Kvalborg.

Idag är det Kvalborg, dagen innan valborg. Det är mest studenterna som använder uttrycket och verkligen lever ut för det. Party i hela Uppsala, typ bara studenter. I morgon blir det party hela dagen lång. Åker in till Uppsala för att gå på champagne frukost klockan 05.58 phuu. kanske tar bussen efter det så jag hinner vakna till liv. Går en typ halv 7 också Tack och lov! Sen blir det forsränning, picknick vid ekonomikum och sen... ja, längre har jag inte kommit. Bäst är nog det ;) Ser iaf fram emot dagen, ska bli kanon kul!!
Var in till staden igår för att införskaffa mig lite nytt inför vår och sommaren. Hittade en jätte bra klänning, en "finare vardagsklänning" den blir det nog i morgon. Sen införskaffade jag mig ett par efterlängtade gåstavar, och en tränings DVD med Paulo Roberto, så vi får väl se hur detta ska gå :P


Nu ska jag hem till Gabbi och busa med henne lite!

One Day At A Time

Igår gick tankarna tillbaka till dig. Har fortfarande inte förstått att vi aldrig mer kommer att träffas, att du är borta. Det är svårt att förstå att ditt liv här är över. Om jag bara kunde vrida tillbaka tiden och tala om hur mycket du betydde för mig, hur gärna jag ville ha dig i mitt liv. Hur gärna jag ville träffa dig igen. Nu är det försent. Jag ångrar så att jag inte visade mer. Att jag inte talade om för dig vilken fantastisk människa du var, hur jag trivdes i ditt sällskap. Du är en vän jag sent kommer glömma. Du kommer alltid finnas kvar i mina tankar, alla minnena. Jag saknar dig, och när jag tänker på vad som hänt så blir jag påmind om hur fort livet kan vara över. Bara en sekund kan avgöra var vi fortsätter vårat liv. Jag har alltid trott att allt som händer i livet har en mening. Men jag har svårt att förstå meningen i det här. Varför man ska förlora sina nära och kära. Döden är en stor svår gåta som vi aldrig kommer förstå oss på förens tiden är inne, förens det är våran tur. Det finns inte ord för hur mycket jag saknar dig, hur svårt det är att förstå att det verkligen är på riktigt. Varför du valde att göra som du gjorde. Vad det var som fick bägaren att rinna över. Jag kan helt enkelt inte förstå. Du skulle varit här nu, upplevt den vackra våren, varit ute och promenerat, plockat blommor. Du skulle varit här nu, och det gör så fruktansvärt ont att du inte är här, med oss. Du skulle varit här..

vårkänslor

Kom hem igår med lite kläder och en ny frisyr, någon centimeter kortare blev det och en blygsam liten lugg på det. Är ganska nöjd faktiskt, lite svårt att lägga håret rätt men det får ta sin tid ;) Cubus hade 30% på alla kläder igår, det är inte direkt min favorit butik men köpte på mig lite basic så man har. Lite nya dukar osv blev det till hemmet också! Idag blir det en sväng till, ska ner och lämna bilen till M som ska besiktiga den.

Igår var första kurs tillfället också, 3+jag +ledaren var där så det var inte så många, men ändå ganska lagom kan jag tycka. Leona kunde de mesta som vi gick igenom igår, de känns ju lite trist men hon var en av de äldsta så man kan ju hoppas att hunden kan en del när den är 6år! Det är 4ggr kvar så får hoppas att vi lär oss något nytt, trevligt att få träna med nya människor och nya hundar.

shopping

Ledig idag vilket kommer leda mig raka vägen till staden för att handla massa fina grejer :) Ikväll är det kurs i Rally lydnad för mig och Leona. Ska verkligen bli kanon kul, och jag har laddat batterierna på kameran så den får hänga med till kursen :) Ha en kanon dag!

Hemma efter hemmavisiten

Nu är jag återigen på plats i byn. Det känns.. bra faktiskt. Hade sån sjuk hemlängtan (skövde längtan) dagarna innan vi åkte, men nu känns det bra igen.  Dagarna i Skövde har varit mer än kanon. Strålande solsken varje dag och smockvarmt!! Och vi har tagit till vara på precis all tid som fanns att få.

Fredag: Hem till pappa och hämta nyckeln till lägenheten. Åkte ner i en bil utan AC. Middag hos Mamma, grillning på kvällen med Jimmy, Leijon och Bea + Hundarna. Sov hos Jimmy.
Lördag: Upp tidigt för att tillbringa 20minuter i ultra solariet. Någon nyans brunare tog vi oss sen till lägenheten för att fräscha till oss, in i bilen utan AC igen, mot Släktingar för att fira påsk. God mat, promenad, och äggletande i trädgården!!
Söndag: Hem till Mamma för middag. Till kusinerna för fika. Sen hem sent för att packa sova-över-grejer till lilla syster som följde med till lägenheten på kvällen.
Måndag: chill hela dagen. Långpromenad. Lekte vid alla olika sorters lekplatser, klättrade i träd, åt årets första Glass, sen hem i bilen utan AC.

Leona har haft en toppen helg. Bättre kan ingen hund haft det. Varit ute precis hela dagarna, träffat massor med hundar, och badat nästan varje dag. Jagat katter och ätit flera olika sorters djuravföring, hon var mer än nöjd!! Och trött varje kväll :)
Jag längtar tills nästa resa dit ner!! Hade de så himla bra varje dag. Tur att jag inte träffade Malin och alla andra vänner där nere, då hade jag nog inte kommit hem igen :/ Men jag saknar dom! Och nästa gång jag kommer ner ska jag tillbrnga mycket tid med mina vänner också. Inga bilder på helgen bravader blev det tyvärr. Hade med mig kameran men inget batteri i den :( Surt!

Leona har börjat löpa, så ingen tävling den 8de för oss men kursen blir iaf av. I morgon är första tillfället och jag är så laddad. Ska bli skit skoj! ♥

Ledig dag= Bra dag.

Hade massor att göra igår och fick massor gjort! Känns gött. I morgon blir det Skövde!! Först förbi Pappsen en snabbis för att hämta Nyckeln till lägenheten i Skövde som vi tänkte låna medan vi är där. Vill träffa så himla många men hinner så lite. Känns så trist! Ibland längtar jag tillbaka mer än någonsin ♥


Leona tar ut ilskan på ett stackars träd.  Njuter av vår solen ;)


Lite scrap-booking blev det också tid för- En servetthållare har fått bli lite vår fin :)


Glad Påsk på er alla, ses på Måndag :)

Helt ointressant.

Har inte så mycket att dela med mig av idag. Räknade ut att jag endast varit ledig 4dagar denna månaden hitills. Så ni kan nog själva räkna ut vad jag gjort idag. Nu är jag dock hemma, vart ut på en lång härlig tur med djujen. Nu blir det en snabb dusch sen iväg till svägerskan på födelsedags firande :)

Can you hold me tonight?

Drömde att jag höll på att kvävas, fick ingen luft. Försökte pressa in syre i lungorna. Men det kom inget. Vaknade i smått panik och insåg att det inte alls var en dröm. Förbannade cigaretter. Skyller på dom iaf, fast jag vet bättre. Om jag bara tar mina medeciner så skulle det inte behöva vara såhär under de vackra sommar månaderna. Letar i panik runt i medecinskåpet hemma och hittar en inhalations tub, 3år gammal! Kunde inte låta bli att skratta åt mig själv. Tänk att jag utsätter mig för det här. Medvetet, omedvetet. Med hjälp av soffan och barnprogram så klarade jag mig igenom natten från 03-07 somnade för att i nästa stund vakna av larmet på mobilen som talar om att det är dags att ringa Vårdcentralen. Så nu är det bara att vänta på att receptet ska komma till apoteket så jag kan sova normalt igen.

Nu känns det att det är sommar på riktigt. Ballkongen blir idag sommar fin innan det är dags för att gå till jobbet. Gyllenetider på hög volym!!! Bil är också fixad och nu känns allt verkligen kanon bra!!

Hund update.

