be the change you want to see in this world.

Känner att huvuvdet är fullt av en jäkla massa skit som egentligen inte behöver vara där. Vår ordförande till klubben flyttar låångt bort nu. Typ precis nu. Inget är fixat inför terminens start. Ingen vet någonting, ingen liksom vill ta tag i någonting och det känns verkligen som att om inte jag gör det kommer klubben slå igen. Det är så mycket som ska fixas, många påbörjade projekt men inte färdigställda. gah.. Det blir nog bra när det är färdigt. Jag har iaf mitt på det torra, så när jag inte orkar mer kan inte jag få skit för att klubben jämnas med marken.
 
Idag är det första torsdagsträningen för den här terminen. Gräset måste klippas, fika måste ordnas, stugan måste iorgningställas, städas och göra lite mysig. Nu ser den mer eller mindre ut som ett renoveringsprojekt. så jag åker väl ut dit 3timmar innan träningen börjar. 
Städa och fixa här hemma, packa och dona. I morgon bilar vi neråt i sverige för att hälsa på mamma och lillsyrran, och sedan på söndag är det dags för Mh och röntgen!!! Shit, tiden har gått så jäkla fort! haha.. Men nu är snart dagen här. Det ska bli så spännande och otroligt kul att få träffa alla hedeforsare igen :)
 
Nu är jag återigen inskriven på arb.förmedlingen. I jagkten på ett arbete som kan ge sina anställda ett fast schema att gå efter. Nu börjar tacklingarna med A-kassan för att de månaderna jobbtimmarna inte räcker till kunna stämpla upp resten.. Som sagt.. tacklingen. Att ha och göra med A-kassan är en sport i sig.. papper som ska skickas hit och dit, papper som är fel ifyllda osv.. jäkla massa krångel!
 
Är det någon som frivilligt känner sig sugen på att göra om min blogg design?.. Jag skulle gärna gjort det själv men jag har ingen aning om hur jag ska göra. Känner att den borde förnyas en aning! Hör av er :)
 

Framtiden..

Idag ska jag försöka göra så mycket som möjligt på min lista för att min framtid ska ljusna lite. Arbetsförmedlingen blir nästa hållplats och sedan försöka strypa Akassan på pengar. En bra början iaf.. 

Faster than you ever thougt

Vinkar adjö till en 60timmars arbetsvecka. Äntligen är den över. Färdig. Slut. Precis som jag, vet inte riktigt hur många ställen på min kropp som är stela och ömma. Slut för den här gången med sönderstressade, sura människor som bara yrar runt utan att göra ett dugg vettigt. Men det har varit kul, igår blev det bröllop på kvällen. Blödig som jag är, var jag nära på att börja grina ett flertal gånger. Ha! Jätte roligt att få servera alla fina människor och timmarna rullade på fort. I morgon en kort dag på jobbet med tanter och gubbar, sen får jag pussa hur mycket jag vill på mina fina vovvar! Som jag saknat dessa flickor under denna veckan. Fastän de funnits vid min sida hela nätterna så har jag inte tillägnat dom någon träning, nästan ingen promenad och knappt ens en tanke på hela veckan.
Men nu är det tillbaka till verkligheten och då ska jag ta med mina babes på äventyr :)

Ärlighet

Att vara ärlig varar längst sägs det.. kanske. Men det kan också vara som så att det blir lite "tyck synd om mig"-känsla. Så vill jag inte ha det. Det är inte synd om mig bara för att jag just nu är inte i en jäkla skit perriod. Jag vet att det kommer vända, det gör det alltid. Men sen ibland orkar man inte, känns som att man kämpar och kämpar men inte kommer någon vart. Jag finner inte riktigt ord för hur jag känner mig inombords men att ha en fin sambo som försöker trösta när allt faktiskt är ganska kört, det är skönt. Skönt att han för min skull håller humöret uppe, men jag vet att han känner av det också.. klart detta påverkar oss-vi-Han&Jag. Det vore konstigt annars.
 
I vilket fall har jag hittat några extra livlinor som jag förhoppningsvis kan få använda.. Det finns alltid några sånna, väl gömda för att de inte ska hittas. Men är man ärlig mot folk när de frågar en så är det alltid någon som har en idé om hur man kanske kan lösa det.
 
 
 

Sömnlös

Återigen en sömnlös natt. Sista gången jag kollade på klockan var hon en bit över tolvslagen och jag gick ut för att lägga mig i soffan. Så himla mycket som rör sig i mitt huvud. En inre stress som jag skulle göra allt för att få bli av med.
Jag måste verkligen få ett fast jobb, jag orkar inte längre. Jag gör verkligen inte det..

Tankar om natten.

Att jobba kväll är det absolut tråkigaste jag vet, det är så mycket "dö" tid och bara tom väntan på att något ska hända. Igår gick det dock ganska bra, timmarna rullade på och tillsist var det dags för hemgång. Kom hem, gjorde mig i ordning och kröp ner under täcket. Vände och vred på mig. Rygg.Mage.Sida. Tankarna började passera mitt huvud, Först en och samma, efter en liten stund en massa tankar som for runt. Jobben. Hundarna. Morgondagen. Helgen. MH. Pengar. Tillsist hör jag hur alla i sovrummet börjar andas tyngre och djupare.. medan jag fortfarande vände och vred på mig. Jag hittade lixom ingen ro i kroppen, kunde inte slappna av. 
 
Vaknade på morgonkvisten av Sambons väckarklocka och känner hur hela kroppen gör förbannat ont. Stel, utsliten. Tänker.. kommer på ett troligt senario till att jag har ont. Just det! Nu börjar det verkligen bli dags att byta jobb! Trött på att känna mig som en 45åring när man knappt är över 20. Trött på att det inte finns bättre hjälpmedel inom äldreomsorgen så man slipper ligga som ett jäkla kolli på sin lediga dag. Besöker toaletten och lägger mig för att sova igen.
 
Då kom dom igen. Tankarna. Runt runt runt. Denna gången om samma sak, olika senarion. Rädslan för mig själv när jag inser hur mycket jag kan hata en männsika. Rädslan för livet när jag inser hur lite jag kan påvärka det. Gång på gång skäller jag på mig själv att jag måste sova, om så bara en liten stund till. Kroppen är tung. Jag orkar inte gå upp men jag orkar heller inte sova. Till sist. FAN! Jag somnade, Nu = stress på min lediga dag. Det känns som om någon slängt in mig i en torktumlare under natten, ont som fasen i kroppen. Bit ihop kärring!
 
Idag kom PMét om MH´t Så jäkla nice! Nära nu :) Idag ska jag åka runt en massa och arbeta på min ToDo-Lista sen ska jag försöka hinna möblera om  någongång idag... gah.. S:T:R:E:S:S
Idag äntligen fick jag prata med min kära systeryster, Jag saknar dig så det gör ont. I hope you know it! Befriande att höra att du har det bra och att du skrattar gör att mitt hjärta smälter! Om du bara viste vad orolig jag är för dig när vi inte hörs av.
 
Ingenting är som förrut. Ingenting kommer någonsin bli det heller. Igår när jag promenerade hundarna började jag fundera på gamla bekantskaper, vänner. Nära vänner som jag umgåtts mycket med under mitt liv. De som jag verkligen gillat, de som påverkat mig bra och som jag haft fantastiskt roligt med. Vart är dom nu? Var tog ni vägen? Vad hände med oss? Shit, jag saknar er varenda en!
 

bocka av och skiva till.

Sista Lediga dagen innan monster veckan.. Shit, jag är nästan lite rädd.. Så himla många timmars jobb på en vecka. Denna veckan som varit har tröttheten varit på max, jag har jobbat, hundat och sovit. Thats it! nåväl.. snart händer massa roligheter så bäst att jag ligger i på jobbfronten nu!
 
Försöker få den där hemtentan gjord så jag har den färdig. Annars blir den nog inte gjord på ett tag om jag känner mig själv rätt. Hade en envis liten svart schäfer på promenaden idag, ville.inte.lyssna. Det gick så långt att jag var tvungen att koppla lös Leona och även släppa fokusen på henne, som följde mig och Freja väldigt fint under hela promenaden genom byn. Och helt engagera mig i Freja. Hon var inställd på 120km mot sitt mål.. vad nu det var. Det var inte dit jag ville iaf. Nåväl när jag släppte fokus på Leona så kunde jag som sagt engagera mig helhjärtat åt den lilla damen. Som tur var lugnade hon ner sig och insåg att bråka med mig idag var ingen idé, för idag orkar jag inte ge mig!
 
Nu ska jag försöka blir klar med den där hemtentan.. är lite frågetecken som inte är lösta än. Gah.. jobbigare än vad jag trodde. Dax för lunch snart också!

skolbänken

Ledig från jobb hela helgen. Vilket innebar att jag haft all tid i världen idag till att sitta i skolbänken, vilket jag också gjort. Hundarna har fått noll träning och knappt någon motion heller, blir en långpromenad ikväll ist. Konstigt nog är dom ganska trötta efter att ha suttit i bilen och haft koll på alla hundar utenför bilen som rört sig.
 
En hemtenta kvar sen är jag certifierad Tävlingssekriterare i Rallylydnad. Yes!! Super skoj och lärorik dag, dock är jag helt slut i huvudet efter att ha suttit och lyssnat i 7timmar, känner mig som ett litet barn igen ;) Nu blir det vin och god mat med mannen som får avsluta den här dagen!

Simsalabim!

 
 Har funderat en längre tid på att utbilda mig. Jag har insett att jag inte kommer få en fast anställning om jag inte har någonform av utbildning och eftersom utbildning krävs i de flesta yrken i dagensläge så är det enda utvägen.
Funderat länge på nu vad jag verkligen vill jobba med, tänk.. det finns så mycket utbildningar så jag är helt snurrig i huvudet. Ena dagen vill man det, andra dagen något annat. Hur ska man kunna bestämma sig i denna djungeln? Och tänk om när man valt en utbildning, betalat multum för den och inser att det inte alls var så roligt som jag trodde.. ska man bara hoppa av då och se pengarna segla iväg. Nä.. det är tokigt svårt det här. Men om man inte tar tjuren i horna, vet man inte heller vad som händer.

Tänk er själva om man fick välja att jobba med precis vad man ville, tänk inte på lön eller att det inte fungerar pga familj och barn. Utan tänk bara på vad ni faktiskt allra helst skulle vilja jobba med.
Det finns mycket jag skulle kunna tänka mig att jobba med och vilja testa på, men när det kommer till kritan vet jag inte alls vad jag skulle vilja jobba med i flera år framöver.. Det är inte lätt när man är liten och försöker vara stor!
 

På rätt sida..

Visst var det så att det bara behövdes några timmars sömn så blev jag på mycket bättre humör, låg dock och småslumrade hela dagen, vilket inte alltid är så roligt, men ibland väldigt behövligt!
Nu är jag återigen fit for fight!
Igår efter jobbet for jag och flickorna hem till svärpäronen där det vankades middag och lite firande av Martins pappa som nyss fyllt år. Sen blev det ett spår till Freja. 250m högervinkel. I en gammal hästhage. Början var helt tokigt svår med en massa träflishögar, stockar, över stammar osv.. tillsist kom vi ut i sjukt högt gräs. Ett föremål och det var slutet. Konstigt nog jobbade Freja på kanon bra, under den "svåra" biten hade hon nosen i marken HELA tiden. Jobbade på i lagom fart tog vinkeln skit fint och sen när vi kom ut i det höga gräset, ökade hon farten och jobbade mer flackigt. Kan det vara så att på svårt underlag koncentrerar hon sig mer och har därför nosen i marken och går långsammare? Nåväl.. nu ska vi fundera lite på hur vi ska lägga nästa spår. Blev lite lydnad också, trotts störningar i form av människor och bärta som ihärdigt höll sig runt mig (godiset) så var Freja kanon duktig!!!
Leona fick köra lite lydnad och en promenad med svärmor och deras hundar :)
 
Idag är jag ledig. Ut till klubben för rallylydnads träning med Leona. Idag gick hon jätte bra, var en otroligt svår bana och att gå på höger sida fot är en riktig prövning för henne, det går att gå på högersida, men att utföra momenten där går icke. Träning!
Freja fick gå två promenader lös längst grusvägen, med skog på ena sidan och träningsplaner på andra sidan. Hon lyssnade kanon bra och det var riktigt rogivande att gå med henne lös. I vanliga fall brukar jag vara stel och nervös över att hon ska sticka men nu verkar det som att hon tycker att jag är roligare och därför stannar hon hos mig ;) Ytterligare ett framsteg med den lilla svarta är att hon var mycket lugnare när jag släppte ut henne ur bilen på klubben, än vad hon brukar vara. I vanliga fall brukar hon härja runt i kopplet, hoppa på mig, skälla på andra osv men nu räckte det med att jag sa till henne så höll hon sig vid mig!
 
Bra dag och kanonfint väder :D
 

frustration..

Längesedan jag kände så här. Hjärtat går trögt och paniken är på ingång. Vill bara börja tokgrina och gömma mig under täcket och hoppas på att allt faktiskt löser sig. som ett litet barn. Jag är så less, så förbannad, ledsen, frustrerad.. allt på en gång. Man borde vara förtjust av tanken på framtiden, man borde längta dit. Se fram emot det, vilja dit. Just nu är jag bara irriterad på allt som har med framtiden att göra. Varför är inte livet lätt för? Varför kan ingen någonstans ge mig en liten spark i rätt riktning. Jag tycker att jag försöker och försöker men tydligen inte tillräckligt. Vad ska krävas av oss vanliga människor, att vi jobbar ihjäl oss på samma ställe hela tiden utan att ha flyttat oss ens en centimeter. Börjar bli jävligt trött på detta systemet nu!
Håll inte på och ring och dumma er nu och fråga en massa om hur jag mår och vad det är. Det orkar jag verkligen inte med. Nu är det så att jag är en människa som ibland har bra dagar, ibland dåliga. Idag är det en dålig dag.. i morgon hoppas vi på en bra :)

Tävling!

“Jag tävlar hos Carolina om en valfri skötväska från Darling Express”


 
Jag tävlar hos Monia - mamma till Tuvalie om presentkort hos OnlineDesign.se
 


Tävla du också hos Annika, i sammarbete med billigaboken.se
 


 

Sömnbrist

gah.. har inte fått sova ut på flera dar. Huvudet strejkar och igår påväg mot arlanda för att hämta upp gubben kändes det precis som att jag skulle svimma :/ Idag blev det också tidig uppgång, trotts ledighet. Har en sån där dag då allt känns lite surt.. slänger mig på soffan och hoppas jag vaknar med bättre inställning!

Ledighet

Jobb-cp-helgen är nu över, thank you! gah.. varit tokigt långa dagar, ögonen har gått i kors och sömnen har tyvärr inte varit i så många timmar! I morgon är jag ledig och ska ta extra mycket hand om mina fina hundar som tyvärr inte fått jobba så mycket under denna helgen. Deras ögon går i kors pga understimulans ;)
Igår efter jobbet fick jag länge och väl leta efter den förbaskade tvdosan som envist gömt sig. Började serriöst fundera på om Freja ätit upp den. Jag kollade tom kylskåpet efter den.. Borta. Började klämma lill tjejen på magen för att se om jag kunde känna den. Hon kan ju inte svälja hela tycker man men det skulle inte förvåna mig faktiskt! Påväg ut med hundarna hittar jag dosan i en sko i hallen!!! "Matte får belöning om hon först går ut med oss" eller hur ska man tolka den gesten! haha
Blev fotbad med nya Mary Kay prylar, kändes som om jag hade baby fötter sen ;) haha Om ni är sugna att komma på Mary Kay party så hör gärna av er så fixar jag. Vore trevligt med lite vinkväll snart med en hög brudar!
 
nåväl nu ska jag sova en skvätt innan jag ska iväg och hämta Hjärtat!

helgänka..

ja, då åker mannen iväg igen då. Bort från sambo, hundar, måsten, nöjen... jo.. jag kommer sakna min lilla grabb. Men på söndag hämtar jag honom på arlanda. Medan han är borta tillbringar jag onödigt mycket tid på jobbet. Idag kvällspass, i morgon heldag. och söndag dag. Shit.. kommer må som en pissmyra på måndag. Men pengar pengar pengar är det enda ordet som kan peppa mig igenom det här!
Igår när jag åt popcorn åkte en liten liten tandflisa av från en av mina tänder.. lite smått panik har jag nu! Min mun ser ju redan ut som den gör, blir att ringa tandis idag och fråga om det är något att göra åt eller om det bara är att vänta ut tills alla tänderna trillat ur munnen på mig och jag får glas tänder ist ;) gah..
 
Igår hände något magiskt.. nu är det bara att hålla i sig, hålla tummarna och kämpa något så enormt för att det ska bli så som vi vill.. snälla ♥♥♥

dreaming away

Vaknade på så fruktansvärt bra humör idag. Mår kanon, känner mig nykär, fylld med energi.. you name it. Tanken var att jag idag för en gångskull skulle göra iordning mig ordentligt. Piffa till mig lite på min lediga dag. Kleta på lite lack på naglarna, hårinpackning.. bla bla bla. Men dagen blev anorlunda, drog på mig mjukis dressen och har städat, tvättat, och rastat djuren. Men det är väl tanken som räknas ;)
 
Jag har så sjukt mycket på gång nu att jag inte vet var jag ska börja. Blir lite handfallen mitt i allt. Men det gör inget. Känner att detta året absolut är kanon. Hösten kommer bli amazing precis som våren och sommaren varit. Jag har träffat så många fina nya vänner så jag blir helt lyriskt när jag tänker på det. Man kan inte ha för många fina vänner.. absolut inte. Nu är det bara att vänta på löne checken som ska komma in på kontot och fort som attan kommer den åka bort.. samma med nästa.
 
Låt mig presentera: bruden som glömt bort hur man shoppar och istället slänger alla pengar på sina hundar.. japp det är jag det!

Lets lose control

Shit!!! Livet springer på som en jävla galning och allt jag kan göra är att hålla i mig. Känns som om jag åker virvelvinden gånger 1000! Trotts långa dagar på jobbet har jag hunnit med hundarna otroligt bra (ego!) Denna månaden känns som att den kommer bli helt sjuk, men när jag kollade igenom mitt schema så är det inte så farligt, och helt ärligt så gillar jag min nya hektiska vardag.
Om det inte vore för min otroliga prestationsångest så skulle livet vara perfekt. Känner att jag vill komma så långt NU, men man kommer ingenstans om man inte jobbar för det :/ Thats life!
 
Idag har flickorna fått var sitt cp-pass (ursäkta uttrycket men hade ni varit med hade ni förstått) Freja börjar bli riktigt kung på ställandet. Vi försvårade det ytterligare, körde ställande genom inkallningen och hon stannar fasen fort alltså. Fotgåendet börjar också gå frammåt, jobbar på att belöna henne nära mig. Och det fungerar bra, hon blir mer uppmärksam på vad jag gör osv. Ingångar tränade vi också och bakdelskontroll.. det där med bakdelen är svårt tycker hon och förstår inte riktigt vad jag är ute efter än ;)
Leona glänste verkligen idag. Tränade henne på precis samma sätt som jag tränade med Freja, nästan lite noncalant men ändå belöna rikligt.. använde bollen mer än godis vilket visade possetivt resultat. Vi körde igenom lydnads1 moment och hon var kung! Pressade henne till det sista och när det lät som om hennes lungor höll på att trilla ut begav vi oss hem. Lycka ♥
 
Blir så sugen på att tävla på riktigt med Leona, men alla vet vi att det är svårt att träna och tävla två hundar. Galet mycket jobb.. Men nog ska det gå ;) 
 
Du är magisk kära du ♥

Sommarplågor

Nackdelen på sommaren. Prickarna. Fläckarna. Bölderna. Betten... de jäkla djuren som gör det omöjligt att sova för allt surrande. Paniken som uppstår i ett mörkt sovrum när det helt plötsligt blir tyst och man vet att de satt sig ner för att suga i sig ytterligare. Dagarna går åt till att riva hetsigt på hela kroppen. Vill få slut på eländet nu men myggen borde nog älska mig.
Salubrin. Mygga på bettet. alsolsprit. kortison. Socker. Tandkräm. Handsprit.. jag har testat allt. Men det kliar något så otroligt att jag blir galen! Blir ett telefonsamtal till vårdcentralen, ska be dom trolla fram ett piller så myggen inte vill ha mig. Låt mitt blod vara era äckel! Martin å andra sidan har inte fått ett enda myggbett på hela sommaren.. hur kan det vara så?! Jag orkar inte ens räkna mina.. första månaden fick jag bara på fötterna då räknade jag till 15 bett på varje ungefär.. nu när dom är borta är hela kroppen röd prickig av alla bett.
 
Blir inget mer spårande i skogen på ett tag. Äng och öppen terräng it is. Jag skiter i vilket. Myggen ska fan inte få ta mig!
Dock har spårandet gått oförskämt bra det senaste. Den svarta jobbar på som bara den och börjar fatta galoppen av lina och sele. Nosen åker i backen direkt och är hon osäker tar hon upp huvudet, rensar skallen och ner igen. Nu går det lagom fot också. Börjat öka på liggtiden! Leona fick sig ett spår igår.. tokfjollan gjorde det sämsta spåret någonsin. Stack iväg som om hon satt sig på en geting och velade hela spåret.. hittade alla föremålen men inget bra jobb dock.. Men hon tyckte det var trevligt att få jobba lite hon med. 
Freja har jag börjat nöta snabba ligg med. Det går bättre och bättre men än är det inte helt som matte vill ha det!
 
Christin och Henrik hälsade på i onsdags med sin JC från Jkullen 6dagar äldre än Freja. Spårade och tränade lydnad på förmiddagen, på em blev det lite hundmöten där Leona fick gå och möta JC.. En väldigt lärorik dag! Stor skillnad att träna med schäfer människor och andra hundmänniskor. Schäfer folk vet hur man ska göra med schäfer och ger grymt bra tips. Väldigt lärarikt! På kvällen åkte vi till Uppsala BK för att besöka 2st från Mkullen. Hur gulliga som helst ;)

någonstans inom oss

Att försvinna in i böckernas värd är något jag verkligen älskar ibland. Att låta livet och klockan stanna för ett ögonblick och bläddra igenom en bok. En bok man fastnar i och inte kan släppa tanken på trotts att man slutat läsa den för längesedan. Denna boken påverkade mig mycket. Nästan lite för mycket. Jag blev först rädd, tankarna cirkulerade i huvudet och jag fick nästan säga åt mig själv för at inte försvinna in i jobbiga tankar. I nästa stund kunde jag nästan skratta så att tårarna rann, för att i nästa stund brista ut i total gråt, med rinnig näsa och dunkande huvud. Men ändå kunde jag inte släppa boken! Blad upp och blad ner är jag som låst. Förstrollad. Fast. Hon är en föörfattare som jag absolut avgudar. Otroligt duktig på att skriva, göra så att det känns som att man är med i boken,fast ändå inte. Absolut läsvärd. Abolut för sånna som mig som är lite halv skraja för döden och livet efter livet. Läs den, och läs hennes andra.. ni kommer inte ångra er!!

Sommar i Sverige