8ÅR

Vart tar tiden vägen? Serriöst? Idag firar vi 8år här hemma..
Min fina fina Leona. Vart tar åren vägen? Hur kan vi ha tillbringat nästan 8år ihop..redan.
 
 
Jag älskar dig, du är helt fantastisk ♥
 
 
 
 

Graduation -Vitamin C

Idag. Just idag spelas denna låten extra högt, tårarna rinner, och jag tänker på dig. Du fina, härliga människa. Vart tog du vägen. Ena dagen var du här med oss, andra dagen var du borta. Den svåraste perrioden i mitt liv satte fart och jag vill Aldrig uppleva den igen! Jag vill aldrig mista någon igen.
 
 
Jag saknar dig något så otroligt och jag önskar så att du vore kvar här hos oss..
Älskade, saknade Ellinor♥

Freja

Nu har jag beställt en fotobok med Frejas bilder. Hur fin som helst blev den, super nöjd :) Så mycket känslor som dyker upp när man kollar gamla valp bilder. Tänk att tiden gått så himla fort. Helt galet. Känns som att det var igår jag fick min lilla dunboll i famnen och kunde kalla henne mig.. bara min ♥
 

Det vackraste jag vet.

Min skönhet.
 

Nöjd tjej

Tvättat äckliga hund filtar. Skickat brev. Gått bank ärenden. Gjort hundungdom saker. Gått lång och härlig koppel promenad med Elisa, Freja och Zero. Lät Leona och Freja rejsa medan jag städade bilen som nu är betydligt mindre hårig. Tvättar äckligt håriga fleece tröjor. Snart ska jag ta mig an städningen av hushållet och packa ner resten av julen så det snart blir vår på riktigt. 
 
Sjukt nöjd med min nya design på bloggen. Tack snälla Anna som fixade den till mig :)
 

Hundar på lösdrift.

Ledig idag vilket innebär hundig dag. Valde mellan en långpromenad i koppel på de "gamla vanliga" vägarna eller att ta mig ut i skogen, släppa djuren och bara vandra fritt. Strunta i allt vad inkallning heter och bara lägga att gammalt groll bakom oss. Sagt och gjort. Vi tog oss ut till skjutbanan, släppte hundarna och vandrade rakt upp i skogen.. plumsade i den djupa snön och hundarna bara sprang för glatta livet. Lekte.. jagade varandra.. hämtade pinnar.. sprang till mig och hämtade kakor jag tagit med mig till dom.

Båda två var väldigt "mammiga" under promenaden. Freja kom "hela vägen fram" till mig flera flera gånger och vi bara mös. Av lugnet. Av stillheten. När promenader är som bäst då är dom precis så här. Vandrade länge och väl.. hittade crossspår och följde dom, som en labyrint på ett öppet fält, in i skogen igen och vips var vi borta vid crossbanan där jag ibland brukar släppa dom. Får syn på en man med två hundar och kommer på hur jäkla puckad jag är som inte har med mig kopplena!! Vände och gick tillbaka till bilen. Hundarna följde med fint och Lyckan var total.. Sen vips så får Freja syn på något och drar.. gah.. skit hund. Kommer tillbaka 6minuter efter när jag ringt till Hanna för att lugna mina nerver om vilsdvin och andra hemska djur som kan äta upp min fina.
Inte ett ljud säger jag till henne.. och hon följer min sida länge. Stannar till precis framför bilen. Och sen när jag säger till henne att hoppa in.. då gör hon det av sig själv! Inget bråk, inget bönande från min sida. Hon gjorde det från första kommandot!
 
 

Mia

Mia. Mia skäringer. Mia på Grötö. Avig Maria.
 
Hon är ju helt totalt jävla underbar. Jag älskar henne. Hon känns så äkta. Så levande. Så naturligt vacker. Så Naturlig hela hon. Mer Maria till folket!
 
 
 

Lööördag

helg igen.. känns som att det var helg för någon dag sen.. dagarna går obeskrivligt fort.
 
