freewebs.com/lynnleona det var med en hemsida men fanns blogg även där med.
Lite gamla bilder fann jag där också som jag tänkte lägga upp.
Leona med och pimplar på isen.
jag o sara är ute o drar med dogsen i spåret
Jag och Leona
Lilla Cindy

Kul det är när man kollar på gamla bilder, dessa är från 2008- tidigt 2009

Födelsedagskalas!

Nu är helgen över igen och en ny vecka har börjat.. snabba ryck. I Fredags kom Kimmo över och så blev det ett himla drickande och vi spelade Sanning och Konsekvens-den elaka versionen. En lååång kväll med mycket skratt. Lördag vaknade vi ändå hyffsat tidigt och strax efter 14 var vi hemma hos Svärföräldrarna och fixade med bilen :) Kul att ha ett projekt tillsammans som man kan pilla med. Martin ska dit idag med men jag ska fixa lite här hemma. Lördag kväll var det das för pyamasparty hos björn och Emelia, väldigt mysigt, spelade jätte roliga spel och sjöng singstar. En lugn kväll men ku för min del, däremot Martin fick nog lite väl mycket vättska i kroppen! haha vi missade sista bussen hem och sov hos över på partyt i stället, första bussen på morgonen kom vi iaf med. Martin gick och la sig direkt i soffan med täcke och kudde, medan jag fixade frukost till oss. Klar med det så ställde jag mig och söng för honom. Då blev han glad;) Hade nästan glömt bort att han fyllde år! på kvällen kom hans föräldrar och vi bjöd på super god mat, Lax i ugn med någonslags feta/mögelost, pressad potatis, vitvinssås och sallad!! till efterrätt bjöd vi på kladdkaka med olika frukter på och riven vit choklad över, även den blev kanon!
Martin fick sina paket och blev jätte glad, glömde ju självklart ta kort. Men på söndag har vi party här hemma för kompisarna så då får jag ha kameran med mig :P

Petras ägare har inte hört av sig någon gång under veckan ang betalning eller om jag skulle haft henne denna veckan. Jag har ringt och skickat sms utan svar, dålig stil tycker jag, så det blev ingen Petra för mig idag. Tråkigt att jag troligen aldrig kommer ha henne igen. Visserligen, det kan ju ha hänt något. Men om det inte har gjort det så borde han höra av sig tycker jag. Men nu är jag hundvakt åt Jennies hundar så länge, tills jag hittar något jobb. 2Boxrar, jätte lydiga och inga problem att vara ute och promenera med!

Den 23oktober drar jag och Leona själva till Tierps BK för att tävla, ska bli spännande att tävla sjäv och se om jag är mer eller mindre närvös då. Självklart kommer det vara folk där men troligen ingen jag känner.
Strax är det dags för lunch och sen blir det lite promenader igen!

Petra.

frost.

Blev en seg kväll igår, en lång kväll. Efter idol så parkerade jag mitt ass framför datorn och satt och lekte med photoshopen, jag kanske börjar fatta lite mer nu. Men det är svårt. 22.30 satte jag in hundarna i bilen och drog iväg till svärföräldrarna för att hämta Martin. Var inte hemma förens vid 24 tiden. Och i morse orkade jag inte gå upp när klockan ringde 07 så strax efter 08 segade jag mig ur min varma sköna säng. Klädde på mig och gav mig ut i den isande kylan, 5grader och frost i gräset. Kanske skulle valt en annan jacka för den promenaden?! Men jag gick mig varm och nu är jag någorlunda pigg. Idag har jag lite att pyssla med. Slå in paket, baka bullar/kakor. och städa iordning. Idag ska jag även tvinga mig till badhuset och simma lite. Måste bli av med det onda i min rygg. Emellanåt i går fick jag så ont att jag nästan började grina.. förstår inte, så nu måste jag börja träna den lite. Igår satt jag och rensade bland bilderna på datorn, kära nån vad mycket man har. Vet inte om det är bra eller dåligt med digitalkameran. Man tar 100bilder och 20av den blir bra. Men ändå lägger man över alla 100 på datorn och låter som ligga där tills datorn tillsist kraschar.. ja så jag tog mig tid till det igår. Sorterade i mappar, och slängde mycket av bildena osm var fula och suddiga, dock är jag inte klar på långa väger :P

Igår upptäckte jag också att jag fått med mig en kompis hem efter skogspromenaden, ja troligen fick hundarna det med men det är värre när det är på mig. En äcklig fästing hade bitit sig fast i min skinka!!! Jag hatar fästingar, speciellt när de sätter sig på mig. dom är så vidriga. Jag har inget emot att rycka ut dom men det är så vidrigt hela tanken på att någon ätit ur min skinka.. jaja, jag ryckte ju självklart bort den och spolade ner den.. nomas problemas, huvet hängde också med så inget att vara orolig för.. Det var den 3e fästingen som jag haft i hela mitt liv, så tycker jag klarat mig väldigt bra med tanke på att vi går i skogen flertalet gånger i veckan..

Ikväll kommer lille Kimmo hit ochn leker med oss, blir några öl, godis, idol och mys!
Tankar och iritationer som flyger runt i mitt huvud just nu.

Jag är ingen förnuftig person, jag handlar gärna innan jag tänker om det var ett så smart köp. Likadant öppnar jag munnen och säger något innan jag tänk på konsekvenserna. Men jag har drömmar, jag vet vad jag vill, lite iaf. Och när folk frågar mig hur fan jag tänker och hur jag kan se en framtid i det blir jag förbannad. Som ni kanske förstår så handlar det om hundar. Ja, jag vet jag är ett freak men det finns faktiskt värre freaks än mig och jag bara älskar hundar, träna dom, mysa, promenera, ge dom ett bra och fridfullt liv. Det är min passion i livet. Jag vill ha hundar i min vardag och helst i jobbet också. Hur svårt ska det vara att förstå att djur är det jag vill ägna min tid åt?! Vissa tar det bättre än andra, och de accepterar mitt val och tycker att det låter kul att jag vet vad jag vill medans andra mer eller mindre tycker att jag ska tänka om. Att jag vill skaffa en hund till är helt galet.
Deras resonemang går så här. Hundar är bindande man kan inte göra vad man vill och hur man vill för det måste först planeras med rastning av hund eller hundvakt om man hittar någon sådan. Har man två så är det dubbelt så bindande. Det kräver mycket av din lediga tid, dubbelt upp om du har två. Jobbigt.
Jag kan förstå deras resonemang till viss del, visst tar det tid att ha hund, det krävs planering och kanske inte så jätte mycket impuls i livet. Vad vill jag göra i livet? vart vill jag bo? Vill jag åka utomlands en längre tid? då kan det bli svårt att ha hund men jag har en nu, så jag har ju visserligen redan "problemet" här. Jag måste fixa hundvakt om jag ska bort en längre perriod om jag inte kan ta med hunden.

Åh allt är så rörigt. Jag vill ha en till hund, jag ser ett perfekt tillfälle i mitt liv nu men ändå förstår jag självklart vad ni säger, det låter förnuftigt att vänta tills man gjort en massa roligheter i livet, tills man köpt huset som man ska bo i resten av sitt liv. Men borde inte ni som står mig så nära posha mig till att göra det jag vill. Jag har lagt mycket av mitt liv på hyllan nu och nu för en gång skull så vill jag ta tag i mitt liv. Göra det jag vill.