Turn Me On..

Morgondagen lyser i ledighetens tecken, sen en kortis på jobbet på Lördag och SEN bär det äntligen iväg till min underbara mamma och lillsyrra! Finally! Längtar verkligen efter en liten mini semester med min lilla familj. Kvalitetstid x 1000.
 
 
Nu- kvalle tid med mina hårliga babes!
 
 

Bokhandeln

Slutade tidigt igår och bilade över till stan för att äta med min fina man. Promenad med Linda i staden med lilla Freja, mycket nya intryck så hon var helt slut när hon hoppade in i bilen igen. Storhandlade och hamnade på något konstigt sätt i bokhandeln.. så många böcker jag vill köpa! Älskar att försvinna in i böckernas värld.. gäller bara att ta sig tid!
 
Mycket jobb och hund tid har det blivit den senaste tiden. På hundfronten blir det kurs för mig och Freja i slutet av April, tävlingslydnad. Skönt att få lite nya tankar och tips inför framtiden! Så jäkla tävlingssugen!!! Leona går in på sista löp veckan nu och freja har valt att inte joina henne med löp.. det känns ju lagom kul att det ligger tre veckor löp kvar innan man kan "andas ut" Blir ju lite begränsad med vilka man träffar och lösspringande osv.
 
 
Leona kollar in kameran!
Nu är våren verkligen här!
Det är ljust länge på kvällarna och dagarna är varma och skönt.
Love it!

frustration.

än en gång skiter det sig och jag står med skägget i brevlådan. Lite hokuspokus skulle sitta fint nu tack!

våffeldagen.

Härlig ute tur med hundarna i skogen. Freja sprang som en galning.. inte fått rusa av sig på några dagar nu så hon hade samlat på sig mycket energi! Frukost för tjejerna i naturen och sen var dom nöjda. Hemmet är städat och magen är full med våfflor. Det är ju våffeldagen idag och självklart fick tjejerna smaka med lite glass och hallonsylt. Kameran är ju självklart bortglömd så ni får bilda er en egen bild om kladdiga nosar och smaskande hundar.
 
Mannen är hemma på halvdag idag.. förkylld till tusen så jag har pysslat om honom lite. Snart blir det lydnad med lill fräsan så hon landar lite i skallen! Underbar vårdag idag!!
 

Måndag.

De övriga i styrelsen tog min idé väldigt bra, känns som om de är lika taggade som jag själv på att ha en heldag för hela familjen ute på klubben. Datumbokade och den 21April slår vi upp dörrarna för ett Öppethus! Vet ni några som vill sponsra oss till denna dagen så hör gärna av er!!
 
Idag blir det möte med banken för min del. Annars är det väldigt lugnt här hemma.. tog en promenad innan frukost med flickorna idag.. Sen blir det en sväng på-torget-träning med Freja innan mötet!
Avslappnad bra dag idag.. försöker ladda upp för 5dagars jobb. Känner mig inte så jätte taggad men det är bara att bita ihop och köra. Vad gör ni idag?
 
 

Gräsänkan.

Mannen i huset har varit borta med grabbarna hela helgen. Vilket inneburit en riktig tjejhelg för oss här hemma. Fredagen bjöd på en mysig date i soffan med min fina svarta till en rikgit tjej film som fick känslorna att fladdra omkring i magen. Igår blev det en toppen dag på jobbet, jobbade så att svetten rann och det var så himla kul!!! Hem för att promenera och aktivera hundarna.. motivationen var dålig men då har jag så fina vänner som lyckad locka fram lite energi i mig så jag tar en rejäl promenad och hittar på lite bus. På kvällen kom Malin och Freja betedde sig riktigt bra. Hon brukar bli lite väl mycket när man har gäster. Ska gärna spela lite allan och flamsa runt för att få uppmärksamhet. Men hon ver riktigt trevlig faktiskt.
 
Planerna på att träffa Hanna idag dog ganska snabbt när man vaknade med torr dunkande huvudvärk. Återigen blev det en härlig promenad med fina Pernilla i andra änden av luren som gjorde att det blev en lång och fridfull promenad med hundarna idag. Snart ska jag dra iväg på möte med hundungdom. Ska bli spännande att se vad dom tycker om min idé, mer om det sen :)
 
Ikväll kommer min efterlängtade man hem igen.. ♥

längtan.



Längtar hem till mina fina fyrbenta vänner. Ska ge dom ett rejält pass idag också så dom är lugna och snälla tills Malin kommer på tjejkväll!

kärlek.



Vaknade innan klockan ringde idag och begav mig direkt ut för en aktiv dag ute med tjejerna. Introducerade uppletande för Freja, hon sprang fort ut och hämtade föremålet men förstod inte riktigt att den skulle med in till mig igen. Efter lite tragglande fick hon med föremålet tillbaka och vi gjorde 3 fina skick. Leona fick också leta föremål, dock lite svårare då jag la ut föremålet utan att hon såg. Hon var jätte duktig och uppskattade att arbeta lite :-) Ett lyckat lydnadspass med Freja! Hon är helt fantastisk. Ville mer än gärna vara mig till lags, och väldigt lyhörd! Underbara hund. Efter 3 sköna timmar i det fria var vi hemma igen!



Hemmet är städat och jag har krypigt ner i soffan för att invänta tröttheten.

Invigning

Sitter och planerar inför en storslagen invigning av klubben i April. Om det blir som jag vill och vädret är med oss så kommer det verkligen bli awsome!!! På söndag när vi har styrelsemöte ska jag släppa idén till resterade styrelsemedlemmar.. mohahhaha.. så jäkla taggad!
 
Är man ordförande får man väl bestämma ;)
 

sömnlös natt.

ögonen går i kors och jag är nog tröttare än jag någonsin varit. Leona har hållt familjen vaken hela natten och hennes hosta har blivit mycket värre än igår. Blir att köpa en ny temp för att se om hon har feber. veterinären drog upp en massa läskiga sjukdomar, och just nu är jag lite osäker på vad det kan vara faktiskt. Efter morgonpromenaden var det tänkt att frukosten skulle serveras men eftersom Leona äntligen somnat så får maten vänta. Klockan 13 väntar domen!

Att hata sin schäfer är som att hata sig själv.

 
Eftersom matte har öroninflamation på gång så blev det en sväng till Herrgården för att låta den lilla springa av sig och bli lite tröttis. Vårsolen värmer trotts -6grader. Promenerar glatt och lätt i det fina vädret när helt plötsligt ett rådjur skuttar fram precis framför schäfern. Schäfern drar hack i häl efter rådjuret. Matte skriker, slänger koppel, busvisslar.. schäfern är borta. Jag är själv.
Återigen kommer funderingarna på hur man ska hantera detta. Ska jag fortsätta gå som en stark ledare vilket bevisar för hunden att är man inte kvar hos matte så klarar sig matte väldigt bra själv... Eller ska jag stå kvar som en ensam individ, ropa åt min älskade att hon ska komma tillbaka till mig så att jag inte behöver vara själv. Ilskan är stor. Rädslan för att någon ska se henne kryper närmare och ändå mitt i allt det här kan jag helt och fullt förstå henne. Hon kunde inte tacka nej till denna otroliga frestelsen. Hade det varit en muffins som skuttade fram så hade inte jag heller kunnat hålla mig.  Schäfern kommer tillbaka till mig där jag står, tyst och funderar. Jag kopplar upp henne och vänder hemmåt för att byta till en hund som väljer att lyssna.
 
Leona har börjat löpa också. Det bästa med att ha tik är att det bara sker 2ggr per år och bara 3veckor åt gången. Det dumma med att ha två tikar är att löpet infaller 4ggr per år det vill säga 12veckor per år. ÄLSKAR tikar. Inte nog med det så har Leona börjat hosta också.. min gammelhagga. imorgon blir det veterinären så blir det 3månaden på raken med vet.kostnader och 3månaden på raken med medecin för Leona. Min lilla lurv. Nu är det slut på hundlekandet iaf. Nu får de bara leka med varandra och gå i koppel med andra.
 

jämnställt

Det här med jämnställdheten har helt klart gått över gränsen enligt min åsikt. Orkar inte höra på folk som säger att man ska börja säga HEN och inte sära på Han och Hon. Det ska finnas både herr och fru Gårman. Lika löner, Lika ledighet. Lika allt. 
 
Sen då? Vad ska folk börja störa sig på sen?
Jag blir rädd för folk som har för lite att göra på dagarna som hänger upp sig på om det är en man på här-går-man-skylten. Dessutom kanske det är en kvinna med små bröst och i byxor.. men det har ingen tänkt på.. nej nej
 

klockan tickar och tiden rinner ikapp oss.

