Sista Oktober.

Förra året la sig snön här den 26e oktober. Så iår kommer den senare, vilket är skönt. 7månader med snö är inte allt för spännande - Fastän jag verkligen älskar snön!

I Fredags kände jag mig som en gamal kärring, blev sängen för mig 21.00 jag tok däckade. Sov som en stock hela natten och 08 klev jag upp. Pigg och glad. Utvilad. Lämnade hundarna hos sina hundvakter för att sen bege oss mot ekerölinjen och kalasa lite. Det var så himla skönt att släppa loss och slappna av. Fastän det gör ont i "mammahjärtat" när man lämnar bort sina små. Kom tillbaka runt 21 till Uppsala och fortsatte kvällen på Saluhallen. 04 som blev 03 var jag i säng och 06 hämtade Elisa upp mig för en låååång bilresa. Inte helt pigg i pannan var jag men ett gott sällskap för henne. Efter ca 6timmar norr nådde vi Umeå där vi träffade Elisas nyblivna uppfödare och hennes Cane valp. Så galet söta var dom. Och så mysigt att få snusa lite valpis!
Sen var det bara att vända hemmåt. Backe upp och backe ner. Så otroligt vackert där uppe, massa berg och vatten. Helt underbart! När vi väl kom hem hade klockan inte blivit mer än 21.30, Ont på de flesta ställen i kroppen, lycklig över att se min säng, bäddade jag ner mig.


Turisterna söderifrån med sommardäck på!

Leona har betett sig lite konstigt åt nu. För några dagar sedan hade Freja kommit åt Leonas öga, hur eller med vad vet jag inte. Men när hon står och tuggar på Leonas panna och Leonas öga är svullet och rinner så borde det vara något som hänt.
Har kollat ögat väldigt noga men inte sett någon skada på det. Plus att det inte rinner alls lika mycket nu (Det har ju gått några dagar.) Men dagen efter när vi skulle ut och åka en sväng så öppnade jag 1av mina 2 dörrar i bak. (Så brukar jag alltid göra) Och Leona hoppar rakt in i sidan på den andra dörren. Något hon aldrig tidigare gjort, inte alls med den självsäkerheten om att hon skulle komma in. Slog i sidan riktigt ordentligt så jag fick bära in henne sen för det var som att muskeln orkade inte bära upp henne efter slaget. Allt var bra sen iaf, hon sprang på hur som helst osv. Igår när Leona befann sig hon mina svärföräldrar som var hundvakt så hade hon trillat, och läs trillat ner från trappan som är ganska väldigt lång. Det var inte bara en snubbling utan hon hade stått på näsan och rullat ner där ifrån vad det verkade som från dom. De hade ju inte sett eftersom de precis släckt lampan där och hörde ett jävla liv sen låg Leona på golvet. Men som vanligt (knäppa blandras) så reser hon på sig och låtsas inte om något. Inga tecken på ömhet eller skada. Skit konstigt. Det här är verkigen inte likt Leona, så om det händer något konstigt igen så blir det nog en resa in för att se om det är något galet. Mina tankar snurrar om ifall ögat kanske tagit stryk ändå och hon fått svårare att bedömma avståndet från saker, Kanske.

löning.

Månadens budget är skriven och SKA följas till punkt och pricka. Idag ska jag träffa finaste Linda för fika och shopping på stan. Kommer bli awsome. Har så mycket jag behöver köpa så det blir en välbehövlig visit också. Åker troligen förbi djuraffären och willys på vägen hem så hundarna och magen får något också. Bra med en stor bil!!




Är garderoben glad är kvinnan glad.

impuls.

vaknade på tok försent idag, klockan ringde inte vilket gjorde att jag sov...sov....sov Så jag tänker inte ägna så mycket tid till att skriva här idag. Har på tok för mycket att göra. Men några bilder från gårdagens impuls då Jenni ringde och frågade om vi skulle ta med hundarna till skjutbanan. Väl där tog hon ur korgar osv för svampplockning var på G. Var där i nästan 2 timmar så hundarna var tok trötta sedan.





Mycket svamp blev det också!! Freja skötte sig jätte bra, Leonas beteende kan man diskutera, hon var sur och grinig och tog ut svängarna i skogen rejält några gånger. Det slutade med att hon fick ligga ner medan alla dom duktiga fick strosa omkring.

