stoltheten själv.

Vi kämpar på, full fart framåt. Siktar rakt mot våra mål och på vägen dit har vi så himla roligt. Min underbara Freja, gör mig stolt gång på gång under träning. Och jag gör mig själv stolt, att vi kommit så här långt och att vi nu faktiskt kan börja fundera på att beta av våra mål. Men jag måste kämpa med mig själv... mycket. Nerverna och jag spelar inte samma spel och det är inte rättvist mot Freja när jag för hemme med rusande hjärta och håller andan. Jag försöker analysera mig själv och läsa av vad det är just jag behöver träna på. Och när det gäller Lydnaden är det bara nya människor och bygga upp mitt självförtroende. Freja behöver egentligen inte träna något mer, bara finslipa detaljerna och gå in djupare i svårighetsgrad. Hon är hungrig på lärdom och jag är hungrig på utveckling.

Jag är så sugen på att dra upp även Leona, köra upp henne i rallylydnad. Vissa dagar är hon lika pigg som en tvååring, är vädret rätt så orkar hon allt.

Nu är det slut på bortförklaringar, nu siktar vi och skjuter!Spårdag!

Nackdelen med att lägga och gå spår på sommaren är att man gärna vill ha lång byxor och tröja, just för att slippa bli riven, biten och stucken av diverse äckliga djur... nackdelen är ju att man blir så jädrans svettig!

Igår blev det först 700m spår (varav 200 sista m var färskt) 5apporter och lagt av en okänd. - 3+slut hittades, riktigt fint spårarbete, blev lite uppjagad i det färska och överlycklig att hitta en människa i skogen ;) påtagligt trött av värmen och spåret. men efter en timme gick vi ett likadant.
Hon hade sån Jäkla fart i spåret och började sen virra runt uppe på hällen, där kom vi bort oss och jag såg att även en annan lagt spår där, detta förvirrade lilladamen så jag tog av henne och släppte på henne på den färska biten som var ca 200m. kanonfint arbete!!!


körde även en platsliggning, som verkligen börjar kännas bra! *lita på din hund*

Nöjda och trötta åkte vi sen hem och tog kvällen :)

semestervecka 1

Första semester veckan är avklarad och den var självklart fullspäckad. Bröllop på lördagen då en kär gammal klasskompis gifte sig med kärleken i hans liv. Så underbart att få delta på deras dag, och träffa en massa klasskompisar från gymnasiet. Tiden går fort och ena dagen känner jag mig inte alls gammal medan andra dagar så märker jag att jag nu är vuxen, när alla vänner skaffar barn och gifter sig.

Freja gjorde ett klockrent Mt med 488poäng på söndagen och med en godkänd exteriör fick hon titeln korad. Jag är så nöjd med min fina schäfer flicka som mognat mycket den senaste tiden!

Några dagar spenderades hos mamma och lillasyster, träffade lite släktingar och gamla bekantskaper. Sen bar det av på kennelläger med Freja. 5 underbara dagar i hundens tecken, massvis med träning, skratt och vin så klart ;)

Borta kan va hur bra som helst men hemma är alltid bäst. Nu måste vi läggq på ett kol med träningen för om tre veckor är det dags för lydnadsprovet med patrullgänget!!!! Framförgåendet är det vi tragglar med, svårt att få det bra. Men med all pepp från träningen så tror jag vi är på god väg!