hej stumpan, med gummirumpan!

Vaknade i morse på strålande humör.. Känns helt underbart med tanke på att jag gick och la migg med världens migrän anfall.. illamående tryck i helahuvudet och yrsel. Kanon! Men det var igår och idag är jag som sagt, fit for fight!
Packade in mig och hundarna i bilen, köpte en jacka hos Cia´s som jag länge gått och sucktat efter och sen iväg till klubben för lite bus med Johannas pojkar, idag fick Leona också vara med eftersom hon slutat löpa! Men hon hade inte vaknat på lika bra humör som mig, hon var värsta grintanten som efter en stund fick sätta sig i bilen igen. Freja hade jag i koppel först så hon skulle vara lugn innan hon fick leka med de andra busarna. Det var lättare sagt än gjort kan jag säga, hon ville INTE vänta! Men efter en stunds trottsande lugnade hon ner sig och fick då sin belöning, bus med grabbarna!
Tog mig sedan till Gimo för en fika med Anna och Sara och planerade en aktivitets dag för skolungdommar under sportlovet. Sen till GDS hallen för att tvätta bilen.. ren och fin bil, smuttsiga händer på en flitig tjej! Begav mig hemmåt.. glad och nöjd med mig själv.. ser att något rör sig i diket hinner inte reagera knappt innan.. håll i er nu.. en kungsörn viker ut sina vingar och flyger rakt framför bilen!!! brommsar, känner hur bilen inte vill hålla sig kvar.. Rädd.Rädd.Rädd. Peugoten höll sig på banan och jag visste inte ens vad jag hette.. En KUNGSÖRN!!! fattar ni?! Ringde förbryllat till Martin och talade om att jag höll på att få en kungsörn med mig hem men han bara skrattade och trodde inte alls på mig.. Men nu har jag googlat bilder och VET att det var en kungsörn!

Helt jävla sjukt!
Snart ska jag bege mig för ett mini pass på jobbet. Fortfarande uppe i varv.. men men.

ser inte så roligt ut att få en sån här i bilen med sig hem va?!

31/1-2011

Just idag för ett år sedan var jag hemma hos pappa för att mysa med hundarna. Det var en skit kall dag med överdrivet mycket snö.. men lika trevligt som vanligt. Tog tåget hem på kvällen men blev ståendes 1timme i Upplandsväsby eftersom tågen blivit inställda pga en olycka. I morgon för 1år sedan är dagen som förändrade mitt liv. som sänkte ner mig till en botten som jag inte trodde fanns. Jag fick reda på att det var du som orsakat denna olyckan och att jag var så läskigt nära... gör mig bara rädd.

Ett helt år har gått sedan du lämnade oss. Ett helt år och det känns fortfarande inte som att det är sant. Trotts begravning och att vi i Söndags var över till din viloplats med blommor och ljus.. så känns det fortfarande inte sant. Att förlora en så fin människa och vän är nog det jobbigaste jag gått igenom. Många tårar och tankar har snurrat runt i hjärnan. Trotts att jag idag har fått svar på mina frågor så finns alltid frågan varför kvar!
Jag klarar inte av att åka tåg förbi knivsta längre.. vetskapen om vad som hänt går som ilningar genom kroppen. Jag ser hur fort tågen går och jag undrar hur du vågade. Vad du tänkte på. Frågor utan svar som ändå lever kvar.

Jag saknar dig fina Ellinor och jag hoppas verkligen du har det bra där du är idag. ♥

Seniortanten.

30/1-2005 föddes en liten krake som växte upp och blev ett 9månaders odjur. Tur var väl det, annars hade hon aldrig fått flytta hem till mig. Som en orkanvind klev hon in genom mitt hem och vände upp och ner på hela tillvaron. Glädje. Sorg. Lycka. Vrede. Saknad. Längtan. Och en jävla massa Kärlek. Allt har jag fått uppleva med dig. Idag fyller hon 7år, från att vara vuxen hund går hon idag över och blir Senior tant. Hjälp vad tiden går fort! Jag vill aldrig att den tar slut med dig min fina. Låt kommande födelsedagar bli många och att vi får många fortsatta fina år ihop.

Jag älskar dig, ett stort grattis på födelsedagen

Låt mig presentera...

Mikael Persbrandt!