Idag blir det, promenad med boxrarna. Jobb. Städa. fixa en massa papper och ringa en massa samtal. hoppas jag hinner med allt som ska.

Control Unleashed

Vaknade pigg och utvilad strax innan 06. Lillan har inte väckt mig en enda gång. Håller tummarna för att det börjar ta slut nu. Förstör hela sömnen när man blir väckt mitt i natten och måste gå ut i minusgrader... blä. Gjorde iordning frukost och la mig i soffan för att kika en film "In the land of women", satt och tokgrinade till filmen helatiden. Den var så otroligt bra-verkligen sevärd!! efterfilmen tog jag med hundarna på en tur i skogen. Betalat räkningar medan hundarna sovit och nu ska jag ner till jobbet en snabbis och fixa lite papper för att sedan ta mig hem till Jenni och promenera boxrarna.












Två som vill gå på promenad.

I spåret- grådassigt väder, märks väl på bilderna. Leona fick gå i lina så hon inte får för sig att lära Freja några hyss (jaga rådjur ect) sen löper hon ju.. då är de alltid bra att vara i lina.

Idag blir lill fräsan 17veckor. Helt galet vad tiden går. På Fredag blir hon 4månader!

soffhängardag.

ruggigt väder ute idag, gör att jag inte är så pigg på att gå ut. Men lockelsen att få hundarna trötta och lugna är allt för stor så det blir nog en långis ändå. Måste göra något av de sista äpplena också, blir troligen en äppelpaj, den senaste jag gjorde gick åt direkt, jätte mumsig var den! Måste bli kompis med kameran igen också, längesen det var nya bilder här nu.

Igår blev det lite impuls städning. Skurade skåpsluckor, garderober, golv, kranar, och badrumsväggar. När man är 2 går det fort och blir mycket roligare att städa. Sen blev det promenad med hundarna, runt en sjö strax utanför byn som jag inte kommer ihåg vad den hette. Jätte fin promenad väg! Kvällen bjöd på pizza och några timmars jobb. Idag har det verkligen inte hänt speciellt mycket. Var iväg på efterkontroll med bilen.. och han har fortfarande ingen ljus framtid så nu ko jag och Martin överens om att vi struntar i den och köper en ny, fungerande till mig :) dock bara små fel kvar.. men eftersom jag vill ha en ny så blir det så nu!

hullerombuller inlägg men jag har inget vettigt att skriva så då blir det så här. nu ska jag ut med djuren för att sen gräva ner mig med äppelpaj i soffan ♥

im alive

Överlevde gårdagen med nöd och näppe. Blev jobb för min del kl.14, kl.15 insåg jag att jag kommer få jobba själv hela kvällen på 24pers. hmm.. ja det blev en  jäkla massa spring, överdrivet mycket rätter eftersom alla utom 4st åt 6-rätters. Virrigt, svettigt, hungrig. Men alla fick sin mat, dryck och notan. Närmare 01 fick jag gå hem, la mig i soffan med min bästa vän (läs ett glas vin)

Nu har jag dock vaknat till liv igen till en solig ledig dag. Idag står hundarna i centrum ♥

Det bästa blir alltid det sämta

Min blogg kommer garanterat bli den dystraste, argaste och mest irriterande bloggen någonsin om det fortsätter så här. Blir så jäkla arg på människor som inte har ens en gnutta av medmänsklighet i kroppen. En annan ska ställa upp i vått och torrt och gör man inte det får man allt höra.

Men just nu så bestämmer dom sig för att sabba för mig. Jag blir så gäflafkingles på dom. Just nu när jag planerat, sett fram emot, längtat till. Ja men då ska dom fälla ut benet så man snubblar runt och håller på att bryta nacken av sig. Kanske borde jag bara ge upp.. jag kan inte sluta tänka på det. Vad lungt och skönt det skulle vara. Att stänga av Telefonen, bosätta sig mitt i skogen utan el och nätverk och bara vara. Jag, sambo och hundarna. Lycka! Men nu lever vi alá 2011 och får därför rätta oss efter att folk beter sig precis hur som helst mot oss. Vi ska bara följa efter och infinna oss i att vi är lägre i rang än alla.

