svamptider

Vi fortsätter att trottsa det kyliga vädret med hundaktiviteter. Dagen bjöd på viltspår för Leona med Elisa och Zero. Ca 400meter och hon gick riktigt bra!! Hon tycker det är riktigt skoj, viftar på kroksvansen hela tiden och blir galen när hon hittar klöven. Freja fick ett lydnads pass som gick bra. Trevlig attityd och bra fart, precis som det ska va ;-)

Medan Freja tog igen sig lite hemma tog jag med Leona ut i skogen för att leta svamp! Bra dag helt enkelt!!







Höstrusk

Klev upp tidigt idag för att hålla kurs i spårskogen med Tina. 6+grader visade termometern och regnet var nära till hands. Regnkläder och termos packade sen åkte vi iväg. Duktiga kursare kom och hade på sig bra kläder!!
Freja fick ett spår och låg ca 1timme och konstant regn.. Nomas problemas sa schäfern och traskade på i bra fart. Alla apporter funna och vi var nöjda.
Mot klubben för att möta upp Elisa och kommendera henne i lydnaden.. Sen fick även Freja köra lydnaden en gång och jag är mäkta imponerad att hon var så intreserad av mig idag att hon helt struntade i att hälsa på Elisa! Vinst till mig. Lilltjejen fick busa med Zero tills hon knappt kunde stå på benen. La ett spår till Leona och medan det låg till sig gick jag lös i klubbstugan och hundarna rusade runt i hagen. Efter 2timmar liggtid och en del regnskurar tog Leona spåret riktigt bra! Så himla stolt över henne och blir lite less på att man inte får tävla med blandisar i spår.. hon skulle äga!!!
Introducerade Freja i framförgående och sen blev det platsliggning. Nu är vi hemma och båda tjejerna ligger utslagna på golvet och matte åker snart på matkoma! 
 
En snabb update! ;)

Baby, it´s you and me!

En stjärna. Fantastisk. Härlig. Otrolig. Underbar och helt enkelt magnifik.
 
 
Vi har tränat en hel del nu det sista och "wow" är inte ens ett ord som gör det rättvist. När poletten trillar ner, när man lär sig vilken knapp man ska trycka på och vilken belöning som är bäst när. Det är så jäkla amazing! Du är den bästa tränings kompisen man kan ha ♥
 
Och nej.. jag har inte glömt bort min finaste Blandras. Underbara Leona. Livskamraten man inte vill leva utan♥
 
 
Med er vid min sida är jag den lyckligaste som finns!!
 
 

dagens äventyr!

Nya promenadvägar är nya äventyr.









Viltspår!

Rimbobk var det som gällde igår. Med finaste Hanna och hennes pensionerade hundar Fanny och hija! Viltspår stod på schemat och Freja fick snällt vänta i bilen medan Leona tuffade på i spåret. Sjukt stolt över min fina tjej som jobbade på riktigt bra, snabbt, intensivt och noga! Sån glädje och sån lust.







Jag älskar henne <3








Dagen var kanon. Fint sällskap, lydnad och spår, det kan inte bli bättre!

Äventyr.

Igår fick Freja följa med till utställningen i Gimo och kika på alla hundar och människor. Trotts mycket gruff från andra hundar höll hon sig lugn och fin. Skällde på kompisen Zero när dom möttes och sen även på en ettrig fralla. Eftersom hon var så duktig tyckte husse att hon skulle få en korv i bröd med oss!






Iväg på veteranmarknad så husse också blev glad. Leona fick följa med på det och jag kan nog intyga att löp är på ingång.. nosen i marken konstant!! Väldigt trevligt att ha med en gammal hund och bara strosa runt! Det var en gubbe som trodde hon var 8månader!! ;-) haha. Soffläge hela kvällen för oss med god mat och bra film! kanon lördag med andra ord :-)

Träning med Marion.

Att träna med en människa som själv har en Schäfer i sin ägo, gör stor skillnad. Marion känner till rasen väl och även linjerna. Hon vet vilka punkter man ska trycka på och hur mycket jag kan pressa Freja innan det är dags att vila en stund.

Spåret gick inte alls bra, hon var inte koncentrerad på sin uppgift och missade därför två apporter. sista tog hon dock väldigt bra och hon var nöjd med sin insats ;-)

Fullproppad med tips och idéer om hur vi ska gå vidare i spår och lydnad, nu ska vi vila sen gäller det att göra som Marion säger. Jag vet att det kommer bli bra då, jag vet att det hon säger fungerar och det känns riktigt bra. Jag tror faktiskt att det här blir kanon! Nu blir det städning här hemma innan nästa pass lydnad med djuren!

Träning med Jenni!!

Imorse mötte vi upp Jenni och Draken för hårdträning vid herrgården. Freja fick maximal störning i form av dagisbarn som gick runt precis bredvid. Trotts det höll hon jätte fint fokus på mig! Visade lite fotgående, och läggande, sen nötte vi en hel del på apporten!

Kikade medan Jenni gick spår och tränade lydnad med sin lilla drake! Jätte jätte fint är det och man blir alltid glad när man ser den där hunden!







Freja och jag fick jätte mycket beröm vilket känns otroligt bra i mattehjärtat <3

Leona fick sig ett kort pass rallylydnad innan Jenni kom, och fick då höra från en förbipasserande att det var riktigt roligt att se en hund som ägaren hade sån pli på! Min fina fina Leona <3



gårdagen i bilder










Schäfer gänget ;-)

Schäfer träning








Dejt med våra finaste vänner idag på Norrtälje Bk. Super nöjd med träningen, och tjejerna kom bra överens trotts att dom inte setts på ett tag. En härligt promenad och lite passivitets träning fick avsluta besöket på klubben. Trött Freja och glad matte som fått träffa, träna och snacka av sig med bästa tjej kompisen! Tack Hanna för en bra eftermiddag :-)

långis.

Började dagen med en långpromenad, upp genom skogen och förbi "gräddhyllan". Dom stora fina husen ger på något sätt ett lugn när man går förbi där.. mitt i allt möter vi dock en kvinna som morrar på hundarna när hon går förbi.. både jag och tjejerna börjar fundera på om hon kanske pratar i telefon men eftersom hon inte säger ett ord till så tog vi slutsatsen att hon var lite skum..








Nu laddar vi om för en bilresa mot Norrtälje för att träna med Hanna och Teja!

så älskad och så hatad.

Fann ingen elefant igår, inte ens en liten apa hade dom som vi kunde kika på. Men en mysig stund på gräset fick vi iaf.




Idag blev det en sväng till bk på förmiddagen för att nöta lite plats. Det gick väldigt bra, trotts att Elisa var där och tränade med roliga Zero. Därefter tog vi en promenad med Zero och Leona och Freja väntade ljudligt i bilen. När vi kom tillbaka fick jag dock se att hon aktiverat sig med att göra om taket på bilen. morr morr morr..
Nu ska jag till jobbet och förtränga hennes dåliga sida och bara tänka på det bra ;-)

Mush-Barf

Vad ger ni för foder till era hundar? Mina käkar torra tråkiga kulor och ibland när jag vill ge dom något extra gott får dom Mush-Barf. Ett färsk foder som flickorna här hemma verkligen älskar. 
Vill ni testa så delar Mush-Barf just nu ut en gratis måltid. Gå in på deras länk: HÄR För att få reda på hur du ska göra. Enkelt och gratis är väl alltid gott ;)
 
 
 
Lite tips som jag brukar göra med färskfoder är att jag fyller gamla märgben med fodret och låter det ligga i frysen lite tills det stelnat. Sen kan hundarna ligga och greja med det en stund medan jag plockar med annat i hemmet.
 

En dag vila sen påt igen!

Det blev en vilodag för tjejerna i lördags. Dom låg helt utslagna när husse kom hem efter skruvandet så han lät dem vila. Igår däremot gick vi ett dåligt spår med schäfern, längesen nu men tror att turen i skogen och värmen fick henne lite ur balans. Men plats träningen gick väldigt bra! trotts störning av människor från campingen så låg hon stilla 2minuter, på ca 15m avstånd. Duktig kicka!

