mår dagens ungdomar sämre än ungdomarna förr?

Läste för några veckor sedan en artikel som hade denna rubriken. Alla de intervjuat hade svarat "nej - typ en /klass mår dåligt, max." Jag tror att det är fler. Människan kanske inte mår sämre nu än förr men det är många som inte mår bra. Alla dessa skönhets ideal. Man ska vara så smal att kroppen precis klarar av att bära en. Vågen ska visa så lite som möjligt. Man ska ha nyaste kläderna, snygg snabb bil, bra betyg, träna/idrotta, hälsosam kost, umgås med rätt folk. Allt är bara rätt och fel nu för tiden. Det finns inget mitt i mellan, och det är så fel. Det är ok att vara olik andra. Man behöver inte se ut som alla andra tjejer, man behöver inte färga håret, banta, tatuera sig, sminka sig anväda kjol mm. Bara för att folk ska tycka om en, bara för att man ska få en pojkvän.
En riktig vän är någon som tycker om en som man är. Innuti sig. Inte utsidan. Det är dom som alltid kommer finnas där för en vad som än händer. Tyvärr finns det allt för få sådana vänner.  Kanske är det för att man inte vågar visa vem man igentligen är, man har ett skal utanpå kroppen som man visar upp och som folk läser av, men det är inte du. Och när ens vänner kommer på det så blir de svikna. Dert bästa är att vara sig själv. Alltid.

Det värsta är att människan bryter ihop på alla dessa ideal, man måste vara så mycket nu för tiden och det kräver så mycket energi för att man ska orka ändra på sig, att man inte orkar längre. Man får inte vara fel, man får inte begå misstag, måste vara felfri, för det är ju alla andra eller?! Varför är det så här för?! Varför kan man inte bara acceptera vem och vad man är och leva med det. Visst att man kan ändra sig lite men det ska inte gå överstyr, man ska inte behöva ta sönder kroppen och ligga hemma och vara helt trasig i huvet för att man inte är snygg, smal, nyttig, ambitiös..
Ta det inte fel, jag tycker det är helt ok om folk tänker på vikten, att folk färgar håret då och då, tatuerar sig mm. men det får inte gå överstyr. Man måste älska sig själv, det viktigaste tror jag är att man inte ändrar sig för någon annan, utan det man gör är på sina egna villkor. Man måste ta kontrollen över sitt eget liv, ingen annan får bestämma över en.Kommentarer
Pernilla säger:

Helt rätt Lynn! Vilka kloka tankar :)

2010-04-15 | 21:23:38
Bloggadress: http://www.onetaste.se
lina öberg säger:

klok tjej.

2010-04-20 | 09:15:01
Bloggadress: http://slemlina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback