Om jag bara kunde försvinna ett tag, blir allt bättre då?

Efter en undebar helg i Götet så hamnade jag rakt tillbaka till vardagen igen. Långa dagar och snurriga nätter. Har tillbringat mycket tid med min lilla och massor med lösträning. Jag har lyckats uppnå mitt mål, att ha henne lös på cykelbanan! Stolt över mig själv och framför allt över hunden som väljer att vara vid min sida.
Precis kommit in efter en bustur i snön, lös schäfer =glad schäfer. Matte nöjd hunden nöjd. Allt är som det ska på den fronten.
Samtidigt som julen närmar sig med storm steg och jag ångrar stort att jag tog jobbtider under juldagarna, längtar efter min familj och vill inget hällre än att få tillbringa lite tid mer er ett tag.
Nu ska jag återgå till mina juldukar och stakar så får vi se om det blir lite mysstämning

Oförglömlig helg

I helgen var det bara jag och Martin. Utan hundar och utan en massa som ringde ständigt på mobilerna, sweet!
Det blev flyg fram och tillbaka vilket var fruktansvärt jobbigt faktiskt. Känner mig skit fånig, känner mycket väl till att det är säkrare uppe i luften än nere på vägarna men rädslan för att något ska hända finns där. Känslorna gick upp och ner, det kändes precis som att jag hade en liten djävul på ena sidan huvudet och en liten ängel på andra, där båda intalade mig att dom hade rätt (som på barn program ni vet) Nåväl.. kommer till arlanda och tar några alkoholhaltiga drycker för att klara pressen. Kliver på flygplanet och ser hur jäkla trångt det är, får världens panik och vänder mig om för att springa av. Tjockt med folk även där.. Håller Martin stenhårt i handen hela vägen och skrattar åt mig själv när planet landat i Göteborg, fasen vad töntig jag är! Stolt som tusan över att jag klarade det, vandrade vi iväg på Göteborgs gator. Intog hotellet som var helt fantastiskt.
 
Ut för att göra stan.. shoppa! Ser en svart schäfer som är otroligt lik Freja, går fram och frågar och tro det eller ej med det var Kelly, Frejas syster! hahaha så lustigt.
 
Lördagen bjöd på en tripp på Universeum där vi beskådade allt från små små fiskar till stora feta ormar. Återigen växte jag lite i mig själv då jag kikade lite på grodorna och klarade av att gå förbi utan att skrika (+att jag inte hade mardrömmar på natten) UNDERBART!
 
Liseberg på em, underbara ställe, så himla vackert med alla ljus och konstsnö. Dock lite mätt på julmarknader och om jag ska vara ärlig tyckte jag inte Liseberg hade så mycket att erbjuda som lockade mig. Men helt klart värt ett besök! Kvällen bjöd på Casino Cosmopol. Hade förväntat mig lite Las Vegas stuk med underbara kläningar och snygga män i kostym.. men så var det inte. Det var allt mellan kostymmän till pundare! haha trevligt ställe ändå!
Söndag var det shopping innan flyget tog oss hem. Inte lika nervörs denna gången men med tanke på att det ösregnade var det lite pirrigt. Hoppigt och skumpigt ända upp över molnen och jag ljuger om jag säger att jag mådde bra ;)
 
 
 
 

gamla blogg inlägg

Fördriver tiden med allt annat än det jag borde göra.. suttit och snabb läst igenom några blogginlägg från 2011 och blir påminnd om vilken otrolig lycka det var att få den där lilla schäfer valpen i famnen. Hur gott hon luktade och hur mjuk hon var. Det var årets höjdpunkt. De ständiga betten och velandet med hur jag skulle göra med Leona.. avlivningstiden och vaktandet över hundarna.. riktigt plågsam tid och helt klart det sämsta med 2011. 
 
2012 lider snart också mot sitt slut och liksom alla andra år som rullat iväg så har det här också gått upp och ner.. tack och lov inte lika kraftigt.
 
 
 

Tjenare!

Fruktansvärt bra humör på mig idag.. fattar inte. Helgen tillbringade jag och Freja i sthlm på instruktörsutbildning. Galet intressant och lärorik utildning, Freja fick göra lite övningar igår och jag fick genast mycket mer "måsten" att träna med henne.. tex. att vara bunden "då kommer den högljudda schäfern fram" sen fick hon vara med i lokalen där det befann sig 4andra hundar och Freja låg lugnt på sin avslappningsfilt och mumsade märgben.. utan gotta hade hon nog inte varit så lugn ;) hihi Leona tillbringade helgen i garaget med Husse.. gött tyckte nog hon men skymtade ändå en viss glädje när vi kom hem!  En helg full med hundsnack sitter som en smäck och idag har hundarna knappt fått någontid alls.. *dumma jag* Får bli ett kort lydnadspass med lillan innan läggdags iaf.. annars kommer hon hata mig resten av veckan.
Onsdag är det kurs och sen i helgen beger vi oss till Göteborg, utan hundar. Bara Han och Jag ♥

Förbannad!

Blir så jäkla less på alla nötter som ihärdigt ringer till MIG och försöker sälja grejer. Försöker få mig att byta elbolag, bredband osv.. allt försöker dom med! Nästa gång dom ringer ska jag börja samtalet med ett illvrål och be dom fara och flyga. Det är för det första inte jag som står på lägenheten, och heller inte på el, telia, eller någon jävla räkning som tillhör boendet.. så varför ringer ni mig för????
 
Vill inte vara otrevlig mot dom men jag börjar verkligen tröttna stenhårt! Fuck you fuckers!
 

Plugg

En helg i studiernas tecken väntar och jag ska första dagen i skolbänken framföra ett föredrag på max 5minuter. Hur ska man lyckas med det inför folk man aldrig träffat? Jag har skrivit ihop ett litet A4 som jag får hets läsa för att hinna med allt jag vill ha sagt. Inget "öööh" eller "och" har jag tid för att klämma in. Hujeda mig.. dock är jag nog en av få som faktiskt gillar att prata inför okända människor. Tycker det är fantastiskt roligt att försöka påverka och framföra min egen åsikt om saker och ting. I morgon kommer jag föreläsa lite om hunden på sommaren, sommar plågor i alla dess slag. Får väl se hur det går..
 
Gårdagens promenad med hundgänget gick oväntat bra. Freja skällde endast ett fåtal gånger och det var när någon hund smög sig på bakifrån och skulle nosa henne i prutten. Sånt gillar vi inte! Hon gick med väldigt behagligt tempo till och med!! Super stolt över min lilla tös.. 42 hundar var det som promenerade tillsammans :)
 
Vaknade tidigt idag.. 7 klev jag upp ur sängen. Började med ett bra tempo och studsade in i duschen på en gång. Frukost sen dog jag lite och blev påmind om hur trött jag faktiskt var.. att jag kanske borde sovit någon timme till. Var inte ute med hundarna förens kl 10 då jag mötte upp Jenni vid Herrgården för lydnadsträning. Fick mycket bra tips och lite "läxa" till nästa gång. Vi ska jobba på bakbensrörelser och sen ingångar. Vad var det mer då? :O måste extra kolla med Jenni så jag inte glömt något ;) Trevligt pass och Freja visade tydliga tecken på trötthet när vi avslutade. Jenni körde med Draken som var super taggad men ändå kunde koncentrera sig!! Tokigt hur det kan vara. När Freja är uppe i den nivån kan hon inte göra ett dugg. Fick se en fin lydnad och ett fint spårarbete. Sen fick Pantertanterna Leona och Jassa hälsa på varandra lite.. Jassa har blivit väldigt grå i ansiktet men är fortfarande sitt gamla jag. Leona har knappt ett grått hårstrå men var inte ett dugg intresserad av att leka.. lukta och kissa är hennes passion i livet! haha..
Nu inväntar jag mannen så får vi se vad kvällen bjuder på.
 
 

den svarta och den brunsvarta.

Dagen har bestått av jobb för min del och eftersom jag är så förbaskad morgonpigg (?) blev det bara en snabb avrastning för hundarna på morgon kvisten. Kom hem igen strax efter 13 ovh begav mig iväg till Aspo för att låta lillan få springa av sig lite. Super skönt att kunna ha henne lös lite. tänkte att jag ska kunna ha henne lös på cykelvägen nästa vecka.. så träna träna träna ! 
Hon sköter sig iaf fint. Filtträning nu på kvällen med godaste märgbenet och Leona kurerar sig i vardagsrummet med ajaj tassen och tröstäter märgben hon med. Svårt att få henne att ta det lugnt när hon endast kan göra allt i 110! Super svårt.. men snittet i trampdynan är nog läkt på bara någon dag om hon tar det lite piano.
 
 
Min svarta buse i det härliga höstvädret. Nu ska vi bege oss ut på promenad med hundgänget i byn.. undra hur många det blir ikväll.. längesen vi gick med nu och sist var det ca 35st hundar och ägare. Hoppas lillfräsan sköter sig. Leona får stanna hemma och vakta tv´n

hundigt!

Iväg och spårade på förmiddagen med inbitna spåraren Marion. Två spår la vi vid IP och inget av dem gick något vidare bra. Bitvis gjorde hon riktigt fint spårarbete och tempot har jag fått ner ganska rejält! Men annars var det inte så mycket att hurra för. Nu blir det många korta spår på åker/gräs för att få in att Freja verkligen går i spårkärnan! Var tydligen ganska jobbigt för henne när det gått runt en del vilt på planen men det ska vi inte bry oss om tycker jag. Så träna träna träna! Det som var bra var att hon fick springa lös fram till spåret och tillbaka till bilen så lite lösträning blev det också och det gick bra även idag!!
Leona fick en lång skogstur med Elisa och hennes Zero. Sprang som en galning och har lyckats snitta upp ena trampdynan.. *jäkla hund* nåväl.. hon får skylla sig själv. Verkar ju inte ha ont iaf ;)
Ikväll bär det av till Vallentuna igen för att träna avslappning.. får vi väl se hur det går.. näst sista gången nu.
 

trying to be..

födelsedagen var magisk. Helt magisk tack vare min underbara man. Jobbade förmiddag. Och på kvällningen kom Sambon hem med två stora paket. Det ena var en bok från svärföräldrarna (vill börja läsa den men får ingen tid) det andra paketet innehöll en träningsväst från arrakoutdoor från Martin ♥ Hur nöjd som helst. Vill börja använda den nu men får vänta till i vår då vädret inte tillåter :) Det blev en mystisk resa in till Uppsala där han envisades med att inte tala om var vi skulle och vips så satt vi inte på Domtrappkällan med menyerna i handen. Helt lyrisk över att se hur mysigt och magiskt det var där inne.. maten var också jätte god men försväntningarna var skyhöga och maten nådde inte riktigt dit upp. Super mysig kväll, tack min fina ♥
 
Jag känner mig varken äldre eller klokare för er som undrar, det är bara siffrorna som ökat och sen återgick allt till det vanliga igen.
Har nött på med lösträningen med Freja, igår var vi till Herrgården och lekte läänge. Hon höll fin koll på mig och höll sig lagom nära. Idag åkte vi upp till Aspo och tränade. Nu "väntade jag ut henne lite" jag latchade inte lika mycket som jag gjorde dagen innan jag gav henne lite andrum och chansen att välja och då blev det själklart en massa bus. Det kändes som att hon höll sig till mig eftersom att det händer en massa spännande saker hos mig. Jag hittar mycket roligt på marken, pinnar/kottar/löv. Jag springer runt träd, upp på klippor kastar godis och vips så kom en leksak fram. Som Reino tjatar om.. en resurs för hunden. Kanske är det det jag börjar bli.
Gick ett spår efter lösträningen som inte gick lika bra, hon jobbade på fint men vid en klurighet, (ett dike där jag valde att gå längst med diket en bit och sedan över) virrade vi bort oss men Freja hittade slutet väldigt bra :)
 
Börjar se lite hopp med Akassan igen. Tydligen så räknas timmarna från mina andra jobb nu ändå.. så nu har jag mailat och smsat en massa chefer och håller tummarna för att jag får min arbetsgivarintyg så snabbt som möjligt!
Jag kom inte in på behandlingsassistent utbildningen jag sökte.. 300sökanden. Men det är bara satsa nästa gång de söker igen!
Nu ska jag förbereda middagen innan mannen kommer hem. Nu blir han hemma lite mer när mustangen äntligen är lackad :D


 
Tänkte avslutat med en film från filtträningen men jag hittar inte den nu :/ Det får bli en annan gång!

En mamma

MIn mamma är nog absolut den bästa. Hon gör mig alltid (nästan) på bra humör efter ett telefonsamtal och kommer med bra tips på hur man ska ta sig ur sin "depp-grop".Hon har nu beställt 10st julkort av mig.. vilket innebär att jag måste klä på mig min kreaktiva-look och sätta mig ner i lugn och ro och pilla med min pyssel låda, helt underbart! Till jul brukar den få åka fram och när det även kan ge några slantar så tackar jag för det ;)
Bilder kommer när dom är klara!!
 
 
Tack mamma för att du finns för mig, du är den bästa ♥

slag i magen.

Tisdag. Denna jävla skit tisdagen!!! Fan vad jag just nu hatar mitt liv lite extra. Jobbat med humöret hela jävla morgonen och när jag kommer hem ligger brevet från Akassan där som bröt ner mig helt totalt. Jag har jobbat för lite på äldreboendet och därför får jag inga pengar från Akassan. Det jag jobbat på de andra ställena spelar ingen roll. SKOJ! så.. nu finns det verkligen inget hopp kvar. Jag skulle få mer pengar om jag slutade jobba helt och gick på socbidrag.. är det verkligen så det ska vara? Jävla skitstövlar som sätter jävla skit regler! Om jag jobbade tillräckligt skulle jag ju inte behöva komma till er! 
Fan.. helt jävla tom inombords, känner att jag bara vill ge upp.
Orkar.inte.mer.
 
Kan inte sluta fundera på om jag valt fel väg i livet. För just nu känns det verkligen så.

Lögner



 
 Blir helt galen när du ljuger för mig. Som en käftsmäll gång på gång. Allt för att skydda dig.. eller honom. Jag hatar han och det kommer aldrig ändras. Inget kommer bli som förr. Ta dig i kragen och inse det! Var inte rädd jag kommer alltid finnas för dig ♥
 
 

Vilja

Min vilja är sjukt stark. Jag vill så himla mycket och önskar att något kan gå min väg men fan vad trött jag blir på att jag dels måste ha ett rejält bagage med tålamod och sen att det ska ta en sån förbannad tid. Hur länge har vi tragglat med lösträningen jag och Freja?? Påtok för länge. Så fort hon är lös jobbar vi på inkallningen.ibland går det så jäkla bra att jag har lust att krama ihjäl henne..  Ibland går det käpprätt åt Hvete.
 
Ut till klubben idag och la ett riktigt skumt spår. Ny mark och jag visste inte riktigt hur det såg ut längre fram många svängar och böjar osv men Freja gick spåret riktigt fint. Markerade pinnarna ganska dåligt.. men helt ok för att vara ett skumt spår ;) hahah Fick springa med linan i släptåg till bilen..och leka med bollen som låg gömd i slutet på spåret. Lycklig tjej ♥ Lyssnade bra gjorde hon också. Sen tog jag ut henne på planen för att köra kontakt träning, gick kanon bra.., hunden lös. och Lyssnade! belönar henne efter en stund med bollen och hon får frispel och vägrar komma.. ropa ropa ropa.. sa till på skarpen, var glad, ignorerade men hon låg där i gräset och flinade åt mig med bollen i munnen... den lilla....! Till sist kom hon, och vi tränade på igen igen och igen.. sen får hon för sig att dra iväg på frispel igen.. mamma mia vilken enveten hund!!! Nåväl.. avslutade med två fina "lekinkallningar".. (kastade bollen och hon kom tillbaka med den när hon hämtat den)
 
Så vi avslutade ju bra.. men att man alltid ska behöva bli så jäkla förbannad på henne den lilla sprallapan! tur att hon är så söt, då kan jag ju inte vara sur på henne. :P haha
 
Blir ju inte direkt bättre med självkänslan när ett jäkla äckel ska påpeka vad jag gör för fel med min hund. När hon är hos han beter hon sig aldrig så bla bla bla.. Nä det vet jag väl!!! "Hon måste ha respekt för dig" "du måste sätta henne på plats" Men det är faktiskt min hund. MIN HUND. Jag gör hur jag vill och det jag tror på! Strax innan jag skaffade Freja kom jag återigen in i hundvärlden på riktigt, började gå kurser och tränade flertalet gånger i veckan med många olika hundmänniskor. En sak jag verkligen lärt mig.. (ursäkta mig nu) men hundmänniskor är bland det äckligaste folket som finns.. Snackar så jävla mycket skit och trycker ner alla i dess sikte. Är inte min hund precis så som den människan vill att den ska vara så är det fel på både mig och hunden. Tränar jag min hund annorlunda än vad någon annan gör med sin hund så gör jag fel. Tänk att det verkligen är så!!
Jag ska leva med mina hundar. Jag ska trivas med dom och därför uppfostrar jag dom så som jag vill.. kom inte och säg att det är synd om mina hundar för att de inte får ligga i sängen.. Säg inte heller att jag är dum mot dom när de inte får sitta i mitt knä när jag äter. Kom inte och säg att de leder vår flock bara för att de går ut genom dörren först och rastar mig på promenaderna.. ;) Det är mina hundar! Och dom är inte perfekta.. precis som mig. Jag har vissa problem med mina hundar som jag grubblar på så jag blir gråhårig utav det.. fått massor med tips men ibland så funkar det inte.. men snacka inte bakomryggen på någon för ni vet inte hur dåligt den människan mår över detta. Ni har ingen som helst jävla aning. Gå fram till människan och fråga hur det är istället. Men det vanligaste i hundvärlden är tyvärr att folk gottar sig i varandras problem. Hjälp varandra istället för en dag hamnar du där och då skrattar du inte längre. Faktiskt. Självklart kan jag tycka att en hund är dryg och skit störig.. men det är ju inte mina bekymmer. Det är ju ägarens! Det som inte fungerar för mig tex att en hund ylar så fort den är ensam hemma kanske funkar perfekt för någon som bor på landet och vill skrämma bort tjuvarna. Att någons hund inte är rumsren kanske inte spelar någonroll för den för den hunden bor i en hundgård.. förstår ni? det som passar mig passar säkert inte dig.  Är det som med hund att ha barn ska jag aldrig skaffa barn. För jävlar vad dåligt man mår när folk trycker ner en!