Ett djur som bästa vän.

Jag har inte tänkt på det innan, faktiskt. Vad andra tycker eller hur det ser ut från deras perspektiv. Att ha ett djur som bästa vän.

När man var liten var det vanligare att så var fallet. Hästar, hundar, katter tog platsen som ingen människa klarade av att fylla ut. Så såg det ut för många barn. Oftast tjejer tror jag också.. kanske har vi större behov av en bästa vän än killar. Eller så pratade inte killarna så mycket om det.
På den tiden när man gick i lågstadiet var det iaf töntigt, men vanligt att ha ett djur som bästa vän. Egentligen nu när jag tänker tillbaka så använder benämningen "bästa vän" ganska flitigt under lågstadiet. Det räckte med att man skakade hand en gång med en annan människa och kom överens om att vara bästisar och sen var man det tills man hittade någon annan.

Jag har nästan inte använt "bästa vän" på väldigt väldigt länge. Vad betecknar en bästa vän? Tillit, stöttning, att finnas vid ens sida, att berätta allt?! Ja, jag vet faktiskt inte. I min värdering av en bästa vän så väger tilliten tyngst. Att finnas vid min sida när jag som mest behöver det. Att bli glad över att vara med mig, och att vi tillsammans kan skratta länge och väl.

Under en middag förra veckan kom kommentaren upp "Hon är 25år och har en häst som bästa vän. Hur normalt är det?!" (Nu kom ordet "normalt" upp, det skulle man också kunna diskutera all evighet.)

Kanske är det så att den här tjejen som ägnar sin tid till sin hobby som är en levandevarelse.. är det inte lätt att man får upp "bästa vän" känslorna med den då? Om vi hade klarat av att umgås ens hälften så mycket med en och samma människa så hade även den fått "bästa vän" stämpeln. Så hur vanligt är det egentligen att ha ett djur som bästa vän?! Vanligare än vad man tror, tror jag.

Om jag tänker efter så finns det inte många som jag känner som skulle passa in i "bästa vän" facket. Kanske har jag för höga krav..
Däremot så är mina hundar väldigt bra bästa-vän-material. Vi kan umgås dagligen utan att jag tröttnar, dom får mig att skratta flera gånger per dag, dom låter mig hålla om dom de gånger jag behöver gråta ut, hur länge som helst. Pushar mig att komma ut och röra på mig och att kliva upp på morgonen. Jag längtar och saknar dom om dom inte är hos mig!

En bästa vän är någon som får oss att må bra. Än dock så sviker vi våra mänskliga bästavänner hela tiden. Det är helt sjukt att vi inte kan ha ett ärligt förhållande för människan som man kan ljuga för, men för ett djur där det är totalt omöjligt att ljuga, dom är vi öppna och ärliga mot. Nu ska vi komma ihåg att en människa och ett djur inte är samma sak. Men att vi litar mer på ett djur än en människa, det är lite läskigt!

träning med Jenni!

Tränade med Jenni idag på fm och som vanligt får jag sån himla träningslust och inspiration efter att ha träffat och sett Jenni träna. Hon är ett riktigt bra bollplank och vet precis hur jag och min hund fungerar.

Vi gick igenom lydnads 1an med tummen i ögat på lilla schäfern som var spattigare än vanligt. Kollade in när Jenni jobbade med draken och nu kan jag inte Berga mig!!!! Jag vill träna mer mer mer.. schäfern ska få vila lite sen kör vi ett pass till idag <3

Rejäl störning i spåret för draken när en grabb bestämmer sig för att sparka boll överallt. Draken tyckte det var lite frustrerande men spårade på väldigt fint ändå!! :-)

Gårdagen!

Igår, efter en stadig frukost bilade vi in till staden hela lilla familjen för att vandra på kullarna i Uppsala! Drygt 1,5timme var vi ute och tjejerna tyckte det var super mysigt <3Trevlig promenad och lagom väder! Sen blev det fika med Ms syster och vidare en att äta middag hos svärisarna. Bra dag helt enkelt.

parkour

Nu för tiden ska man tydligen namnge allt man gör med sin hund. Så tydligen håller vi på med parkour, (balansera, klättra, krypa och hoppa över saker) på promenaderna.
Roligaste stället är dock lekplatsen där man kan få ett ordentligt pass och en trött hund med sig hem!

löptid

Mobilkaddaren är åter på plats och nu kan jag glatt använda telefonen igen! Pinsamt hur naken och utlämnad man känner sig utan en smartphone. Men jag överlevde ;-)

Freja startade natten till tisdag med att väcka mig för att gå ut och bespruta gräsmattan med sig odör. Fortfarande dålig på morgonen och hela dagen efter det. Leona hakade på men nu börjar magarna återgå till det normala och det tackar vi för! Hon har även börjat löpa.. vilket innebär att vi missar tävlingen i Knivsta om två veckor. Ska ringa och kolla om jag kan byta hund och tävla med Leona istället. Måste dock se lite var hon ligger i platsen innan jag går ut, längesen vi tävlade och tränade lydnad på allvar nu. Alltid bra att damma av.

I eftermiddag blir det en sväng till nya bilen för att försöka pilla iordning den.. ville inte starta i måndags så ska se om vi kan hitta på felet. Annars händer inte mycket här, inget hundigt alls, hundarna har fått sällskapa till tvättstugan ett antal gånger. Blir en långis innan läggdags sen!

tikar

Leona är känd som den dominanta tanten i vänskapskretsen. Hon spänner gärna upp sig i hundmöten, kissar över allt och alla, löper hon vill hon rida på andra, löper andra vill hon ändå para sig med andra. Nu på senare tid har damen rest på benet när hon kissar, precis som en han hund. Rätt upp och ner, utan att vingla, som den mest naturliga saken i världen, som om hon inte gjort annat. Detta har dock bara hänt två gånger som jag sett och jag brister ut i skratt varje gång.
Inte för att hon på ännu tydligare sätt visar dominans, utan just för att hon är en sån lögnare.
Leona är inte dominant när det väl gäller. Spänner sig den mötande hunden sig mer än henne, viker hon snabbt bort blicken. Hon kan utan problem umgås med andra hundar oavsett rang utan att börja bråka. Hon har bara varit i slagsmål med Freja och med pappas hund Cindy, alltid helt förståeliga bråk. Men så fort man ryter i så avbryter hon utan att tveka.

Jag ska aldrig säga aldrig och det tänker jag inte göra.. men hon är en riktig mes när det väl gäller. Därför blir jag så full i skratt när hon stolt och stadigt reser på benet och kissar! hahaha..
Min underbara galning till hund. Vad skulle jag göra utan dig?!

Längtan efter ett stort snötäcke

Jag längtar efter vintern. Flera decimeter snö och gärna en 15minus iaf.. Långa promenader med knarrande snö under skorna, fika i en snödriva. Skidturer och pulka åkning. Fys Fys Fys. Eftersom att varken jag eller mina tjejer  har en enda muskel så ska vi tillsammans bygga upp en rejäl fysmur nu under vinter halvåret. Så att jag orkar med mer och att dom kan hänga med. Finns inget härligare än att tillbringa många timmar ute i naturen under de få ljusa studerna på hösten/vintern. Jag har så fruktansvärt lätt att annars begrava mig i soffan, med en film.. och deppa ihop. Längta efter sommaren och våren. Doften av nyklippt gräs och hemmagjord äppelpaj.. jaja visst är det underbart men sommaren kommer, och vintern också. Så istället för att klaga på kyla, halka och allt annat neggopeggo vi omringas av så kan vi väl öppna ögonen och stänga munnen. Leva lite här och nu. Andas in den friska luften.
 
Vad brukar ni göra på vinterhalvåret för att pigga upp er själva och ändå låta hundarna få rejält med träning?
 
 
 

Födelsedagsfirande

Blev en resa hem till mammsen för att fira lillasysterns 13års dag. Riktigt trevligt dygn, och vi hann med en himla massa. Mysigt! Glömde mobilladdaren hemma hos mamma så den får skickas hem kommer förhoppningsvis i morgon eller i övermorrn.. Man känner sig väldigt vilsen utan telefonen, som tur var hittade jag en gammal sak liggandes i ett av skåpen så jag kan nås iaf.
 