Nu ska jag gräva ner mig i soffan med en flaska fin (skiter i glaset, det får man göra dessa dagar) häller i mig så mycket jag kan och hoppas på att jag somnar förbi morgondagen så kan jag skylla på det. -förlåt så mycket men jag hamnade på sjukhus, fick magpumpas och kunde inte stå på benen förens nu. - det borde ju vara en ganska ok grej ändå. HA!

Ursäkta för galet omoget inlägg men vissa dagar är det verkligen så här. Jag gråter över hur jä... eländigt mitt liv är. Tycker synd om mig själv, sen när jag gråtit så mycket att huvudet håller på att sprängas då börjar jag tänka på hur lyckligt lottad jag är i jämnförelse med barnen i Afrika.
Men jag kan inte sluta tänka på att livet är för kort för att man ska tillbringa dagar med att må dåligt. Om man kan undvika dom ska man inte göra det då? Är det fel tänkt?!
För några år sedan när jag befann mig i ungefär samma sits skillnaden då var att jag var helt nere. Trasig. Sönder trykt av en människa som trodde den var en bra chef. Jag orkade inte och tack och lov fanns det en enda människa som fick mig att förstå vad det var som hände. Efter det lovade jag mig själv att aldrig utsätta mig för samma sak igen. Därav anledningen till att jag bytt jobb så många gånger jag gjort.


Kanske borde jag inte dyka upp i morgon.


huset fullt av hundar.

Igår blev det först en sväng till Elisa för att hjälpa henne med att bära lite möbler. Och som jag så riktigt viste så skulle klockan springa på snabbare än mig och jag kom inte mindre än en timme försent till henne. Efter en stunds bärande och flamsande tog jag bilen vidare till Hanna för att korka upp flaskan, promenera hundar, prata hundträning umgås med Johan som också hittat dit. Huset var fyllt till bredden av hundar. 2 tollare, 2 schäfrar och en blandras. Lilla jack russeln Hija fick semester över denna kvällen. Efter en anorlunda natt.. med en massa skratt och flams från både människor och hundar så vaknade jag ändå på ganska hyfsat bra humör.

Var tänkt att det skulle bli jobb för mig ikväll men återigen lyckas någon byta ut min dag utan att prata med mig så på schemat står de att jag ska jobba i morgon. hmmm tror inte det va. Försöker få tag i min chef så hon fixar in någon annan. blä vad jag verkligen HATAR att vara vikarie som folk tror de kan göra hur som helst med. Så trött på det. Nu ligger tvätten i maskinen, golven glänser. Inte så mycket tråkigt kvar att göra. Blir en sväng med hundarna sen ska jag fortsätta med min tavla :)

Njut innan de tar slut.

Vaknade med världens kärringa rygg. Blir så trött och kommer inte skriva något mer om det i detta inlägget för då blir ni nog chokade över vilka vackra ord jag kan.

Jag fyller snart år och min önskelista är lika lång som den varit de senaste 21åren. Men till skillnad från alla andra år så är det ingen som frågat vad jag önskar mig. ?! Konstigt tycker jag.. annars brukar släkt och sambo tjata om det en månad i förväg. Men samtidigt är det lite skönt att de inte frågar, då blir det en överaskning för både mig och dom.

Idag bär det av mot Hanna för skitsnack, hundsnack och träning + vin! Innan dess bär det av mot boxrarna för att motionera dom och sen Elisa för flytthjälp. Som vanligt är jag tok kompis med klockan och kommer därför inte alls bli stressad.. inte alls. 

Snart så.

Blev ingen träning igår, i stället blev det några välbehövliga timmars jobb. I morse ringde dom och väckte mig (det sämsta med att vara timvikarie) Upp ur den varma sköna sängen ut med hundarna och sen mot jobbet i kylan. Klar på jobbet 12, hem och byta om för att ta med mig lilldjuret till herrgården för träning med Jenni. Och Äntligen känns det som att den lilla kommer lära sig något tillslut. så vad tränade vi på då... jo allt och lite till. Nej. Inte hoppa. Ögonkontakt. Det var dom tre stora grejerna. Jenni och hennes hundar aggerade störning, vilket var jobbigt för den lilla men ack så duktig hon är. Hon förstår så fort!! Vi har två stora moment som vi ska (och kommer få) träna mycket på

