Sista Fredagen.

I Januari.

Jaha.. så börjar även Januari månad lida mot sitt slut och Februari står alldeles utanför dörren. Vilket innebär att vi bara kommer närmare och närmare vår och sommar! Härligt!

Sov som en stock hela natten och vaknade med världens dåligaste morgon humör. Så som jag alltid var under mina "unga dagar".. Fy.. stackars Martin. Han hade nog glömt bort den förbannelsen john blund brukade ge mig innan jag somnade. Men idag var en sån dag. Som tur var gick det över så fort jag kom till jobbet. Det enda jag ville var att sova MER. Men livet är inte en dans på rosor. Gårdagen flöt på bra.. jobbet gick snabbt och middagsbjudningen blev kanon trevlig. Inga bilder på detta har jag.. Ni får överleva utan tyvärr. En bra kväll som slutade runt 22 tiden.
Mina svärpäron tyckte att Leona betedde sig konstigt.. Hon var ganska lugn och så men precis som vanligt när hon är hemma och det inte händer så mycket spännande. Det lustiga är att folk antingen tycker att hon är konstig eller jobbig. Är hon för på, då är hon jobbig, hälsar hon och så är det bra, då tror folk att hon är sjuk. Hur vill dom att hon ska vara då?! :O

Jag är iaf jätte nöjd med henne. Hon är alldeles perfekt. Tar ut energin ute eller vid träning och det är så det ska vara tycker jag. Sen tycker jag det är jätte härligt när hon får sina damp ryck innomhus ibland, blir skit glad när man kommer hem. Då känner jag mig älskad :)

Jobbet flöt på lika bra idag.. fick lång lunch och sen var vi klara lite tidigare så då vart det hemgång. Ikväll och resten av helgen tillbringar jag själv. Jag och Leona. Skit tråkigt. Jag jobbar några timmar varje dag, men Martin ska idag på whisky provning och imorgon är det fiske och sen grabbhäng på kvällen/natten. Så ensam blir jag..
Jag ska åka in till stan och göra av med lite av lönen. Köpa hem några flaskor vin. Sen ska jag slänga mig i soffan och mysa med en riktig tjejfilm och gottans att äta ;) Blir nog ungefär lika i morgon kväll också. Får se får se.

Första gången

Nyss hemkommen från första jobb dagen på Hemtjänsten. Väldigt trevligt har det varit och dagen har gått fort som attan. Vips så var det lunch och vips efter det så var det hemgång. Känns bra när det är så!!
Egentligen har jag inte tid att sitta här men jag unnar mig det mitt upp i allt. Borde egentligen städa iordning här hemma men ja ska nog springa ner till byn och försöka hitta lite nytt till hemmet. Lönen har trillat in så fint på kontot. Jag unnade mig till och med en sväng in på konditoriet för att köpa dagsfärskt GI bröd! Smaskens ;)

Plattast mage och Fastast lår

= Lyckligaste människan på jorden
Eller?

Har precis börjat läsa Egoboost som är skriven av Isabella Löwengrip. Skit bra bok faktiskt. Kan inte släppa den. Det står att det är en bok för unga tjejer. Men jag måste säga att det är FEL så fel. Det är en bok för allt. Speciellt för det kvinliga könet men jag tror nog att även killar skulle känna igen sig ganska bra i boken och ha nytta av den. Verkligen läsvärd, Verkligen.

Ledig dag idag. Vaknade runt 9 tiden. åt frulle och läste en del från boken. Hunnit ta en sväng med Leona, vara ner till jobbet och fixa med endel papper, duschat. Nu ska jag ge mig på att äta lunch. har inte riktigt bestämmt mig för vad det ska bli. Kinagrytan som blivit kvar i kylen kanske? :O

Något jag funderat på ett tag är hur länge tillagad mat håller sig i kylen. Själklart borde ju detta variera och så beroende på vad det är för mat, tex kött, fisk, kyckling. Men det vore ju bra att veta. Så man inte slänger sånt som man kan äta eller äter sån man inte bör äta. Har försökt att kolla efter svar på nätet men har inte hittat något bra, någon som vet var man kan hitta svaret? :O  Var inne på 118 100 och letade efter svar, hittade dock inte det jag sökte men en annan kul grej.

Hur kommer det sig att små barn inte äter isbergssallad med rhode-island dressing och stekta kycklingfiléer på sabbatsmiddagar och sedan inte tackar för maten?

