bakläxa

igen. Börjar ärligt talat tröttna på att leta ett annat boende, Till vettigt pris som vi ändå kan tänka oss bo i ett tag innan drömmen om hus på landet går i uppfyllelse, För det verkar inte gå..  Denna gången kom vi så långt att vi budade iaf, men någon tyckte radhuset var mer värt än vad vi tyckte och vi fick därför ge oss. Så ingen flytt för oss denna gången heller. Det är ju bara att leta vidare och tillsist kommer det rätta boendet. Men det känns segt!
 
Nu ska jag ta en snabb powernap innan jag drar till Vallentuna för kursis med lill Fräsan. Idag ska vi lära oss slappna av ;) haha

Leona vs Freja

 
Jag älskar mina tjejer mest av allt♥

mohahha

nu är det jäkligt spännande!!! mohahhaha håll tummarna för oss så det fortsätter gå åt rätt håll!

Första snön

Idag har jag skådat första snön. UNDERBART! Fick till ett riktigt bra vintervrål ute på klubben och alla tittar lite halvt nervöst på mig, jag gör en axelryckning och talar fint om att man måste vråla in vintern annars stannar den inte kvar. Och där stod vi 4a stycken frusna hundmänniskor och vrålade en liten stund. hahaha! Underbara människor!
 
Idag har det varit en riktigt bra dag. Jag har fått träffat fina Linda som oavsett hur bakis hon än är, så är ett möte med henne väldigt upplyftande. En trevlig intervju på Flustret som kanske blir min näst kommande arbetsplats. Dock bara extra jobb,. Suck.. men något är ändå något :)
 
Tänkte skriva en massa om jobb men jag orkar fan inte. Så jäkla tråkigt.. jobb jobb jobb.. att ni inte tröttnar på att läsa den här bloggen ;) Istället tar vi upp hundämnet som också är en stor del av mitt liv. Pratade med Hanna igår som fick mig att fundera på vattensprutar idén jag hade.. hon som träffat Freja (dock aldrig sett hennes "låsning") trodde inte att det skulle fungera. Jag ska nog faktiskt testa på det så kallade "skvaller träningen" Det skulle nog fungera skit bra när vi stöter ihop med katter och annat störigt. Dock det där med att hon blir så muppig när Leona och hon leker ute.. det får jag fundera på.. fast det är ju bara så när någon av dom löper än så länge, så kanske ska dom inte få leka utomhus under löp tider.
idag när vi var på klubben fick dom springa av sig lite efteråt. Och Leona när hon leker då morrar hon och muttrar väldigt mycket.. "rottisen". Det har hon gjort sedan hon var liten bebbe och ingen har någonsin brytt sig om det. Men idag såg jag hur Freja blev taggad på det.. Hon går verkligen igång och muppar upp sig, springer fram till Leona och mäter sig med henne. liksom.. lägger upp huvudet på Leonas manke, hög svansföring och spänd i kroppen. En ren utmaning. Och där hör hon ingenting. Då måste jag alltså flytta på Freja med händerna eftersom hon inte hör ett dugg. Eller göra så att Leona är en fri zoon.. träna så att Freja och Leona inte ska leka när dom är lösa, utan böra lulla runt lite i det fris.. det kanske vore något. Tänk vad med ideér man får så fort man skriver ner saker och ting!
 
Nu går jag ut på djupt vatten men tidigare gick vi för en instruktör som sa att när Freja blir så blockad att hon inte hör och är uppe i den stressnivån då inget biter. "jag kan ju slänga ett koppel på henne eller en nyckelknippa mot henne utan att hon bryr sig, jag har även brottat ner henne utan resultat" Då ska jag "strypa" henne. Det låter mycket värre än vad det är måste jag tillägga där! jag ska alltså hänga henne i kopplet tills hon slappnar av. Det går inte att förklara detta på något vis utan att det låter helt förfärligt men det är verkligen inte så illa som det låter. Det är ungefär som när hunden konstant drar i kopplet. Den blir strypt. Men detta behöver man bara göra någon sekund och då slappnar dom av. Men egentligen.. hjälper detta i längden? Just för stunden lägger hon ju av, men jag vill ju inte komma i den sitsen att jag måste göra det varje gång hon låser sig.
Därför, till min vän Hannas enorma lycka har jag nu börjat kolla på alternativa metoder där klickern kommer aggera min bästa vän. En utmaning står inför mina fötter och skam den som ger sig.. men nu ska jag fasen få schäfern att lyssna!

allt börjar gå åt rätt håll

Funderar allvarligt på att köpa trisslotter för hela lönen och bara hoppas på att man skrapar fram en och annan miljon. Finns så oerhört mycket jag vill köpa.. självklart bara hundgrejer.. och självklart inget vi verkligen behöver. Men som vi vill ha! haha. Tur att jag fyller år snart.. då ska jag skriva ner allt jag vill ha på en lapp och lägga under huvudkudden, sen är det bara att hoppas att "någon" finner den och gör min önskan uppfylld. Kanske borde sätta upp ett par stycken lappar i lägenheten så att "någon" inte missar dom.. haha skämt och sido.. fingrarna kliar och Canis sidan är första sidan jag går in på när jag startar datorn!
 
Det funkar bra med dogsen nu. De bråkar inte. Allt är precis som förr.. de springer på som vanligt och inget allvarligare än lite vardagsgruff. Jag har inte haft dom lösa igen tillsammans. Men i morgon blir det så.. vill gärna inte släppa Freja lös hur som helst utan någon inhängnad eller lina. Och att leka i lina är ingen bra idé ;) Dock har jag nog kommit på en brytning nu.. vattenspruta!! Ska införskaffa mig en liten rackare som får plats i jackfickan sen ska vi bege oss ut på kattvakt för att testa mitt nya knep. Hur tycker ni att det låter? Sanningen nu!! Igår fick Leona springa av sig i spåret tillsammans med Elisas lilla valp.. mest störigt tyckte Leona som höll sig för sig själv en bit bort. Sprang som en galning fram och tillbaka i skogen.. hon är verkligen som en valp när man släpper lös henne ♥

Sen fick Freja komma ut och träna lite vardaglig inkallning. Lina på och morsan var passiv. Men hon kom fint varje gång jag ropade och blev rikligt belönad med både leksak och godis.. tillsist började hon komma till mig utan att jag ropade och då kände jag att det var läge att sluta träna. #Man ska sluta när det går som bäst#
 
Imorgon blir det ytterligare ett seminarie på Arbetförmedlingen, denna gången med handel inriktning. Efter det en intervju på krogen där dom sökte folk. Känns som att det börjar ljusna lite :) Avslutar vistelsen i staden med en fika med fina Linda ♥

När det plötsligt slår en...

Dagarna tickar på och jag fortsätter mitt letande mot "dröm"jobbet. Idag har jag tillbringat dagen på arbetsförmedlingen i Uppsala på seminarie med inriktning Restaurang och Hotell. Flera olika företag var där och berättade om vad dom letar efter för folk samt gav en tips på hur man ska svara för att sticka ut ur mängden. Jag lämnade in Cv till Arlanda där dom sökte mycket folk. Sen kom ena tjejen från en krog i Uppsala fram till mig och sa att hon ville prata med mig. Enligt hennes magkänsla var jag den dom sökte (!) Lämnade mitt Cv dit också och hon ringde upp precis när jag satt mig på bussen påväg hem och ville träffas på Torsdag. Nattjobb är väl inget jag har någon bra uppfattning om, men just i min kostym får jag inte vara kräsen. Och vad har jag att förlora? 
 
Klubbmästerskap på klubben i Söndags. Fullrulle heladagen och Leona fick tävla i Rally, Lydnad, agility och en skoj tävling. Gick inget vidare i varken Rallyn eller lydnaden men efter agilityn var hon på g och körde skojtävlingen klockrent! Hon var väldigt trött efter den dagen! Freja har börjat löpa och fick därför inte vara med.
 
När tävlandet var över och allt var klart för hemgång lät jag hundarna springa av sig lite i inhängnaden. Och vips så rök dom ihop. Vrålar till och Leona lägger av och viker undan, men Freja (den jäveln) vägrar ge sig och går på igen igen igen. Slog till henne med kopplet så jag fick iväg henne en bit sen var det bara att brotta ner henne. Där satt jag säkert i 2minuter. Men min mongo schäfer och stackars Leona som höll på att baja i brallan så som jag vrålade på dom. När hon ger sig då ska la fan Freja lägga av. Hatar att jag inte kan bryta Freja när hon blir så jäkla blockerad av stressen. Varför lyssnar hon inte på mig och vad fan gör jag för fel??? Jag blir tokig.
Leona.. stackars lilla Leona som försöker vara duktig men har en så långsynt lillasyster som vägrar ge sig.
 
Jag känner igen det tillståndet Freja hamnade i, det är precis samma när hon ser en katt eller en ekorre. Hon blir helt blockerad. Ser inget. Hör inget. känner inget. Hur fan ska jag bryta henne? Nåväl.. allt är ju som vanligt så fort båda lugnat ner sig och slappnat av. Dom är hur bra vänner som helst annars, ligger och brottas på golvet, sover med varandra. Promenerar med varandra.
 
 
 
 

Lift me up.

Vänd allt mot rätt håll igen. Hållet där allt blir enklare, livet ljusare och skratten högre. Låt mig känna den där känslan jag så länge velat känna. Lättnad. Frid. Låt klockan stå still bara en kort stund varje dag och låt mig njuta av det jag har. Uppskatta de jag har omkring mig och hinna fundera ut vad mitt nästa steg ska bli. Låt mig få vakna en morgon och känna mig fylld med energi och motivation. Låt mig få känna spänningen i livet. Pirret i kärleken. Längtan efter framtiden.
 
 

kan inte låta bli..

Jag kan inte hjälpa det men vissa saker som dyker upp i livet gör mig bara så frustrerad. Kalla Fakta programmet var ett av dom igår..bilder på djur inkastade i frysar. Chefer som ljuger om och om igen. Som om det inte räcker med att djuren bor på tok för dåligt om man jämnför med hur de skulle haft det om de inte blev infångade och placerade i små inhängnader, och fått maten serverad. Det är skamligt. Men ändå älskar jag att besöka djurparker, tycker det är så roligt att få se hur ett lejon verkligen ser ut och hur en varg verkligen känns att klappa. Magiskt. Men det är verkligen på djurens bekostnad som vi besöker dom.
 
imorse gick jag i vanlig ordning ut på facebook och scrollade förbi andra ledsna, upprörda och arga människor som också sett programmet. Sen kommer jag till en gammal arbetskamrat som helt enkelt gör mig förbannad "ser av vissa uppdatteringar att det gått ytterligare en vinklad dokumentär på en reklamkanal ikväll. Slappna av!" Jag ryser i kroppen och öppnar genast fliken med kommentarer som är lång! Killen som gjort status uppdateringen har inte sett programmet, han har förutfattade menningar pga att kalla fakta för några år sedan gjorde ett inslag av Mcdonalds där både han och jag jobbade, som enligt honom inte stämde ett dugg.. Enligt mig stämmde det ända ut i fingertopparna. Försäljning av gamla hamburgare som legat i värmeskåpet för länge. Personal som tvingas stämpla ut när det är dåligt med gäster och in tidigare om det är mycket folk. Enligt honom stämde det inte.. varför?! - svaret på det kan mycket troligt vara att den här killen hade en högre possition än vad jag hade. Jag var bara en vanlig arbetare medan han var en av dom som gick med vitskjorta. fnys..
 
Alla stora företag fifflar vid sidan av lagen. Böjer och vrider hit och dit.. det vet alla. Men när människor och djur lider av människans otroliga dumhet.. då har det gått för långt!
 


spårskog och syskon mys!

Helgen har tillbringats i Knivsta.. staden jag inte besökt sen jag och mina vänner var där med blommor och gråt. Tungt.. många tankar och jag önskar så att du fanns kvar så vi hade kunnat träffats. Saknar dig så innerligt, och du fanns i mina tankar hela helgen ♥
Helgen var kanon bra. Freja skötte sig exemplariskt (nästan;) ) På Fredagen var det teori och sent på kvällen började jag rulla hemmåt och blev påminnd om att vinter däcken snart borde åka på! Upp tidigt på Lördagen och la två kanon spår till Freja. Hon var så jäkla duktig!!! Otroligt vad hon (och jag) lärt oss. Uppletande.. njaa det gick väl sådär.. och budföring som hon också satte som en klackspark!
Instruktören för helgen var kanske inte i min smak. Hon var.. annorlunda. Jag börjar bli så fruktansvärt irriterad på att folk som inte känner varken mig eller min hund ändå ska gå på mig om hur jag tränar min hund. Och denna gången sa jag till (guldstjärna till mig) När vi skulle köra uppletande använde jag lina på Freja eftersom jag fortfarande är osäker på om hon kommer in till mig. Inkallningen är fortfarande inte 100 och därför vill jag inte äventyra detta så att hon gör fel och vi måste börja om på ruta ett. Skickar ut henne i rutan och hon springer ut och hämtar föremålet, tillbaka in stannar hon och tvekar. Jag kallar på henne igen och hon fryser till. (ska jag.. eller ska jag inte..) då börjar instruktören också locka på henne och även de resterande 3st i gruppen. Jag blir förbannad och så säger hon att jag inte ska bli sur på Freja. Då talade jag klart och tydligt om att jag inte är ett dugg sur på Freja utan på dom. Stackars Freja vet väl inte vem hon ska komma till om det står 5personer och ropar på henne!!! Gah.. sen talade hon om för mig att jag borde träna på att byta leksak med Freja, då kommer hon komma mycket lättare.. även där talade jag om för henne att det inte handlade om ifall hon hade en leksak eller inte. Vill hon inte så vill hon inte. Hon har inga problem alls att lämna saker, det är inte det vi jobbar på. Det har dock underlättat mycket när vi började träna så men nu handlade det inte om det.
Som sagt.. jag och denna instruktören passade inte så bra ihop. Nöjd med dagen var jag iaf!
Söndagen var vi ut i skogen igen. Jag bröt Frejas första spår då hon inte alls var fokuserad, (troligen trött sen dagen innan) Sen la vi ett åkerspår då instruktören ställde sig bredbent övet Frejas spår.. (hon menade på att Freja skulle klara detta) Skickar på Freja i spåret.. hon stannar till vid instruktören, kollar av henne, kolla om hon kan gå på sidan av henne men eftersom linan spändes då så gick Freja rakt i spårkärnan under instruktörens ben! :D det ni :)
Lyckad helg trotts några duster med instruktören och jag klarade min spårutbildning vilket innebär att jag nu får hålla prova på dagar i spår på klubben!
På söndag kväll åkte jag och Freja till min kära syster som nu flyttat till egen lägenhet och mös med henne lite. Kanon fin lägenhet, även fast inte jag skulle bosätta mig i Södertälje kanske ;)
 
Min älskade syster, du betyder så mycket för mig ♥

Höstmys.

Dålig uppdatering innebär iaf för min del att jag haft fullt upp! Martins födelsedag blev lyckad och han uppskattade överasknings besöket, smörgåstårtan och presenterna :) Av mig fick han/vi en helg i Göteborg på det fina Gothia Towers hotellet. Ensamtid med varandra får man aldrig för mycket av ♥ Så i November beger vi oss till de lite mer södra delarna av Sverige.
Vi har hunnit med Örebrolägret med gamla klasskompisar och lite nya människor. Verkligen en lyckad helg med massor av hundträning skratt och vin! Towa Lindh var inhyrd och lärde oss massor om grunden till lydnaden, samarbete och momentinlärning. on var verkligen super duktig!
 
Frusna hundsportare helt inne ekipaget som tränar för Towa Lindh.
 
Dagarna i Örebro gick super fort. Fullspäckat med lydnad, rallylydnad, spår och Uppletande. Funderar på om vi ska dra ihop en till helg i vår. Vore verkligen super roligt!!
Igår blev det lilLördag firande med finaste Linda
 
Shopping, en massa tjejsnack och vin! Bättre kan det nästan inte bli.
Tog en långpromenad med hundarna i morse och försökte fotografera dom lite. Men min mobilkamera har gett upp och levererar bara brusiga/suddiga bilder. Suger.. men det fåt duga tills man köper en ny. Har laddat hem Runkeeper appen till mobilen och blir chockad varje gång jag tar en promenad med den. Trodde jag gick långapromenader med hundarna men den idag låg bara på 4km (?) i morgon ska jag gå en annan av mina långa för att se hur lång den egentligen är ;)
 

Hjälp sökes

Blir så irriterad på den lilla svarta. Känner mig lite hjälplös i hur jag ska få henne att vilja vara med mig. Att hon ska tycka att jag är en resurs och det bästa som finns. Nu ett tag har hon varit helt tvärtom. Hon struntar i mig helt totalt och det verkar mer eller mindre som att damen klarar sig bättre själv. När vi tränar, måste jag på något vis förbereda henne för att nu ska vi träna och nu ska du vilja vara med mig. Men i vardagen lyssnar hon inte ett skit. Flera promenader på raken har hon envisats med att dra i kopplet.. frammåt ska vi. Hör inget. Vill inte. Och igår drog till och med Martin ner henne i backen (båda flickorna brukar lyssna bättre på honom än på mig) men inte ens det brydde hon sig om. Hon visade inga som hellst tecken på underkastelse. Hon bara skakade av sig och gick vidare i samma vilja att gå först och inte lyssna.
Fan.. vad ska jag göra? Hur kan hon inte vilja vara med mig eller ens lyssna på oss när vi säger till henne på skarpen?! Samarbete mellan förare och hund är tydligen inte så lätt som jag trodde. Leona är ju helt tvärtom, hon vill vara med mig. Dessutom är hon lätt att bryta om hon får för sig att inte lyssna (godis, leksak) Men Freja bor innuti ett betongrör som inte går att rubba och jag känner mig lite handfallen i hur jag ska göra med vårat problem.
I morgon ska jag träna med Marion och jag har bett henne titta extra på just det här.. hoppas på att hon har bra tips så jag får en fin relation med min lilla kråka.
 
Torsdagen börjar närma sig med stormsteg och det känns så jäkla kul att det ÄNTLIGEN är dags för en tränings weekend i Örebro med dom bästa ♥ Jag har förberett för Rallylydnaden med två olika banor. Sen har jag även fixat en liten tävling med lite priser :) Super kul ska det bli. Hoppas på att jag får galet mycket tränings och tävlings hjälp så att vi snart kan börja jobba oss mot tävlingsplanen!
 
Imorgon är det Min fina Sambos födelsedag. Smörgåstårtan är beställd och hans familj kommer över på fika i morgon, något som han själv är helt ovetandes om än så länge.. undrar hur jag ska kunna förbereda så han inte förstår ;) hihi
 
Jag och mina olydiga busar.