Jag fyller inte livet med dagar, jag fyller dagarna med liv.

Blev tydligen ledig igår. Kom till jobbet och får i vanlig ordning fråga "vad gör du här? Ska du jobba?" Varför annars går man till jobbet för? Puck..O De som skulle äta underkvällen hade bokat av för några dagar sedan men inte fanken kunde någon ta sig i kragen och ringa och medela detta till mig. Nope. I stället tackar jag nej till 2 pass på äldre boendet i tron om att jag skulle jobba på värdshuset. Lagom sur gick jag hem och skrev ett inte allt för glatt mail till min chef. Hon har inte svarat så får se vad som händer nu. Helt ärligt så orkar jag inte bry mig.

Idag tog jag med mig flickorna till spåret för en härligt promenad i det fina vädret, frukosten avnjöts, i gräs, ris, stockar och stenar, nosarna höll på att rammla av så som dom jobbade! Stissiga och stressade i början men efter ett tag fattade dom galloppen och gick någorlunda bra i kopplet. Om 1 timme är det dags för jobb. Har skickat iväg lite jobb ansökningar osv, håll tummarna!

Finslipa lite på mitt freestyle nummer som jag och Leona ska visa upp på forsmarksdagen, man vill ha med så mycket roliga trick och konster men då blir det bara rörigt. Ska se över det hela och se hur det blir. Kollade på youtube på lite uppvisningar, skulle vilja lära Leona att springa runt mig i en vid cirkel, hur gör man det?! Det tråkiga när jag kikade runt var att de flesta hade lugna låtar. Jag vill ju ha en fart fylld. Så nu har jag nog äntligen hittat en bra... gäller bara att baka ihop det så allt blir bra!

När pengar helt plötsligt är allt.

Måste faktiskt stå fast vid att pengar gör det så mycket lättare att leva här i livet. Allt man gör kostar på något vis pengar. Även när man bara är hemma så kostar hyra, el, vatten osv.

Lön i morgon och lön igår. Nackdelen med att vara vikarie (fast jag har 3 ibland 4jobb) så är det ändå så att man inte lyckas få tillräckligt många timmar ibland. vilket suger. Speciellt nu när sommaren kryper sig på och man fyllt upp kalendern med diverse roliga aktiviteter både med och utan hundar. Då suger det när man inser att man måste sålla bort, och välja det man prioriterar högs. 1månad av pina väntar, men alla räkningar är betalda så ni slutar vi hänga läpp och jobbar på istället.

Människan är enda arten som styrs av pengar.
tjing!

Gamla hits!

Återigen är jag inne i en sjuk sömn perriod. jag drömmer påfrestande drömmar som jag egentligen inte ens vill tänka på, bara lägga bakom mig, samma dröm 5av sju nätter. Kanske inte till punkt och pricka men det handlar i grunden om samma sak. Min mamma fnittrade när vi pratade om mina drömmar. Enligt hennes drömtydningsbok betyder det att något väldigt bra kommer hända inom snart framtid. Frågan är då om det kommer hända mig 5bra grejer eftersom jag drömt det 5ggr. Eller så kommer det vara något super duper bra som händer. Jag väljer att tro på boken!

nåväl, jag har hamnat i en 10timmars sömn perriod. Varje natt 10timmar ca. Vaknar med ångesten att jag håller på att sova bort hela mitt liv. Jag mår bäst om jag sover 8 timmar per natt. Får verkligen försöka ändra på det!

Lyssnar igenom gamla hits för att hitta den perfekt freestyle låten. Har betat av Ebba Grön, christina aguilera och Eddie medusas icke så rumsrena balader. Ojoj.. flashback!