Svar: Eftersom barnen i frågan inte åt någon mat anser de att de inte har någonting att tacka för.

hahaha ganska kul svar!! Nu ska jag fixa lunch och sen blir det till att städa en del inför morgondagen då vi har middagsbjudning. ♥

 

genevieve

Tyckte att det hela verkade konstigt. Skit konstigt. Idag är det den 25e  alltså lönings dag. Men tydligen så får jag lön den 27e. Så en liten chock när jag kollade saldot i morse, jag som tänkte bjuda Martin på bio i morgon. Tydligen får det vänta tills någon annan dag när kontot är lite gladare. Som plåster på såren (att jag inte fick lön idag alltså) Så fick jag ganska mycket mer i lön än vad jag trodde att jag skulle få. tjooohooo!! Det är alltid ett plus. Så nu ska jag försöka fundera över vad jag ska hitta på med min lön. Hur den ska spenderas. Jag vill inte bli av med alltihop samma dag som det kommer in. Men troligen kommer det bli något liknande, har ju endel räkningar att betala och så spara en del :/ fasen... jag hatar att få lön!!!!

Igår tog min romans med den lilla pappilonen Genevieve slut. En bok som varje hundägare bör läsa! Verkligen! Todde den skulle vara skit jobbig att läsa först eftersom att det är hunden som skrivit boken med hjälp av sin Husse. Men den var kul. Jag skrattade många gånger när jag läste den. Sammtidigt som att man lär sig en himla massa på något sätt. Man känner helt klart igen sin egen hund i Genevieves berättelser. Läs värd, helt klart!!

Ska påbörja någon annan bok ur bokhyllan nu, vet dock inte vilken. Fick en heldel böcker i julklapp så många som är olästa än så länge. Älskar att läsa, men jag får lixom ingen ro till det. Ingen tid över på något sätt. Men ibland lyckas jag ta mig tid till det, och då är det guldvärt!

Igår hade jag eld i baken efter jobbet. Fick en himla massa gjort. Lagade mat, plockade ner den förbannade julgrannen (jag vet jag vet, väldigt sent men ja har bara inte orkat ta itu med den, det är ett projekt i sig kan jag säga!!) Tog sin lilla tid. Sen bakade jag muffins :) igen. Dom här blev lika misslyckade som de andra, glömde nämligen bort dom i ugnen, över tiden med 10 minuter stod dom, så lagom torra idag troligen :(  Kollade på familjen annorlunda.. ganska bra program. Diskade gjorde jag också! Ja.. som sagt, en del blev gjort iaf, idag ska jag träna min lilla vovve. Börjar snart bli dags att ta tag i lydnaden på riktigt igen. Snart är det mildare väder och då kan vi träna ute på riktigt igen :) nice!

Kyssar & Kex (som Genevieve skulle ha sagt)

Tävling



Jag tävlar hos Millah om valfria presenter för 500:- från Giftstore.se






Jag tävlar hos Millah om ett valfritt väggord i trä från Mysigahem.se





Jag tävlar hos Millah om en smyckesbox från Rikkedesign.com

älskade sovmorgon.

Ny vecka nya tag. Denna veckan har en del godsaker att bjuda på. Dels så är det löning i morgon :) Sen ska jag även börja jobba på Hemtjänsten, på torsdag är första passet där. Ska bli spännande men jag är väldigt nervös. Som tur är så jobbar jag brevid Annika  de första gångerna så det ska nog gå bra. Helgen bjuder på en hel del om man vill. Har fullt med förslag så det är bara att välja och vraka. I veckan ska jag även bjuda Martin på bio, och lite käk i Uppsala efter att vi slutat jobba. Man kan behöva lite mys mitt i veckan så där ;)

Gårdagen slutade väldigt bra. Jag damsugade igenom hemmet. och plockade iordning lite smått. Sen när klockan närmade sig 20 så slog jag mig ner i soffan och kikade på solsidan, och efter den börjde Click. Verkligen en kanon bra film, rolig som bara den, men den får en också att tänka lite extra på vad man prioriterar här i livet. Att man borde stanna upp och tänka efter vad som egentligen betyder något. Kanon bra film iaf.
Så det blev sovmorgon idag, börjar först 11,15 sen i morgon börjar jag först vid 14- älskar sovmorgnar!! Men det är skönt att komma upp tidigt också.

Nu ska jag fixa iordning mig och sen ut en sväng med Leona♥

SegoSöndag.

Otroligt seg dag har det varit. Inte fått ett dugg vettigt gjort. De få grejer som gjorts idag har gjorts i slowmotion. Lång sovmorgon, lång frukost, lång promenad, tv tittande med en massa goda ostar, och kex.. en ganska bra Söndag. Men lite för seg för min smak.

Gårdagen var konstig, riktigt konstig. Vi anlände till Linda och Magnus strax efter 19 och blev bjudna på en underbar thaiwook. Sen slog vi oss ner i soffan spelade lite rapstar käkade chips och drack vin. Och någonstans där slog det bara till. Jag blev skit full. Jag förstår inte. Alkoholintaget igår bestod inte av mycket. 1 cider, och 3 glas vin. Men kära nån. Jag var helt borta, ville bara sova, orkade knappt gå till bussen ens. Men hem kom vi iaf. Tack och lov att Martin inte var lika dragen som jag för då hade det inte gått så bra att ta sig hem. Troligen är det gårdagen som bidragit med att denna dagen inte är så händelserik. Mycket troligt. Hade iaf jätte trevligt! :)

Men nu ska jag gå ett varv här hemma med dammsugaren sen får det nog bli lite mat lagning. Martin åkte nyss in till stan för att äta middag med sin syster. Så nu ska jag försöka hitta på något.

