9v

Idag är lillpluttan 9veckor! Och har bott hos oss redan i 1vecka! Hjälp vad tiden går fort :)
Idag ska jag testa på att jobba igen.. får se hur det går med hundarna då. martin kommer hem och hämtar dem så ska dom få följa med till garaget under tiden. Så dom behöver inte vara själv särskillt länge.
Det börjar gå mycket bättre mellan hundarna nu. Leona verkar acceptera att Freja bor här och har tillochmed busat med Freja några gånger. Lycklig matte!!

Jag har tagit det stora beslutet att lägga ner mitt företag. Det känns lite som en förlust eftersom jag så gärna vill fortsätta med det men eftersom det har tagit på tok för mycket tid och känns mer som ett måste än en hobby så känns det ganska bra att ta det beslutet. Nu kommer jag att få tid till att spinna vidare på mina andra idéer!Brukshundklubben

Blev väckt av Jenni i morse som frågade om jag ville med till Alunda BK och träna lite med dogsen. 1 timme senare var hundar och tränings saker packade i bilen.. Leona fick gå igenom Lydnadsmomenten. Har märkt att hon blivit lite FÖR mycket nu det senaste när Freja flyttat hem till oss, hon är liksom överspidad och överdriven i allt hon gör. Allt för att få uppmärksamhet. På både gott och ont. Det lugnar väl snart ner sig skulle jag tro men det är lite halv drygt. Detta gjorde att träningen inte gick som vi hoppades på vissa moment och väldigt bra på andra. Tuggande på apportbocken, linförigheten var inte alls något att hurra över då hon plogade och studsade runt mest. Däremot läggande + ställande under gång gick som en klocka.. och lika inkallningen.

Lilla Freja tränade först lite ensam träning i bilen medans Leona tränade på planen. Hon satt tyst och fint :) När det var dags för hundarna att byta plats tränade Freja på "sitt" "ligg" och inkallning. "Sitt"- träningen har gått jätte bra och det känns som att hon kan det.. gäller att tärna i lite olika miljöer nu så att det sitter. Ligg är lite svårare, men på god väg. Inkallningen är inga problem.. hon kommer så fort jag ropar på henne.. så även det är dags att ta till en svårare miljö. Sen var det passivitets träning medan de stora djuren tränade. Det var lite jobbigt i början när hon ville hålla på med annat men tillsist kom hon till ro och kikade på de andra lungt och fint!

Så stolt över mina flickor ♥

Idag fick jag frågan varför i all sin dar jag skaffade mig en tik. Hanar är sååå mycket bättre. Svaret blev att jag ville ha en tik. Svårare än så är det inte. Hade jag velat ha en hane hade jag köpt det. Sen fick jag en fråga om varför jag ska gå en valpkurs. Svaret där var lika- För att jag vill det. Jag har aldrig gått någon valpkurs tidigare och det vore skoj att göra det, samt att träffa lite nytt folk och socialträna med nya hundar.
Jag har inga problem att ta kritik eller att få tips i hundträningen. Men när det mer eller mindre låter som pikar så är det inte speciellt kul. Men det är bara att bita ihop och se glad ut. Inte bli spottad på hur som hellst.

Nu ska jag återgå till matlagningen.. det lär inte bli klart på väldigt länge. En nötstek står i ugnen sen ska det bli ungsgratinerade rotfrukter. Lär ta lite tid ;)

Mellanläge.


Att bara gå hemma gör mig lite smått deprimerad. Ändå så är det så himla skönt att vara ifrån jobbet. Vila upp sig och ta nya tag. Tänka efter vad det är jag egentligen vill göra, hur jag egentligen vill ha det. Hur jag ska ta mig härifrån och vidare till nästa bana..

Att gå hemma gör mig lite smått deprimerad.

Är så himla glad över att jag har mina 3♥

vi firar 2månader.

Idag blir Freja hela 2månader, och jag kan lova att hon firar det med dunder och brak. Idag har hon under den lilla tiden hon är vaken om dygnet, provat på i princip allt som man INTE får göra. Bita i soffa, vardagsrums bordet, dra i gardinerna, bära iväg skor, gå lös på mina fötter, bråka med Leona, äta från bordet.. kissa när jag precis städat och torkat golvet. En riktig bus dag idag med andra ord! haha..
Tack och lov så har jag Leona som hjälper mig med uppfostran utav denna lilla. Hon är på henne så fort hon gör något som man inte får göra som inte jag ser.. och i dagsläget lyssnar Freja bättre på Leona än på mig. Men jag nöter på med min bytes handel, i stället för att bita i soffan eller på mig så säger jag "NEJ" och hon får en leksak att leka med i stället och då berömmer jag.. får väl se om det fungerar.

Lilla fröken verkar ha förstått lite utav vad ordet "Sitt" betyder. Hon sätter sig när det är dags för koppel på, och innan hon släpps in genom dörren. Så nu blir det lite mer "Ligg" träning, den är lite klurigare tycker hon ;)
Leona däremot nöter på med sin platsliggning.. har kört lite inomhus träning idag och ikväll när Martin kommer hem blir det en långpromenad med den stora ♥

Jag och Freja. Bild tagen från Hannas blogg.

Huset fullt av hundar.

Lät nog som att vi hade 100 unghundar här igår, Hanna kom hit  och hälsade på med sin Teja på 6,5 månad. Det blev full fart! Lilla Freja tyckte Teja var skit läskig men ville ändå fram och lukta lite då och då, retas var också roligt. Leona var instängd i sovrummet så hon slapp småungarna. Dom pep, skällde, knorrade och jag vet inte vad dom gjorde HELA tiden.. hahha grannarna var nog måttligt trötta på oss :)
Teja som är en landet vovve skällde till emellanåt när hon hörde röster eller bilar.. Vilket gjorde att de övriga 2 djuren hakade på och de är inte lätt att få tyst på 3 hundar kan jag lova :P haha.

Idag tog vi bilen och letade efter bra spårmarker. Mitt ute i ingenstans la Hanna ett spår till Teja och illustrerade mig i hur jag skulle lägga mitt till Freja. Efter ca 1-2 timmar var det dags, Teja och Hanna var först ut.. gick lika galant som vanligt. Så himla proffsigt ser det ut när dom går. Hon är verkligen duktig den lilla!!

Frejas spår var ett litet babyspår ca 20-30 meter med doftmarkering helavägen med tydlig början och avslut. I slutet av spåret låg även en leksak. Jag följde med henne mot spåret och gick sakta för att se om hon reagerade på det. Men mycket hände inte.. hon fick för sig att hon var lite nödig och bajsade istället XD efter det lilla avbrottet så fortsatte vi.. sakta sakta.. Sen helt plötsligt såg hon den lilla leksaken och blev glad.. MASSOR med beröm fick hon.
- Nöjd med första spåret. Ska bli så himla kul att börja med spår. Sakta men säkert så kommer hon nog bli riktigt duktig på det :)Teja har verkligen dragit iväg på höjden sedan sist jag såg henne, det var för 3v sedan!!! kära nån vilken bjässe hon kommer bli. Snart är väl min lill plutta också sådär stor!!! Hjälp vad fort det går.Freja spårar. Och får massor med beröm när leksaken hittas :)

Min fina ♥Nytt för båda

Löning in, löning ut, som vanligt.

Idag fick Leona ett nytt halsband, en storlek mindre än tidigare. Det förra var så stort att hon kunde komma ur det.
Även Freja fick Halsband och koppel, lika modell på halsbandet som storasyster men annan färg. Drivor med hundben fick följa med hem också (dom går åt kan jag lova)


Freja rusade runt i djuraffären en sväng idag och lekte med Lukas. En vuxen Lappsk vallhund. Han var riktigt snäll och försiktig med henne! Så himla roligt att hon fick leka av dig lite. Nu ligger hon däckad på golvet och lär inte vakna på en stund.Leona börjar sakta men säkert bry sig om lillan. ♥

Antal olyckor idag: 2

Mammaledig.

Det är enorm skillnad mellan att skaffa baby och skaffa valp. I princip samma dagliga sysslor.

Man ska rasta ute X antal gånger/ dag, torka upp olyckor i hemmet, torka golvet. Hålla stenkoll på valpen så den inte tuggar i sig något olämpligt. Mata x antal gånger/dag. Leka, kela, träna. Man blir väckt mitt i natten för att vovve liten är nödig osv. Som sagt, ganska likt en människobaby. Något som också är lika är att man inte kan lämna någon av de olika varianterna hemma själva den första tiden.. detta måste sakta men säkert tränas in.

Då kommer vi till skillnaden, som nybliven valpmamma så är man fast i hemmet. Inte helt och hållet men man kan inte gå och handla, vilket jag inser är ett ganska stort problem. Maten i kylen börjar ta slut och man äter mer och mer enformigt. Så till detta med att träna "vara själv hemma". Några bra tips?
Något som borde accepteras i alla butiker är valpar, iaf till typ 3 månader..

Jag har lämnat lillan lite snabbt när jag vart ner till tvätten osv. Efter en "lång" promenad och lite bus när det är dags för vila då smyger hon så snällt in i buren och får ligga där med Leona utanför så Freja inte känner sig ensam. Lite pip i början men återigen så har jag fått en otroligt snäll valpis (kommer troligen bli värre än allt och alla i tonåren :D ) och hon tystnar efter en liten stund...

Lillfisen.

Natten till idag gick väldigt bra. Jag sov som en stock och lika som förra natten så blev det en kissrunda 03 på natten. Stolt över den lilla, men troligen mycket nya intryck som gör henne så trött. Fick säga åt Freja några gånger när hon ville upp i sängen men hon slutade testa sen och gick självmant in i buren och sov, med grinden öppen!! Så himla duktig ♥
Idag har det skett 2 olyckor inomhus, än så länge, en förbättring!! Om jag tänker efter så har jag inte sprungit ut lika mycket idag som igår heller, då sprang jag verkligen hela tiden men idag har jag bara varit ute ca 10ggr. Fast igår vaknade vi 3timmar tidigare än idag.. kan bero på det. Duktig är hon iaf. Hon lyssnar bra när man kallar på henne, övar varje gång vi är ute.. är det något som är det minsta intressant så rusar hon iväg som ett spjut. Orädd den lilla. Namnet Freja nämns galet mycket när vi håller på med henne så att hon snart ska förstå att det är hennes namn..

Idag har vi haft Linda här på besök. Verkligen jätte skoj att få lite sällskap nu när man är "mamma-ledig" och går hemma själv hela dagarna. Skönt att göra något annat än att bara städa. Fastän det behövs varje dag :P Massa tjejsnack, valpmys och fika = Kanon dag Linda har lovat att vara hundvakt snart så jag och Martin får gå ut och roa oss lite.. vilket låter toppen bra. Får passa på innan Freja blir en jobbig tonåring ;)

Leona börjar sakta men säkert tycka om Freja.. inte än.. men om några dagar kommer hon nog kunna slappna av med Freja i närheten.  Det är så skönt att Leona fortfarande får väldigt mycket uppmärksamhet, alla våra vänner och även vi pysslar om henne nästan mer än valpen så att hon inte ska känna sig bortglömd. Och jag tror det fungerar bra.

Ny länk.

Fick ett mail tidigare i veckan från Betsson som frågade om jag kunde Länka till deras sida från min bloggrulle. Som tack skulle jag få 2 trisslotter! Alltid trevligt :)

Så kolla in deras sida: http://www.play6000.com/sv

Freja är hemma!

Igår var det äntligen dags för att hämta Freja. Anlände till Kenneln strax efter 13 och en ny badad Freja intog sin possition i min famn. Kära nån.. lika underbar som jag kom ihåg henne. Efter en massa pappers skrivande osv fick vi väldigt mycket lyckönskningar av Uppfödarna. Helt underbara är dom och jag känner verkligen att jag har deras stöd. Första mötet mellan Leona och Freja gick ungefär som förväntat. Leona mer eller mindre ignorerade Freja och Freja tyckte Leona var en läskig typ, dock väldigt spännande. Bilresan gick väldigt bra, Leona brydde sig inte alls om Freja som mer eller mindre sov hela vägen hem. Ett och annat kiss stopp blev det, men inga olyckor i bilen!

Efter många timmar i bilen var vi äntligen hemma och det blev sängen direkt, helt slut var vi och jag bäddade för mig och Freja i gästrummet så vi inte skulle störa Martin under natten som ska jobba idag. Natten gick också väldigt bra, lite pip i början men sov nästan hela natten, en rastning runt 03 tiden och inget kiss inne. Idag har det dock blivit 2 olyckor inomhus, men hon är ju bara 8veckor, inte så konstigt att det kommer lite då och då. Annars visar hon bra när hon börjar bli nödig. Hon blir otålig och rusar runt och piper lite.. då är det bara fort fort ut!! hihi. 

Hittills verkar det som att Freja är en väldigt snäll valp. Hon är lugn men ändå full med bus. Hon håller sten koll på Leona och vill gärna retas med henne lite hela tiden. Leona är dock inte helt förtjust i henne, hon gillar inte riktigt att dela med sig av leksaker osv. Men det är bara att vänja sig och jag tror att hon kommer göra det så småningom när hon förstår att Freja kommer bo här. Freja påminner väldigt mycket om Leona när Leona var valp. Orädd, nyfiken och en enorm kärlek till mat. Haha.. Dom är för härliga!

Just nu svävar jag på moln, är så himla lycklig ♥

åskan går..