Leona körde uppletande och hon är fantastisk att titta på när hon flyger fram i skogen, överlycklig!! Sen blev det inlärning av flyball lådan vilket var på tok för enkelt för henne.. öka avståndet där så jag kan skicka henne på den sen.




Promenad i spåret idag på fm. Sen ska vi bege oss till cirkusen och hoppas att vi får se en elefant!! :-D
Sommar värme idag igen, visst är det skönt men nu är jag mer sugen på höst, kyla, och drivor av snö! Bort med alla vidriga fästingar!

Happyface!

Lyckligare än mig kan ingen vara!
Hundträningen går bara uppåt just nu, med risk att jag både tröttar och nöter ut mina tjejer så tränar vi på varje dag. Spår flera gånger denna veckan, lydnad varje dag och sen fyspass några gånger. Shit pommesfrites. Så jävla kul. Vilken träningslust jag har.
 
Platsliggningen har alltid för mig varit ett hat objekt. Något som är sjukt tråkigt, och svårt att få till riktigt bra. (låter hur enkelt som helst att hunden ska ligga still några minuter bredvid andra hundar med matte 30m bort- Men tro mig.. det är inte så lätt som det låter)
Fick tipset av min fina Hanna att ta kontakt med en fd klasskompis till oss, och TACK för att jag gjorde det. TACK Jessica!!! Jag har till och med fått lust att träna platsen. Shit shit shit vad kul det är med hund. Shit shit shit vad skönt det är med trötta nöjda hundar.
 
I mina ögon är mina hundar redan på Elit, med sin härliga attityd på planen kommer vi kunna ta pallen från vem som hellst, speciellt nu när jag ärså här träningskåt (ursäkta ordet)
 
Jobb idag och i morgon vilket inte alls gjorde något då det blev en långis efteråt och fokus på platsen idag.. hundarna nöjda och sover... i morgon återstår att se vad som händer. Kanske borde jag unna dom en vilo dag trotts allt....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

höst-sommar-höst

Vaknar upp till en kylig morgon nästan varje dag nu men blir ändå chockad att det ändå är 8grader och jag tycker det är ruggigt kallt. Hur ska jag klara mig i vinter är då frågan när gradantalet kryper ner till -20 !!
Klär på mig mjukisar och munktröja, på med jackan och upp på cykeln för att leta reda på sjön i skogen som några pratar om här. Den som nästan ingen vet om. Freja springer på fint vid sidan när kopplet var på och sen kopplade jag lös och hon sprang som en jäkla kanonkula. Herre!!! Efter en väldigt skakig cykeltur på min gamla skuta så fann vi sjön.. hur mysigt som helst. Stannade där en stund, Freja fick svalka sig och sen iväg hemmåt på cykeln igen. Svettig som en gris när jag väl kom hem och hunden kan med att ställa frågan.. "Och nu då morsan? Vad ska vi göra nu?"
 
Hennes blick gör det dock väldigt svårt att bli sur på henne. Kul att hon har orken, men jag måste käka lunch och duscha sen får vi träna skallen..
 
 

Ledighet = hundträning

Sista dagen gjord på jobbet i Tierp i Lördags. Med blandade känslor lämnade jag mina kolegor, bort från det som varit och mot nya mål.
 
Nu är jag alltså ledig till Oktober, känns ganska skönt då vi har en hel del på gång på klubben och hundarna kan tränas ordentligt.
 
 
Igår blev det träning med finaste Hanna på klubben. Spår, budföring och lydnad i mängder. Jag vet äntligen hur jag ska gå vidare med platsliggningen och för en gångskull känns det ganska kul Tina var också på klubben och tränade Rallylydnad, innan det fick Freja och Nitrox leka av sig. Leona körde rallylydnad och jag inser nu hur mycket mycket hon vill men att jag inte ger henne det utrymmet. Skäms på mig. Nu blir det att köra båda hundarna på deras nivåer och förhoppningsvis komma ut på plan snart.
Cindy åkte hem på kvällen så nu är det bara två djur här hemma vilket är väldigt skönt :)