Lätt den bästa svenska skåderspelaren som jag sett. Han spelar ju alltid lite skum med sitt konstiga humör, men ack så bra! Var och såg Hamilton i Torsdags och jag tackar dig Micke, återigen för att du varit med i en bra film!

viljan att vilja

Nu ska jag vara Ledig i två dagar. Jag ska inte alls tänka på jobb, inte ens svara om de ringer (kanske). Jag ska vara med mig själv och ta hand om mig själv. På Fredag ska jag sysselsätta mig med det jag gillar mest.. efter mina hundar och min sambo och familj. Jag längtar så jag blir tokig.. jag ska nog förbereda mig lite nu..♥

ljuset i mörkret

Träningen med den lilla svarta går åt helt rätt håll. Denna veckan koncentrerar vi oss på inkallningen som damen helt tappat bort i tankarna på annat. En snygg och snabb fotpossition har vi också tränat på. Två dagar på raken har hon skött sig med bravur! När matte har korv i fickan så följer hon minsta vink. Igår var vi ute på en lång promenad med Elisa och Ozzy vid Aspo badet. Kallade in henne med jämna mellanrum och hon kom som ett skott varje gång. Till och med när vi såg ett par med en hund lite längre bort, så tänkte jag direkt att jag skulle koppla henne, men vid närmare eftertanke så ville jag utmana ödet och struntade i att koppla henne. Jag fortsatte helt åt mitt håll och Freja stannade tvärt för att skåda de andra en bit bort. Började genast fundera på om jag gjort rätt val med att ha henne lös, kallade på henne och hon kom! När vi närmade oss bilen kopplade jag henne innan hon insåg att vi skulle bege oss hemåt. Därav blev det en lyckad promenad på alla vis. Äntligen!! :-)

Hundbur till salu


En PLUTO Premium bur i svart stål säljer jag nu för 500kr (eller högst bud)
Buren är nästan i nyskick endast använd få gånger. Ej buren på bilden men en likadan.
H65*B91*D57

Hör av er om ni är intresserade!

Jag vet vem jag är när jag är hos dig.

Känslan när man vaknar och har 4 pigga, vakna härliga ögon som tittar på en och verkligen bara vill börja dagen. Man kan inte annat än att le. Känna värmen. "Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya" är ett ordspråk jag tänker på så fort jag vaknar och ser mina fina. Idag är jag ledig.. i morgon och dagen efter det och resten av veckan också.. än så länge. Så det är bara att ta på sig lager på lager och ge sig ut i den bitiga kylan. Blev en morgon runda på 30min och sen serverades det frukost framför tvn. Kom nyss in efter ett kort men framgångsrikt träningspass med Freja. Denna veckan fokuserar vi på fotpossitionen. Den ska var klockren! Vi fokuserar också på inkallningen som nu börjat ge vika.. den lilla damen vill inte komma när hon varit lös och det är dags för koppel.. Aldrig skriker hon och ställer sig en bit ifrån och skrattar åt mig när jag rycker mitt hår i frustration. Jävl* tonåring! nåja.. det är bara att nöta och jobba på så kommer hon nog snart ur den här perrioden (och in i nästa) Nu står kloklippning på schemat sen blir det lite tidig lunch för mig.

Tips

Ett litet tips till er som har en busig liten vovve hemma som mer än gärna vill ha något att göra. Fyll en tom toalettrulle med leverpastej och lägg några timmar i frysen.. då har dom lite att pyssla med sen. Fungerar även bra att fylla på märgbenen med lite leverpastej och lägga i frysen så det stelnar. Super mumsigt tycker mina 2, och bra att ge dom när dom ska vara ensamma hemma ett tag.. då har dom något att pyssla med :)

the night is over

Bjöd över björn, mela och Niklas igår. Lagade iordning lite middag, spelade lite spel. Väldigt trevlig kväll, alldeles lagom och maten var jätte god! Närmare småtimmarna blev det hemgång för deras del och jag och Martin tog oss 2 trappor ner för en cider/öl mycket folk där nere, första gången vi var där så sent. Inte direkt något ställe för oss så vi begav oss hemåt ganska fort. Det är ett ganska bra ställe om man bara vill ta en öl tidig kväll när de inte är så mycket folk. Inte för att jag är folk skygg men de blir så jäkla trångt där inne. Idag har vi mest sovit. Så himla skönt. Känner mig utvilad och kl 17 beger jag mig till jobbet. Men först en promenad med tjejerna!

samtalen man inte alls är van att ta del av.

Jag ska snabbt återberätta om en händelse ja och Martin var med om sist vi var i Skövde, på en restaurang och väntade på att få ett bord. Bakom oss står en tjej och en kille. Lite annorlunda stil hade dom vilket gjorde att man la märke till den lite extra. Helt plötsligt börjar jag drar till deras röster, hörseln spetsas och jag håller allvarligt talat på att tappa hakan och fråga var den dolda kameran är (fanns ett program som hette så för många år sedan) jag kollar på Martin och flinar, han flinar tillbaka. När jag återgick till att tjuvlyssna på paret bakom fick jag klart för mig att de inte var tillsammans. De verkade vara bästa vänner som diskuterade sexuella upplevelser.. Till sist hör jag killen säga 'vill du höra de värsta jag någonsin gjort?' tjejen blev genast nyfiken och undrade nog lika mycket som jag vad det kunde varit. 'jag har strulat med Gustav' tjejen blev lite chockad och undrade om de varit fulla osv men enligt killen hade dom inte alls druckigt, det hade varit ömsesidigt från bådas sida. Jag kan inte förstå varför jag höll på att falla av stolen (som jag inte för satt på) men att de talade så öppet om hans homosexualitet var så annorlunda. Så ovanligt. Så.. 2012 Jag är varken för eller emot homosexualitet, något jag däremot älskar är när folk står för vilka dom är. Utan att skämmas!! Underbart!

stänga av eller snooza

Har återigen kommit in i en period där jag kommer försent till i princip allt. Hatar det.. Känner mig så kass och blir så arg på mig själv, skärpning! I morse tryckte jag tydligen av larmet i stället för att snooza. Skoj! Fick snabba mig iväg till klubben där Johanna och hennes grabbar var så fick hundarna busa av sig. Leona fick vara med en kortis på slutet, överlycklig! Efter 1,5 timme är vi nu hemma Freja funderar på vad nästa drag ska bli. Hon funderar också över var Martin och leona tog vägen (de åkte till garaget) piper lite i frustration, något som tack och lov är väldigt ovanligt här hemma. Men otroligt irriterande när det händer, gäller bara att fullkomligt ignorera henne så tystnar hon snart! Något som är så otroligt störande är att hon slutat komma på inkallning, inte helt men tyvärr kommer hon på tok för sällan när man kallar på henne. Vilket gör frustrationen otroligt stor. Alla säger att man ska ha tålamod och vara lugn och bestämd men när hon sticker iväg en bit så fort man kommer emot bilen och det är dags för hemfärd sticker hon iväg en bit. Det går inte att locka med godis, inte heller att leka med en leksak, det jag får göra är att gå där ifrån en bit och leka med något så får man fånga henne när hon närmar sig. Åh! Ja känner mig så misslyckad!!! Blä.. Nu har hon blivit tyst iaf!

happy face

Äntligen funkar det att blogga från mobilen!! Tjoho! Så nu har vi bytt ut den dissen till en annan. Mer om det i morgon. Nu ska vi bege oss två trappor ner beställa gott att dricka och vänta på våra pizzor! Ha en trevlig fredag gott folk!

A home without a dog is just a house.

Tröttmössa i morse, kom inte i säng förens närmare halv tolv eftersom jobbet drog ut på tiden. Upp senare än tänkt i morse och packade in flickorna i bilen. Blev en sväng till Klubben så Freja fick busa med Johannas grabbar. Sen hem och luncha med Anna som tittade in. Gosade med hennes söta schäfer valp!!! Sen in med flickorna i bilen igen och promenerade Leona med Elisa och Ozzy. Hem för att hämta Freja som fick följa med till djuraffären och shoppa hundben och godis, där blev det en timmes busande med Lapphunden Lucas.

En riktig hunddag. Skönt att vara ledig och bara egna sig åt tjejerna. I morgon är det fm jobb så blir tidigt upp så de hinner leka av sig lite innan de blir själva några timmar. Fredag imorgon också.. vilket innebär helg snart! Underbart!

Hiss och Diss

Vi börjar med dissen för den är tråkigast.
Diss:
Jag kan inte blogga från min mobil. Helt serriöst, vad är det för fel. Jag kan skriva rubriken men sen när jag ska börja skriva inlägget så försvinner tangentbordet. Jämt! Har försökt hitta en app för Blogg.se men den har inte hittats. Hur ska jag bära mig åt?! Blä..

Hiss: När man för en gångskull tar sig an att rensa garderoben som på tok för sällan blir rensad. Finner en Vero Moda påse med en jätte fin tröja i. Prislappen kvar, kvittot kvar. Den är köpt i Februari 2011.. Februari!!!! alltså, Lycka ♥ Frågan som återstår är om det är en gammal eller ny tröja.. haha. Både min kära sambo och stora syster blir irriterade när de hittar påsar med nyköpta kläder i min garderob "varför har du kvar dom i påsarna" -jo.. just för det här. Man glömmer bort vissa och blir så otroligt glad när man finner dom ;)

Present.

Snart dags för 7års kalas här hemma. Den sista Januari fyller Leona år och hennes önske lista blir bara längre och längre. Men detta året tänkte jag ge något lite extra.. Antingen ska hon få en ny bilbur, en dubbel, så hon slipper trängas med Freja när vi är ute och åker. Eller en ny hundsäng.. hittat en jätte fin i rotting som ser såå mysig ut, Leona har ju blivit sönder tuggad av små valptänder så en ny måste hon så snart ändå, men om det blir en vanlig biabädd eller en rotting... åh vad svårt det är!! Om hon har riktigt tur så kanske hon får båda.. men då kommer Martin bli galen haha.. många kronor läggs på hundarna varje månad, enligt martin helt onödiga köp.. men som jag tycker de ska ha :)

Lokalvårdare..

Ringde från jobbet igår och frågade om jag kunde ta över städet idag, självklart. Svidade om i morse och tog städvagnen med mig på en tur genom många långa korridorer, toaletter, kontor. Gick jätte bra! Skoj att göra lite annat för en dag!
Sen blev det en promenad med vovvarna, Elisa och Ozzy. Nu väntar matlagning och städning. Sen ska vi fortsätta öva in fotpossitionen för denna lilla, hon har inte riktigt lärt sig den snygga possitionen än ;) Galet roligt att träna henne iaf, hon är super härlig. Leona.. jaa hon är bara för underar. Så enkel att ha och göra med så man märker ju inte av henne stackarn!

Igår promenerade jag hundarna till förbannelse, värkte riktigt i benen när jag kom hem efter 3 timmar, i slask och terräng. Hundarna var iaf glada och nöjda. Sen blev det ett Zumba pass för mig, för att sedan komma hem och börja baka både det ena och det andra. Sen vek sig benen och jag la mig i soffan resten av kvällen! Bra dag..

Härligt när den ena dagen efter den andra är bra dagar.. längesen det flöt på så här bra nu :)

Helgens läckerheter.

Helgen har bjudit på jobb lördag fm och söndag kväll. Efter jobbet i lördags blev det mumsiga våfflor när jag kom hem och senare framåt kvällen tog vi oss in till staden för att äta på restaurang och kolla på bio(in time-kanon bra film!). Jätte mysigt att få lite kvalitets mys med grabben, händer på tok för sällan nu när han kommit till åldern då bilar är intressantare än tjejer ;) hihi.
I Söndags tog jag med mig flickorna till klubben för lite bus med Johanna och Anitas hundar. Mycket spring och bus blev det för Freja medan Leona snällt fick vänta i bilen eftersom hon löper. Åkte hem till Anna och mös med hennes ybergulliga valpis på 9 veckor, underbart gullig, och valplängtan sätter fart inom mig direkt, jag vill ha!!!- om några år ;) Blev bjuden på jätte gott fika och pratade på om allt mellan himel och jord. Sen blev det en sväng till klubben igen för att låta Leona och Freja springa av sig innan vi begav oss hemmåt.

Underbar helg! Nu är det måndag, och en ledig sådan, den har spenderats utomhus i halkan med hundarna. Tog enskillda promenader idag för att slippa ligga på backen. Men nog blev det en vurpa allt! hahah Nu ligger mina fina och sover och jag ska passa på att baka lite gott nu tänkte jag :)

Set fire to the rain

Äntligen! Känslan som intagit mitt liv hoppas jag inte tar slut. Låt den stanna, nu och för evigt. Kurs bokad för mig och Freja, en allmänlydnads kurs i Februari. L1 kommer också gå av stapeln i Februari.(Stort tack till finaste Anna för all hjälp!) Freja ligger deckad och vägrar gå upp efter en riktigt lång promenad med Ozzy och Elisa i regnet. Leona följer nöjd och glad med mig fram och tillbaka till tvättstugan, glad över att ha lite egen tid med mamma.

Mina fina, nu är vi på spåret igen och jäklar vad härligt det är!
Lyckorus på hög nivå!

Beautiful




ett måste..

.. Hur man än vänder och vrider på det.

Timmarna på jobbet väger mer än timmarna någonstans, ställt upp i vått och torrt nu de senaste veckorna och nu small det. Magsjukan har härjat på jobbet på tok för länge nu. Det plus för lite sömn och dålig matkonsumtion har gjort att jag måste sjukanmäla mig i morgon. Magen är orolig och jag håller tummar och tår för att det inte ska utvecklas. Jag har INTE tid att vara sjuk. Jag har en hund som ska tävlas om 4månader, vill ha ett fett konto, ett hem som ska se hyffsat ut, och en hund som behöver rasa några kilo. När ska jag hinna springa på toa?! Nej, det här går helt enkelt inte. Jag blir hemma i morgon och därmed basta! Kurera mig med vitaminer och vätska, promenader och kärlek sen borde det hela vara ur världen.

tjao.

ta vara på tiden och att hålla tiden.

