fjärilar i magen!

Jag är så himla pirrig i hela kroppen att jag bara vill skrika ett riktigt högt YES!!! Snart drar utbildningen igång.. Kan inte bärga mig! Hoppas Freja kommer tycka att det är lika kul som
mig :))))

hundhälsning

Att människan försöker förmänskliga hunden mer och mer är ju ingen nyhet. Mat speciella tider på dygnet, kläder på, nagellack på klorna och väskor att bära dom i är bara några saker som vi tar in i hundens liv.. det är inte bara dåligt, men heller inte bara bra.

Läser flertalet gånger om dagen om hundar som gör utfall, människor går omvägar eller går ut obekväma tider för att slippa möta andra hundar. Så fruktansvärt synd att det ska bli så. Hundägarna får en stämpel rakt i pannan av alla runt i kring om att hunden är farlig och att denne har misslyckats. Att hundmännoskor kan säga så om varandra, när vi alla vet så innerligt att en hund är en individ och att det finns svåra raser. Stå upp och hjälp varandra i stället!

Och det där med att hälsa hit och hälsa dit. Lägg av, fråga ägaren till andra hunden om det är ok att hälsa. Så svårt är det inte! Hunden kanske är i träning. Att bara gå bredvid andra hundar utan att hälsa är en jätte bra egenskap hos en hund, men blir den hälsad på från andra hundar hit och dit så försvinner trygghetskänslan och hunden kan bli osäker. Inte alls konstigt! Fast.. handen på hjärtat, egentligen för vemsskull låter man hunden hälsa?! hunden blir knappast gladare om den får nosdutta med den som
går bredvid än om den just bara får gå bredvid. Och att bli sur på dom som inte vill ha hundar fram till sig,. lägg av! Det handlar om att respektera varandra!

hon, bara hon.

Leona, min underbara Leona. Innan jobbet idag tog vi en promenad. Bara hon och jag. Genom skog och åkrar, korsade ängar och hagar. Inte en sekund behöver jag vara orolig för att hon ska hitta på något hyss, hon är alltid vid synhåll och ska hålla koll på mig. Det är helt underbart att få den där stunden med henne ibland. Njuta av den tysta naturen och bara gå och fundera. Kasta lite boll och klappa lite på hennes mjuka päls.Hon är så otroligt vacker. Bedårande, och majestätisk.


Jag älskar dig!jag hatar att skriva rubriker på varenda inlägg!

Våren är på ingång med sin värmande sol och grusiga underlag. Vilken underbar energi man får så fort solen tittar fram. Vill vara ute hela dagarna och bara njuta.

I helgen var det dags för årets första kurs. Koppel och följsamhet blev det och Freja var galet taggad efter en tråkig matte-jobbar-varje-dag vecka. Trotts en spattig Schäferflicka så gjorde hon mig enormt stolt. Hon lade sig vid flertalet gånger ner för att avslappnat och fint,vila. Mitt bland nya hundar i olika storlekar, raser och kön så kan hon alltså tänka sig att vila! Underbart! Hon imponerade på matte denna helgen med att vara lugn och samlad och samtidigt i gasen så fort jag bjöd upp till det. Den lilla envetna Schäfern kanske börjar växa upp?!

Nu är det återigen en jobb vecka framför oss, men med 3 kvällspass hinner vi med solen lite också ;)

kalender drama!

Hundaktiviteter fyller upp hela kalendern för hela året. Flera helger och endel veckor är uppbokade. Jag är taggad till tusen och hoppas mina tjejer är det också.. däremot kommer inte chefen bli så glad att jag byter varenda helg en tid nu framöver.. men jag jobbar ju mina timmar som jag ska så helt ledsen på mig borde han inte bli!! Nu hoppas jag bara att resterande datum hamnar när jag är ledig från jobb.. blir lite jobbig känsla att ringa in någon annan och byta hit och dit. Men jag är så lycklig nu!!!!!! Är så taggad och längtar till alla tillfällen så mycket!

I helgen ska jag och Freja på koppel och följsamhets kurs, ska bli riktigt kul att träna bland nya hundar och instruktörer!