Trivs på nya jobbet och börjar komma in i de nya rutinerna. Att vakna tidigt på morgonen har dock aldrig varit min grej och vet inte om det någongång kommer bli det. Mår som ett blockmongo varje morgon och vill inte. Vill inte gå upp ur min mjuka, varma säng. Vill vara ligga kvar och sussa. Så fort jag sätter mig i bilen påväg till jobbet piggnar jag till.. och kan börja dagen på allvar. Det gillar jag. Att åka bil på morgonen. Lyssna på mixmegapol på hög volym och sjunga med i låtarna med min skrovliga morgon röst. Väl på jobbet säger det bara pang och sen är det hemgång. Och jag somnar stenhårt strax efter 21. Pensionärsvarning på mig.
 
Idag slutade vi tidigare på jobbet och jag tog mig till Herrgården och lät Freja springa av sig lite. Bröt henne två gånger när hon ville sticka.. först vrålade jag NEJ men det hjälpte ju inte.. när jag sen sa HEJDÅ då vände hon sig fort som attan och drog tillbaka till mig! haha det har lönat sig att köra iväg med bilen från henne. Kanske har hon lärt sig att morsan drar ifrån henne om hon inte kommer. ;) Lyckad promenad och vid ett flertal gånger kom hon fram till mig utan att jag behövde locka in henne! ♥

Leona fick busa lite med Elisas Zero som kom förbi en sväng.Hon är visserligen inte så mycket för att leka men lite bus blev det iaf. Nu sover doggarna och jag passar på att ta en flaska stärkande nu när jag är ledig i morgon!
 

kärleksrus

enligt mig är hon en enorm dos av kärleklivet med dig blir aldrig tråkigt!

Hundträning

Vaknade tidigt och parkerade mig direkt framför datorn för att ordna upp en massa papper för klubben osv.. 2timmar senare bilar jag iväg till klubben för att möta upp Jenni och hennes busar. Tränade med Freja och visade att vi klarat läxan sedan sist väldigt bra :D Fick ny läxa som vi ska träna på och sen spanade vi när Jenni och Draken tränade vilket gjorde mig ännu mer tränings sugen! Jätte duktiga är dom och jag önskar så att jag hade Jennis stämband!! Växla från pipigt glatt till mullrande arg! När jag är arg låter det precis lika pipigt som när jag är glad ;) haha..
 
Stressade iväg till jobbet och avverkade 3timmar med mina fina gamlingar. Hem och tränade på parkeringen med Freja, hon skötte sig bra och jag hade henne tom lös!! Gick igenom lite moment i lydnaden med fokus på kontakt och platsen. Ut med Leona en sväng och hon är ju otrolig min fina fina tjej! Sjukt fult fotgående men lyder minsta vink man gör! Och när jag belönar.. då spritter det i hela kroppen på henne vilket gör att jag vrålar i ännu mer!! Underbar känsla som säker kommer leda till att vi blir vräkta pga allt oljud ;) haha
 
Middags intag nu, en afrikansk omelett med grillad kyckling.. jag har gjort maten och den blev göör god! Belönar mig själv med en påse godis i soffan sen ikväll! 

fulltös medvetslös!

-3 grader och strålande sol.. tackar schemaläggaren och vädergudarna för att dom sammarbetat så bra att jag var ledig idag :)
Dagen började med koppelträning för lillfräset som avslutades med att hämta och lämna bollar. Nosaktivering för Leona. städa. Sen impuls promenad med Freja. 4km, stannade för att borsta henne och lite träning bland änderna. Trevlig promenad i friskt väder. Trött schäferflicka och matte avverkar en massa måste-göra-innan-jobbet-grejer
Fantastisk känsla i kroppen och kan inte riktigt sluta njuta av livets läckerheter,. Fullt upp att göra på hundfronten. Sätter mig som ordförande på klubben nu i Februari.. så har en del att fixa innan dess. Känns bra faktiskt. Härlig styrelse och härliga medlemmar :)
 
Ang förra inlägget, självklart menade jag fysiskt och inte psykiskt. Sen är det fruktansvärt svårt när man känner sig så "ut pekad" Andra dagen var mycket bättre. Jag valde att inte ta med freja eftersom jag hade en sån olustig känsla i kroppen, vad jag än valde så skulle jag ändå bli konfronterad och bli tvungen att försvara mig. Andra dagen gick som sagt mycket bättre.. Jag måste helt enkelt försöka formulera mig bättre eller hålla tyst.. nu visade det sig dock att det var många som tyckte denna mannen var lite halvskum!
 