Glöm inte av att titta på Solsidan klockan 20 ikväll ♥


kinasuccé

Efter storhandlingen igår så har vi numera full frys, kyl och skafferi. Det känns bra. Att kunna välja och vraka som man vill utan att behöva springa till ica för att köpa till något.
Vi kom även hem med våran älskade Hackman stekis. Helt underbar!!

Min kära sambo stog för matlagningen igår kväll, medans jag gjorde efterätten. Men tyvärr blev kvällen lite av ett fjasko. Efter den underbart goda kina grytan som herrn fixat ihop så blev vi övermätta och dunder trötta. Satt och smuttade lite på vinet och sen PANG. Så somnade vi. Vaknade upp vid 24 och insåg att vi kanske skulle förflytta oss till sängen och ut en sväng med Leona. Vacknade utvilade och glada i morse och började morgonen med efterätten som inte blev uppäten igår, Hallon och Banan smootie, super god!!!

M åkte iväg till garaget en snabbis och jag tog med Leona ut i spåret. Hon skötte sig kanon bra. Såg en massa rådjur men hon stannade så snällt vid mig och jag blir så stolt!! :) Tränade lite lydnad efter promenaden och det känns väldigt bra! Hon var jätte taggad och kom ihåg det som vi försökte nöta in i höstas. Så det känns bra nu, den nya tävlingsäsongen drar snart igång och vi ska banne mig satsa på ett LP detta året.. vi ska inte bara satsa, vi SKA ha det! Och det känns ganska lovande denna gången. Med all hjälp jag fått av Hanna och Jenni så känns det hela väldigt möjligt. Underbart när man har härliga vänner runt om kring sig ♥

Nästa vecka, bra vecka!

Slutade tidigt från jobbet idag, skönt det. Då känner man att det är helg på riktigt. Härlig dag som flytit på i normal ordning. Ska strax gå ner till bussen för att åka in till stan och möta Martin så vi får storhandlat. Måste köpa en ny stekpanna också som vi tank köpa flera veckor nu för våran gamla är ur usel, och efter gårdagens misslyckade matlagning så är den inte vacker. Glömde nämligen ta ur stekpannan ur ugnen när den sattes på.. Stekpannan är inte vacker, och bör inte lagas mat från.. Så ett måste att köpa en ny.

Hemma kväll blir det ikväll.. får nog springa förbi bolaget så man har något gott att dricka. I morgon bär det av till Linda och Magnus på mys kväll.. eller ös kväll. Får se hur det blir. Mår mitt huvud bättre i morgon så blir det alkohol för min del annars blir det nyktert. Hanna tipsade om bra piller man kunde stoppa i sig när man haft ont i huvet några dagar.. får testa det :)



Vill skänka en tanke åt en av mina närmaste vänner som jag lärt känna den senaste tiden. Hennes Sambo åkte in på sjukhuset här om dagen, han fick en hjärtinfarkt. Som tur är så är det på bättrings vägen i nuläget. Men att en så ung människa kan drabbas av något så hemskt. Nära döden upplevelse. Urs. Att livet bara kan ta slut så tvärt. Så fina människor, livet känns allt bra orättvist ibland. Hoppas verkligen att allt går bra nu och att han snart blir tillräckligt frisk så han kommer hem.
Jag tänker på er!

värken sitter i huvudet.

Huvudvärken ha blivit en del av min vardag känner jag.. Väldigt skönt att ha hund då så man kommer ut på en promenad och får frisk luft, det brukar underlätta det hela!! Nyss hemkommen från en anorlunda jobb dag, en jobbig jobb dag. Men som slutade väldigt bra!! Trivs väldigt bra där med alla gamlingar och kollegor, ett härligt gäng!!

Blev lite chockad när jag såg att jag hade tre komentarer på mitt förra inlägg, trevligt att se att ni läser lite så jag inte skriver ut i tomma intet :)

Har inte så mycket att skriva om idag.. väntar på att karln kommer hem då ska vi torsdags mysa med pizza och cola framför tvn.. inte så GI men det är gott iaf :P Har inte druckigt läsk på evigheter.. det som var en sån självklar del i vardagen har jag helt glömt bort.. efter all julmust under julen så har jag helt tappat det där med läsk. Men det är så mycket godare när man inte dricker det varje dag!

www.Gratisbio.se

Igår fick jag hem mitt presentkort från GratisBio på 50kronor! Det bästa med presentkorten är att man kan använda dem i nästan vilken butik som helst. Gå med i GratisBio du också!