  1. Hon ska äta allt utomhus. Ekollon, äpplen, pinnar, mossa you name it -hon äter det. Är hon lös.. då är det kört Hon kommer inte till mig när jag ropar på henne. Jag springer iväg tjoar stimmar busar med löv - Nope. Jag springer iväg och gömmer mig- Nope. = Det jag har tänkt att testa är att få någonting till hennes favorit Leksak. Något som kommer vara superduper kul och när hon får för sig att äta på något så tar jag fram den och byter ut det ätbara mot leksaken. Vi får väl se om det fungerar. Ska bara hitta en lämplig leksak med bra strl som får plats i fickan.
  2. Hon väcker mig fortfarande på natten. För att hon vill ut och kissa. Går jag inte ut då (vilket har hänt enstaka fall) så kissar hon inne. Sista gången hon får vatten är kl 20 med middagen. Hon kissar precis innan sänggåendet. = Jag funderar på om jag ska testa att gå en rejälpromenad innan sängdax för att se om hon sover hela netten. Hon är snart 4månader och jag blir lite rädd att hon får in en dumvana mitt i natten. Nu händer ju inte detta varje natt visserligen men alla nätter förutom 3/månad.
Kommer självklart skriva om hur tränandet går. Idag händer inte så mycket mer. Ska nog ta en liten tupplur snart så jag orkar vara vaken resten av kvällen. Ikväll blir det en promenad med Boxrarna.

back to normal

Trodde verkligen hon kunde trolla bort de här onda den där naprapaten. Men icke. Det onda finns kvar och ibland spelar det ingen roll vad jag gör, hur jag gör. Det bara värker, drar, svider. Shit. Jäkla rygg. Jag fick med mig en massa "övningar" hem som jag ska göra varje dag. Sen ville hon även att jag ska träna 2ggr i veckan. Trotts att jag promenerar ca 2 timmar varje dag med eller utan stavar så räckte inte det. Träna. Svettas. Gymma. URK! Nåväl, tror hon att det blir bättre då så får jag väl ge det ett försök. Drar med mig M till gymmet i em/kväll. Jag hade helst velat börja dasa afrodans eller liknande, Träning ska vara skoj. Men vill inte träna själv och kan inte riktigt se mig M springa runt och göra afrikanska rörelser. HA!

Idag blev det tidig uppgång. Hundarna har fått sova i sovrummet i natt båda två. Det gick väldigt bra. De sov som stockar! Utvilad och glad är jag nu. Inget planerat alls idag så vi får se vad dagen erbjuder.

over and out

De sista små kronorna gav jag till Naprapaten i Tierp efter att hon knäckt både det ena och det andra i min kropp och sänt laser genom mina ryggmuskler. Det gick många tankar genom mitt huvud när jag låg där halvnaken på mage på bordet. Helt hennes.. tankar som att "undra om jag kommer kunna gå sen" "tänk om hon gör fel" Att höra och känna ryggen när hon knäckte den var så jäkla läskigt. Efter behandlingen fick jag en stickande olja och kände mig som en ny människa. Iväg till staden för att fika med Linda. Hemmåt för att promenera hundarna på Kajsa stigen i Skyttorpspåret. Nu hemma och väntar på att hasselbackspotatisen ska bli klar så jag får i mig lite mat. Eftersom dammsugaren gjort sin vända idag så blir det nog till att diska för att fördriva tiden.

Hundarna sprang lösa större delen av promenaden. Men eftersom Leona numera löper blev det koppel på henne efter ett tag då hon stack iväg för att bada. Och Freja stog i valet och kvalet om hon skulle till mig som tjoade och stimmade eller om hon skulle springa efter Leona ner i det roliga vattnet. Hon hann dock inte längre än att fundera innan Leona badat klart och sprang tillbaka till mig igen. Promenaden fortsatte lungt och fint med Leona i koppel och Freja lunkandes brevid.

Blev inget jobb idag. Men självklart ringde dom medans min mobil saknade batteri och när jag ringde upp igen var tiderna borta. Jaja lär nog bli några fler lediga tider denna veckan ändå. Skönt med en ledig dag såhär så man får roa sig lite :)

KM & säsongsavslutning

Mot klubben för Klubbmästerskap & säsongsavslutning. Många medlemar på plats, kanon väder och alla på ett gott humör. Kan det bli bättre? Det tävlades i Rallylydnad och en plojtävling (lydnad, RL och agility) där jag och leona var med + agility. Rallylydnaden var först ut för våran del, Leona var helt ofokuserad och ville inte alls det jag ville. andra gången började bättre men slutade ändå med nosen i backen och proppar i öronen.  Plojtävlingen var lite mer intressant tyckte hon men det blev inte heller så lyckat resultat på den tävlingen. Inga sura miner för det. Leona är påväg in i löp och därför var jag beredd på det mesta.