Jag älskar mina flickor och skulle aldrig någonsin tänka mig ett liv utan dom.
Oavsett hur dryga dom kan vara ibland så är dom ändå de bästa!
 
 
 

En speciell tjej.

Jag är en väldigt speciell tjej. Det vet alla mina vänner och troligen resten av de människor som någon gång träffat mig. Inlägget kommer självklart handla om hund. Enformig blogg men så är det! Instruktören som håller utbildningen på klubben är helt okej. Jag är den där människan som gärna ifrågasätter och funderar kring allt och benar ut frågorna. Just för att jag själv en dag kommer hålla kurs och bli utfrågad om typ samma saker. Och dels för att jag själv ska förstå.

Instruktören påpekade att han gärna inte använder ordet diskussion när man pratar igenom olika tex tränings alternativ. Han använder samtal, just för att diskussion är ett så laddat ord som egentligen innebär att man försöker få de man pratar med att tycka samma som en själv. Sen 'inte alls i samma sammanhang' säger han att det är ok att använda psykiskt våld mot sin hund. Vilket i mina öron är att man sparkar, bankar och slår in vett på hunden. Jag ryggar tillbaka (trodde jag gjorde det diskret men tydligen såg alla det) och de kollar snett på mig och frågar varför det är så tabu liksom. Jag förklarar att jag tycker att om jag skulle använda psykiskt våld så vore det mer för min egen skull för att jag blir så jävla arg, inte för hundens iaf inte de hundar jag har för de skulle tycka att jag var den minsta människan på jorden då. Detta missförstås självklart och gruppen tror nu mer eller mindre att när jag blir frustrerad så sparkar jag på min hund (!) nåväl.. lite senare i samtalet kommer det fram att det denna mannen menar med psykiskt våld är att man ska våga ta tag i sin hund. Alltså lite mer, ta i kinden och säga till den på skarpen. Det är psykiskt våld för honom, medan man inte får använda diskussion för det kan missuppfattas!!

Vi pratade också om förväntningar på kurser där jag tog fram ett exempel om mig och Freja.. och mina goda vänner, gör inte detta misstaget på en utbildning!! Det jag sa var att jag och Freja anmälde oss till en avslappningskurs, hoppades få massor med hjälp och när vi kom dit så var Freja jätte lugn och sansad, något hon inte brukar vara i nya miljöer osv. Jag kände då att jag inte fick hjälp med mitt problem på den kursen eftersom min hund inte var som hon brukade, eller hur jag ska formulera mig. Det tyckte gruppen var sjukt intressant och började prata om varför det var så liksom. Och jag sa det att troligen var hon så lugn för att jag var avslappnad och hade känslan att äntligen skulle jag få hjälp med detta. Och då var samtalet igång, varför tycker du det är jobbigt?? Varför säger du inte till henne? Vad gör hon?? Och dom bestämde då att jag ska ta med henne in i morgon.. varför.. ingen aning!!! Just nu känns det verkligen så olustigt.

visst jag ifrågasätter när jag inte förstår eller vill veta mer. Det kan vara jobbigt. Men nu känner jag mig typ som ett får i ett rävrevir!!! Jag har den stämpeln jag har och den försvinner liksom inte.

Älskar hundfolk!!

Damma av bloggen lite.

Mycket har hänt sedan föregående inlägg.. Livet känns grymt bra just för tillfället och jag hoppas verkligen det håller sig så här ett tag nu iaf :)
Nya jobbet är kanon, trivs som fisken i vattnet. Mycket nytt att lära sig och huvudet känns som en tung sten när jag kommer hem. Men jag är sjukt taggad på det nya nu. Hundarna får mindre tid de dagar jag jobbar och tyvärr har de inte skött sig något vidare bra med hundvakten jag har till dom. Hundarna har dragit runt på henne (fastän hon går med dem en och en!!) Nåväl.. vi får hoppas att dom sköter sig nästa vecka så dom inte skrämmer bort henne.
 
