come on, give me some energy.

Kan inte hjälpa att jag känner mig aningen nedstämd idag. Om det beror på attt jag jobbat galet många dagar på raken nu ink hela julhelgen eller om det bara beror på att hela hemmet ser ut som ett Hvete, jag måste städa den. Jag hatar att tillbringa en hel dag hemma själv. Därför är jag mest bitter. less. arg. Och just sånna här dagar börjar man tänka i alla möjliga banor som gör att man bara går ner sig mer och mer och mer.
Nyårspartyt har tydligen blivit inställt.. det suger galet hårt. Skulle blivit tidernas fest. Nu.. inga planer alls. Och det verkar vara min plikt att ta tag i det, så att det blir en minnesvärd kväll. Varför kan ingen göra något själv så att jag slipper göra allt för. Tankarna drar vidare till henne, hon som aldrig ringer och nästan aldrig svarar, vi som en gång stog varandra så nära.. vad hände?


"Alla vill ha utsidan, men när de närmar sig insidan så orkar ingen bry sig"

God Jul!

God Jul önskar hela familjen!

Det sista.

Förbereder det sista innan avfärd mot Myrby där julen kommer att firas, blir en relativt lugn jul för mig eftersom jag jobbar förmiddag imorgon och sen kväll efter det.
I morse anlänge Ozzy till oss, han ska vara här hela dagen tills Elisa slutar vid 16 tiden. Har precis varit ut en sväng med de två små, jäklar vad dom busar!!! Jätte duktiga var dom som kom när jag ropade och stannade på lagom avstång med lekandet. Freja är inte den som drar iväg någon längra sträcka men man vet ju aldrig när de är två små busungar.. Nu ligger alla 3 hundarna och vilar. 14 drar jag iväg för ett kort pass på jobbet.. klockan 16 blir det avfärd mot staden där den sista julisen ska handlas. Kameran är laddas så ni får se lite julbilder sen!


Jag skulle lätt kunna tänka mig att skaffa en till...

Juletider

Julkorten är postade.
Godis är bakat.
Paketen har börjat delas ut.
Lönen trillar så vackert in i morgon.
Min egen julklapp kom häromdagen (med sikte mot 10)
Fina julklappar från vänner, mamma och jobb har öppnats.
Hundarna har fått snö.

Allt som är kvar är: Städa. Packa inför en helg hos svärpäronen. Förbereda sig för jul på jobbet. Räkningar ska betalas. Ladda kameran inför helgen. Handla de sista julklapparna i morgon efter jobbet med Elisa. Slå in julklappar.




Julklappar.

Igår blev det en liten mini jul här hemma. Både Martin och jag har fått julklapp från jobbet, samt av min mamma och det var dom som öppnades. Martin fick som vanligt en väldigt lustig inslagen whisky, Jag fick ett presentkort på Fullerö butiken. Super glad över det, har aldrig varit där men har alltid velat åka dit eftersom dom har så himla mycket fint. Av mamma fick vi en vatten fontän som numera intagit en plats i sovrummet. (bilder kommer senare)

Idag har jag och flickorna tagit en rejäl promenad i snön, sprungit och busat som galningar och det var så mysigt att se när de leker så bra med varandra. Leona kan bli lite irriterad när Freja är på på på men hon lugnar snabbt ner sig.
Nu ska jag höja volymen till david Guetta och städa upp lite här hemma innan jobbet väntar!

Julbord.

Återigen Måndag och snart Julafton. Kära nån vad dagarna springer på. Helgen har varit oförskämt bra. Jobb fredag kväll och sedan mys vid tv med tjejerna framför Svenska hjältar galan. Mot små timmarna blev det en sväng in till stan för att hämta mannen som befunnit sig på julbord och annat bus med jobbet. I lördags hade han sovmorgon och jag fortsatte med hans julklapp, efter paketinslagning och städ blev det en sväng in i duschen och sen iväg till Tierp för att äta på Brorsans restaurang. Film mys på kvällen medan snön öste ner utanför. Igår blev det en långpromenad med hundarna i spåret. Även Leona fick springa av sig lite medan Freja gick i koppel (ifall Leona skullle sticka) Det var en högljud schäfer vi hade i kopplet då, jag och Martin gick runt och skämtade om ifall någon skulle se oss och vad de skulle tro att vi höll på med när vi hade en liten skrikandes och en stor som sträkte på benen.. just då, kommer en joggare! haha.. Det såg ut som allt annat än hundträning, men tro det eller ej. Det handlade inte om något annat än hundträning. Freja fick springa lös sen när hon hade lugnat ner sig, och det gjorde hon!!! haha.