Blir en snabb uppdatering eftersom åskan drog igång nu. Första gången det åskar så att jag hör i år. Mysigt :) Blir så himla skön luft efter spöregn och åska!

Idag blev det en riktigt tur i spåret med gåstavar och Leona framför i midjebälte. Hon gick lika bra idag som i måndags när vi besökte spåret. Svettiga och trötta 50minuter senare tog vi bilen hem. Nöjd hund, trött matte. Som det ska vara. Planeringen framöver innehåller mest mys och valpträning så fort den lilla kommer hem. 5dagar kvar nu.. det går undan. Så fort hon kommer hem och installerat sig lite så hoppas jag få mer tid till företaget och hemsidan. Det måste bli ordning på det nu. Jag lär ju ha tid i början när jag inte jobbar.

Rallylydnads tävling för den stora letar jag efter också. Verkar vara mest i skåne och långt upp i norr. Hittade dock en i Tibro men det är den 10sept så lite väl tätt inpå. Får leta vidare och se vad vi hittar på. Ska ta en lydnads tävling också innan vintern kommer.. Nu börjar det ju bli svalare så kan ju inte skylla på det om det inte går som jag vill :P

Nu är det städning på schemat som gäller. Ledig idag och får passa på att röja undan nu när jag har tid! I morgon väntar killing passet 07-21.30!!! phu..

Bara Augusti

Mitt ute i skogen, Med barr i håret och spindel väv och annat trams på byxorna insåg jag att det kommer bli en helt underbar höst. En höst helt olik dom andra höstarna. En höst där någon mer är fullt beroende av mig. En till som inte klarar sig utan mig. En till som förgyller min vardag, och tar upp all min lediga tid.

Jag längtar så jag blir galen.

Jag ser fram emot en höst utan mörker, svackor och depression. En helmysig höst med mina 3 ♥
Det kommer bli super.

Efter jobbet så tillbringades 1timme i skog och mark med min fyrbenta. Trotts att vi inte promenerat där på väldigt länge så höll hon sig på stigen och relativt nära helatiden. Underbar kontakt! Några vänder uppletande efter bollen i skogen, koordinations träning över stockar och stenar och en godis ruta senare hade jag en lugn lycklig gamling med mig i bilen hem. Att andas in denna underbara skogs luft.. En galen känsla.

Hundbus.

Dagarna går väldigt långsamt, och timmarna står still. Att gå och vänta så in i norden på något som jag gör nu suger verkligen musten ur en. Trotts all syselsättning varje dag så känns det inte alls som att tiden går. Det känns som en evighet till den 23e men jag vet att det bara kommer smälla till och att jag snart sitter här med 2full vuxna hundar.
Hoppas tiden går lika långsamt när Freja kommer som den gör nu.

Dagarna hitills har innehållt galet mycket jobb, förstår inte alls hur jag orkat jobba såhär många timmar. Jag kommer tillochmed få en vettig lön i September. Vilket inte alls var väntat. Väl hemma är det matlagning och städning för hela slanten. Idag mötte jag Jenni efter jobbet och tog en promenad med hundarna. De blev överlyckliga av att träffas igen :) En massa bus och spring hela promenaden. Påväg ner till Herrgården fick Jeni känns på hur det var att ha olydiga hundar, de badade.. trotts att Jenni sa ifrån. Upp från dammen kom 2 svarta boxrar, alltså! Det var det värsta jag sett!!! haha... det blev ett himla skrattande. Och det bästa av allt var att Leona inte hoppade i!!! Men när det var dags för Boxrarna att bada bort det värsta så flög hon i iaf. Trevlig och lång promenad blev det. Nu väntar jag på att potatisgratängen och köttet ska bli klart så jag får lite mat i magen :)

Bästisarna ♥

En liten nyhet: Jenni kommer få hem en liten valpis i November, Så Freja kommer ha en kompis i samma ålder på hemma plan :) hihih!!

Hedeforsens Kobra

Låt mig presentera det nya tillskottet i våran familj:Hedeforsens Kobra. Som på hemma plan kommer kallas Freja.
En liten fröken som djupdök rakt ner i hjärtat på mig så fort jag fick se henne. Det är något speciellt med denna lilla damen. Hennes syskon var bedårande, men något inom mig sa att det var hon, hon som ska följa med mig hem. Så den 23 tar vi bilen ner och hämtar hem våran lilla flicka.

Mor: Hedeforsens Zazza


HD A    ED 0
Korad 446p

Far: Kustmarkens DexterHD B     ED 0
IPO II, används i avel.