Förklaring.

Åter igen så är jag hemma från jobbet. Vill bara sova egentligen men har massor att göra, känns det som. Men troligen är det inte så jätte mycket när man väl tänker efter. Blir jobb i morgon och på fredag också.. känns bra, men kommer vara måttligt mör i kroppen efter det. 6 dagar.. som tur är så jobbar jag bara till 13 på Fredag, det ska bli skönt.

Precis tryckt i mig en majskolv innan jag ska ge mig ut på promenad med Leona inte igår man åt det, sen blir det till att göra en GI kyckling :) smarrigt värre. Helgen är fullknökad med grejer att göra. Men mest en massa kansken.. Så vi får se hur det blir.

Under de senaste dagarna har jag tänk en del på vad jag vill med mitt liv. Tankarna går hela tiden åt samma håll. Och jag känner att jag borde skriva det här så inte mina vänner och familj blir rädda att jag gör något förhastat. Vissa saker kan man inte styra över och de blir som det blir, men då anser jag att det är meningen att det ska bli så. Att det ska va så.
Jag vill jätte gärna ha barn. Absolut. Det vet de allra flesta av mina vänner och det är där några blir lite oroliga. Jag vill inte vara för gammal när jag får barn, men inte heller för ung. Jag vill ge mina barn en fast grund att stå på. Föräldrar med ordnad ekonomi, föräldrar som lever ihop. Sen vill jag bo i hus när det börjar bli dags för barn, inget renoverings objekt som de i Arga snickarn utan ett klart hus som är färdigt och som jag/vi vill ha det. Jag vill ha minst en hund till innan. Och uppfylla de flesta av mina drömmar som jag har som kanske blir lite krångligt att uppfylla när man har barn, som man kanske behöver göra när man är ung. Resa runt hur som hällst, testa på olika jobb osv.
Sen menar jag inte att man inte kan göra ett dugg när man har fått barn, livet fortsätter, fast man är två. Man gör lite anorlunda grejer men inte helt annorlunda. Svårt att förklara, men jag menar inte att livet tar slut när man fått barn helt enkelt, det börjar ett annat.

Så.. så var inte rädda nu mina nära och kära, jag har inga planer på barn än. Jag har några drömmar kvar att bocka av :P Och sen har jag inte hittat min andra hund än  :/

Nu ska jag försöka ta mig upp från datastolen och ge mig ut på en tur med Leona.. sen börja ta itu med hemmet och middag. 

Gossip.

Sovmorgon för min del idag.. skönt. Nu är jag utvilad och redo för några jobb timmar på em/kväll. Innan det ska jag göra matlådor och ta en långis med Leona.

M frågade mig igår om jag sett våran granne på några dagar. I vanliga fall brukar jag se honom några gånger varje dag men kom på mig själv att jag inte sett honom på ganska länge nu. Det läskiga är att det var några kostym män som plingade på här för någondag sedan, då var bara M hemma och frågade om vi hade sett honom. Svarade Nej på den frågan.. Känns lite läskigt att man inte sett honom på ett tag. Vore läskigt om han kanske ligger där inne, död. Nä jag ska börja kolla lite efter hono nu ser jag honom inte nu i veckan så får ja väl plinga på.. är det ingen hemma då heller så får jag väl ringa någon som får kolla upp det närmare. Urs.

Hittade en kul blogg idag.. Gossip girl blogg. Ganska kul om man vill hänga med i kändis världen och ta reda på vad som är Gossip och inte.

Nu ska jag göra en dag av denna också. ♥

working 9to 5

Lördagen blev inte som det var tänkt. Vi mötte upp Linda och Magnus i staden, avnjöt en ruggigbuggigt god middag tog några glas. Stegade iväg till biljarden och där blev vi sittandes några timmar tills klockan sprungit ikapp oss och det var dags att ta bussen hem. Var inte i säng förens strax efter 2, uppgång strax innan 07 för att jobba!!!

Men det gick bra.. kom hem efter 13 och däckade några timmar i sängen, sen blev det några timmar ute i garaget och fika  + solsidan med svärpäronen!! perfekt sätt att avsluta helgen på.
Idag blev det jobb igen och så blir det nu fram till torsdag, då är jag troligen ledig igen. Har skrapat ihop en del tider nu resten av månaden, och det ser ganska trevligt ut :)
Nu är det bara planeringen av Ullaredsresan i Februari som ligger lite efter. Det får vi ta tag i. Blir ingen träning idag, tog en runda med Leona förut och kände att det får räcka.. jag är lite väl trött nu känner jag, blir tidigt i säng ikväll. 


ingen rubrik

Karln har nyligen åkt till garaget, idag igen. Denna veckan har varit en intensiv garage vecka men nästa kommer han troligen vara hemma mer. Jag tror inte det men säger han det så säger han det. Nästa vecka blir däremot lite omväxling för mig, jag ska börja träna. Är lite olika pass här i veckorna men på Måndag tänkte jag testa på "stretchgympa" Kan vara skönt att komma hemmifrån lite , träffa lite nytt folk och göra något annat än att jobba och vara hemma. För så ser mitt liv ut nu när klubben inte har sina träningsdagar igång. Boring.