Ibland kan jag fångas av en bubbla full med ångest. Dagen jag aldrig vill uppleva kommer att komma. Dagen då vi skiljs åt. Det är sjukt tråkigt att hundarna inte lever lika länge som vi. Att jag hade kunnat försvinna innan någon av mina fina så jag slipper gå igenom ett långt sorgearbete.
 
Leona börjar bli gammal.. hon är faktiskt 8år och även om det egentligen inte är någon direkt ålder så märker jag att hon inte alls är samma hund som förr. Kroppen säger ifrån och hon blir bara stelare och stelare. Ska verkligen sätta fart med masserandet så hon blir mjukare i kroppen igen. Men med en hund som lägger sig på rygg för att bli kliad på magen så fort jag börjar knåda på henne så är det lite bökigt..
 
 
Mitt underbara charmtroll!

Morgonhäng i solen.

 
Bra början på dagen helt enkelt!

Kan inte vara lyckligare

Omringas av så underbart härliga, fantastiska människor.
De som är nära är nära och de som är långt borta känns så nära.
Jag är så lycklig över att jag har mina fina vänner.
Varenda en av er betyder så mycket för mig!

Sedan sist.

Lördagen bjöd på konstigt humör. Tänkte tillbringa hela dagen med hundarna, inte så mycket promenad, mest huvud aktiviteter.. Blev en sväng bland änderna och skvaller träning, apportering i köket med lill fräsan och sök i källaren för Leona. Sen bilade Hanna hit och det blev lydnads träning vid Herrgården med schäfrarna. Freja var inte ett dugg intresserad av lydnad, ville bara busa.. så det blev inte mycket till träning där. Sen åkte vi till ridhuset och körde Rallylydnad med Leona och Hija. Jäklar vad längesen och Leona verkligen ääälskar att vara i centrum :)
 
Sen tog Hanna in Teja och tränade lite i ridhuset när Jenni och Draken också vad där inne. Gick hur bra som helst!! Trotts att Jenni och Draken till en början tränade inkallning och allt vad de nu gjorde, sen stod vi och pratade länge och väl medan Teja... inte brydde sig ett dugg. En guldstjärna till Hanna och Teja ♥
 
Fina Hija testar Freja och Leonas bur.. lite stor kanske?! ;)
snodde din bild Hanna!
 

Andsafari.

 
Tog med Freja ut på skvaller träning och använde änderna till hjälp.. det var nog nästan lite för svårt för henne så kanske ska testa att börja skvallra på hundar först så hon får in skvaller tekniken (och jag också för den delen).. Hämtade Leona och körde lite skvaller med henne.. barnsligt lätt. Allt hon vill ha är godis, skiter fullkomligt i änderna. Fina tjejen.
 

Sen blev det godissök i källaren. Trevligt tyckte Leona som fick änvända skallen lite. Freja och jag arbetade med apporteringen.. att den ska vara så jäkla svår!!

i provhytten.

Ni vet den där känslan när verkligen ingenting passar, när inget sitter bra och man bara ser ut som en elefant i precis allt man tar på sig.. jag vet precis hur det känns.
Idag var en sån dag, som jag lyckades vända på och kom hem med snygga sköna kläder.
 
Går in på Cubus och står bland rader av underkläder. Att testa Bh är fasen inte kul. Man vill köpa dom och prova hemma men varje gång jag gjort det har jag glömt bort att lämna tillbaka dom och mina fingrar räcker inte till för att räkna de bharna som jag köpt på det sättet och aldrig använt. Testar två stycken och de sitter allt annat än bra. De lyfter upp det som ska gömmas och gömmer det som ska lyftas upp.. skit bh! Bestämmer mig för att gå in på twillfit och en gång för alla köpa en bh som verkligen är snygg OCH skön. Fick sjukt bra med hjälp av kvinnan i butiken, testade massor av bhar och alla var så himla sköna att jag kunnat ta allihop. LYCKA! 2st fick följa med hem och jag blev så himla glad.. efter det motionerade jag kontokortet rejält! Sjukt nöjd med alla dagens inköp. Stor handlingen på Willys var dock inte så planerad som den borde varit.. men lite mat fick jag med mig ;)
 
Nu är det jag och flickorna hela helgen. En riktigt tjej helg ska vi ha.. och vilka ska få sova i sängen?? :D