Rallylydnad

Igår gick jag som hjälpinstruktör brevid Tina som var instruktör för RallyLydnaden. Jag har tidigare gått brevid Tina på en av henne Allmänlydnads kurser och är väldigt nöjd med hennes lärar insattser, eller hur man ska kalla det. Hon bjuder verkligen in mig och låter mig ta plats vilket är enda sättet om man kan utvecklas och gå vidare till att bli instruktör så småningom. Vi delade upp gruppen i två delar där nybörjarna (4st) fick gå med mig. Och de övriga som ville gå mer avancerat (6st) gick med Tina.
Jag är väldigt nöjd med första dagen, eftersom vi inte pratat ihop oss så mycket innan blev det väldigt lyckat. De som går i min grupp är villiga att lära och hundarna likaså. sitt och ligg höger och vänster sväng var det vi började med, eftersom det var på tok för lätt gick vi över till att lära hundarna snurra, backa och front arbete. Det gick likaså väldigt bra men hundarna blev fort super trötta!
Efter fika pausen fick de se en "riktig" Rally bana med massa roliga skyltar. Jag gick igenom hur momenten skulle utföras och vi gick en banvandring. Sen fick de fritt träna på de skyltar som de fastnade lite extra för, som de tyckte att hundarna orkade med. Sen var det slut.

Otroligt vad tiden går fort när man har kurs. Helt galet. Tycker första kursdagen gick bra, fick höra att det var lite för svårt på slutet när hundarna var trötta och okoncentrerade vilket är förståligt. Gäller att ta till sig och bygga lättare nästa gång. Men jag känner redan nu att vissa som gick i min grupp lätt skulle kunna hoppa över "nybörjar" stadiet eftersom deras hundar var väldigt arbetsvilliga och kunde grunderna. Men eftersom det är så mycket skylltar osv så får dom vara kvar :) Får avancera för de som vill det och göra lättare för de som vill det.

Idag är det Allmänlydnad/lydnads kurs för Freja, får se om hon får vara med, med tanke på att hon löper. Personligen så tycker jag både och. Klart det blir jobbigt för den som har han hundar men å andra sidan är det läge att de lär sig, om de ska tävla senare så är det svårt att komma undan löptikar. Men vi får se, jag har ju en till vilde som inte skulle banga på en kurs :)

Promenad idag med Jenni, hennes flickor och Freja. 2 timmar blev det och de var jätte duktiga, sprang lösa en bit och Freja lyssnade fint! Dock såg hon änder som hon fick för sig att jaga och dum som hon är tror hon verkligen att hon kan få tag i dom när dom flyger också (!) Nåja.. det blir nog bra att gå en antijakt kurs sen ;) haha.

Uppdatering

Nästan en vecka har gått sedan förra inlägget, vilket faktiskt innebär att jag har haft fullt upp av andra aktiviteter. Förra veckan fick Leona årets första cykelrunda, att hon är 7år kan man aldrig tro när hon får följa med på upptäcktsfärd med husse och matte själv! Första huggormen skådades då också, den låg och solade intill ett litet hus intill cykelvägen, vi var tvugna att peta lite på den för att se om den levde, och visst gjorde den det! Bra otäcka dom där!
Freja är nu 1vecka in i löp och hon blir bara slarvigare och slarvigare med att städa efter sig, tur att man har två hundar som kan hjälpa varandra. Annars är hon samma gamla vanliga hund, fullt ös medvetslös. Det jobbiga är att hon numera lever isolerat, vi har bara hanhundskompisar och dom får man inte leka med nu. Lös vill jag inte ha henne om hon skulle få för sig att dra och komma tillbaka med en hög valpar i magen. Som tur är finns det en massa aktivering man kan göra med koppel på och utan pojkar i närheten!

Igår följde jag med Tina på Rallylydnadstävling. Jäklar vad kul det var. De fick 81poäng och var super duktiga. Tävlings lusten höjdes till max och nu bara MÅSTE jag änmäla mig och Leona. Leona var självklart med och tittade och skötte sig nästan prickfritt. Tinas fickor var super intressanta, och när damen kom på att det låg matrester på marken lite varstans fick jag påminna henne om att vi bara var där och tittade, inte för matenskull!
Sen åkte jag och Martin iväg för att kika på hus. Hur mysigt och charmigt som hellst. Stor tomt med varierad terräng, både lite skog, gräsplan och trädgård. UNDERBART! Om det inte vore för att det var "de stora grejerna" som det var fel på, dvs för liten vattenberedare, vintervatten, toalett och dusch så hade vi köpt det på plats. Men nu är jakten på gång! Komsi komsi lilla huset!

Vårat förra hus.


Nu ska jag ut en sväng med lilltösen innan Elisa kommer och vill promenera med mig, Leona och Ozzy!

Liten har idag blivit stor!

9månader och 21 dagar idag har lilla Freja börjat löpa! aldrig blivit så glad över att finna en blodfläck på golvet som jag blev idag, vände upp och ner på tösen och fann att det ÄNTLIGEN var hon som börjat löpa!! Nu är Freja inte valp längre, hon är en stor flicka som idag blev en kvinna!

Enorm lycka ♥


Ska dock bli spännande och se hur det blir när Freja kommer in i höglöp med tanke på att Leona brukar sadla om till hanhund när hon känner löpdoft och påbörja sin parningsteknik.. Nåväl.. jag väntar och ser. Tillsvidare hålls dem i separata rum medan jag inte är hemma så det inte händer någon olycka.

Lycka

Igår klarade min lilla kråka Allmänlydnadspasset! Helt underbar känsla har jag fortfarande kvar i kroppen! Min lilla tullta!

Kvarsittande m störning 1-2min: VG, hon lade sig ner efter 1minut annars höll hon sig på samma plats!
Möte med hundar på naturstig: MVG, drog inte ens i kopplet!
Sitta tyst i bil m störning ca 5m utanför: MVG. Satt tyst och fint!
Gå fint vid sidan eller bakom: G, behöver träna mer på, nosar och drar i koppel.
Hantering/Visitation: MVG, stod lugnt och stilla.
Inkallning utan störning: MVG, Klockrent!
Inkallning med störning: VG; godisskål, leksak och apportbock var störning, hon vek av mot leksaken med jag bröt henne med nejkomando och kallade in igen. Kom jätte fint!!
Stoppkommando; G, behöver träna mer på, vill stanna nära mig.
Passivitetskontroll: G, behöver träna mer på, pep och lite orolig när hon var fastbunden då jag hade ryggen mot.
Nosaktivering: MVG, Nosade efter godis!
Valfrittmoment/Sicksack mellan benen: VG. många dubbelkommando.

Hon har redan fler MVG än jag någonsin hade under skoltiden ;) hihi

Igår var det skottträning på brukshundklubben samtidigt som vi var vid våran klubb. Freja reagerade lite som så att hon lyssnade till liksom, sen fortsatte hon att leka med sin leksak. Känns jätte skönt att hon får känna på skottträning osv emellanåt. Efter kursen tog jag och Anna med oss hundarna (Jag tog bara Leona) till brukshundklubben för att träna där. Leona min stjärna är så sjukt underbar att träna med! Min underbara lilla gris. Hon gör mig så stolt när hon kan komma ihåg precis allt man lärt henne fastän vi inte tränat på det på länge länge. Nu måste jag hitta en rolig låt som vi ska ha på freestyleuppvisningen den 17juni! Efter det fick små flickorna rusa av sig lite. Första gången Freja lekte med en renrasig schäfer, och nog är det som så att lika barn leka bäst. De jagade varandra, fintade varandra och fort gick det. När det var dags att kalla in dom när vi tyckte de sprungit tillräckligt lyssnade ingen ;) haha!

 

Ett stort fett

Pucko!

Besökte min kära far igår och hans familj. Eva bara gråter och gråter och pappa är mest bara förbannad. Nu jobbar han för fullt med att polisen ska få tummen ur röven och sätta en avlivningsorder på hunden. "Inget annat är gott nog" Stötte ihop med pappas granne lite snabbt som inte alls var chockad över det som hänt. Hon menade på att det bara var väntat. Hennes egen hund har också blivit påflugen av den hunden. Hon berättade även att den bitit ett barn och en man som bor på området, och jag undrar fortfarande hur den kan få vara kvar?! Så det blir nog ganska säkert avlivning på den hunden med tanke på att den har ett flertal anmälningar i bagaget.

Påväg från Ica Stötte vi ihop med en kompis till pappa som rakt ut frågade var den andra plutten var. Och historian började. Han tyckte självklart att det var hemskt men hans kompis som stod brevid sa helt plötsligt "Åh den hunden är ju så fin" -vilket kan misstolkas mycket i denna situationen. Troligen menade han att den har ett bra utseende. Pappa berättade då att han polisanmält händelsen och att han kräver avlivning. Då säger den andra killen "Blir du glad då?" Pappa" Klart som fan att jag blir glad då, det kan inte bo en sån hund på det området där det är fullt med barn och hundar, det fattar väl vem som hällst." Killen "va fan börjar du mucka för?!" Jag pappa och Eva kollar på varandra "va?!"säger pappa som inte fattar ett skit. Killen"du höjer ju rösten, ska du ha en smäll eller ditt jävla pucko?!" Då skakade pappa på huvudet sa hejdå till sin kompis och sen gick vi.

hahah alltså. Vad hände?! Den killen måste ju kännt den andra ägarens hund och inte velat fatta att det faktiskt är farligt med en sådan hund i ett tätbebyggt område. Om man tänker logiskt och realistiskt så förstår man, blandar man in känslor så är det klart att det inte är snällt för den ägaren, men med tanke på hundens CV så är et nog inte den sista attacken. Då är det bättre att ägaen blir ledsen och tvingas ta bort sin hund än att flera familjer ska vara med och vittna om det som Eva och pappa precis gått igenom.

Lilla Molly

Pratade med min kära far idag och fick ett inte alls så roligt besked. Hunden Molly har idag fått vandra vidare. All smärta Eva och pappa går igenom nu är tack vare en dålig hundägare. En riktigt dålig hundägare.
Igår på kvällen när de skulle bege sig iväg på lite äventyr såg de grannkvinnan och hennes Amstaff/Rottisblandning. Alla i området VET att den hunden inte går att lita på och vid ett flertal tillfällen har denna hunden bitit andra hundar, vilket betyder att hunden har munkorgstvång. Inte bryr sig ägaren om det! Rätt som det ärsliter sig hunden och flyger på Evas ena chihuahua blandning Molly. Tre hugg fick hon och ett rejält trauma. Chockade allihop åkte dem till Djursjukhuset som i sin tur skickade dem vidare till ett större djursjukhus.  Dropp. Smärtstillande och lång väntan, Ingen vill operera en hund som fortfarande är i chock eftersom chansen att de dör på OP bordet är oroligt hög.
Efter natten försämrades Mollys tillstånd och i morse valde Eva och pappa att avsluta hennes lidande eftersom veterinären sa att det inte fanns något att göra.
Att se sin egen hund bli biten och attakerad av en hund. Smärtan hunden går igenom utan att man kan göra något... det vill jag aldrig gå igenom!

Blir så ledsen. Upprörd. Arg. Förbannad.

Stackars hund att hamna hos en sån ägare, för visst att det var hunden som högg, men det är ägarens uppgift att uppfostra hunden och tillrättavisa den när den gör fel, annars händer sånt här!! Nu håller vi tummarna för att det leder till avlivning för hunden och djurförbud för ägaren, inget annat är gott nog!

Vila i frid lilla Molly ♥

Hundliv

Fick en enorm längtan i morse när jag klev upp i morgonrocken. Vore så himla skönt att bara någon gång i veckan kunna få behålla morgonrocken på och sitta och njuta av frukosten med hundar som inte behöver gå ut just då. Men så ser inte riktigt livet jag valt ut. På med kläder, motionera hundar, och nu efter det får jag sitta och njuta av frukosten bra länge. Men jag måste alltid ta mig ut först, och det är lite sugigt. Iaf sånna här dagar när solen lyser med sin frånvaro.
Igår tittade solen fram och gjorde att tillochmed jag tog på mig vårjackan med enbart t-shirt under. Kanon skönt. Jag Promenerade Freja en kort sväng sen blev det träning och lek vid lekplatsen, där hon var lös! Sen sov den lilla som en stock när vi kom hem. Leona fick sig en härlig promenad vid vattnet, hon passade på att fjanta runt riktigt mycket nu när lillasyster inte var med! Sen blev det ytterligare en promenad med Freja då hon skulle gå fint vid sidan helavägen till herrgården för att sedan få leka med pinnar och busa runt (återigen lös!) påvägen hem gick hon självmant vid sidan med tungan hängandes i marken!
Som det ska vara!I helgen är jag samboledig. Blir till att jobba en massa, och i morgon blir det vårstädning på hundungdom med grillning och uppfrächning av stugan. Vi har även fått hem våra nya tröjor och västar, så nu ska det handlas :D

Allmänlydnadskurs.

Allmänlydnads kursen börjar gå mot sitt slut, på Tisdag är sista gången och då är det dags att göra Allmänlydnads passet, håll hårt i tummarna så vi klarar det.

Igår på kursen la instruktörerna på extra störning. För Freja blev det riktigt jobbigt och det var svårt för den lilla att koncentrera sig när det drogs påsar, kastades pantflaskor osv. När vi testade att flytta oss en bit ifrån fick det däremot lite bättre. Sen hade vi inkallning med störning där de övriga deltagarna stod på rad så det blev en gång emellan dem och där var det också en skål med köttbullar. De 3 första gångerna gick det riktigt bra med inkallningen, 4e gången kom Freja på att det låg en skål med köttbullar och slukade i sig dom, ingen aning om hur många det var där i men hon mumsade på :S Gick förbi några gånger och använde "Nej" komandot och sen kallade vi in igen och då gick det bra.
Som tur är fick jag sova hela natten, eftersom den lilla är väldigt känslig i magen (vilken hund är inte det när den ätit X antal köttbullar) Så var jag lite nervös, men än så länge har hon inte larmat.

Idag blir det nog inte många knop gjorda här inte. Det grådaskiga vädret håller i sig och jag är sjukt seg :/

kurser & läger.

Kursanmälningar bara flyger iväg och i sommar ska jag vara mer hund än människa.

Freja:
  • Brukskurs på Östhammars Hundungdom
  • Bruksläger på Sveriges Hundungdom
  • Kennelläger anordnad av Hedeforsens Kennel
  • Antijaktkurs kickis hundservice- börjar i Maj.

Hoppas att det inte krockar någonstans med kurserna och aktiviteterna, jag vill och behöver verkligen gå alla!

Leona:

  • Rallylydnads tävlingar planeras. Ingen anmälld ännu men när jag fått hem mina skylltar så påbörjas hårdträning och förhoppningsvis går vi ut på planen senast i Juni.
  • Ingen kurs planerad för den gamla damen, hon får lunka på här hemma och tränas på "fritiden" Kanske låter taskigt men hon är 7år och tagit sig igenom väldigt många kurstimmar och befinner sig i det stadiet jag vill ha henne. Jag kunde inte vara mer nöjd, självklart har även hon sina brister och det är dom vi ska arbeta med på hemmaplan.

 

Makten!

Igår hade vi en sån där helt värdelös promenad. En sån man inte vill uppleva och bara glömma så fort den är över. Hundarna drog omkring på mig som en vante, ryckte till och jag flög. Den ena stannade, den andra sprang iväg. Att lära hundar gå i koppel har aldrig varit min favorit, jag tycker dom ska gå minimalt lite i koppel och massor lös (beroende på var man är) nåväl, tillsist tröttnade jag, frustrerad över att hundarna inte lyssnade och gråtfärdig över att dom verkligen ALLTID skämmer ut min inför andra människor. Varför kan dom inte visa vilka gullefisar dom egentligen är när andra ser? Efter en liten stund kom jag på att allt egentligen bara är mitt fel. De var understimulerade vilket går hand i hand med ouppfostrade. Det är svårt att få en hund att koncentrera sig på att gå fint i kopplet när den har massor med energi i benen. Blev en promenad på närmare 2 timmar, sen in med Leona i bilen och Freja fick gå runt bilen lite lös, medan jag emellanåt kallade in henne - och hon kom ♥ Ska bli spännande att se ikväll på kursen om hon kommer när jag kallar in eftersom vi tränat så himla mycket nu!