senare frammåt eftermiddagen drog vi iväg till svärpäronen där hundarna fick springa av sig tillsammans lite innan vi begav oss in till staden för julbord med resten utav släkten! Underbart julbord även fastän det inte var så stort och så mycket olika sorter som endel kan ha på sitt julbord så var det alldeles perfekt. Alla hamnade i matkoma men fortsatte ändå att äta av de underbara tryfflarna som det bjöds på!!! Dom var sjukt goda. Martins kusins fru satt med vid bordet och när jag tog min 3e tryffel sa hon förvånat "ska du ha den också?!" då skrattade Sofi Martins syster som också satt med oss och sa "Lynn kan äta hur mycket godis som helst" haha mjoo måste tyvärr säga att jag tror att det stämmer. Speciellt när det är något som bara smälter i munnen, då tar jag gärna en eller två extra även när det inte får plats i magen!

Kanon helg verkligen. Jag och mannen fick mycket tid för oss själva, vilket inte hör till vanligheterna. Men det är galet mysigt när det blir så! Hundarna har haft det bra och Freja, precis som Leona bara ÄLSKAR snön. Nu bär det av mot jobbet, idag gick jag upp tidigt för att hålla tummarna på att de skulle ringa mig! (Känner mitt jobb jag ;) )

mina små fortsätter att överaska

Den lilla växer och frodas både utan på och i huvudet. Apporteringsarbetet är påbörjat och jag får nästan tårar i ögonen så duktig hon är. Ett stadigt greppande som är mjukt som bomull och lämnar mer än gärna tillbaka till min hand i utbyte mot en godbit. Lycka ♥
Den stora motioneras så att hon ska komma i form igen. Extra kilona ska bort och det har börjat bra iaf, dock ingen synlig effekt. Löpet som skulle kommit för över 1månad sedan har inte dykt upp än och inga tecken på att det är på gång heller.. klimakteriet?! Är dock väldigt glad över att slippa det. Har nog med att damsuga bort grus och lera efter promenaderna. Tips: Städa efter långpromenaden! Det borde man lärt sig efter 7 års hundägande men icke!

Mycket händer för de två varje dag. Försöker utforska nya promenad vägar och olika bus på promenaderna. Än så länge går det bra. Leona fick sig en promenad och bus tur med Jassa och Draken igår medan jag och Jenni gick och pratade hund ihärdigt över 1 timme. Freja fick sig en promenad med busfröt Ozzy igår också.. och lika duktig som sist så la hon av när jag sa till henne.. hon har en förmåga att ta i lite för hårt (tycker jag) men Ozzy är inte så nådig han heller :P


Hundar i sängen.

En gammal jobbarkompis till mig skrev på FB att hennes hund gärna vill upp i sängen och att det är svårt att alltid, gång på gång säga nej. Snart fylls det på med väldigt mycket komentarer om fördelar och nackdelar med att ha hunden i sängen. Och folk som blir arga på varandra för att de inte tycker samma och försöker övertala varandra till att göra som de gör.
Mina hundar får inte vara i sängen eller i soffan. Näst intill aldrig. När Leona var själv fick hon få upp i sängen samma dagar som vi ändå skulle byta sängkläder. Men eftersom vi har 2 hundar nu så är det ingar hundar i sängen och därmed BASTA! Jag tycker det är äckligt med hundar i sängen. Hundhår, grus, tassavtryck, lera, fästingar på sommaren. Äh de klarar jag mig utan! (tipset jag fick då är att jag faktiskt kan byta säng kläder) ah men give me a break. Vad finns det för anledningar till att ha en hund i soffan/ sängen?! Bara för att det ska tillfredställa våra behov? Bara för att vi ska sitta bekvämt när vi myser med hundarna?
Varför kan inte vi sätta oss på golvet och mys med hundarna för?! jobbigt? hårt för rumpan?

En liten tanke som slår mig när folk säger att de har hundar i sängen. Du har varit ute på krogen.. hittat en riktig charmör som följer med hem.. man är påväg och ska entra sängen och lyfter på täcket för att krypa ner. Hundhåret puffar upp och det är gruskorn i sängen.. Men lägger sig och myser till det lite, då kliver det upp en hund mitt i akten och joo den får vara där. Morgonen efter när det är dags att gå upp så är killen tjock i halsen och andningen.. (Han är pollen allergiker) och inte nog med det, när han ska klä på sig kallsongerna upptäcker han till sin fasa att han har en fästing under pungen!. Mysigt. Kommer ni fortsätta träffas? -NEJ. Du är dömd till ett liv i ensamhet med dina hundar, du kommer bli den där kvinnan som inte fått sig ett nyp på flera år och därför är irriterad på allt och alla, kvarterets barn kommer kalla dig för grinkärringen eller tom bitterfittan.. men lugn , du har ju iaf dina hundar du kan mysa med!

