sommar värme.

Onsdagen tillbringades ute vid kusten. Klippor, havsbris, gofika, gott sällskap av svärföräldrar och svägerskor. En ganska duktig Leona också faktiskt. Helt galen på vägen ut till klipporna, helt tokig i kanske en halvtimme, efter lite bad, då hon insåg att det var inte så himla roligt att simma runt i havet när vågorna förflyttade henne fortare än vad hon kunde kontrollera, så låg hon på en klippa och njöt av att se ut över havet och hålla koll på de få människor som låg och stekte på klipporna.
Några öl på Slupen på kvällen och några glas vin. I Torsdags blev det lite shopping, sen begav vi oss till Björklinge och sol och bad var tanken för denna dagen. Men blåsten hindrade mitt badande så jag satt kvar på stranden insvept i filtar och väntandes på att Älsk och Kimmo skulle tröttna på sitt badande :P
Igår var det också en väldigt blåsig dag, men solen var framme och värme ganska lagom mycket. Långpromenad med Leona, lunch på grillen, till Björklinge för sol, bad, och volleyboll. Kvällen fortsatte hemma hos Kimmo med film tittande och öl för killarna eftersom jag aggerade chufför. Mot småtimmarna blev det en snabbtitt hos svägerskorna  för att sedan leta sig hem i mörkret. På vägen hem såg vi ett vildsvin som sprang över vägen. Första gången jag såg ett!! Stor som bara den var den.


Idag blir det resa till Skövde för att mysa med familjen ♥

tillbaka till vikingatiden.

Igår valde vi att åka tillbaka några år i tiden, till Birka och vikingatiden. En mysig liten ö och inte så mycket att titta på faktiskt, men när man går den guidade turen så förstår man och man försvinner verkligen in i Birkas vikingatid, man är där, man lever med och man nästan ser exakt hur det såg ut där innan allt försvann. Numera är det en hög med får som betar runt, 5 permanent boende på ön,2 sommarhus, 1museum, 1restaurang, 1vikinga hamn och några vikingahus som de bygger upp nu. Väldigt mysigt att promenera runt på ön och Leona skötte sig exemplariskt vid fåren, vi har ju aldrig gått runt bland får på det viset innan. Däremot tyckte hon att det var lite jobbigt med allt vatten, hon ville bada precis hela tiden ;)

Semester igen :)

I Lördags körde jag det sista arbetspasset inför 3veckors semester. Det går alltid att hoppas på Solsken och värme men tyvärr tror jag inte att det blir något vidare väder denna sommaren. Men man får göra det bästa utav situationen. I Lördags efter bröllopet drog jag och älsk ut på krogen med en hög vänner. Saluhallen stog på schemat och det blev en trevlig kväll!! Söndag sovmorgon i princip hela dagen och på em tog vi bussen in till stan för att käka middag med de som mådde bra efter gårdagen på Restaurang Lingon. Jag åt en utsökt lammrostbiff med friterad potatisboll som innehöll cheddar ost och bacon till detta serverades en rödvinsås med smak av päron.. Alltså hör ni hur gott det var eller??! Alla i sällskapet tyckte maten var utsökt, uteservering, med filtar, parasoll och värmefläktar av något slag. Det var som att sitta inne fast ute.. Älskar sommaren ♥

Idag bär det troligen av mot Nynäshamn och pappa, inte helt bestämmt än. Så vi får se..

Bröllop

I Lördags efter jobbet åkte jag och Martin iväg på Ida och Eriks bröllop. Det blev en väldigt stressig dag, slutade jobba kl.13 och bröllopet var 16 i Enköping, Hittade inte rätt kyrka men tillslut hittade vi rätt kyrka och rätt brudpar ;) Så otroligt vackert bröllop, så himla fina tal, god mat, tårta, allt var kanon bra!! Inga bilder från kyrkan blev det, de blir inte så bra med våran kamera..

På väg till bröllopet.