Läste några kapitel ur Cesar Millans bok och följde upp ngra tips han hade i den idag. Man skulle sätta sig in i en roll, som ett roll spel. Jag låg i sängen och präntade in att jag var Cesar Millan, Jag är en skit duktig instruktör och en beskyddande flockledare som de vill följa i vått och torrt. Så gick jag upp, klädde på mig och gav mig lugnt och betämmt ut på promenad och flickorna följde fint efter. Det var en sån fin promenad, och jag gav mig inte. Vi gick korta sträckor när de gick brevid mig, sen fick de rasta, sen blev det hundmöte som för Leona inte är några problem men Freja vill mer än gärna fram, men jag sa bara till henne några gånger och så gick vi på hemmåt!!! Ni skulle sett oss! Hoppas alla som ser oss som flängapor såg oss, för vi var jäkligt bra :D
Så hela dagarna ska jag köra på den metoden, iaf under promenaderna, lugn, bestämd och tydlig! På dom bara!!!

En helg utan dess like

Påskhelgen kom och är nu över. Torsdagskväll infann vi oss hos Martins föräldrar för underbart god middag och soffmys. I Fredags lämnade vi våra flickor på pensionatet och begav oss till Niklas på förfest innan kryssningen skulle börja. Påväg till båten ringer pensionat tjejen och medelar att Freja är kraftigt dålig i magen. Valde att avvakta eftersom det var första gången hon var bortlämnad till en okänd människa och det kunde påverka magen. All in på Färjan hela kvällen och runt 4tiden blev det tillsist sängen, då var fötterna så trötta att de knappt kunde bära mig! Morgonen efter inväntade jag rapporten från Pensionatet och Tillbringade tiden med att äta gott och kvickna till efter gårdagens bravader. Tillsist ringde tjejen och medelade att Frea bajsat ner boxen x antal gånger under natten och hon hade även sett spår av blod i avföringen. Leona hade tokskällt helatiden. Hade ändå en trevlig hemresa och blev hämtad i stan utav Elisa som körde hem mig så jag kunde hämta tjejerna.
De blev överlyckliga när jag kom. Den lilla hade en galet kraftig diarré men trotts det så sov vi alla hela natten. Dagen efter fick hon ris, tonfisk och några få foderkulor som var uppblötade. Efter det var det bara att vänta på "leverans" gick i över en timme innan det kom och då såg det mycket bättre ut. Leona hade inte heller så bra mage så båda hundarna har nu fått i sig en massa ris och tonfisk så nu är dom som vanligt i magen.

Igår tog vi oss till Östhammar för en utsökt hemmagjord plankstek hemma hos Anna. Den var helt galet god alltså! Och så fint gjort så den såg ut som beställd på restaurang. Några cider senare och en omgång picasso spel tog vi oss till Bowlan där medelåldern lätt var 35år och snuskgubbar så det var vidrigt åt det. Men Takida levererade verkligen på scenen och sällskapet var väldigt bra. Jag hade en liten liten tjej framför mig en stund under kvällen, hon vägde max 40kg och betedde sig som en liten chimpans när hon skuttade där framför mig, hur högt hon än hoppade så såg jag ändå över henne huvud. Och rätt som det är hoppar hon rakt på min fot, med kilklacken. Det gjorde så förbannat ont att jag puttade till henne ordentligt och skrek "va fan håller du på med?!" Tjej stackarn vände sig om och såg skit rädd ut. Jag är inte den som blir direkt sur över sånt men fasen vilken smärta. Det bultade i hela foten. Men det var ju takida på scen.. det kan man inte missa. Så vi var kvar i några timmar till och sedan strax efter 01 begav vi oss hemmåt, och foten var tokigt svullen och röd när jag kom hem. Nu är den dock mycket bättre. Den är svullen men den gör inte ont så nu kan jag promenera på som vanligt igen :)

Helgen har i det stra hela varit kanon. Det var längesen jag åt så underbart god mat flera dagar i rad. Och jag måste bara säga det men planksteken är helt klart vinnaren, den var sjukt god!

du och jag för alltid.

Jag borde verkligen sova. Men det är så mycket tankar som snurrar i mitt huvud som gör att jag inte får en lugn stund. Var tvungen att avbryta hund ledigheten pga att Freja blivit sjuk. Eller blivit är egentligen fel ord, med tanke på att hon inte haft en bra-i-magen-dag på hur länge som helst. Sen någon gång. olika föder har testats och det värker riktigt i hjärtat när jag tänker på hur din mage mår. Nu blir det veterinären och dom får ta beslut vad som ska ske härnäst. Jag hade så stora planer för oss, jag hoppas verkligen de går att genomföra! älskade lilla svarta <3  Att min blandras här hemma endast varit dålig i magen ett fåtal gånger, ärligt skulle jag nog kunna räkna de på min ena hand, är ju bara skrattretande! Att man sedan får ett besked om att ytterligare en gammal skolkamrat lämnat oss, gör att tankarna springer iväg lite extra. Jag tänker på er som finns här, och hoppas ni vet vad ni betyder för mig! resan på Östersjön var helt underbar, behövlig och galet rolig. Fler sådana resor tack!

orkeslös

Jag är så jävla less på det här. Hittar ingen väg ut ur eländet och börjar mer och mer tvivla på att det finns någon.

Freja är återigen yber lös i magen. Jag har fått springa ut allt för många gånger, var annan timma säger hon till och har gjort det hela natten. Orkar inte höra hennes pipande men förstår ändå att hon måste må ruggigt dåligt. I morgon är det dags att lämna bort dom, men är hon sjuk så går inte det.

Dagens fetdissar: Jag har en hund som alltid är dålig i magen. Sambo som aldrig är hemma. En efterlängtad kryssning som riskerar att bli inställd.

Älskar mitt liv!

Kärlek så att hjärtat värker.

Helgen börjar närma sig, som tur är sakta, eftersom jag har 1000 saker jag måste hinna göra innan. Vilket betyder att veckan kommer gå rysligt fort. Och snart är det Fredag, efterlängtade och jobbiga Fredag. Dagen då jag för första gången ska lämna bort mina flickor till en okänd människa en längre tid. Fredag-Måndag. Det är länge utan mina gulle fisar. Nog för att det ska bli otroligt skönt att få ha lite semester från dem men ändå så otroligt jobbigt. Tjejen som har pensionatet verkar iaf jätte bra. Men första gången är väl alltid första gången och hjärtat skriker lite extra mycket.

gravid skämt.

Det snöar fortfarande ute. Igår när jag och Martin begravt oss i soffan framför en film så lös hela himlen upp, så där läskigt ljus som man inte vill veta vad det är som gör det. Och PANG. Mängder med snö forsade ner från himlen. Det har snöat lite tillochfrån hela helgen men hoppet om att det skulle försvinna innan veckan fanns iaf då.. nu är hoppet borta och plogbilarna är ett faktum i Österby. Några som iaf uppskattar snön är mina 4benta vänner. De beter sig som vildar så fort man öppnar dörren. Igår tog vi oss till Herrgården där hundarna fick springa av sig och gjorde många fina inkallningar på Freja ♥ Slängde snöbollar kors och tvärs.

Tränar inkallningar och följsamhet varje dag och Jä**igt sakta går det frammåt. Men frammåt är ju alltid frammåt och leder nog tillsist dit vi vill.
Igår var det 1April, och skämten hägrade på facebook, återigen var gravidskämten flest. Iaf bland mina vänner. En som var riktigt rolig som jag läste igår var:
Fick syn på mig själv i spegeln på väg in i duschen.
Där stod jag naken, slapp och blekfet. ”Vad fan!”,
tänkte jag. Så gick det upp för mig.
Det är ju 1:a april! HA HA HA. Mig lurar du inte så lätt! ;-)


Nää nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar tills Anna kommer hit för en promenad. Klockan 14 är det dags för jobb. 

odds

Hur stora är oddsen att min pappa och hans tjej ska åka på samma kryssning som vi ska åka på, på fredag. Han ringde mig och frågade om jag hade möjlighet att vara hundvakt eftersom de skulle åka iväg. Efter lite prat så kom vi fram till att vi bokat samma båt! Inte så skoj att ha 'med' sig pappa på resan, men han förklarade tydligt att han och Eva gärna var själva eftersom det var tanken från början, tack och lov! haha.. gubbstrutt!  Hans närvaro ska dock inte sätta käppar i hjulet för mina planer under kryssningen ;-)