Ursäkta.. men det är ungefär så jag tänker. Vad har ni för tankar om att ha hunden i sängen? (nu kommer ni väl inte våga skriva något emot mig eftersom jag öste på så men jag anser att alla får tycka och göra som dom vill! Jag kommer inte hata er, men jag sover nog inte i eran säng!)


Du & Jag

 

Att få dela varje dag med dig,
det är den verkliga lyckan för mig.
Jag älskar dig mer än du kan förstå,
jag hoppas du älskar mig likaså.
Jag är din förevigt du vet,
Det är ingen hemlighet.


Idag firar vi 6år!

 

















Hissar och dissar

Hissar: 1. Freja.. min underbara Freja. Denna hunden blir bara mer och mer hund för varje dag. Vi börjar förstå varandra så mycket bättre och har börjat lära känna varandras kroppspråk. Jag blir så lycklig när hon sköter sig så fint som hon gjorde idag när hon fick träffa Elisas Ozzy (cane corso valp) för första gången, Hon ville ju på honom, brottas och busa för fullt men lite fick vara lagom enligt matte och hon lyssnade väldigt fint på det. Istället för att brottas rusade hon runt i full galopp i skogen och nöjde sig med att bli jagad av lilleman. 2. Jag och Martin firar idag hela 6år.. hjälp vad tiden har gått fort. Men inte en enda dag ångrar jag. Blir så lycklig när jag ser min fina man ♥ 3. Lucia i morgon, vilket innebär att jag kommer ha glitter i håret på jobbet och sjunga lucia sånger hela dagen lång. 4. Ungerbara julgodis! 5. Min fina Leona som är så lätt att ha och göra med. Anpassar sig till allt och gör mig så lycklig med sina fina bruna ögon.

Dissar: 1. Det är så förbaskat halt ute så man går som en pingvin. Vart är snön.. Var är den??! 2. Äter mat och godis tills jag mår illa, hör väl juletider till?! 3. Frejas enorma intresse till inredning börjar gå mig på nerverna. Att bita sönder hundsängen är en sak.. men listerna får hon ge fan i. Dom är nu insmorda i ättika.. får väl se vad hon hittar på nu när hon inte vill bita på dom. 4. Skatteverkets telefon köer.. jag orkar liksom inte. Skickade in deklarationen försent och fick en ny hem.. den har inte kommit in i tid den heller så ringde dom. Satt i telekö i 20min då börjar de tuta upptaget och sen bryts det.. nu säger dom att handläggarna är upptagna. Hatar telefonköer som kostar galet mycket pengar och tar galet lång tid!

du och jag och vi

Ett steg i rätt riktning och det känns som att vi är på god väg att komma dit vi vill.

Det börjar närma sig.

Med riktiga storm steg tar vi oss närmare och närmare slutet av detta året och början på nästa. Detta året ska jag inleda nästa år med dunder och schabrak. Det ska bli ett jävla gung och alla ska ha de nice, inge tjaffs ingen som blir sur. Och det känns så jäkla bra! Jag tror att beroende på hur man inleder året så kommer det bli så. Det tror jag.

Igår kom Mange och Linda förbi på lite middag och dryck. Spelade alfapet och jag stupade i ett rejält magplask. Men någon måste väll göra det också.. :/ Det blev tidig hemgång för dom, och jag och martin fortsatte spela lite spel. Vi körde igenom alla sanningkorten i våghals.. hihi.. mysig kväll var det! Martin försvann tidigt i morse på fiske och för min del står hundarna på schemat idag.. snön har landat i den lilla byn och jag är nog mer lycklig än barnen. Jag vill bara vara ute! Freja är en kopia av Leona och älskar allt som hon gör. Snön är alltså något av det bästa! Det känns verkligen som att Freja börjar landa här nu, hon börjar förstå vad vi menar, hon börjar acceptera regler, hon känns lite mer som en hund nu. Inte bara valp. Och det känns skönt. Hundarna har tytt sig mycket mer till Martin nu det senaste. De lyssnar bra mycket bättre på honom och känner att han är ledaren över hela gruppen. Förstår inte hur han kan vara lugn hela tiden. Han är som en filbunke.. blir inte ens irriterad på dom när dom är som värst. Man märker verkligen skillnad. I vanliga fall är han alltid borta om dagarna och hundarna får liksom inget grepp om honom.. eller vad man ska kalla det. De tappar komunikationen. Nu när jag jobbar nästan varje dag och varit borta nästan helatiden har hundarna och jag tappat en hel del.. Men det är bara att nöta på.. Nu är jag hemma mycket mer och har mer tid för dom.

