hundhälsning

Att människan försöker förmänskliga hunden mer och mer är ju ingen nyhet. Mat speciella tider på dygnet, kläder på, nagellack på klorna och väskor att bära dom i är bara några saker som vi tar in i hundens liv.. det är inte bara dåligt, men heller inte bara bra.

Läser flertalet gånger om dagen om hundar som gör utfall, människor går omvägar eller går ut obekväma tider för att slippa möta andra hundar. Så fruktansvärt synd att det ska bli så. Hundägarna får en stämpel rakt i pannan av alla runt i kring om att hunden är farlig och att denne har misslyckats. Att hundmännoskor kan säga så om varandra, när vi alla vet så innerligt att en hund är en individ och att det finns svåra raser. Stå upp och hjälp varandra i stället!

Och det där med att hälsa hit och hälsa dit. Lägg av, fråga ägaren till andra hunden om det är ok att hälsa. Så svårt är det inte! Hunden kanske är i träning. Att bara gå bredvid andra hundar utan att hälsa är en jätte bra egenskap hos en hund, men blir den hälsad på från andra hundar hit och dit så försvinner trygghetskänslan och hunden kan bli osäker. Inte alls konstigt! Fast.. handen på hjärtat, egentligen för vemsskull låter man hunden hälsa?! hunden blir knappast gladare om den får nosdutta med den som
går bredvid än om den just bara får gå bredvid. Och att bli sur på dom som inte vill ha hundar fram till sig,. lägg av! Det handlar om att respektera varandra!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback