Det där med bilder.

Jag är så sjukt dålig på att ta bilder. Och när jag väl tar kort orkar jag inte lägga in dom på datorn och sedan ut på bloggen. Om jag bloggar via mobilen blir alla bilder snea/på sidan.. alltså inte som dom ska. Sjukt tråkigt!
 
Idag kom den efterlängtade bollen. Den som jag och Hanna köpte likadan på stora Stockholm som dom då sa var outstanding. Både jag och Hanna föll pladask, självklart skulle vi ha en boll som verkligen höll!
125kr och den höll en gång. Sjukt tråkigt. Skickade ett inte allt för trevligt mail och nu ÄNTLIGEN kom en ny boll! Ska man behöva vänta så jäkla länge?! jaja.. vi har fått våra bollar.. och de ska självklart invigas!
 
 

Underbara dagar!

Dagarna som gått har innehållit väldigt mycket hundträning. I lördags mötte jag upp Hanna i Hallstavik för att träna lydnad med schäfrarna. Gick kanon bra och fick bra beröm med kontakten mellan mig och Freja.. *som vi jobbat på den där kontakten* Fick massor med insperation när jag kikade på Hanna och Teja när de tränade. Så härliga att se på! Igår blev det ett lydnadspass för båda hundarna på förmiddagen. Freja skötte sig bra, och fick störning av en okänd hund på bk vilket är jätte bra träning! Leona tränade jag först lite lydnad med men sen övergick vi i trix istället och nu ska vi börja arbeta in lite nytt så gammeltanten får jobba lite med huvudet :)
En sväng till ridhuset blev det på kvällen.. inte så bra träning. Inte alls planerad och vi gjorde egenligen inget vettigt. Tränade lite fotgående och kontakt.
Idag mötte jag upp Jenni vid Herrgården och tränade. Dagens läxa blev:
  • Matte ska torrgå. (gå linförighet utan hund, tänka på att göra lika vid svängar och halter så det blir tydligare för hunden)
  • Fast stanna (kunna gå runt Freja när hon står still.. lägga på lite störning)
  • Apportering..
Mest av allt ska jag inte vara så jäkla osäker. Hur många gånger ska Jenni behöva säga det innan jag förstår?! Dags att skärpa till sig och bli lite mer självsäker i hundträningen!
 
Nu blir det en härlig promenad i dagens underbara väder!!

Årsmöte

igår var det dags för årsmöte på Östhammarshundungdom. Tacomys med medlemmarna sen blev det möte och gå igenom året som varit. Tackade av Ordförande Anna, ledamöterna Susanne och Josefin. Fikastund och härligt snack (Hundar så klart) och sen levererade Anna ut 3 rosa stora rosor med ett fint tal till varje ros som gjorde att tårarna rann på de flesta av oss. Urs.. jag är verkligen ingen som gillar att gråta ofentligt. Men När man blir så rörd så kan jag inte hålla tillbaka tårarna.
 
Nu sitter jag alltså som ordförande för klubben. Det känns stort. Galet stort. Med det stödet jag har från vår styrelse samt Anna, vår gamla ordförande så känns det riktigt bra. Jag tror det här kommer bli ett klockrent år som kommer innehålla galet mycket hund!

Valuta

Skattepengar. Jag är fan dålig på sånt här. Vet inte mer än vad jag vet och det är inte mycket. Men ändå blir jag arg, frustrerad, och allmänt less på Svensken som ska ha ta mig fan precis allt serverat på silverfat. Jag måste andas lite, samla mig. så.. 
Ett jävla snack om det här med skatten. Sänk skatten. Vi betalar för mycket skatt. Kungen använder upp våra skatte pengar. Många tycker helt enkelt inte att vi får valuta för våra skatte pengar.
Nää.. det är klart. Vi kanske skulle bli som många andra länder där de får betala för att gå i skolan (vilket kommer leda till att de familjer som inte har råd låter sina barn börja jobba, och så var barnarbete på tapeten igen.)
Vi borde avsätta kungen och resten i den familjen för dom kostar 8kr/msk/år.. SJUKT DYRT! tänk vad man hade kunnat göra om man vore 8kr rikare varje år, vilken lycka!!
 
Om våra skatte pengar istället skulle gå till äldreomsorgen så våra älskade gamlingar blev behandlade bra, som de människor de faktiskt är, fan vad bra det hade varit.
STOP. Jag kan nästan garantera att äldreomsorgen inte skulle bli bättre om mer skatte pengar pyttsades in där. Det är vanliga människor som jobbar där. Vanliga hederliga människor som får stå ut med allt från ett leende till en örfil. Emellanåt går de verkligen på knäna för att se till att de äldre ska ha det bra. Sällskap, torr blöja, rent i hemmet, mat i magen, en promenad. Det är trist att ingen ser det. Men tänk på att inte klanka ner för mycket på de som jobbar med äldreomsorg. De känner de äldre på ett sätt och du på ett helt annat sätt. Även om det är din mamma eller mormor som bor där så lär vi känna dem på ett helt annat sätt än vad ni gör. Jag menar inte att vi känner dem bättre, men anorlunda.
 
Det är sjukt svårt att jobba med äldre. De är vuxna människor som kan mycket mycket mer än vad en själv kan. Det är ett yrke som är sjukt tungt. Och självklart kan det bli bättre, men det ligger mest i inställningen hos de som jobbar med de äldre. Inte i pengarna.

Vinter kärlek.

Stressig dag igår men jag kom i tid till allt jag skulle komma i tid till! Först jobbet några få timmar, sen direkt mot Östhammar för sportlovsaktivitet med Tina. Kom bara 1st sen precis när vi plockade ihop kom det två barn med en hund, visste inte riktigt om de tillhörde oss eftersom de var så himla små men vi pratade lite med dom ochså fick dom en hundgodis påse så var dom nöjda sen :)
Iväg till BK för att låta Freja rusa av sig lite i snön. Hem för att byta om, på med skidorna och ut på isen med Sambo och Leona. Jäklar vad fort det gick!! Drog en massa med henne för ca 5år sedan och tydligen kom hon ihåg kommandona, jag ropa frammåt och jävlar vad det gick! Struntade fullkomligt i rådjuren som var på isen hon bara sprang! hahha.. underbara hund. Underbara vinter. Tror Martin blev lite avundsjuk som inte hade draghjälp ;)
 
Bild från aktiviteten.

Skidpremiär

Blev först en 5kilometare med Freja, Elisa och Zero.En sväng med Leona och vikter i klövjeväskan. Sen skidpremiär med Freja. Följt av lösträning på isen.
 
Mina fina hundar var trötta och jag var ännu tröttare!
Såg fram emot en skidtur även idag, men jobbet ringde och det var bara att sätta sig i bilen och ställa upp. Det får helt enkelt bli skidor nästa vecka..
 

Fina vänner

Jag har sån jäkla otur att alla mina fina underbart härliga vänner bor så långt bort. Men efter ett telefonsamtal känns ni närmare mig än någonsin. Så glad över att jag har er ♥

Att övervinna en rädsla.

Planerade om helgen lite hastigt och lustigt i Lördags, istället för att bila ner till mamma och mysa med dom blev det en sväng till Hanna för att mysa med henne och vår älskade Morberg ;)
Hundarna accepterade varandra ganska bra faktiskt. Det var lite gruff emellanåt och under två timmar busade dom som fan! haha Men det är två tjejer med hett temperament så man får passa sig lite, speciellt när den ena löper och sen andra snart går in i sitt löp. Men att dom i slutändan accepterar varandra är ett stort steg på rätt väg :)
 
 
Blev en vinig kväll som vanligt med massa mumsigt tilltugg och ännu mer tjej snack. Dagen efter blev det efter mycket tjat från Hanna, en ridtur. Sjukt jäkla rädd var jag.. sån himla respekt för de där djuren och eftersom jag inte kan ett dugg om dom så vet jag ju inte alls hur man beter sig på en häst rygg.. Upp på ryggen kom jag iaf och då trodde jag faktiskt att jag skulle svimma. Shit!! Men så fort han började skritta iväg så kändes det som det bästa jag gjort på väldigt väldigt länge!!
 
Sen fick vi lite sällskap på ridturen av en lös häst som också vilja följa med. Vilket resulterade i att jag fick gå med hannas och min häst medan Hanna försökte hålla i den andra hästen.
 
 
Jag överlevde helgen och har en sjuk träningsvärk i rumpan nu.. (eligt Hanna får bara de som är sjukt otränade det.. så.. jag är väl sjukt otränad då!) haha..
 
Måste passa på att rida en gång till innan Pajas flyttar. Han var så himla snäll den där hästen. Lugn och fin, passar mig utmärkt ;) Tack för en händelserik helg Hanna ♥
 
 

Motionera mera.

Min kondis är kass. Alltså helt värdelös. Tog en promenad med Elisa och hundarna och plumsade runt i snön på gärdena och i skogen.. 1timme och svetten rann! Helt tokigt.. Det bästa med promenaden var dock att Freja höll sig vid mig hela tiden.. stack inte en enda gång.
 
 
Jag vinner igen !
 

humör upp, humör ner.

Dålig dag igår. Olustig känsla i kroppen hela dagen. Varför kan man inte bara radera sånna dagar. Sova bort dom, det hade varit skönt.
Vaknade med samma olust känsla i kroppen och begav mig ut med hundarna för att rensa tankarna.. 2timmars koppel promenad blev det och jag kom fram till ingenting. Hela promenaden försökte jag peppa mig själv, upp med humöret, men någonting gör att det är lättare att dala än att skina idag. Nåväl hundarna blev rastade väl och det var en väldigt mysig promenad.  Tur att jag har mina flickor som får mig att le dagar som denna.
 

Snöigt värre.

Det kommer bara mer och mer snö vilket är helt sjukt eftersom vi hade mycket redan innan det började snöa igen.. Nu räcker det för min del. Jag vill ha gröna ängar att spåra på och mossiga skogar att promenera i tack!
 
Torsdagen tillbringade jag på föreläsning som memea mohlin höll i, intressant som vanligt och fick lite idéer till mitt eget kursande. Nu gäller det bara att lägga upp planeringen så det blir bra också.  Jobb hela Fredagen men hann med en riktigt härlig tur i skogen med hundarna. Lördag och Söndag var det sista delen av utbildningen av valpblocket som betades av så nu är den delan av utbildningen klar! En bra helg med massor av disskussion och praktiskt jobb. Sen blev det en sväng till ridhuset på Söndagen med Freja. Var lite lagom med hundar där så jag vågade koppla lös henne och jobba med henne helt fritt. Bra träning och tungan släpade långt i backen när vi tog oss därifrån. Måste jobba på med stadga i ställandet så hon inte trippar efter mig efter ett tag, hon är så van att jag ska vända mig om efter en stund så nu ska jag jobba på avstånget. Att skilja på ligg och stanna är också lite svårt.. det får jag träna in lite bättre s hon inte gör rätt fast fel ;)
 
Idag blev det återigen veterinären med Leona. Hon har enligt veterinären fått något skit i örat som irriterat henne under helgen och hon ville inte alls att varken jag eller Martin skulle kika så det fick bli en spruta hos veterinären. Lite sår efter att hon troligen kliat och försökt få ur det där ur örat och sen har det samlats massa bakterier, smuts och svamp precis vid trumhinnan. Så nu är det noga att vi sköter om örat så det inte blir någonting med trumhinnan. Blir återbesök om någon vecka så får vi se om det blivit bättre.
 
Så där såg det ut när det var rakat och klart.. stackarn. Inte undra på att hon hade så jäkla ont! skönt att det är fixat nu så att hon får pigga på sig lite snart igen.
 
 

Du är en saga för god, för att vara sann.

Mötte upp Elisa i Alunda för lydnads träning. Freja hade vaknat på helt rätt sida och var sammarbetsvillig och frammåt. Härligt att träna henne när man ser hur hon bara vill ha mer och mer. Sjukt duktig och vi tränar vidare med platsliggningen och påbörjade lite framförgående. Körde igenom momenten i lydnadsklass 1 och blir förvånad över hur långt vi egentligen kommit. Min Svarta fara. Känns skrämmande nära nu att börja träna i kedjor och finslipa. Sköj!!
Leona fick också röra på sina lurviga, även fast hon helst bara hade velat kissa runt och inte göra ett dugg vettigt så apporterade hon riktigt bra. Sen skulle vi visa Elisa hur ett fotgående kan se ut om man alltid kollar på hunden och belönar. För en gångskull gick Leona riktigt bra så det blev ingen visning ;) Zero är en duktig krabat, full med liv som man emellanåt måste påminna att ha tassarna på jorden och lyssna, bara så man får belöning. Men annars är det bara Matte Elisa som måste börja lyssna och träna sig själv :P
 
Blev en långpromenad med Zero och Freja i koppel på ny väg. Trevligt. Sen åkte vi och köpte lite fika som vi tog med till pulka backen där Leona och Zero fick plumsa runt i snön!
 
 
Min lilla flicka börjar bli en stor flicka nu ♥
 

Take me out!