Jag har nästan inga rutiner som är tidsbegränsade. Det fungerar helt enkelt inte i min vardag att ha det. Eftersom jag jobbar som vikarie så blir dagarna lite som dom blir. Jag går inte upp samma tid varje morgon, går heller inte och lägger mig samma tid varje kväll. Jag äter inte på speciella tider, ibland blir det tom så att jag hoppar över en och annan måltid för att få ihop mitt dagliga schema. För trotts att jag inte är fast i tidsbegränsade rutiner så betyder det inte att jag inte har rutiner. Mitt liv styrs nästan av mina dagliga rutiner. Jag promenerar alltid minst 1 timme med hundarna varje dag, när det blir på dygnet beror på.. men varje dag. Mellan det är det en massa kissturer fram och tillbaka. De dagliga hushållsysslorna, jobb, umgänge.. och ibland, Men på tok för sällan har jag tid att slå mig ner i lugnan ro och bara njuta.
Som idag efter en lång härlig promenad med hundarna, de skötte sig fint och vi promenerade tills det kändes som att jag fick köldskador. Ner under filten i soffan med varm choklad och en riktigt bra bok! Det kallar jag Underbart! Mer sånt till folket!

Att ta tillvara på tiden kan betyda mycket.

Nyårs pics.

början på fortsättningen

som vanligt började det nya året med en rejäl bakfylla men inte fick man tid att sova inte. Freja vaknade på helt rätt sida och skulle storma dagen med sina livliga ögon. Frukost skulle serveras till de som sov över och sedan hamnade vi i soffan och gjorde inte ett dugg på hela dagen... så himla skönt! Nu är jag dock tillbaka till det vanliga. Jobb. Hundarna har fått röra på sig ordentligt dessa dagar trotts att jobbet tagit det mesta av min tid, som vanligt. Lydnads träningen för Freja har tagit fart nu också.. 4månader kvar sen är det dags för tävling. Så bara att köra på nu! Leonas bantning går som den gör.. damen började det nya året med att löpa.. så massor med motion för att bli av med magen och inte fullt så mycket mat.

Välkommen 2012

Dagarna springer på och 2011 har numera gått över till att bli 2012. Det är med förväntningsfulla blickar jag stegar in i det nya året och jag hoppas på många sätt att det blir som året innan samtidigt som jag hoppas att det verkligen inte blir det.
2011 var året som började med en tragisk olycka som skakade om mig och mina vänner väldigt rejält, en olycka som jag trodde skulle lära mig att ta till vara på dagarna och njuta mer utav livet. Så blev det till en början.. men sakta och säkert kom man tillbaka till de vanliga dagarna då man hellre jobbade än att träffa nära och kära, när man kunde fördriva en hel dag utan att egentligen göra någonting. Självklart har 2011 lärt mig väldigt mycket, jag vet att allt kan ta slut precis när som hellst, och det är inget jag kan styra över. Slutet av Januari och tiden att återuppbygga sig själv efter det som hänt är absolut det värsta med hela året. Juli var också en ganska jobbig månad, men på ett lyckligt vis.. jag träffade den lilla svarta som 2 veckor efter skulle bosätta sig hos mig. Lyckan och längtan var enorm. Augusti kom som ett glädje rus rakt in i mig och jag minns inte så mycket annat än att vi 3 hade blivit 4a! Det är absolut det bästa som hänt under hela året. Längtan som varit så stor.. äntligen var hon min ♥ Tiden som följde var ett enda glädje rus till den dagen då jag insåg att hundarna inte fungerade så bra ihop, de vek av från mina drömmar och blev inte alls som det var tänkt. Men vi höll ihop alla 4a och idag sitter vi här och tar emot 2012 med förväntansfulla blickar.

2011 är absolut det värsta året jag varit med om, det bröt ner mig till en grund som jag aldrig tidigare sett, Samtidigt som jag aldrig varit så lycklig. 2012 kommer bli året då jag hoppas jag blir som jag var tidigare, jag orkar inte må som jag gjort och kommer inte heller tillåta det, jag tackar verkligen mina vänner, hundar och familj för att ni stöttat mig under denna tiden, både medvetet och omedvetet. Jag ser fram emot ett år fullspäckat med hundgöra massa hundtävlingar, Tränig, jobb och feta nöjen!