Var iväg till brukshundklubben i Torsdags med Jenni! Var där 1,5 timme innan medlemsmötet för att hinna träna lite. Både Jassa och Leona var lite ringrostiga. Och det märktes att Leona hade drömmarna någon annanstans. Gick bra i böjan med sen började hon sega till sig och höll koll på allt annat som hände och inte hände. La henne ner så hon fick träna lite passivitet i stället, och självklart så protosterade hon i början, gnydde och höll på men eftersom inget kul hände så var det bara att bita i sura äpplet och ligga kvar.

Jassa fick åka in i bilen och jag blev sittandes på bänken efter att ha bett Jenni om lite råd i hur jag ska gå till väga i träningen gällande ställandet under gång samt "däck"- huvudet i marken. Och som vanligt är Jenni en räddare i nöden när allt känns hopplöst och ger/visar bra träningsmoment. Leona gick som en klocka :D Trött hund-nöjd matte så åkte vi hem efter mötet på BK.



Jenni kör ställande övningar.



Jenni tog även fram metallapporten, efter en massa tjat så höll Leona kvar den i munnen - Motvilligt.

Den 28de är det dags för Rallylydnads kurs♥ och även tisdags träningen♥ på Klubben har dragit igång nu.
Är verkligen i behov av en bil just nu. Är såtaggad på träning men surt om de inte går för att man inte kan ta sig någonstans!! Varför är de så dyrt att vara liten för? :(

17April

  • 10 dagar kvar till löning!
  • 14 dagar kvar till Valborg.
Dubbelbokad idag på jobbet, vilket inte alls var skoj eftersom jag lyckats dra mig upp från sängen och kom någon minut försent!! Bara vända och gå hem. Men som tur är så säger alla att jag kommer på betalt för de timmarna ändå-På något konstigt vis. Blir iaf ett jobb pass ikväll.

Igår var det verkligen ingen speciellt händelserik dag. Var ganska mörbultad efter Fredagens drinkkväll hemma hos Jocke. Seg i hela kroppen men i övrigt mådde jag bra. Tills jag kom ner till jobbet för mitt 16-21.30 pass, fick kvinno bekymmer och mådde allmänt skit. Väldigt sällan jag mår dåligt över det men shit vilken jävla magsmärta. Och dum som jag är kan jag inte med att säga till så jag kanske kan få vila en stund utan sitter och pinar mig, som tur är gick magvärken över efter ett tag. Men shit vad onice.

Kommande helg drar vi ner till Skövde. Får låna farbrors lägenhet, men kommer tillbringa de mesta utavtiden hos mamma. Äta.Äta.Äta På helgen är det ok men ska återigen försöka bättra på mitt "hälsosamma" födointag och se vad som händer och sker.
Nu blir det städning sen ska jag hinna gå en promenad på 5000steg innan jobbet. Shoot!

workoholic

Skiiiit skrev ett inlägg sen haka datorn upp sig och de försvann, verkligen as kul!!! NOT.

Fryser som en galning. Haft kvalitetstid med Gabbi i ca 1 timme, satt ute på hennes trappa.. trevligt, men nu efter så fryser jag. Ska strax bädda ner mig i soffan med bra tv och varm choklad!!

Vart iväg och provjobbat i dag på Restaurangen/Hotellet här i byn. Verkligen jätte trevligt, och gick ganska bra om jag ska vara ärlig :) Så om de gillar mig så är jag snart en extra tjänst rikare, då kan jag pussla ihop mina arbeten så jag får in en vettig lön, sweet!

Äldeboendet-Hemtjänsten-Boxrarna-Företaget och kanske Hotellet. Fullt ös medvetslös!


så där ja!

Ett steg ut i vuxenvärlden och jag är ett steg närmare egen företagare.

Varit på möte idag och det ser lovande ut. Känns gött att det äntligen är påväg framåt, att drömmen sakta men säkert börjar förvandlas till verklighet. Massa fix i trix som ska ordnas, papper hit och dit, fixa iordning en hemsida och sen kommer vi till den jobbiga delen, vad den heta.

Det är alltså en webbutik som ska sälja hundartiklar, så namnförslag tas tacksamt emot!! Jag kommer då inte på några serriöra namn överhuvudtaget.. hahaha

Mer har jag inte hunnit med idag, yrt runt på stan för att inhandla en vit skjorta och svarta skor att ha på mig i morgon på Hotellet när jag ska prov jobba där. Nu blir det soffan! ♥

A little bit of love.

Gårdagen var helt sjuk. Vaknade i tron om att det var Tisdag. Det är så det blir när man jobbar Söndagar. Lyckligtvis förstod jag snabbt att det bara var måndag och jag återgick till min Måndagslunk. Tvättade Hela dagen igår, från 08-22, skämtar inte, det behövdes verkligen. Nu är garderoben fylld till bredden med rena kläder!

Gick en sväng i skogen med Leona, Motionerade boxrarna, Gjorde matlåda, Duschade Leona, bakade blåbär/jordgubbspaj. Städade, var till banken. När det sen var dags för att sova så stupade jag bara, somnade så fort jag bara tänkte på sängen. så SKÖNT!

Idag är det Tisdag. Mulen dag. Dimmigt, tråk väder.

Jag vill, därför kan jag.

Blir så himla arg när folk säger att jag inte har den rätta viljan till att klara av det. Jag kan hålla med om att det börjar bli tjatigt. När jag gång på gång säger att jag ska. Men för varje gång jag säger till så ger jag det en ärlig chans. Jag lyckas, men jag faller alltid tillbaka. Det är svårt, så fruktansvärt svårt. Alla humör svängningar, att vilja men ändå inte. Men eftersom jag vet vart det brukar brista så har jag nu förbetett mig. Denna gången ska det fungera. Det är bara att satsa och se om man lyckas.

Först ut: Knivsta.

Lydnadstävlingarna inför 2011 är bokade och klara, några iaf. Känns kanona bra. Riktigt bra. Leona går nästan som en klocka varje gång vi tränar nu och jag blir så himla stolt över min lilla gurka :)
Helgen springer på fort som attan, det blev utgång på Fame i fredags, var mest 18åringar där vilket sänkte glädjen endel men jag rockade på biljarden!! Inte ofta de kan ja säga! I går drog vi ut på en lång runda med bilen, bara åkte och kollade runt i de olika byarna häromkring. Synd att ja inte hade med mig kameran för det finns så otroligt fina ställen häromkring! Gasade ur bilen på grusvägarna, så himla nice med vår och sommar, torra vägar och dammet som bara yr!! Sweet!

Ikväll är det jobb som gäller, innan dess ska jag ta itu med ballkongen, plantera lite blommor osv.

Välkommen!!





På Tisdag är det möte, och jag är så fucking jäkla nervös!

Ett steg i rätt riktning.

Jobbat på Hemtjänsten idag, riktigt skoj att få göra något annorlunda någon gång ibland. Dagen har gått ganska fort, är fortfarande trött som en filbunke. men.. får.inte.sova. Måste börja lägga om mina sov rutiner lite. Vaknade i morse som värsta argbiggan. Inte alls på humör för att gå upp, men upp kom ja iaf!!

Nästa vecka händer något spännande, jag ska provjobba på Hotell/restaurangen här i byn. Vet inte riktigt vad jag ska göra, så himla längesen ja sökte det jobbet, säkert i december iaf!! Så onsdag- fredag ska jag provjobba där.. spännande ska det bli, har hört både bra och dåliga grejer om stället. Men eftersom ja har lite skinn på näsan så kommer det nog gå bra! Får se va de har att erbjuda för tjänst bara

Nu ska jag gå mot bageriet för en fika med Gabbi, mys pys!! sen ska jag försöka laga lite mat och äppelpaj kanske det blir också ;)



Får väl se hur god min blir, detta är den får Terrassen!! Verkligen värd att pröva!

fiskekrokarna är på

nu är det bara att vänta på att någon nappar!

Det är vad jag har att göra nu, vänta och hoppas. Förbereda mig och försöka vara lugn. Inte få för stora förhoppningar, för då blir man så besviken. Det är bara en enda människa som vet vad jag pysslar med nu, och så kommer det tyvärr bli ett tag framöver tills jag vet att det är spikat och klart, annars kan de gå åt skogen och det är det sista jag vill nu. Så ni som är nyfikna, sorry, ni måste vänta lite till!