Detta är en fröken som säkerligen kommer innehålla en massa krut. Galet mycket motor, matvrak, busig men ändå så charmigt lockande.. precis som Leona ;) Det kommer bli helt underbart att få hem denna lilla rackare.. att få börja träna inför framtiden.. vi kommer explodera på tävlingsplanen! Längtar varje minut efter henne och jag är så fruktansvärt glad att min dröm som jag haft så himla länge om en valp äntligen slår in. 1,5 vecka.. kära nån.. långt kvar men ändå läskigt nära!

 


 


Enköping-Skövde-GBG-Örebro?-Enköping-Österbybruk

oj oj oj oj.. Hela sommaren har tillbringats i bilen, så känns det verkligen. Hit och dit och överallt har jag varit. Hade planerat en himla massa denna sista semester Vecka, men "plötsligt händer det" och nu bär det av ytterligare en gång till Skövde, för att i morgon åka till Göteborg en snabbis.

Uppdrag kolla på valpar är det som gäller. Pirrar i hela magen och jag verkligen längtar tills jag får snusa i mig all valp doft. Klappa lilla valp magen.. mysfaktorn HÖG!
Nu får ni återigen hålla tummarna för att jag får en liten ♥Lilla Leona som valpis. ♥

en helomvändning.

Just när allt känns sådär lagom trist, trögt och krångligt. När man verkligen inte alls tror att man kan komma ur denna eländiga svackan man ibland hamnar i. Så Sakta men säkert börjar man märka att ljuset går upp över dessa mörka vråer. Sakta men säkert börjar de hårda knutarna lätta och bit för bit faller på plats. Det är då livet är som bäst. När man får känna en enorm lycka efter en tids grubbel, små krångligheter och motgång.

Det kommer verkligen en dag när allt bara går som man vill. När lyckan och turen har hamnat i ens händer igen och det känns verkligen som att inget kan stoppa en. Så känner jag mig nu. Sista semesterveckans planer gick åt skogen, Men nu väntar något ännu bättre ♥

Roadtripp.

I Lördags tog vi bilen till pappa för att hämta nyckeln till lägenheten i Skövde.
Martin blev snabbt en av Mollys nya favoriter.
Medan jag lekte med Nathaniel. (ser ni vad lika vi är :O)

Några timmar senare befann vi oss i Skövde, böt om och korkade upp för att ta en sväng i Falköping på crusingen.
Dagen efter blev det sol och bad med lilla syster och mamma. Tilloch med jag tog ett dopp, årets första!! En sväng till Lejon och Bea blev det på kvällningen för att titta på deras nytillskott och nytt hus, mycket händer när man inte ses så ofta. Leona busade av sig rejält med deras hund Tyke, han hade några fula revor på kroppen när Leona var klar med honom.. men eftersom det bara var bus från bådas sida så var det ingen skada skedd!
Tyke är allmännt trött efter slakten..

På måndagen blev det först en sväng i Skövde, sedan en sväng till Hjo, kollade på alla båtarna och hälsade på min Farbror.


På Tisdagen åkte vi till Kolmården, efter en himla krokig väg och något stopp så var vi äntligen framme, Och eftersom jag är som jag är och bara tar för givet vissa saker så självklart fick inte Leona följa med in i djurparken.. Tack och lov så fick vi tag i ett pensionat strax brevid som kunde ha Leona medan vi besökte djurparken. Verkligen jätte trevliga människor!

Kolmårdens nya attraktion, helt otrolig var den!! Man kom så nära inpå djuren  och de stördes inte av oss eftersom vi var uppe i luften. Ett måste om man är där!!Hihi.. en av aporna hette Martin. Det hade jag ganska roligt åt väldigt länge.. haha sen att apan ser så rolig ut gör inte det hela bättre :P

I Onsdags blev det dags för hemgång. Eftersom solen stog högt på himlen och inga moln syntes till så var det lite för varmt att åka i en bil utan AC. Så vi tog svängen om Farmor och Farfar (första gången Martin träffar dom) fikade och mös lite i trädgården. Sen blev det ett stopp i Karlsborg för att kolla in Fästningen där.Igår blev det en sväng med Eckerö linjen. Fyllde på sprit förådet här hemma, spelade i spelautomater, åt godmat. Väldigt lagom bra dag!
God mat har vi ätit precis hela semestern. Det har verkligen varit kanon. Finns inget bättre än god mat och trevligt sällskap och vi har lyckats baka ihop det bra under semestern. På måndag väntas det jobb för Martins del, och om jag ska vara ärlig har jag endel att göra jag också.