Fullrulle med hundarna när jag är ledig. Försöker aktivera dom så att dom ska vara någorlunda nöjda de dagar det blir mindre. Långpromenad på morgonen innan jobbet är något helt nytt för mig.. men det känns riktigt bra även det :)
Igår var Linda här och myste med oss.. Blev en promenad med Leona. Lös och ledigt sprang hon runt så att snön yrde runt henne.. full av liv och lycka ♥ Freja fick en tur i Herrgårdsparken innan Linda kom, vilket gjorde susen.. men det där med inkallningen driver mig till vansinne!!! Nu kommer kennelpappa och kennelmamma få städa upp rejält efter mig :P 
Linda var som sagt här och vi hade en kanon dag. Fika på konditoriet och sen när Martin kom hem serverade han oss vin :) Idag var jag iväg på utbildning med klubben och Ska snart iväg på lite personalaktivitet med nya jobbet!
 
Tjing tjong!

morgondagens bekymmer blir lätt dagens bekymmer.. om man kommer på dom i tid.

Imorgon är dagen då jag ska påbörja mitt nya jobb. Sjukt nervös. Kommer dom gilla mig? Kommer jag trvas?.. många tankar far genom huvudet och jag inser först igår att jag glömt fixa en massa papper dit och nästan ännu värre.. jag har inga skor att ha på mig där! Jag är en sån där praktisk tjej. Kängor eller högklackat.. det är det enda i skoväg jag har och jag tror inte att något av det är speciellt poppulärt! Gah.. får försöka hitta ett par bra-att-jobba-i-skor.
 
Igår kom jag hem efter ett besök hos min storasyster. Jätte mysigt, och jag gillar verkligen hennes lägenhet! Fräsch och öppen planlösning :) Dock trivs jag inte alls i Södertälje, har en sjukt olustig känsla i magen när jag går där när det är mörkt. Hundarna lekte nästan hela tiden. Hennes lilla plutt har redan blivit 5månader och vardagslydnaden var bättre än Frejas :P Jätte trevlig hund var det!
Idag blir det att förbereda sig för morgondagen. Ge hundarna det dom vill ha och lägenheten en rejäl omgång.
 
 

designer

Varje dag kollar jag på olika blogg designer, försöker hitta vilken som skulle passa mig. Jag vill ha en ny, tröttnat big time på den jag har nu. Jag vill ha en design som verkligen är jag. Enkel, stilren.. men ändå jag. Sjukt svårt.
 
 
En jävla djungel det där.. finns mycket som är fint!

kiosk

Är det någon som behöver något till sin hund? hojta till så får ni köpa. Oöppnade förpackningar till bra pris.
50kr +frakt
50kr +frakt
20kr +frakt
50kr + frakt
15kr +frakt
 
Halsband och koppel 50kr +frakt

Innan solens strålar

Kommer faktiskt inte riktigt ihåg när jag gick upp innan solen senast. Möjligt att det var i Lördags :/ sjukt sorgligt men jag har fruktansvärt svårt att gå upp när det är mörkt. Sen har jag inte direkt någon anledning när jag är ledig att gå upp så tidigt.
Men idag lyckades jag kliva över sängkanten strax innan 07 och strax efter var jag och flickorna ute i det vita snötäckta österby. Kan inte riktigt bestämma mig om jag vill ha snö eller inte. Om det är snö kan jag åka på mina nya skidor, gå mysiga promenader och dricka varm oboy när som helst, hur som helst. Är det grönt ute kan vi spåra massor och ja.. det är väl det enda som är bra med det gröna.. och att sommaren är närmare. Jag har inte spårat en enda gång i vinter.. har inte haft någon motivation så det har endast blivit fokus på lydnaden, som faktiskt börjar gå ganska bra. Sjukt tävlings sugen, men vi har en bit kvar. Med Leona är det också en bit kvar innan vi är tävlingsklara men jag får väl köra igång henne på riktigt nu igen så hon blir redo för 2013! 
Kan vara roligt för henne att ha lite mål detta året också :)
 
Snart ska jag och Freja åka in till stan för att promenera bland folket så jag får en trött schäfer sen!
 