Full rulle idag och jag är verkligen helt slut, men tyvärr måste jag gå iväg till macken och pumpa däcken på cykeln annars innehåller min morgondag mer stress än vad denna gjort och då stupar jag. Helst av allt skulle jag bara vilja slänga mig i soffan och gosa ner mig under filten till en "bra" serie. 

I morgon är det jobb på Hemtjänsten som gäller, 07-14.15, sammtidigt hundvakt åt boxrarna, phu.. Men vill man bli rik en vacker dag så får man kämpa lite!! ;)

Väntar fortfarande ihärdigt på min deklaration, lika spännande varje år.. betala eller få.. Hoppas självklart på att få tillbaka men mitt förra år innehåll inte så mycket jobb, endast 7 månader.. så de suger lite.. håller tummarna för ett bra deklarations brev iaf!!




Bilder från gårdagens promenad med boxrarna och Leona. Vi hittade en påsk kärring som någon pyntat ut, Jassa var den enda som blev riktigt sugen på henne! Älskar den sista bilden, haha hon ser så kul ut. Om påskkärringen kunde talat hade hon nog tagit efter Pumbas mening "Hon försöker äta opp mej" - för så ser det verkligen ut!

Careless Whisper

Sjukt konstiga drömmar de senaste nätterna. Kan inte förstå. Inte alls sammanhängande. Men det är väl så i drömmarnas värld. Hittade en artikel på jobbet som handlade om sömn, ganska bra faktiskt. Så jag tänkte testa tipsen nu ett tag framöver. De handlar om att man ska bli pigg på morgonen, att man ska gå upp diekt osv. Första försöket var idag, Vaknar av larmet. Sträcker på mig. Tänder lampan, och sen händer något... jag är vaken fast jag sover. skit skumm känsla verkligen. Hahah. Men jag somnade om, fast jag drömde att jag var vaken och fortsatte liksom upp ur sängen, gjorde mig i ordning osv. Men sen när Martin ringde och skulle väcka mig så upptäckte jag att jag hade somnat. Sjukt konstig känsla.
Men uppe ur sängen och klar är jag nu, massvis på g nu idag och de känns som att de kanske finns lite hopp för mig ändå ;) Mycket planer och tankar som springer runt i planeten hjärnan. Ska bara sätta planerna i rull, ringa några samtal och sen så är de bara att tuta och köra. Funderar bara på om jag verkligen vågar det.

I vissa sammanhang känner jag mig sjukt gammal, jag får liksom panik över att jag är 21år och inte har någon fast tjänst, hus osv..
Men i andra sammanhang känner jag mig så liten.. 21år kära nån!! ingen ålder alls, hela livet framför mig, kanske ska vänta med att ta det stora steget fram..

Jag tror att de bästa vi kan göra är att släppa taget. Våga leva. Våga chansa. Vi klarar att resa oss efter att vi ramlat omkull.. Även fast det ibland är sjukt tungt. Så klarar vi det. Så nu ska jag putta fart på mina planer.



På återseende..  ♥

On The floor

Fick sån otrolig lust till att dansa, skaka rumpa hela natten!! Får väl bli en rejäl utgång snart, vill känna ömma fötter, hög puls, snurrigt, dunkande huvud och ett irriterande pipande i öronen. Kanon kul ibland..

Helgen har bjudit på massvis av jobb, och mitt jobbmaraton är inte slut än, idag är det 16-21 som gäller. Just nu är kroppen så mör att de enda som hjälper är ett varmt bad, men badkar.. det har vi inte :( För tillfället har vi inte ens vatten i kranarna, klockan 10 sätter dom på vattnet igen.. då kan jag duscha, tänkte gå upp kl 07 idag så ja hann duscha innan de stängde av men så blidde det inte..

Har lite små fix att göra idag som vanligt. Ut på en cykelsväng sen en tur med boxrarna står också på schemat.

Cherryberry! ♥