Älskar att vara ledig mitt i veckan. Nästan inga människor ute och hundarna får all tid och omtanke helt för sig själva.
Blev varsitt spår i morse. Leona var helt tokig och jag fick verkligen ligga i att bromsa annars hade jag nog varit på andra sidan jordklotet nu ;) Fint arbete och hon uppskatade dosorna i spåret. Freja jobbade på med bra fart och vill fortfarande hällre fortsätta spåra än att mys-mumsa i spåret. Nåväl, hon jobbade på bra! Lydnad med lillFräsan blev det sen och hon är helt jäkla otrolig. Sjukt rolig hund att träna med. Hon är super duktig men det märks att jag måste träna henne oftare och vara lite mer konsekvent. Vi avslutade med en koppelfri promenad i skogen. UNDERBART. Hundarna höll sig till mig och när det var dags att avsluta promenaden och hoppa in i bilen följde båda med helt frivilligt! Freja har blivit så duktig på det.. 4ggr nu som jag inte behövt bråka med henne och bli sur bara för att hon ska hoppa in i bilen! Framsteg gillar vi :)
 
Hittade godis på en sten!
ursäkta bildkvalitén men det snöade som fanken ute!
 
Nu öser snön ner från himlen, då passar jag på att köra ett varv med dammsugaren och förbereder mig inför ett lydnadspass ikväll, har jag tur kanske Martin hänger med ut och vill fota ;)

Skrämande Uppenbart

Ibland blir allting så skrämande uppenbart. Så nära inpå att gråten nästan väller ut just bara för att man var så dum att man inte såg. Att jag inte reagerade. Istället lever jag i min trygga bubbla och verkligen tror på allt som sägs och som jag ser.
 
Gick förbi kyrkogården med Elisa idag och pratade om Ellinor. Fina saknade vän. Hur jävla dum man var som trodde på alla de där bilderna hon la upp på facebook. Fan vad puckat. Kände jag henne inte bättre än att tro att allt var sant. Att allt blivit bra. Som en handvändning.
Ibland blir jag så himla less på henne.. så självisk hon var som lämnade oss kvar. Med alla frågor. Sättet hon valde att lämna jordens yta på.. hade hon verkligen tänkt igenom det? Hade hon tänkt på konsekvenserna det gav?
 
 
Men mest av allt är jag bara arg på mig själv. Att jag inte såg vad som komma skall.

Jag berättar allt, men säger ingenting.

Lördagen var väldigt intressant. Många härliga människor samlades för en helkväll ihop och alla gick all in! Underbart, mycket skratt och snack som avslutades lite som en flopp.. Nåväl, kvällen som helhelt var guld. Men bortskämda människor är varken något jag eller Martin tycker om. Att bara ta förgivet att allt är ok och att alla ska ta hand och städa upp efter dem.. det är urs. 
Söndagen bjöd på fint väder och tyvärr mestadels soffhäng, sliten efter gårdagens bravader. Goffandes i soffan större delen av dagen och intaget var allt annat än nyttigt. Det blev dock en rejäl promenad med flickorna på kvällen så lite nöjd känner jag mig iaf ;)
 
Idag bilade jag hem till Elisa för att promenera i Alunda. Ny miljö, ny störning. Freja tog det med ro och skötte sig väldigt bra. Sen blev det en sväng i skogen längst traktorspår med Leona och Zero. Full fart var det kan jag lova! När vi tillsist vänder om för att gå hemmåt inser vi hur jäkla långt vi har gått, och hur långt det är tillbaka till värmen och den mjuka soffan. Trötta nöjda hundar, utslagna ägare!
 
 
 

Glöm aldrig hur lycklig hon gör dig.

små fina ord kan betyda så himla mycket.
 
Känner mig väldigt känslosam den här veckan. Alla känslor jag har går ut med 100% Vilket gör att jag är antingen eller. Idag är dagens ord lycka. Lycka att kunna promenera hundarna, utan koppel 1,5timme och bara känna lugnet. Schäfern lyssnar, och gamlingen sitte inte fast i godisfickan. Solens strålar som fyller mig med energi från topp till tå. Ett lika härligt samtal som vanligt med min fina Hanna. Så olika, men ändå så lika. Handla hem fina, våriga saker från staden. Skratta åt att man har den smuttsigaste bilen i hela Uppland. Kommer hem till ett brev som får mig att undra vad hon nu hittat på för bus. Fröken A. Bergström från Örebro. En tjej som får mig att le trotts tunga dagar. En tjej som får mig att inse hur en bra vän är.
 
 
I ett brunt kuvert låg den här bilden med ett post-it-hjärta där det stod "glöm aldrig hur lycklig hon gör dig" Jag blir så rörd. Tack snälla fina Anna. Jag kommer aldrig glömma. Aldrig glömma hur lycklig mina hundar gör mig. Hur de förgyller varje dag av mitt liv. Och hur lycklig mina vänner gör mig. Känner mig väldigt lyckligt lottad över att ha så fina vänner. Tack! ♥