Två veckor kvar till flytt och fortfarande massor att göra. Helgen innan har jag proppfullt med grejer att göra. Ska blandannat figga på ett BPH. Kommer bli riktigt spännande!!! Mer om den helgen kommer när det är dags.
 
Idag bjuder vi inte på så mycket aktivitet här hemma. Morsan är segis och hundarna får snällt ligga och vila.. om en stund blir det promenad med Pernilla, sen i eftermiddag ska vi försöka få iordning nya bilen.
Någon som är intresserad av att köpa galler och grindar + mellanvägg? Hör av er i så fall!

Lekplatsen är bästa platsen!

Idag är det kyligt ute, så motivationen till att gå långt eller åka iväg och träna finns inte inom synhåll. Så för att aktivera mina fina så fick Leona följa med till lekplatsen. Det blev intensiv balansträning, hopp skutt och stoj!

Super glad vovve hade jag med mig hem och när fingrarna tinat upp blev det lydnadsträning med Freja på torget. Mycket störning gjorde det ganska svårt men med tummen i ögat på den lilla så går det riktigt bra! Avslutade med passivitet när folk och hundar gick förbi och hon tog det riktigt bra!

oktobermånad.

Det går bara uppåt nu. Det ena bra efter det andra. Det jag känner nu är en stor portion av lycka, och en bra bit kärlek.

Nytt jobb startades. Huset vi så länge drömt om köptes. Tävla med Lilltjejen blev av. Och nu levereras en bil hem till mig ikväll.

Jag känner mig så lyckligt lottad! Låt det få vara så här ett tag nu, så man hinner njuta. Njuta av det man har och av dom man har runt sig. På fredag bär det av till Skövde. Till min fina familj. Då ska jag pussa sönder min lillasyster och mamma ska få en rejäl björnkram <3 Längtan är stor!!!

familjen samlad igen!

Mannen i huset kom hem igen och äntligen är familjen fulländad!! Dagarna fortsätter dock som vanligt ändå. Igår vart det träning med Jenni och sen en tripp till Uppsala hu för träning. Lillan hade en bra dag och fina ord från Jenni får mig att växa och tro på oss. Idag bilade vi iväg till Väsby bk och tränade lite där med kraftig störning från freestyle ekipage, vilket min lilla donna klarade som en klackspark!

eftermiddagen kom och likaså Anna! Fina Anna som flytt upp till Umeå för att plugga, så långt bort men ändå så nära.. nu blir det soffmys med mannen!!nervositet!

Hatar att jag blir så nervös när jag tränar hund på nytt ställe. Rädd att det ska springa fram en hund till oss eller att min hund ska få för sig att springa fram. Är jag nervös så blir hon nervös. När ska jag skärpa till mig?!

samlaren

Jag är verkligen ingen som sparar på grejer.. trodde jag. flera påsar fyllda till bredden med saker som jag funderar på hur jag egentligen tänkte när jag sparade det. Vad gör man med det? När det är bra grejer som egentligen är dumt att slänga men på tok för töntigt att slänga.. är det någon som vet var man lämnar in grejer till typ uteliggare så är jag öppen för förslag!

I morgon blir det en heldag med finaste Hanna! Det ser jag och tjejerna fram emot <3

update!

Blev några dagar på kenneln i början av veckan. Träning av min svarta sate stod på schemat och tydligen ska lär bli mer konsekvent... var har jag hört det innan?! ;-) Det gick iaf bra. Körde henne riktigt hårt och pressade henne ut i det sista. Min svarta var överlycklig när bilen började rulla hemåt och hon fick sig en dag vila! haha.. Hon går så jäkla bra på lydnaden att om hon inte varit min så skulle jag snott henne! Kennel mamman var stolt över att se den sidan av Freja. Sen att jag är så mesig och tjatar.. ja, det var visst mindre bra ;-) Nu vet vi iaf hur vi ska gå vidare i träningen för att utvecklas med varandra! Trevliga dagar fullspäckade med hund hund hund.

Nya jobbet har dragit igång och det känns riktigt bra! Skönt att vara tillbaka i företaget igen men också skönt med nytt ställe! spännande!!!