Ikväll blir det en sväng ner till staden för ett restaurang besök med Linda och Magnus, sen blir det nog något glas senare på kvällen, men rellativt tidigt i säng för min del för på Söndag morgon väntas det jobb.






Igår satt jag fastklistrad vid datorn, det känns som om jag är nära nu.

Born to make you happy.

Det är inte det lättaste projektet jag är inne på nu.
Det tar tid, och kräver tålamod.
Men jag tänker icke ge upp.
Denna gången ska jag hitta dig! ♥

grisen gal i granens topp

Lediga dag. Ensamma dag.

Vaknade av ett herrans massa borrande. Kändes som att någon borrade rakt in i hjärnan på mig. Leona kröp närmare och närmare sängen. Förstår inte varför hon blivit så jäkla rädd för borrande och dylikt. Svansen mellan benen så svassar hon efter mig, helst gärna på mig, fruktansvärt jobbigt att hon inte kan förstå vad jag menar när jag säger att det inte är någon fara. Kollade till på klockan en snabbis 07.20 - kära nån. Är detta verkligen tillåtet? Att folk börjar jobba den tiden är en sak men att de väcker hela huset med sitt jäkla borrande kan väl inte bara vara okej?!

Övervägde lite snabbt om jag skulle gå upp eller inte, men valde att vända mig om och somna igen. Vaknade av gassande solsken, klockan stog på närmare 10 snåret, och borrandet hade inte upphört. Slängde mig snabbt som attan upp ur sängen fixade till mig och ut på en riktigt härlig promenad med Leona vid simbadet. Inga bilder blev det, vilket var synd. Är så himla vackert där. Leona var nöjd och jag var genom frusen, termometern stog på -16 grader. Ovant. Längesen det var så kallt här nu. Men ska bli mildare till helgen, och det hoppas vi på. Då blir det lackering av motorutrymmet på bilen :)

Idag borde jag göra en massa grejer hela dagen. Ta bot allt julpynt står högt på listan, sen ska jag försöka få tag i en tvättid så man blir av med berget. När det är klart är väl klockan kvällen och jag förväntar mig bra tv och gott att äta. Hur det blir med den saken får vi väl se.

Tävling



Var med i Tävlingen hos Jenny du också!

Tävling



Jag tävlar i Millahs blogg om att vinna denna fina tavlan från Gallerioutlet.se.
Klicka Här för att ha chansen att vinna den du också.





peppar peppar ta i trä

Nu tar jag helg. Ledig i morgon och Lördag, sen på Söndag är det dags för ett pass igen. Det känns bra, har jobbat en hel del denna månaden redan!! Har haft ont i huvet nu en himla massa dagar, troligtvis beror det på att jag inte ätit så himla bra det senaste. Blir något som går snabbt och lätt att äta när man har rast, ska ju hinna gå ut med Leona och ibland boxrarna på 30minuter så då blir det inte mycket tid över. men men släpper nog efter någon dags vila..
Vi har inhandlat en motor till bilen, så himla nice. Är fortfarande en del kvar att göra på den men nu ser det verkligen ut som att den blir klar till vår/sommaren. Kul!!! Då blir det raggar åk :)

Efter jobbet blev det en tur med Leona och boxrarna, en långis vilket alla tre behövde. Himla massa spring i benen på dom men dom lugnade snabbt ner sig. När jag och Leona kom hem blev jag så jäkla rädd att hjärtat stannade upp för en sekund (kändes så iaf) utanför fönstret står en man, obs att vi bor på andra plan och om han skulle nå upp till vårat fönster så skulle han va otäckt lång, Såg sen att det var en fixar nisse som skulle fixa klart fönstret som sattes upp innan jul. Phuu.. Leona blev skit glad när hon fick se honom.. hämtade leksaker och viftade på svansen.. Vart tog vakthunden vägen? :O

Ikväll ska jag bara ta det lungt, glo på tv och bara slappa vore skönt!

mina fina boxrar








Måste erkänna att jag är lite sugen på en boxer ändå ♥
Väldigt härliga hundar fulla med energi och vilja.
Bilderna är på Jassa och Xacho, Jennis hundar.