I got the feeling

Bestämde mig idag för att inte bli arg på lilltjejen. Att i stället för att skälla på henne när jag tröttnar på hennes trotts så ska jag hota henne med en puss, varje gång! Full fart frammåt blev det på promenaden och jag märkte snart att denna promenaden skulle bli precis lika dryg som gårdagens. Stoppade känslorna i bakfickan och försökte hålla i kopplet så hårt det gick samtidigt som man ska gå i Leonas lunkande fart.
Men till och med Leona drogs med i Frejas livsglädje ibland idag. Skuttade fram till någon gul fläck i snön som var ett MÅSTE att lukta på.
 
Freja Freja.. min älskade hund. Fasen vad tråkigt det skulle vara om man inte hade en schäfer. Vad skulle jag göra om dagarna då? Tänker på en del av mina vänner som enligt dom själva (helt säker på att det är en lögn men ändå) har den där perfekta hunden. Hunden som föddes perfekt och skulle aldrig göra något dumt påhitt. Deras hund som det inte är ens en millimeter fel på.. fan.. stackars er. Ni kan inte skratta åt saker som några dagar tidigare gjorde er något så fruktansvärt upprörda. Ni behöver inte fundera på hur ni ska gå vidare och tackla ytterligare en tonårsfas med er hund. Ni kan inte om några år känna er nöjda och stolta över er själva att ni klarade av det. Att ni lyckades få den där hunden så himla bra! Men det kan jag och det känns så gött! Leona var nästan precis som Freja, mer uppe än nere och mer överallt än ingenstans. Nu lunkar hon på med friden i själen, hon har hunnit göra allt hon vill i livet. Och visst flippar hon ibland, men det gör bara mattehjärtat ännu lyckligare. Vi är inte på långa vägar klara.. men att jag vet att vi kommit så långt och faktiskt haft roligt nästan hela vägen, det är guld värt!
 
Jag älskar mina tjejer mest av allt oavsett om jag ska bli omkring dragen på promenaderna eller sönder pussad när jag ligger i soffan! Dom älskar livet och jag älskar dom ♥

Djungelvrååål

Blev en lång lång promenad idag med flickorna. Solen lyste med sin närvaro för en gångskull och vårkänslorna fladdrade runt i hela magen. Hundarna var sjukt dryga mest hela promenaden. leona endast i början tills hon hade samlat sig men Freja ensivades om att dra dra dra dra hela jäkla vägen. Hörde inget och ville inte heller höra. Så är hon ibland. Bara att försöka bita ihop, förbaskat svårt att vinna över en envis schäfer ska jag bara tala om! huhuhu.. Nåväl, vi tog oss hem utan vurpor och jag fick höra av en man som vi mötte att jag hade två otroligt vackra hundar. leona var finast för hon var så lik hans hoffe han hade en gång, Freja var häftigast för hon var lakrits svart och renrasig schäfer ändå! hahah det finns människor som får en att le och det tackar jag för :)
 
Nu ska jag rensa bort lite Jul här hemma och sen boa ner mig i soffan!

Koncentrations kurs

En ledig dag för mig innebär en fullspäckad dag för tjejerna. Först ut till crossbanan för att sträcka på benen!
 
Det gick undan som ni ser!
 
Sen blev det en fika hos Elisa och en sväng till OTBK där Freja fick springa av sig med Zero. Fotade Zero lite.. han är en riktig utställningshund säger Elisa.. jag har ingen aning om hur utställningshundar ska se ut.. men jag är glad för hennes skull :)
 
 
Hemma nu för att äta lite lunchig middag och sen iväg till vallentuna för koncentrations kurs för lillfräsan. Har inte varit med på de tidigare träffarna och detta är den sista.. Men har fått uppdatering på mailen och tränat på hemma så vi får väl se.. skönt att komma iväg på kurs igen :)
 

Livet med en klackspark

Överlevde 18.5timmar på jobbet igår/idag. Konstigt nog var jag inte så trött. Fastän jag suger på att sova på dagen. Men att jobba natt börjar faktiskt bli ganska skönt.. mysigt på något vis att höra hur alla snarkar och myser ned sig i sina varma mjuka sängar!
 
Blev en sväng till Ridhuset med min svarta tjej idag. 2timmars träning och det var sjukt mycket folk som tränade där idag.. kanske 15pers. Vilket innebar att man inte hade så mycket yta att träna på. Men det gick bra ändå!
Freja skötte sig riktigt bra och ligger snart på plussidan igen hos mig. Härligt tempo och börjar klara av allt fler och jobbigare störningar. Idag kunde hon gå fot riktigt fint med härliga svängar och snabba halter fastän agilityhundarnas ihärdiga skall, inkallningar och pipleksaker. Ibland kan hon, den där tjejen.
Tränade även möte med människa och hund, att stanna och prata nära någon det gick ganska bra, lite svårare när det är busiga valpar man möter, då vill hon bara fram!!
Avslappnings övningar i ridhuset gick sådär. Hon låg fint och var jätte duktig, Men när andra hundar springer efter bollar eller en glad liten valp springer på en inkallning... då kan hon inte ligga still.
Grymt nöjd med dagens träning och nu sover lilltösen här hemma!

att diskutera med ett djur

idag har det inte blivit så mycket promenader för mig och hundarna. tog två rundor med dom när jag var hemma mellan jobbpassen. innan vi klev utanför dörren tog jag en rejäl diskussion med Freja. talade klart och tydligt om att ifall hon inte sköter sig så blir matte arg.. och det vill vi ju inte. Och konstigt nog skärpte hon till sig och betedde sig ganska vettigt på promenaden! thank You! Ska verkligen försöka sluta vara en sån fjantig matte som låter dom bete sig lite hur dom vill, bara för att dom vill. Det straffar både dom och mig i längden! Suttit och spunnit på vad jag ska hålla för kurser till våren och tror att det här verkligen kommer bli ett kanon år!! Snart är det hemgång och då ska jag äntligen då dunka huvudet i sänggaveln!

med och motgångar.

Tog bilen till crossbanan där det självklart var fullt med crossar denna fina dagen. Bilar vidare för att hitta en plats inte allt för nära vägen där vi kunde öva lite lösträning. Slutar med att jag kört en mil och ändå hamnar jag på IP ca 2min hemmifrån.. jaja.
Plockar ut schäfern som börjar jobba skit fint och sen bara.. pfft. struntar i allt och vill bara leka (?) Bajshund! Lyckas få tillbaka henne och kopplar henne för lydnadsträning där linförigheten var i fokus. Jobbade på sjukt jävla bra, svängarna var grymma och hon hade bra tempo hela tiden. Kör lite platsligg (som nu blivit en daglig träning) som hon gjorde galant! Kopplar lös henne och leker med pinnar och snö och har skit kul. Stoppar in en liiite tröttare schäfer i bilen och tar ut Leona som får springa runt och leta godis, jaga bollen och träna inkallning med störning. När jag kallar in och hon kommer mot mig kastar jag iväg bollen och hon (ska) fortsätta mot mig där hon får sin belöning.. Det gick faktiskt ganska bra ;)
Kommer tillbaka till bilen och ska stoppa in Leona.. och Freja har då roat sig med att inreda taket. Slitit sönder innertaket på sin sida... Detta gjorde nästan att jag helt serriöst började grina. VARFÖR ska hon göra SÅÅÅÅÅÅ. va??? Finns ingen jävla anledning att plocka bort taket.
 
Samtalet till min kära sambo (hans bil) blev väldigt suckande. jaja.. jag får väl helt enkelt köpa en ny bil.. börjar väl bli dags nu med tanke på alla skavanker den där bilen samlat på sig under åren. Dock välkomnar inte ekonomin ytterligae en utgift! F.U:C:K
 
Hunden jag älskar och hatar mest!

happy face!

Var in till nya jobbet idag och skrev på en jäkla massa papper.. det börjar närma sig. Jag mjukstartar nu i Januari och går på mitt riktiga schema i Februari sedan! Underbart! så himla taggad och mina nya kollegor verkar super trevliga :)
Ikväll blir det mys med familjen Andersson. Fin middag i stan och bowling på kvällen. Vädret är på topp idag, blå himmel och solsken så jag ska åka upp till crossbanan och leka med hundarna.. framförallt träna med min bångstyriga schäfer. Shit hon är i sitt esse nu. Lyder endast sig själv och hör inte på någon annan. geh.. jäkla tonårsfasoner!!
Imorgon blir det maraton jobb. Först 7-16 hem och sova och sen iväg på jobb 21-07 tur jag jobbar med härliga människor så jag inte segar till! Hundarna från noll tid av mig men desto mer tid med husse!
 
Mailade Dogaccess idag och klagade på bollarna jag och Hanna köpte där. Dom kallade dom "outstanding" eftersom snöret inte kunde gå av.. kommer hem och hinner använda bolljäveln två gånger sen är snöret av, och min hund vet inte ens hur man kampar!!! Ni kan ju gissa hur det mailet såg ut ;) haha
 

Gratisbio.se

Hade helt glömt bort att jag var medlem i Gratisbio.se. Om man är sugen på att internet shoppa finns ett brett urval av butiker på Gratisbio.se som man kan handla av och samtidigt samla ihop poäng som man kan lösa in till presentkort och handla mer för! Hur bra är inte det!!!
 
 
 
Gör som jag och shoppa från Gratisbio.se

Grisen i säcken.

Mitt humör har inte varit bra de senaste dagarna. Stört mig på de mest knasiga grejerna och humörsvängningar så det skriker om det.Det har varit en tuff början på det nya året, blir så less på mig själv att jag inte bara kan rycka upp mig och låta bli att grunna. Nu ska jag iaf tänka efter före så att det inte ska bli så himla rörigt. Igår var jag ledig och hade palnerat dagen med en sväng inne i stan med Freja, hämta bilen, fika med Linda, hem till svärisarna och äta middag hem. men riktigt så blev det inte.. missade bussen 2av tre gånger och den tredje gången kom det ingen jävla buss! Man blir ju trött! Blev en välbehövlig telefondejt med Linda sen åkte vi hem till svärfar och åt middag med honom.
 
Idag börjar jag jobba föst ikväll, så jag hinner gott och väl att trötta ut min lilla schäfer en stund!
 
 

Fönster tittaren

 När timmarna börjar gå mot kvällen och mörkret ligger tätt över hela byn, så är det underbart att ta med sig flickorna ut på en promenad. Den kyliga kvällsluften gör verkligen att man kan rensa ut gammalt groll ur huvudet för att få plats med nytt. Något jag absolut inte kan låta bli att göra när jag är ute och vandrar är att kika i fönstrena. Det är så mysigt. Det är inte så att jag smyger fram till fönsterkarmen och kikar in, utan man snöar in sig lite på hur människor valt att inreda sina fönster och man lär sig läskigt mycket om dem. Man kan nästan peka ut var det bor en ung människa, en äldre, barn familj, eller någon som har en katt. Endel fönster ser så himla kalla och tråkiga ut, medan andra ser ut att vara varma och mysiga.
 
Mina fönster ser fruktansvärda ut.. så det måste jag ändra på snart!

rädd.. riktigt jävla rädd

Nu är jag ute på djupt vatten. Så djupt vatten att jag absolut inte får glömma bort att andas, då kan det vara försent.                                                                                 Idag finns det två sidor av allt. En bra sida , och en dålig sida. och en sak som skrämmer mig, är sidorna av människan. Under 2012blev människan uppdelad i två grupper. Vi och dom. Vi och utlänningarna. DIskussioner om pepparkakor, chokladbollar, osv osv kom upp. irriterade och lugnade människan. Men ska det verkligen vara vi, och dom? Är inte alla vi, vi?                        Häromdagen när vi var lite på lyset möter vi en granne ute som hänger med hem på en öl. Helt plötsligt kommer samtalet in på .svartingarna' Helt sjukt vilka grejer den här grabben snackade om. Han är bara 18år pojken och pratar som !om invandrarna vore en sjukdom. De ska bort. Hur dom är dom, och vi är vi. Det lustiga är, jo det finns faktiskt en lustig del i det här inlägget.. Grabben var inte heller svensk. Han var finsk, vilket innebär att han själv är invandrare i ett land. som han tror att han äger. Låt bli att smutsa ned vårt land, här är alla välkomna !