Så otroligt vackert bröllop, brudens klänning såg som ni ser ut som en gräddbakelse. En stor guldstjärna borde Ida få för dekorationen till bröllopet, stansat ut X antal hjärtan ur papper som låg utspridda överallt på golvet, gjort rosetter och pappersrosor.. och tårtan ska vi inte ens tala om, Den smakade precis lika bra som den såg ut. Helt galet god!! Lilla dottern Ängla tyckte inte att bröllopet var något vidare roligt men höll ändå minen uppe emellanåt :)

♥Ett stort Grattis till Ida och Erik som gifte sig i Lördags ♥

Semester vecka 1

v 28 var min första semester vecka detta året. På måndagen tog jag mig till Ösmo och Pappa.

På bilderna är det lilla Molly som har blivit väldigt stor sen sist jag träffade henne. Ursäkta bildkvalitén men kamera kvinnan som i detta fall var jag är ingen hejare på att fota. På Tisdag förmiddag satte jag och pappa oss i bilen och satte kurs mot Skövde. Väl nere slängde jag av pappsen vid lägenheten på östermalm och drog vidare med hundarna i bagaget till mamma och lillasyster som väntade flitigt. Fick en himla massa gjort under veckan, passade på att hälsa på Farmor och Farfar, kusiner och Farbröder.


Pappa, farbror och farfar lagar bromsarna på min bil så nu glider vi på som aldrig förr!!

Farfar visar glatt upp Farbror Mats finbil.                                                                

Måste medge att jag har en viss förkärlek till dessa vackra amerikanare.. Finns det något finare?♥



Hälsade på min moster och några av mina kusiner. Och Amanda fick följa med hem där vi påbörjade korthus tävling!

Överlycklig lilla syster som var en baddare på korthus bygge.

Amanda däremot koncentrerade sig mest på att inte fångas på bild.


En hel del soffmys med hundarna blev det!



3timmar på Stellas Lekland hann vi också med. (Amanda hade gipsat ben redan innan besöket)

Ett himla flängande hit och dit men jag hann träffa väldigt mycket männsikor och släktingar. En vecka som gick otroligt fort. Och på söndagen blev det 7timmars bilkörning hem för min del.. lagom mör i kroppen när jag väl kom fram. Denna veckan har innehållt jobb. 7-13 varje dag. Men jag har hunnit med lite roligheter ändå. I måndags åkte jag och Älsk in till stan och åt Thai. Tisdag blev det stan och lite snabb shopping för min del. Och igår tog vi bilen till Ulva kvarn och plockade jordgubbar, fick med oss en himla massa hem så nu är frysen full med jordgubbar och norsk fisk. När vi ändå var i ulva passade vi på att åka förbi vårat gamla hus som ligger där i närheten.Saknar friheten ett hus ger men längtar verkligen inte tillbaka till det huset. phuu.. ser precis likadant ut, som tur är verkar det som om den nya ägaren har planer på att lägga nytt tak. Sen har de satt upp en hönsgård också.. det var lite mysigt!


Putts väck.

Gubben har dragit iväg på fiske resa med grabbarna.. Det lär bli en helt galen resa om jag känner det här gänget rätt och i ärlighetens namn så tror jag inte att jag vill veta vad dem gör.. Bara dom kommer hem med samvetet i behåll :p
För min egen del så blir det en fullspäckad tid fram över. I morgon blir det Tävling i Gävle, sen jobb. Måndag till barnmorskan (lugn nu.. inte gravid ska bara skaffa nya p-piller) sen Stockholm och hem till pappa. Tisdag morgon bär det av till Skövde med farsgubben och Leona och Cindy. Håller verkligen tummar och tår för att bilen ska hålla hela vägen!!!! Skruttplutten!

Nu blir det sängen.. upp tidigt i morgon!!

