Hundpromenader

Överallt börjar dom dyka upp, dom populära hundpromenaderna. När flera hundägare möts upp och går en gemensam promenad med sina hundar. Här har vi 3 såna promenader varje vecka. Fullt med människor och hundar, runt 20-30 brukar det vara, men vissa gånger har antalet stigit till 60st hundar!

Trevligt initiativ som kommit upp av vanliga människor som tröttnat på att gå själva. Gratis är dom självklart också!

En sak jag märkt när jag gått med är att många inte säger till sina hundar. Ena hunden börjar morra eller skälla och folk börjar skratta hjärtligt för den låter ju så kul! När det sedan är dags att promenera då går hundarna lite som dom vill. Ägarna låter dom lukta andra hundar och människor i baken. Dom låter dom busa i kopplet. Dom låter dom dra och leva om. HELT utan respekt för andra hund ägare. Hundägare som kanske är där för att träna sin hund. Det kanske är en hund som löper eller har en sjukdom som smittar vid närkontakt. Oavsett orsak så ska man fråga om det är ok. Eller be om ursäkt om hunden stoppar nosen i arslet på människan framför. Istället för att skratta hjärtligt vilket ändrar den irriterande känslan jag hade innan till att jag blir förbannad.

Igår var det en schäfer med. En svart schäfer som jag inte sett tidigare. Och jag fick ont i hjärtat, började helt seriöst nästan gråta när vi börjar gå.. Först vid samlingen såg allt bra ut men när vi alla påbörjar promenaden blir hunden skit rädd. Svansen mellan benen, och ägaren bara går.. mitt i hela havet av andra hundar. Hållandes i öglan på kopplet. Så fort en lucka öppnades mellan några hundar så försökte schäfern fly. Livrädd var den!!!! Hur kan man göra så?! Varför väljer man inte att gå längre bak, eller längre fram med sin hund så att den får det utrymmet den behöver?! Den försvarade sig mot hundar som bara gick förbi utan att göra något för att den var så rädd!!

Jag i min tur var livrädd för att den hunden skulle påverka Freja på någotvis så vi höll oss längst fram. Men i slutet av promenaden kommer hon i kapp oss och jag ser hur den där stressade stackars schäfern kommer närmare och närmare oss, utan någon som helst roll hade den kunnat nå fram till Freja om inte jag gått ut på vägen. Och om den kommit fram, Freja blivit sur och det blivit slagsmål.. vems fel hade det varit?!?? Mitt, för hennes ville väl bara hälsa!

Hur kan man behandla sin hund som en jävla Leksak? Jag ska leta upp vem det var och prata med henne, en sån hund är mycket farligare än en arg hund!
Kommentarer
Anna säger:

Jag måste ju säga att jag tycker det är dåligt att spy galla över dessa hundpromenader och dessa ägare som är med. Efter att ha promenerat ihop i snart två år, vissa av så känner vi våra hundar. Hunden (schäfern) du hänger ut så fint här att den är farlig, vad vet du om den? Vet du om att hon bara är 8 mån? Eller att hon inte har träffat andra hundar förut? Eller att hon är en omplacering? Eller kanske viktigast av allt att hon på tre tillfällen har gått från att vilja gömma sig till att komma med svansen fritt hängande? Nej det vet du inte för du kommer sporadiskt på dessa promenader, du undviker all ev kontakt med andra hundar för att som du själv skriver, tänk om din hund skulle göra något..
Hugg inte på andra utan att ha ryggen fri!
Och jag kan gärna ta den här diskussion på nästa promenad som du kommer på för jag är säkerligen där med min unghund som ve och fasa leker under promenaden.

2013-11-19 | 21:54:01
Bloggadress: http://trissmamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback