Träning.

På Söndag är det dags för tävling. Debuten för detta året och det känns faktiskt väldigt bra. Jag har inte fått mina nervösa tävlingsnerver än men det kommer väl. Har pillat ihop ett tränings schema för veckan som ser ut så här:

Måndag: Lydnadsträning.
Tisdag: Träning på Bk, ska främst koncentrera mig på platsliggning och tandvisning, när man får chansen att träna med andra hundar + förare.
Onsdag: Vila
Torsdag: RallyLydnad för hela slanten.
Fredag: Lydnadsträning - gå igenom alla moment.
Lördag: Boxerträff - kommer inte innehålla mycket träning, mest lek.
Söndag: Tävling!

Så det blir en ganska intensiv vecka för Leona, men tror att det här kommer göra susen inför tävlingen. Om pappa är frisk så kommer han troligen följa med till Tävlingen och agera fotograf. Blir första gången någon i min familj följer med, spännande!

Idag blir det jobb hela dagen. Först hemma jobb, och sen klockan 13 blir det äldreboendet för min del. Innan dess ska jag hinna med att ringa vaktmästaren, vi har stopp i avloppen i duschen, och toaletten rinner måste bli av att ringa nu. Sen ska jag försöka hinna med en sväng till banken, städa och träna.. så det är nog lika bra att jag sätter igång nu. tjaoo.

Helgen går mot sitt slut.

Söndag idag och det har varit en händelserik helg. Martin var på personal fest i Fredags, fick ta bilen in 03 för att hämta upp karln som precis missade bussen.. Väl hemma så öppnade jag vin flaskan och det blev en kanon start på helgen :) Lördag morgon upp "tidigt" för att kolla in Hundutställningen som hölls i byn, Och när Xacho ställdes,

Jenni m. Jassa och Jennis syster med Xacho.

Xacho blev bästa veteranen av boxrarna och därför vidare till finalen där han tyvärr inte placerades. Men Jenni var väldigt nöjd ändå, inte illa pinkat av en 10åring :)

På finalen var även schäfer med - självklart. Jag trodde jag skulle börja grina när jag såg den. STACKARS HUND!! Jävla uppfödare! Att avla fram hundar som knappt kan gå.. det är verkligen inte okej. Människans egoism har tagit över utställnings hundarna och det blir bara värre och värre för varje år. Att gå in i en utställnings ring med en 45kg fet labrador och tycka att den är vacker, säg mig är inte detta sjukt? När man ser i hundens ögon att den inte är lycklig, att den är för tung, när den har fettveck över hela ryggen.. är det okej verkligen? Tydligen för hunden blev bästa tik av Labradorerna. Tillbaka till schäfern som knappt kunde gå. Nominerad till bästa Uppfödare eller vad det var. Ut kommer fyra schäfrar, fint tecknade, alla hade räkstjärtar men den sista stackaren alltså. Hur kan man som uppfödare stolt visa upp ett sådant här exemplar? Känner man sig inte grymt dålig om man får fram en sån här hund? Grymt ond. Människans bästa vän har ingen bästa vän. Jag tycker uppriktigt sagt synd om utställningshundarna. Och då menar jag de riktiga utställningshundarna inte de som bara ställer någongång för att se hur de går. Människans utseendefixering har vi fört över på hundarna. Det spelar ingen som helst roll vad det för med sig för konsekvenser, Bara de är tillräckligt snygga för att vinna första pris på utställningarna.


Bulldog - kan inte tvätta sig själv mellan benen eller i baken, hur ofta tror ni ägaren gör det åt hunden? Den kan heller inte föda valpar normalt. De flesta födslar leder till kejsarsnitt. Övervikt är väldigt vanligt bland utställnings exemplaren.


Labrador- övervikt vilket leder till för tidig död, diabetes osv.


Schäfer - Den hunden som ändrats mest utseende mässigt på kortast tid. Det är svårt att med bilder visa er hur det egentligen ser ut. I detta fall är inte bilder mer än 1000 ord. Man måste se det i verkligheten för att förstå att något verkligen är så fel! På första bilden ser man klart och tydligt att hundens rygg är böjd, vilket leder till mer och tyngre belastning i höfterna. På andra bilder sen vi en hund som från början är avlad för att arbeta under tuffa förhållanden, en riktig brukshund, som i detta fall inte kan springa normalt. En rätt avlad hund använder tassarna när den springer i detta fall springer schäfern på "loven"(inte helt säker på att det heter så) Vilket inte alls är hälsosamt. Även detta leder till för tidig död och onödigt lidande, tyvärr och troligen så går båda dessa hundar väldigt bra på utställning och går därför vidare till avel. Sjukt är ett ord som kan sammanfatta detta.

Kom ihåg att detta bara är vad jag tycker. Det är mina åsikter. Jga tycker absolut inte illa om raserna, och heller inget personligt till ägarna till sånna här hundar mer än.. va fan tänker ni med? - förlåt men jag var tvungen. Tänk på vad eran bästa vän får gå igenom innan ni väljer att köpa en sånhär hund. Låt inte utseende fixeringen ta över. De som ska ha skulden för detta är uppfödarna. Bildena kommer från google.


Åter till min helg. På kvällen blev det film tittande, Änglagård 3. inte så bra som jag trodde att den skulle vara, Men på något vis tycker jag att den är lite härlig och romantisk. Men inte tillräckligt bra för att hyra en film och se den, vänta tills den kommer på tv istället.
Söndag idag och jobbet smsade och talade om att jag inte behövde komma idag ? Längtar tills den dagen då jag tröttnar och skäller ut dom... Så det blev sovmorgon, långfrukost, och sen ner till utställningen igen. Inga roliga raser idag. Men ganska intressant ändå Hade med mig Leona idag igen och hon skötte sig exemplariskt! Så stolt över min lilla gris. Hon var coollugn hela tiden, lunkade runt och kollade på alla hundar och männsikor. Sen blev det matlagning och städning för att sen slappa framför "trollkarlens lärling" Galet bra film tycker jag. Disney gör det igen!! Sevärd verkligen! Nu ska jag ut på promenad med Leona.

ha det så bra allihopa.

Lillasyster.

Min kära lilla syster Ringde idag och sa åt mig att lägga ut en bild på min mobil. Hon håller på med något lurigt som vanligt så svaret på varför jag skulle göra det fick jag självklart inte. Men här kommer bilden på min sten coola mobil, lill strumpan!Det är den brevid glassen o du inte förstod det ;) puss på dig ♥

sorry people!

Ber om ursäkt för mina jätte roliga inlägg de senaste. Denna och förra veckan har verkligen sugit musten ur mig och jag vet knappt var jag ska ta vägen. Känt mig så fruktansvärt ensam trotts att jag varit omringad av folk precis hela tiden. Tankarna har flugit in och ut ur huvudet. Panik över framtid, över val jag gjort och inte gjort. Fritid har det absolut inte funnits någon plats för.

Men nu mina damer och herrar har jag fyllt glaset och det ska inte bli tomt förens jag somnar. I morgon är jag Ledig, utställning och hundträning står på schemat. Kommer bli kanon.

Utan min fina Sambo och hund så hade det här aldrig gått.

Allt jag önskar just nu är att allt bara flyter på, utan överdrivet slit.
Jag vill ha mer tid på dygnet så jag hinner med mina nära och kära

Vad händer.

Jag är lite irriterad idag, faktiskt. Längesen jag var det men det känns som att jag försöker ställa upp för alla men alla bara struntar i mig. Låter som en snor unge men det är inte så jag menar. Tex, jobbet ändrar turer hit och dir och tar förgivet att jag kan, de ringer bara och medelar att jag jobbar en helt annan tid än planerat. De frågar liksom inte om det går bra, de bara tar förgivet att jag kan. Och det gör mig skit sur. Att massor med folk sagt att de ska med till P&L men sen inte köper biljetter, fuck off. Så jävla irriterad på sånt. Så är det alltid, folk har ju tummen i röven hela tiden.

Sen är det andra små saker som gör mig smått bitter. Och att det regnar idag gör ju inte direkt saken bättre. Stackars hundutställare.. Onödigt att fixa frissan på hunden idag när den ändå regnar bort liksom. Men en sväng dit innan jobbet blir det nog. Nu ska jag hoppa in i duschen och skölja av mig all bitterhet.

balansera..

Just nu känner jag mig som en av elefanterna som balanserar på en liten liten tråd, (som i barnsången) så ser liksom min dag ut, lägger jag mig ner, är jag rädd för att jag inte kommer vakna igen. Så trött är jag! Jobb jobb och åter jobb, så mycket mer finns inte att säga om det. De ändrar mina jobbturer hit och dit, och i ärlighetens namn så har jag ingen koll på när, var eller hur jag jobbar. Det är så rörigt i min kalender att jag knappt ser vilket datum det är. Det som suger är att lönen inte innehöll så mycket som jag hoppats och trott att den skulle göra, så jag måste jobba på ännu mer. Fuck. Men det blir lite äventyr i sommar iaf, och förhoppningsvis en valp i början av hösten ♥ Det kan vara värt lite slit då :)

Träningen för min del går bra, varit ute och motionerat några gånger denna veckan. Varvat med hundträning så är det kanon! Ena däcket på bilen krånglar så det blir lagning av det i morgon förhoppningsvis, om de på verkstaden har tid, så att jag kan ta mig lite längre sträckor. Det börjar närma sig tävling också, nästa helg redan!!! shooop. Taggad till tusen, och hoppas verkligen att de går som på träning! I helgen är det hundutställning som står på schemat, Xacho ska ställas och jag är självklart där och hejar på.
Så ser det ut. Slänger in lite gamla bilder som jag hittade på Jennis sida, från en av boxerträffarna som vi var med på.

Leona tar täten.
hihi, jag omringad av boxrar.
Fin bild på min Älskling ♥

mutter..

Jag vill ha löning Nu nu nu! Denna månaden har det gått åt så sjukt mycket pengar på... ingenting. Förstår inte alls var de tagit vägen. Jag har inte alls gjort något speciellt. Tog en sävng på ica idag. De hade jätte bra priser på väldigt mycket denna veckan. Vill bara fylla kyl och frys och bara njuta av alla läckerheter. Tyvärr måste jag vänta till senast Onsdag för löning. Det är typ långt dit. blää.. Och dessutom kommer denna löningen också springa iväg. Det ser jag inte fram emot. Så det blir till att spara.. vad nu det betyder.

Nä nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på tv, har inte gjort det på flera dagar så det ska bli riktigt skönt. ♥

Kurs slut.

Igår var sista dagen på RallyLydnads kursen. Vi fick gå igenom den banan som vi ska gå på Forsmarksdagen, och den var inte helt enkel. Trodde faktiskt att Leona kunde alla trix som behövdes men att backa med mig i fotpossition och rakt, det har vi aldrig gjort. Så det blir att träna på det.
Vi hade också en skoj tävling på slutet med blandade rallyskyltar och agility hinder. Verkligen en jätte rolig tävling och Leona skötte sig galant. Vi kom på 2a plats, och fick en hundgodispåse och ett ben.

Den 2a juni har vi träff igen för att gå igenom banan som vi ska köra på Forsmarksdagen. Ser fram emot det. Laddad till tusen! Den 2a juni börjar fortsättningskursen för RallyLydnad också.. så frågan är om man ska hoppa på den? Får se om man har tid osv i sommar nu.

När kursen var slut igår så stannade jag och Leona kvar för att finslipa lite på Lydnaden. Vi nötte på Fotpossitioner. Hanna påpekade att jag antingen vrider huvudet eller axlarna så att Leona ska sitta i en rak och snygg fotpossition på träning. Dock inte på tävling, och då sätter hon sig alltid lite snett. Detta har jag gjort helt omedvetet och har inte alls tänkt på det förän hon talade om det för mig, så igår fick både jag och Leona träna på fotpossitionen. Först förstod hon ingenting, satt snett, satt framför mm. Men efter lite nötande och uteblivet godis så blev hon lite mer desperat och provade att sätta sig fot och vips så var godisen framme ;)
Vi tränade också vidare på ställande undergång, När Jag ska gå tillbaka till Leona så flyttar hon sig något steg, och det är Inte bra för poängen!! Men efter lite fix och trix så hittade jag den belöningen Leona behövde för att stå helt stilla tills jag återgick till henne i fotpossition. En godis i ena handen, gick sakta utan att titta på henne, in vid hennes sida. Gav henne godisen, sen glatt beröm sprang till en boll som låg väldigt lämpligt till. Körde på detta några gånger och det funkade kalas bra!!! För hon måste ju stå still tills jag står vid hennes sida, gett henne godisen, och först när jag börjar tjoa och stimma då är det bollens tur! Får se om det fungerar i längden.


Måndag.

Galet mycket att göra hela veckan och jag fasade riktigt för att gå upp idag. Dagens arbetspass har ändrats 3gånger nu, hoppas att det inte ändras en gång till. 12-21 gäller idag, i morgon är det 10-22 Jag kommer vara helt slut. Onsdag är det härliga 10-16 med Avslutning på rallylydnadskursen på kvällen. Sammtidigt dessa 3dagar har jag boxrarna, vilket kommer innebära stress gånger tusen. Blir till att ta bilen till jobbet så de går fort att ta sig till hundarna.

Igår fick jag en trevlig förfrågan om jag och Leona vill vara med i RallyLydnads Uppvisningen den 19 Juni på Forsmarks dagen - Blev ett självklart ja till svar. Ska bli så otroligt kul! Och roligt att hon frågade oss :)

Något annat spännande som är i tankarna varje dag nu är att Ängsbacken's Wera blivit parad med Balko von der Teufelskehle Detta är en kombination jag verkligen tror på och håller mina tummar och tår  för att det ska bli många härliga valpar så att en av dom får flytta hem till oss.

Ängsbacken´s Wera
Född: 070224
58cm hög, 28kg
HD A, ED UA

Meriter:
BSL 1
Godkänd Högrespår
Uppflytt lydnadsklass 3

Balko von der Teufelskehle
Född: 070119
65cm hög, 37kg
HD/ED normal

Meriter:
Avelskorad i kkl 1
SchH3
Hund Helg.

I Torsdags bar det av till Hanna som jag skrivit lite kort om tidigare - hon har nu en ny blogg också Här!! Blev jätte sugen på att göra om min igen, när ja fick se hur fin hennes blev ;) Det blev Promenad med hundarna vid havet.


Det blev även vin, grillning och hundträning på Kvällen :)
Hem på Fredagen för en sväng in på Ikea, Möte med Drivhuset och snart är företaget igång ♥ Hem till svärpäronen på kvällen för Grillning, underbart gott!! Hem resan var fruktansvärd!!! Groddor i groteska storlekar över HELA vägen, tur att de inte va jag som körde. Höll för ögonen hela Vägen.. och skrek. Martin satt och skrattade- tack för den du!!

Igår blev det fiske på förmiddagen. Sen kom Hanna på kvällen efter 1timmes felkörning.. Hahahaha! Vin på kvällen sen gjorde Teija (Hannas schäfer valp) sig hemmastadd riktigt ordentligt. Flög runt i soffan, på bordet, chipsen försvann, kidnappade Martins macka, rödvin på mattan och hundkiss på andra mattan. Leona tappade ögonen flera gånger när hon fick se vilken särbehandling de va på den lilla :P Hanna förstår inte att jag fortfarande vill ha valp. Men jag tycker det är ur gulligt. Det hör liksom till ♥

Idag blev det en tur till Klubben, Rally lydnads kurs stod på schemat och Hanna fick agera fotograf :) Sen en sväng till Grillen. Nu har Hanna åkt hem, och det är jätte tomt och tråkigt här :( Leona har däckat ihop i en hög på golvet. Och jag ska väl börja Leka med bloggen :P

boribilen.

De bästa med att vara Ledig är att man bor i bilen. Så känns det iaf. Drog mig iväg till Hanna igår efter jobbet, blev hundpromenad, Stallgöra, hundträning och Vin ♥ Åkte hem idag, och på vägen hem åkte jag förbi IKEA, och va på möte på Drivhuset, nu börjar de närma sig ♥♥ Så nice! Nu är jag äntligen hemma och ska försöka hinna med en powernap innan vi beger oss till svärisarna för middags bjudning. Behöver verkligen det om jag ska orka..

I morgon verkar det inte bli något jobb för mig, Ledig, och eftersom jag numera är pank så kommer Hanna hit och hälsar på mig Lördag till Söndag :)

Bilder osv kommer senare!

Tankar och känslor.

Ibland känns det bara så overkligt att just du är borta från mitt liv. Men det går inte en endaste dag utan att jag tänker på dig. Minns dig. Saknar dig. När jag tänker tillbaka på dagen då jag fick veta, samtalet med våran vän så kan jag inte hålla tillbaka tårarna. Det var som en stor smäll, hela dagen gick i spillror, det som inte fick hända, hände. All den smärta, alla dessa tårar.
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Tänker på att du inte är kvar här hos oss. Kan inte låta bli att tänka på att du inte komme att åldras, gå vidare i livet. Du var så ung. Så liten. Tänk om man bara kunde spola tillbaka tiden och försöka göra vissa saker ogjorda. Försöker verkligen tänka på att jag ska ta tag i varje dag och göra en massa som jag vill göra, för man vet aldrig när det kan ta slut.

Jag är så himla glad över att jag har så fina vänner runt omkring mig, som stöttar mig och finns när jag behöver dom. Massa kärlek till er ♥

.

Komentera mera!

En dag som denna.


Underbar dag med Jenni och Boxrarna ♥

Grattis till er!Min fina kusin Therese Börsholt och hennes kille fick en son i natt som ska heta Ville.
Ett stort grattis till er ♥

Xp och Rangero!

Igår var de en toppen dag, vädret var kanon, allt bara var kanon! Att få umgås med Sambon en hel dag.. längesen sist! Dagen började med en lång god frukost, iväg till Enköping, handlade däck till XPn stannade till på donken, hälsade på alla godingar där. Sen iväg till Myrby, böt däck, tvättade bilen, Tog en sväng med Rangeron och sen var det Grillning med svärisarna på kvällen!


XPn - En riktig hund bil, kommer bli kanon bra när den är färdig inredd i bak!!
Leona låg och gottade sig hela dagen!en sväng med detta fina raggaråk, blev det också!- snacka om sommar ♥

Idag blev det till att sjukamnäla mig till jobbet, ja har blivit helt cp förkyld, ligger bara och hostar hela nätterna. Näsan ska vi inte ens tala om. phu.. hoppas de försvinner snart!! Vill fortsätta njuta utav dessa fina sommar dagar. Idag blir det som sagt lungt. Städa lite här hemma och ta en sväng med Leona.

knasigt.

Något är på tok med min lilla dam idag. Vaknade av att hennes mage kurrade och höll på, gick ut en sväng med henne men det hände inget. Kommer in häller upp mat, men hon äter inte!! Skumbanan. Hon äter ju liksom alltid. Jag ska vänta en stund till sen får de bli en promenad igen. Stackarn, bara hon inte börjar bli sjuk.

Igår gick de kanon bra på kursen, Leona skötte sig kanon bra, och det gjorde hanarna som var med också!! Riktigt skoj var det igår också. Fick bygga egna banor, testade på flyball och efter kursen så körde jag och Leona lite Agillity. Jätte duktig var hon som sagt. ♥

Idag har förkylningen stigit fram och halsen känns tjock som bara den. Vill hosta men det går inte. The konsumtionen gör det dock inte bättre, och inte heller intaget av X antal halstabletter. Det är bara att inse att jag återigen får lägga träningen och tunna kläder på hyllan. Mycket kläder och soffhäng mellan arbetspassen är det som gäller!

 

Kryssning.

Jag har vunnit en kryssning! Gött som bara den, det dumma är att man måste ha med sig sin målsman när man ska åka om man är yngre än 23år, it sucks! så nu är bara frågan vad som ska bli av de här biljetterna, har ju lite alternativ att välja på. Så får se vad som sker.
Ska slänga ihop lite snabbmat sen ut en sväng med boxrarna. Senare ikväll blir det Kurs för mig och Leona. Får se hur de går nu när hon löper :/

träningsvärk är bra värk.

Det värker i alla de muskler jag inte trodde att jag hade. Vaknade i morse och kände att minsta lilla rörelse värkte. Träningsvärken är troligast den enda värken som är bra, som för något bra med sig. Man känner att man lever och man känner sig duktigt som för en gång skull tränade.
Idag var tanken att jag skulle gå ut och gå med Jenni men eftersom Jassa är blockhalt så får de bli en promenad själv istället. Annars har jag vart iväg och jobbat en kortis på restaurangen. I morgon är det samma visa.  Nu ska jag ringa några samtal och skälla runt lite, det är ett företag som drar pengar på autogiro från mitt konto och jag upptäckte nu att de dragit flr gånger denna månaden. Känns inte så bra!! Får se hur de går.

långa dagar.

Den här dagen har varit fruktansvärt lång. Helt sjukt vad den gått långsamt. Drar mig inför morgon dagen då det är dags för jobb igen. Vet att jag kommer vara helt slut. Har tagit en tupplur idag mellan 14-15 sov jag. Skönt. Tvättat, hållt mat tiderna, bråkat med godis suget, diskat 2ggr, chattat om onödigt fakta med Gabbi över FB, suttit här. Va fasen ska man göra? Kallt som bara den ute, så det är inte direkt något altrnativ.

Hatar att livet måste kretsa runt jobb, alla dagar planeras efter hur man jobbar, måste jobba så mycket som möjligt annars har man inte råd. Blir irriterad på folk som jobbar måndag-fredag med feting lönen och inte behöver bekymra sig över hur de ska betala hyran. De som talar om för oss timjobbare att vi inte kämpat tillräckligt hårt. Tvi på er, ni har ingen aning om hur det är att kämpa och det gör mig *********.

Drömmer om en resa, bort. Långt bort. Det måste bli av snart. Måste komma ifrån allt jobb, och alla måsten. All press och allt city liv. Jag vill bara vara. Ta dagen som den kommer. Äta onyttigt, ohälsosamt, bada, sola, shoppa, ta en kall.

nyheter & onyttigheter.

Leona löper vilket gör att tävlingen på Söndag är inställd. Och eftersom jag nu förlorar 150kr på det så blir det till att jobba på Söndag istället. Enda anledningen att jag kan få tillbaka mina pengar är om jag skickar ett intyg till tävlingsansvarig med en signatur från någon på klubben att Leona löper, grymt jobbigt och onödigt arbete för 150kr, men får jag tid över så ska jag ta tag i det också. Helgen kommer troligtvis och förhoppningsvis bjuda på Hanna, Hund och vin, vilket är en kanon kombination. Innan dess är det endast Jobb, Jobb, Jobb som gäller, Ett och annat träningspass med älskade Paolo kommer ske däremellan, däckbyte av bilen är också ganska högt prioriterat, annars blir det ingen Hanna helg :( Nu ska jag återgå till tvätten.

Valborg

Champagne frukost hos Mela och Björn.Promenad till Ekonomikum.Picknick i Ekonomikum parken.


Hem till Mela och Björn.


Efterfest med grillning hos någon.

Frågor och svar.

Massa funderingar och så lite svar. Massa tankar men väldigt få är vettiga. Dagarna blir bara kortare och kortare, för varje dag som går så hinner man bara mindre och mindre. Ork och lust är som bortblåst och tankarna bara fladdrar omkring. Vill hinna med så mycket, orka så mycket, men man är inte mer än en människa.
Kanske beror det på att mitt psyke är nere på noll efter gårdagens festande från morgon till kväll.

Uppdatering om gårdagen kommer.. jag måste bara få chansen att vakna först.