Freja fick också lite träningstid. Hälsa på människor utan att hoppa tränades på. Att inte hälsa på människor eller hundar. Samt Passivitet (vilket inte alls är roligt enligt hennes mening) Nu ligger vovvarna och vilar. Jag själv ska beta av en bok som jag blev pålånad idag från Per på klubben. Han tyckte jag skulle läsa den. Så dags att göra läxan :)

En utflykt.

Häromdagen fick hundarna busa av sig lite vid spåret och Leona tog tillfället i akt att få ett cp ryck.




Freja tog det iaf lite lugnare även fast det blev några fartfyllda steg emellanåt också!

trevlig överaskning.

Denna lilla svarta saken levde loppan hela morgonen utan min vetskap. Efter kiss rundan 05.30 begav jag mig till drömmarnas land igen, Helt däckad. Inget förutom en valp stackare som flög upp i mitt ansikte och skrek att hon var bajsnödig kunde väcka mig. Mörbultad till tusen av den väckningen blev det en sväng ut med mina 2. Väl hemma upptäcker jag till min fasa att hon rivit ut mina underkläder på golvet, OCH bitit sönder Ms iphone laddare. Har dock kollat väldigt noga att ingen bit fattas! Får lungt skylla mig själv. Sover man till 8.30 så får man ta det som kommer med en valp i huset!

Har proppat i mig full med smoothie rosenrot och alvedon både i går kväll och nu.. hoppas hoppas att förkylningen flyger förbi mig. Idag har jag skrivit upp en lista med Roliga och inte fullt så roliga todo saker som jag tänkt varva med idag så man får något gjort iaf. Trotts att jag var hemma hela dagen igår så blev inget förutom disken och rastning av boxrarna gjort.. fruktansvärt dåligt. Så idag finns det gott om att göra. Ska passa på att hoppa in i duschen innan hundarna vaknar från sin morgon vila ;)

I just wanna be with you.

Efter jobbet i Fredags åkte jag hem till Pär och Tina för att lämna av Freja där över natten. Nervös över att hon skulle vara skit jobbig och att dom aldrig mer ville vara hundvakt till henne stog jag där och tjattrade på om allt som hade med henne att göra, för att förvarna dom. Efter en stunds tjattrande så tog jag bilen hem igen för att korka upp vinflaskan. Joar anlände och det blev bussen in till stan för att bowla med lite kompisar. Några öl senare blev det dags för mig att ta bussen hem och gänget fortsatte på egenhand. Lördag och Söndag bestod av jobb. 13.5 timme på lördagen och 8 timmar på Söndagen. Det blev med andra ord Martin som fick hämta Freja! Det hade gått jätte bra med Freja och deras hundar, hon hade levt loppan och tillbringat största delen utomhus eller sovandes inne. Under Fredag kväll och Lördag morgon blev jag uppdatterad med härliga mms bilder från Tina och Pär på min lilla så jag slappnade av mer och mer under kvällen.
Tack snälla ni för att ni tog så bra hand om min lilla!

Igår träffade Freja på sin andra katt i livet. Mötet gick dock inte kanon bra. Katten låg och sov och Freja funderade på vad det var som låg i fotöljen och hoppade upp. Katten svarade så som katter gör och Freja skrek så att hela huset skakades, inte nog med det, analsäckarna tömdes väldigt kvickt! Ett litet klös precis vid ögat.. ser inte ut som att det träffat ögat så håller tummarna för att det inte blir något mer av det.

Höst väder är det ute och förkylningen har nu även lagt sitt moln över mig. Massor med kläder på mig bara jag ska ner och kissa hundarna! Vill inte bli sjuk nu när jag har så mycket jobb inplanerat.
Idag händer inte mycket.. städa, några timmars jobb och promenera med djuren.

Rolling in the deep

Jag kan helt ärligt säga (och låta fruktansvärt muppig) att mina hundar gör mig så himla glad. Jag blir så glad när jag ser hur dom utvecklas för varje dag. Och allt bus dom hittar på!

Idag blir det dag 4 på klubben för hundarna denna veckan. Fullt upp. Träna träna träna. I måndags var det kursavslutning för våra duktiga kursare. Dom har verkligen utvecklats och tagit till sig det man sagt vilket gör en lite extra glad :) Skojtävling hölls på slutet vilket uppskattades av både unga och äldre kursare!
Igår var det kursavslutning för Leona på brukskursen. Vi körde lite sök, frammåtsändande och det märks att hon gillar brukset, men min stora var lite för mycket igår. Hon skulle klättra på mig och hålla på, dra i kopplet och fick en massa skäll av mig vilket inte alls är kul. Men en fin avslutning i form av skojtävling där hon glänste så fint och vi kom på 2a plats :) i slutändan gör hon mig alltid glad, trots att hon ska jävlas med mig då och då!

Idag blir det mest fokus på Freja och träning med henne. Svarta faran. Man har ingen aning om var hon har för sig om dagarna, man hänger inte med. Alltid något nytt, alltid något bus.

Blir ingen sökkurs i slutet av Oktober för mig, var för få anmälda så får vänta tills våren, tills dess får jag jobba på med mina timmar på klubben så man kommer någonstans med utbildningen :)

Tvätt, städ, östhammar och shoppa, matlagning, motionera hundar, träna är vad som står på dagens planering.  

Dom finaste.

 

 


kanon helg.

Lördagen tillbringade jag och Sambon med varandra. Vi gick på en härlig höst promenad med hundarna. Åkte in till stan åt på donken och såg final destination 5 på bio.. i 3D. Galet obehaglig kan jag lungt säga. Jag panikskrattade flera gånger och höll för ögonen!! Att det var en skräckis hade jag helt missat. Men trotts det så var filmen väldigt häftig. Första gången jag ser en 3D film och det blir helt klart fler gånger. Vilken känsla!! Tog en sväng med hundarna i Uppsala, och Freja trodde hon hamnat på en annan planet. Soptunnor osv var jätte läskigt. Polisen var rolig men gågatan med en massa männiksor var lite läskigt. Leona lunkade bara på. Så det gjorde nog Freja lite säkrare i sitt första stads besök.

Aldeles för få sovtimmar så var det dags att bege sig till jobbet. Slutade lite försent och fick stressa hem och kom hem precis innan M´s familj kom. Han hade lagat en helt sjuk lasagne och kanon god sallad till. Present öppning skedde och han blev väldigt nöjd med det han fick :)



Lite bus blev det mellan Freja och Bärta. Men det håller nog inte länge till, man märker väldigt väl att Bärta tycker Freja har blivit aningen för stor och klumpig.



Leona var väldigt avensjuk hela kvällen. Hon är van att få en massa uppmärksamhet och vara kvällens clown när fam. Andersson kommer hem till oss. Men igår var det lillpluttan som tagit över den platsen. Hon spexar gärna lite extra för att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Och i stället för att lägga sig och acceptera att man ytterligare en gång blivit överkörd av den lilla söta så skällde Leona i hopp om att någon skulle se henne. Vilket resulterade i att man i stället tyckte Leona var jobbig. hihi Precis som barn är dom! Mina fina. Leona fick dock lite uppmärksamhet, hon är ju fortfarande Leona!

De sista bilderna snodde jag från M´s syster. hahah man ser väldigt väl vem som mår bäst på bilderna.. kan det vara den lilla svarta?!

Jätte mysig kväll verkligen! Så himla roligt att få dom på besök :) ♥

unbreakable

Vaknade av lillfräsan 06.30 uppgång för kissning. Men när jag kom tillbaka in igen så kände jag att det inte var någon idé att gå och sova igen. Jag är trotts allt ganska pigg. Fastän det inte blev sängen förens 01 någon gång. Igår var det jobb med Elisa som gällde. Hon kom hit redan vid 12tiden så lunchade vi på Lenas gryta som var ett kanon ställe. tjejsnack, promenad med hundarna sen jobbet! Haha.. det blir som det blir när man jobbar med henne, fullfräs och bara allmänt galna!


Blir ibland så himla ledsen att inte allt bara kan flyta på för en gångskull. Varför varför varför. Jävla 2011!