Våga säga Nej

Blev väckt idag igen av chefen som ringde och frågade om jag kunde jobba idag. Stark som jag var så sa jag nej. Blir alltid lika stolt över mig jälv när jag säger Naj till något jag inte vill. Inga bortförklaringar utan bara ett kort Nej. Är så glad över att jag inte sa ja... Idag har jag massvis av grejer att göra. Städa, dammsuga, tvätta, storhandla, boxrara och Leona behöver en massa tid. Min understimulerade galna Leona.

Så morgonen började med en omgång med aktiveringsbollen, sen tog vi en promenad till änderna för att ge dom lite bröd som blivit över.. Aldeles strax ska vi gå ut med Boxrarna. Kommer troligen bli en hel del koppeldragning från Leonas sida, men så får det bli. Bra för henne att vara ute och gå med dom.

Idag är det dags för storhandling, vi ska börja stor handla 1gång i veckan så vi inte springer och små handlar på lillica här i byn. Blir snabbt väldigt dyrt utan att man tänker på det. Och då ska vi ge GI en ärlig chans. Har bara börjat lite smått med det men nu ska det bli på riktigt. Men på helgerna ska vi få njuta av livets läckerheter har vi sagt ;) I två dagar nu så har min föda bestått av snabbmacaroner och ketchup.. inte alls så GI eller överhuvudtaget nyttigt för den delen heller men vad gör man inte om man inte har så mycket annat som går snabbt och lätt hemma?!

sommarplaner.

Söndagen blev allt annat än lugn, blev väckt strax innan 7 av att chefen ringde. Klädde på mig och befann mig på jobbet strax innan 8.. snabbt jobbat måste jag säga :P JObbade delat skift, alltså först 7-13 sedan 16-21 så jag var ganska trött igår när jag var hemma på långlunch. Idag blir det jobb igen och på onsdag har jag förlängt mitt jobb pass med några timmar. Det känns bra nu!!

Förskylningen håller sig ett stenkast bort, har inte riktigt kommit fram men jag känner att den ligger och gror någonstans och kommer nog komma fram vilken dag som helst nu. Det suger. Har inte tid med sånt nu.

Anders har åkt hem, han åkte hem i söndags morse och nu är allt tillbaka till vadagen igen. M jobbar igen och jag jobbar och på rasten så blir det en snabb visit hem för att rasta Leona. Föresten så vet jag inte än vad som är fel på henne, så jag får väl ringa Vetrinären och se vad dom säger. Tack Hanna för bollning av idéer..

Vår/Sommar planerna börjas tas vid.. planeringen är i full gång. Förra året var en kanon sommar, och denna kommer bli minst lika bra ;)

Nu ska jag ut med Leona sen blir det jobbet!

pizzagubben som gjorde fel.

Blev pizza till "middag" idag. Ringde och beställde idag för en gångskull, väldigt onödigt när pizzerian ligger ca 2min härifrån. Men så fick det bli. När jag väl hämtat hem pizzorna så hade jag fått fel. Helt fel.. men men lat som jag är så orkade jag inte gå tillbaka med den, även fast än jag velat. Så jag åt upp den. Den var helt ok den också.. fast jobbigt när man är inställd på något så blir det något annat. Ilandsproblem.

Så här fick bloggen bli idag. Orkar inte hålla på med den mer. Inte nu. Inte än.

Tror att jag börjar bli sjuk. Helt slut i kroppen. Seg. Trött. svettas och fryser om vart annat. urs. Orkar inte bli sjuk nu. Hoppas på att jag mår bättre i morgon. Nu väntas ännu mera tv. Jag har bott i soffan idag, men så får det bli i några timmar till.


vad nu?!

Hatar min blogg för tillfället, den är inte alls som jag vill ha den. Den är inte jag och på något konstigt vis så får jag liksom ingen lust att blogga i den när den ser ut så här. Det värsta är att jag inte har en aning om hur jag vill att den ska se ut. Jag vill ha en förändring. Fräsch ljus..  men ändå varm på något vis, lite mer jag. Förslag tas gärna emot.

Anders är här över helgen. Kul att träffa honom igen! Så pojkarna är iväg och fiskar en sväng så jag tänkte passa på att städa lite. Leona och jag kom precis in efter en långpromenad, hon är helt galen nu när vi inte tränat på ett tag. Ska bli kul att sätta igång igen när det börjar bli säsong. Lite mindre snö får det bli innan iaf.

Leona har kommit in i en jätte jobbig perriod. Hon är verkligen hel jobbig när det gäller maten. Vill ha mat hela tiden och slukar frukost och kvällsmat som i ett nafs. Det försvinner nästan innan det hamnat i skålen. Sen är hon överdrivet intrtesserad när vi lagar mat, äter eller har handlat.. hon brukar vara intresserad men efter ett tag så skiter hon i en men nu.. ja jag vet inte. Igår till och med, snodde hon mat från vardagsrumsbordet!!! Det har inte hänt sedan i Enköping tror jag.. ååh frustrerande!! om inte det vore nog så har hon börjat åka arselkana på ena mattan också. alltså sitter och gnider rumpan mot den, låter hur ofräscht som helst men så är det. Vet inte alls vad det är , tankar som snurrar runt i mitt huvud är ifall hon har mask i magen, men iså fall så är det ju väldigt konstigt att hon inte blivit smalare, hon har snarare gått åt det andra hållet under julhelgen :/ Sen så skulle det väl synas i avföringen och det gör det inte.. har försökt kolla analsäckarna på henne men det ser ok ut.