Cindy ♥

Resultat Gävle

Lite hemlighetsfull tävling drog jag iväg på i Fredags kväll, det var bara Martin och Mamma som viste att jag skulle tävla. Var inte meningen att det skulle bli en hemlis men ju längre tiden gick tyckte jag att det var lite skoj! Resultatet blev iaf:

Platsliggning:
0
Tandvisning: 9 -orolig
Linförighet: 6.5 -släpar i sväng, snett sitt
Läggande: 0 -Lägger sig ej
Inkallande: 8 -Lågt tempo, snett sitt
Ställande: 7.5 - Går steg
Apportering: 6 -Flera komandon
Hopp över hinder: 7 -Lågt tempo, snett sitt
Helhetsintryck: 8.5 -Plock

Jag är väldigt nöjd med resultatet. Vi höll ett bra teamwork och Leona såg ut att trivas väldigt bra på tävlingen. Hennes sättande i halter osv har blivit mycket bättre sedan jag böt godisficka från höger till vänster. Än inte bra men bättre iaf. Platsliggningen ska jag börja om helt med, Från start.. det suger, men det kommer löna sig i längden. Läggande under gång trodde jag att jag skulle få en 5a på, hon la sig nästan helt ner, det var kanske 1dm mellan armbågen och marken.. så det sög. Men bättre än sist då hon ställde sig i stället.

I morgon blir det nya tag. Sen ska jag lägga upp en grundlig planering om hur jag ska lägga upp träning och tävling med Leona i framtiden.. Känslorna från förra tävlingen i Tierp om att hon kanske inte ska tävlas mer i Lydnad för att (bla bla bla massa undanflykter och bortförklaringar) försvann helt och hållet igår. Det finns inte en tvekan om att vi kan klara det här.. och det ska vi göra!! Men min nervositet.. den måste jag göra något med :P

Det var vi.





Vänskap

Peace and Love

Nu är jag hemma igen.. efter en helt sjuk långhelg i Borlänge. Var (kors i taket) inte bakis en enda dag.. förutom igår. Det var som ett slag i magen och jag var skit seg. Sovit galet många timmar i natt, som tur är börjar jag jobba först 14. Men resten av veckan blir det 07.. hur nu det ska gå till. Har sett bla. Kings of Leon, Volbeat, Håkan Hellström, Bob Dylan, Mando diao och några fler som jag tappat vad de hette. Helt klart så var Volbeat bäst. Sånt ös i publiken, sjukt bra låtar och ja... Jävlar!! Sen att höra Mando diao med Gloria var väldigt fint, mycket minnen och känslor kommer fram. Men annars var inte dom så mycket att ha.. tycker jag. Inte så mycket tryck i låtarna, mycket snack på scenen vilket dödade känslan en aning.

Vi fick placera vårat tält vid stängslet där massor med människor hoppade/kröp/välte sig in alla olika tider på dygnet. Det var också det stället där de allra flesta tog en kiss paus.. Flyttade bort vårat tält ca 2 meter från stängslet efter första natten, men tror att detta gjorde att ännu fler lockades dit. Våra grannar bestod av Göteborgare.. om man tänker efter lite så känns det som att de flesta som var på P&L bodde söderut och Göteborgarna var det absolut inte minst av. Stöttepå hur många jag känner som helst, hur nu sånt kan gå till när det är 49.000 människor där. Plus de som bor i Borlänge, och de som smyger sig in.. Skoj iaf, Carro "gammal jobbarkompis" bodde vi granne med. Elli "gammal Jobbkompis" bodde på vägen mot bajja majjorna. Tidaholmarna vette sjutton var de bodde men jag såg dem ett flertal gånger iaf. Gamla forshaga folk jaa jag skulle nog kunna fortsätta ett tag till men det hoppar jag över.

Bortfläkt tånagel fick Martin uppleva.. Trasig stereo, prutta i hinkar, bonka och slå, kondom race jaa det spårade ur ganska rejält i bland, men skoj! Inga bilder kommer för jag hade inte med mig någon kamera.. så ni får överleva utan :)

Stort Tack!

Efter mycket bollande hit och dit. Lite velande, olika färger, bilder osv så har min kusin Sarina lyckats pilla ihop en ny blogg design som jag är väldigt nöjd med. Den passar väldigt bra in på mig. Och nu kan jag återigen blogga på i god takt. Så ett stort tack för hjälpen, utan dig så hade jag suttit med min enfärgade tråkiga blogg fortfarande.. nu känner jag mig lite mer hemma!