Elisa fick hem sin lille plutt i Fredags.. får se om hon kan komma hit och hämta mig idag så jag får se honom. Och deras nya hus! Han va så förbaskat söt när han var liten bebis men nu ska han ha växt på sig lite säger hon. Så kameran får väl följa med då!

Ikväll drar jag iväg på styrelsemöte och adventsfika hos Anna. Mys!

Rodnade kinder, som på ett litet barn.

När man får höra att man är söt av en vilt främmande kille som för första gången ser en. När man lite senare får en lapp "Fika? Namn och nummer." Då blir man lite extra glad. Lite fnissig. Men när man sedan inser att man står med jobbkläder som faktiskt är i strl S men ser ut som ett par L i blå nyanser. Mosig i ansiktet och håret hårt bakåtstruket i toffs. Då brister det ut i as garv.

Härliga människa. Tack för att du gjorde min dag igår!

Orken, Lusten, Viljan

Borta.
Allt jag önskar mig nu är att någonting kan gå lätt förbi mig. Flyta på.

inspiration

Ibland träffar man människor som inspirerar en. Som gör att man får ideér om både det ena och det andra. Och nu var det tydligen min tur. Suttit och kikat runt på endel bloggar en stund nu och hittade några läckerheter som ska påbörjas här hemma. Vad det är får ni se när det är färdigt. Ser galet mycket fram emot det här. Det roligaste är att en av ideérna kommer bli Martins julklapp.. om det blir bra vill säga. Spänningen är olidlig.

Fortsättning följer..

Just nu

är mitt liv så bra det kan bli. Jag omringas av så otroligt härliga människor, vänner, djur och familj. Jag skulle inte vilja byta bort någonting. Allt vill jag ha. Lycka ♥

Schäfer.

Schäfer är en väldigt stor hundras som funnit med oss i väldans många år. Den finns i olika färg kombinationer, olika hårlag, och olika temerament. Sen att inte tala om att alla hundar är individer vilket innebär att ingen hund är den andra lik. Vilket folk har väldigt svårt att förstå.
En svenssons syn på schäferns rasbeskrivning ser ut så här: Arbetsnarkoman. Stor. Skällig. Ljudar. Piper. Gnäller. Stressad. Hyper. Lydig på planen, en odåga utanför. Och så fortsätter det. En perfekt arbetshund förutom att den låter som ett jäkla brandlarm.

Även vissa schäfer människor tror att det är så här det ska vara. Att det inte går att göra något åt. Och möjligt nu att jag tar mig galet mycket vatten över huvudet (Freja är fortfarande en plutt, jag har ingen aning om hur hon kommer bli som vuxen) Men alla schäfrar blir inte så, tro det eller ej. Vi har haft några schäfrar under min uppväxt av båda könen som inte alls betett sig som odjur. Självklart har de ljudat, i vissa situationer, självklart har de skällt i vissa situationer. Men trotts att de inte varit aktiva inom bruks och lydnad utan mer varit utav hemma hund sorten så har de inte varit tokiga. De har varit lydiga och lugna. Möjligt kan det vara så att vi haft en jädrans tur med de Schäfrar vi fått tag på.. men det mesta tror jag hänger på uppfostran. Vad som är acceptabelt att hunden gör och inte.
Det som är lite lusigt är att många hundmänniskor tröstar sig med att "det är en schäfer" när den låter som en galning "Det är en boxer" när den flyger runt och ska studsa ner varenda människa den ser osv. Och då ska helt plötsligt beteendet hunden gör vara helt okej. De ser det inte som ett felbeteende eftersom att ALLA schäfrar gör det. Det är typiskt för den rasen.
Och det är det som gör mig arg. Att dom pustar och frustar när jag säger att.. "ja men så ska då inte min Schäfer få bete sig."

Detta inlägget riktar sig inte till någon specifik människa. Det är från många olika både som jag känner och inte känner som utrycker sig så. Och jag ville bara för någon minut förklara skillnaden mellan Schäfer och Schäfer, som jag verkligen tror finns.
Klart slut.

bildbomb




 

 

Ett inlägg med en hög bilder. Bilder från promenader. Bilder från den korta visiten i Skövde och på Mamma och Nikitas Donna. Bilder från kärringarundan igår med Dogsen och Bärta. Bärta gillar verkligen att Freja är på livlig (ironisk) ;). Nu ska jag återgå till tvättande och städ innan jobbet. Var på en promenad med Jenni nyss, Freja fick stanna hemma medans Leona fick röra på fläsket hon lyckats samla på sig. Underbart skönt, som förr i tiden när det bara var jag och Leona. Mysigt. Sälvklart hoppade Leona ner i plurret och Fick sig en snabb dusch när hon kom hem! bushönan!