En annan tanke som snurrat runt är ifall hon är skendräcktig, men jag tycker inte att den tanken stämmer in så bra heller. Dels eftersom hon också åker arselkana, och sen så bäddar hon inget, hon plockar inte med sina leksaker.. det brukar hon göra. Och hon har ingen mjölk i tuttarna..

Någon som har förslag på vad det kan vara för fel på min lilla tös?!
Vore jätte glad om ni kom med lite tips för jag förstår då inte alls vad som händer. Hon har aldrig bettet sig så här.. kanske är en åldersnoja.. hon fyller trotts allt 6år snart :P

♥♥♥

penga år?! :O

Funderar på om jag ska sattsa stenhårt på att jobba så mycket jag bara orkar detta året. Vore skönt att kunna bygga upp en rejäl buffert för framtida ändamål. Men om det ska funka så måste jag börja snåla, och det är jag inge vidare bra på :/  Men det vore skönt om man kunde snåla på vardagen och göra något kul när man är Ledig.. En bra idé ska bara försöka komma på hur jag ska kunna hålla den.. Tips välkomnas ;)

På Fredag ska jag göra mitt Deligerings prov, om jag klarar det så får jag börja jobba på Hemtjänsten också, vilket kommer innebära ungeför dubbelt så många timmar än vad jag har nu. Det är bra, och det ska bli kul att ha lite olika jobb. Ska även försöka få tag i ett tredje jobb, men denna gången ska jag följa min vän Hannas råd och ringa lite förskolor här i krokarna och se om de behöver hjälp. Det var på sätt och vis tack vare Hanna som jag fick detta jobbet, hon är bra på att poscha på människor när det behövs

I morgon blir det jobb igen. Så får vi hoppas att det blir något pass i helgen också och massor av pass nästa vecka. Svårt när man är vikarie, har inget schema direkt att gå efter..

Snart kommer Jenni hem från sitt jobb och då ska vi ut på en långpromenad med hundarna. Sen ska jag begrava mig en stund i soffan och äta kex och olika ostar med min Sambo.. mumma.

Nyårs pics.














Bild:
  1. Martin kör första biten.
  2. Mange och Lollo i bak.
  3. Kimmo och Lollo i bak.
  4. Jag blir torterad av Martin i bilen när jag kör..
  5. Endel av gänget spelar Yatsy.
  6. Tjejerna snackar skit :P
  7. Nakna killar precis utkomna från bastun.
  8. Soffan blir nerbärd från över våningen. Ingen lätt uppgift. Ännu värre när den skulle upp igen.
  9. Tillbaka från skidåkningen-
  10. Martin deckar och blir utklädd.
Några godbitar från resan.. finns ungefär 100kort till.. orkar inte lägga upp alla nu men det kommer det kommer ;)

Drömmar.

Drömmde så himla konstigt i natt.. vaknade lite då och då och för varje gång jag somnade så drömmde jag bara något värre och värre.
Första drömmen handlade om att jag skulle vara ödle vakt åt en kompis som skulle iväg någonstans. Jag var hemma hos mamma och jag hade en liten baby. Ödlan befann sig så i en liten liten glass bytta och jag tänkte lite snabbt och enkelt slänga över den i en större burk så den fick lite mer plats. Men så blev det inte Jag tappade burken ödlan var i och ödlan stack iväg fort som ögat. Runt i lägenheten. Jag försökte jaga den, men viste inte hur jag skulle göra är jag hittar den igen för jag vågar inte ta i den. Men gång på gång bet den jäveln mig.. Panik dröm.. hade jätte svårt att somna efter den drömmen, tyckte att de kröp under hela täcket.

Andra drömmen handlade om något rån, det är så suddigt men jag var livrädd verkligen. Rånarna var hemma hos mig sammtidigt som hela min stuga
(jag bodde i ett ruckel) var fyllt med en massa människor jag stött på under mitt liv, alla var där i princip. Stugan varvades mellan att vara mitt hem och en bank hela tiden och då och då kom polisen åtkandes utanför, utan att hitta rånarna. Störig dröm det där också.. 

En konstig natt som sagt var.. drömde fler olika drömmar men såg nu att klockan sprungit iväg och jag hinner inte blogga så mycket mer. Iväg till jobbet nu, i morgon och övermorgon. Katsching!!! Måste få in pengar till Februari, då jag och Hanna drar ner till Nilla och hälsar på, sen blir det en ullareds sväng också ;) Härligt. Nu ska jag ut med Leona som växt på sig några extra kilo under julhelgen, de måste bort!!

2011

Nu är det här. Året är numera 2011, och det känns bra. Kanon faktiskt. Försöker återhämta mig från en fartfylld och riktigt galen nyårshelg i Vemdalen med Vännerna. Halsont, blåslagen, ont i huvet och seg.. Det känns bra nu. Den ena dagen var värre än den andra. Och tre-dagar-på-raken-festande hör till mitt forna studentliv. Nu är kroppen trasig. I chock.  Men bara för att upprepa.. Jäklar vad det känns bra.

Torsdag, hämtar upp en del folk lite här och var och lämnar våran lilla tös hos Svärföräldrarna. Resan börjar mot Vemdalen. Första stopp blev på ett över fullt Max i Bollnäs, med inte något vidare god hamburgare, avslagen cola, men kanongoda pommes. Andra Stop blev på en rätt öde mack med en helt osocialt begåvad människa som skulle serva oss. Framme, lite lagom runda om foten är de flesta förutom chaffisarna. Slänger in all packning i stugan och beger oss till skidythyrningen. Tillbaka till stugan, Skrattandes åt att jag absolut hade de fulaste skidorna i hela byn, och pjäxorna var inget att skryta med heller. Partyt börjar. Och folket vänder upp och ner på stugan, grannen kommer in och skriker, strax efter att det faktiskt blivit något lugnae än timmarna innan och några av oss går till kojs.

Nyårsafton började med sovmorgon, ont i huvet, slänga i sig frukost, iväg på skidor. Ramlade 2gånger.. As stolt över mig själv och kommer på att jag inte är så dum på att åka skidor ändå. Bara långsam. Martin hetsar på mig att åka fortare, tydligen ska man åka så pass fort att man blir svettig som en gris och i huvet upprepar ordet "fuck.fuck.fuck" för att man åker långt över din kunskap. Eller hur man nu säger. Överlevde dagen. Begav oss till en kass afterski i maxat 20minuter befann vi oss där. Överdrivet hög musik (satt visserligen vid högtalarna men finns de ingen annan plats så) Åkte hem och drog igång rejält. Åt super god middag + efterätt. En massa choklad och snacks hela kvällen och 23.55 Begav vi oss ut, alla 13 för att dra igång våra fyverkerier. Och det gick som det gick. Det gick helt fel. Vi skrattade så vi grät, tårarna rann, leendena var större än någonsin. Vi var glada.. och rädda. Fyverkerierna flög åt alla håll. Tack och lov att ingen kom till skada. Men kul var det.

Sent i säng blev det även den natten och sovmorgon på Lördagen också. Åkte en sväng på Skidor, men bara en kortsväng. Mina vader värker fortfarande. Åkte hem och började Parta ytterligare. All alkohol skulle ta slut. All mat skulle ta slut. Fullt ös medvetslös. Ringde en taxi chufför som var den roligaste på länge. Skit härlig kille som skrattade helatiden. Körde hela gänget till en restaurang där vi åt gott, drack massor och födelsedagsfirandet av Magnus påbörjades. Sång och efterätt blev det. En lyckad kväll som avslutades med att våran taxi chufför kom och hämtade oss på restaurangen, spelade spel med oss. Föll för vårat grupptryck när vi skrek åt han i bilen att han skulle sladda. Och det gjorde han. Pang poff, rakt in i en snödriva. Vi satt fast. Han backade och fick motorstopp gång på gång. Till sist kom vi hem. Fulla och glada. Fortsatte med att försöka tömma all alkohol och mat som fanns kvar. Grannen kom in och skrek på oss ytterligare, vi lyssnade inte. Somnade inte förens 03. Och de andra gick och lade sig 06. Upp klockan 09, packa väskorna. Sen lämna nyckeln klockan 10.

Resan hem påbörjades. Stannade och åt kina mat på en restaurang i Bollnäs. Fastnade i kö på motorvägen. Kom inte hem föräns vid 19 tiden. Helt slut så parkerade jag och Martin oss i soffan. Med en stor sallad och en mysig hund brevid oss.

Hiss på resan:
  1. Raket skjutningen slog allt. Det bästa på hela resan.
  2. Den lustiga Taxi chuffören. Med sitt goa skratt!!
  3. Den glada grannen (ironi) Man kan inget annat än att skratta åt henne.
Diss på Resan:
  1. Bollnäs. Tråkigaste "staden" i sverige måste det nog vara. Äcklig mat och tråkiga människor.
  2. Bakfyllan. Aldrig kul dagen efter.
  3. Att alla inte höll humöret uppe och släppte loss lite mer.
Gott nytt år på er allihopa. Hoppas ni hade en lika härlig nyår som jag♥